• Re: Pati_ - jaja sobie robisz z .... i uczysz dzieci rodzić. Masz wła Autor: pati_ [77.253.44.*]
    Dnia 2016-03-22 o godz. 23:34 emeryt_giełdowy napisał(a):
    > "Ponieważ wisielec i młot wyglądają tak samo, a ich nazwa zależy od miejsca w którym się znajdują."
    >
    > Bez komentarza

Właśnie pozostawmy to bez komentarza , a zwłaszcza twoje zachowanie ,które mnie zaskoczyło, gdzie ta klasa? A może górę wzięła kasa?

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: ~2030 [83.22.61.*]
    wlasnie mialem to koledze napisac,ze ten mloteczek to wisielec

jesli kurs zlamie jutro 1945 to leci na test 1900 jesli zamknie powyzej 1961 to nastepny opor 2030 ale jakos w to nie wierze,ze podejda z marszu choc jutro 0,5 procenta i w magiczny czwartek ze 2 i jest to mozliwe
  • Pati nie przejmuj się ;) Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    chyba uzylaś skrótu myslowego pisząc "tak samo"wisielec ma dolny cien.... oraz mlot ma dolny cien... pierwszy jest pro spadkowy drugi prowzrostowy natomiast odwrocony mlot... z gornym cieniem też jest pro wzrostowy ale już nie wygląda jak wisielec ;D co nie zmienia faktu że raczej trafilaś i jest to wisielec, w rozwinięciu różniczkowym ;P inaczej zakres korekt (w analizie falowej) byłby ni w 5 ni w 9 co znaczy że wigiem20 rządzą laicy techniki.....a w to cięzko mi uwierzyc skoro amerykanskie fundy górują. Raczej mamy do czynienia z głęboką korektą pierwszzego zygzaka spadkowego.
  • Re: Pati nie przejmuj się ;) Autor: pati_ [77.253.44.*]
    Dzięki Sakitoru za zrozumienie. Młot czy wisielec, dowiemy się niebawem.
    Dobranocka.:)
  • Re: Pati nie przejmuj się ;) Autor: ~qwerty [188.146.9.*]
    Wychodzi na to, ze jednak to wisielec. Rynek nie ma siły iść dalej w gore. Ale zobaczymy po 14-tej. Może będzie wyciąg w ostatniej godzinie.
  • Re: Pati nie przejmuj się ;) Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    Ehhhh..... wracając do bazowych zalozen, dopoki nie nastąpi znacząca korekta rynek moze isc i iść, fale czasami zaczynają być czytelne niestety ale przy końcach oraz na początku ruchów.... poźniej nalezało by stosowac kryterium korekt do oceny czy cos się dzieje czy nie, ostatnie 60pkt korekty byly w lutym, teraz normalny zakres to 30-40 i dopoki nie pojawi się większza anomalia to nie ma co się łudzić o spadki. Jeśli potwierdzi się rozwinięcie 5 fali na 3 zygzaki to kolejnej korekty można spodziewac się przy 2040, tj przy ostatniej bandzie kąta spadkowego którą wyrysowalem 2mc temu ;D i przy takim założeniu już mogę napisać że banda zostanie przebita...... mniej więcej tak można chodzić za grubym analizując fale.....

• Re: Pati nie przejmuj się ;) Autor: ~jutro [109.238.53.*]
    dzis beda wyciagac rynek na koniec, obserwuje caly czas, do boju wejdzie orlen, pko bp i kghm, jutro magiczny czwartek
  • KGHM i ORLEN Autor: artimar [83.7.240.*]
    jutro wyniki PKN więc może dlatego wyciągaja do góry bo będą dobre i będzie można zrealizować zyski na ładnym i szybkim wzroście.
    Co do KGHM to rynek zgodził się z moim komentarzem wyników i oceną tej wirtualnej straty. Przerzucanie księgowe z jednego konta na drugie - to nie jest żadna strata. Kurs to potwierdził i juz w tym tygodniu urósł ponad 5%. Misie więc mają powazny kłopot, bo tracą na depozyty i pewnie otwierają kolejne niby wysokie Ski - a tu lipa i wzrosty.
    Szkoda mi sprzedania Energii i PKN bo wystarczyło trzymać i podnosić stopa. Siła strachu i pesymistów bijąca z forum bywa przekonującym argumentem.
    Pozostaje pytanie czy w tym ruchu przebijemy 80 na KGHM czy jednak trochę skoryguje przed takim wybiciem.
    I pewnie znowu pudło na wigometrze bo jutro ostatnia sesja. Zobaczymy.I na razie brawo byczki!!!
  • Re: KGHM i ORLEN Autor: ~jutro [109.238.53.*]
    niedzwiedzie aktualnie totalnie bez sily, nawet nie ma sily zeby sprowawdzic rynek ponizej 1960

jutro bedzie pompowy czwartek taki jak te dwa ostatnie, a skoro jutro beda pompowac to znaczy , ze wig idzie na 2100
  • Re: KGHM i ORLEN Autor: arbez [89.69.101.*]
    Technicznie wygląda wspaniale, jednak fundamentalnie dużo gorzej: taki czy taki jednak odpis, dywidenda za 2015 ?, za 2016 ? - ciągle wysoki podatek, remont i wysokie wydatki z tym związane, zagraniczne oddziały w kiepskiej formie, CU ok 5K, Chiny nie do przewidzenia - wg mnie realizowany jest wariant techniczny, a co z tego wyniknie zobaczymy ?
    Trend my friend !

