Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2 514,00 zł , zmiana od tamtej pory: 30,99%

nicz sze ne dżejeeeeeeeeeee jaka tu nudaaaaaaa

Balonie pusty, to, że gram na kilkudziesięciu parach walutowych jednocześnie,
to nie znaczy, że siedzę przy komputerze kilkanaście godzin na dobę i czytam jakieś artykuły giełdowe,
śledzę jakieś dane, czekam niecierpliwie na wystąpienia ważnych ludzi i słucham co gadają te Jelenie i Dragie.

Wręcz przeciwnie. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że z tego forum FW20,
to ja najmniej się interesuję takimi pierdołami.
Wiem tylko tyle, że dziś były ważne dane dla EUR o 9:55 i 11,
oraz za chwilę o 14:30 są ważne dane dla CAD i o 16 są dane dla USD.
Ale jakie to dane to ja na prawdę, nie wiem. Nie interesuje mnie jakie są prognozy do tych danych,
ile być powinno, i czy spadnie czy wzrośnie.

Wystarczy, że spojrzę na odpowiedni wykres waluty i widzę jak rynek zareagował.
Pozwala mi to z przyzwoitym prawdopodobieństwem określić trend w jakim znajduje się dany walor.

777777777 zgadzam się. Grać sell jak coś wzrosło o 200%, to masz mniejsze szanse niż w kasynie,
kiedy obstawiasz czerwone czy czarne.
Moja zasada spekulanta jest taka, że nie jest nigdy za drogo, by nie było jeszcze drożej,
i nie jest nigdy za tanio, by nie mogło być jeszcze taniej.

Tak wiem, dla większości z Was to czysty idiotyzm, bo jak można kupić WIG20 gdy wzrósł z 1700 do 2400.
A jednak można.
I tak samo można kupić EURUSD mimo że wzrósł z 1.05 do 1.20.

Wszystko zależy od tego jakie dopuszczasz ryzyko i w jakiej wielkości zysk celujesz.

PS Jutro NFP, to wiem. O 14:30.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.