• Wielkanocny wyciąg Autor: zosia3005 [164.4.17.*]
    To wielkanocne jaja .. :-))

Nabiorą LOP-u na FW20 i FKGH - to spadnie ..
    .. z hukiem i trzaskiem .
    Na FPKN .. LOP-u nie nabiorą - bo tam od dawna już mało kto gra..
    .. tak graczy zniechęciła spekuła ..

Pozdrawiam
  • Re: Wielkanocny wyciąg Autor: artimar [83.7.240.*]
    ciekawe z jakiego poziomu spadnie i gdzie skończy korektę, bo jednak te Twoje dobre Ski poniżej 75zł już dziś nie sa takie atrakcyjne.
    Jeśli mam pospiskować, to właśnie nie wiem czy te poniedziałkowe i wczorajsze płytkie korekty nie miały na celu dać szansę rozsądnym zamykać Ski na FKGH.
    I fajnie, ze sobie dalej rośnie bo korekta się wyżej skończy i potem kolejna fala wzrostów.
    A w KGHM juz wszystko jasne i klarowne. Info o dywidendzie w maju, odpisy zrobione i jedynie jeszcze moga pozytywnie zaskoczyć zawieszeniem podatku ale teraz na to nie liczę.

• Re: Wielkanocny wyciąg Autor: ~laik [83.27.6.*]
    Pytanie laika,
    ile wyniósł kurs rozliczeniowy serii marcowej ? zamkniecie było z 1960.
    Natomiast ostateczny kurs rozliczeniowy:

"Ostateczny kurs rozliczeniowy, to kurs określany w dniu wykonania kontaktów terminowych jako średnia arytmetyczna ze wszystkich wartości indeksu z ostatniej godziny notowań ciągłych (co 15 sek.) i z kursu zamknięcia, z odrzuceniem 5 najwyższych i 5 najniższych wartości. Kurs ten służy do rozliczeń pieniężnych w dniu wykonania kontraktów terminowych."

Gdzie sprawdzić rozliczenie ?
  • Re: Wielkanocny wyciąg Autor: ~alan [217.70.49.*]
     Autor: artimar [83.7.240.*] 2016-03-23 11:01
    jutro wyniki PKN więc może dlatego wyciągaja do góry bo będą dobre i będzie można zrealizować zyski na ładnym i szybkim wzroście.
    Co do KGHM to rynek zgodził się z moim komentarzem wyników i oceną tej wirtualnej straty. Przerzucanie księgowe z jednego konta na drugie - to nie jest żadna strata. Kurs to potwierdził i juz w tym tygodniu urósł ponad 5%. Misie więc mają powazny kłopot, bo tracą na depozyty i pewnie otwierają kolejne niby wysokie Ski - a tu lipa i wzrosty. 

Dokładnie tak.
    A w dodatku nowy zarząd na pewno zadbał żeby odpis był jak największy
    żeby w kolejnych kwartałach odwracać wirtualne straty na zyski i wykazać się.

• Re: Wielkanocny wyciąg Autor: zosia3005 [164.4.17.*]
    Artimar ,
    KGHM ma swoja specyfikę ..
    .. jeśli "odkryjesz" timing zmian DT , które wynoszą średnio ok. 2 zł ( od - 1 zł do + 1 zł ) a czasem znacznie więcej , to będziesz wiedział , że gracz na KGHM może ... odebrać sobie sam REALNĄ "dywidendę" w ciągu 1-2 sesji .
    Moje S po 75 zł w ciągu ostatnich dni już kilka razy zamknęłam niżej i wymieniłam na wyższe ( staram się robić to codziennie ) , bo tu tylko gram - nie inwestuje i jest mi obojętne jak wysoko wyciągną .. i .. jak nisko spadnie ..

Dywidenda w takich okolicznościach pogorszyłaby finansowy standing firmy , podobnie jak ubiegłoroczna wypłata dywidendy przy stracie przez PKN , ale .... róbta co chceta ...

W ubiegłym roku były zarząd KGHM kupował akcje po 114 zł , co miało dowodzić oczekiwanego , przyszłego wzrostu ich wartości a czas pokazał , że była to....
    albo ........kompletnie zła ocena stanu firmy i rynku ... 
    albo ... blef ( do tej wersji się przychylam ) , mający zachęcić do kupowania .

Podatek jest w budżecie - ile razy rząd ma to jeszcze powtórzyć .

Strata to strata - jeśli kupisz dom za 500 tys zł a wskutek załamania na rynku nieruchomości ( analogicznie jak to teraz jest na surowcach ) , jego rynkowa wartość wyniesie 200 tys zł ...
    .. uznasz , że to tylko wirtualna zmiana i dalej masz dom wart 500 tys . zł ..?
    To chyba ... jakaś kompletna bzdura i finansowa nieodpowiedzialność .. ??!
    Kto powiedział , że cena miedzi wróci w niedługim czasie do cen na poziomie 8-10 tys dolarów ?
    I ... kto jest gotów za ten powrót na szczyty dzisiaj zapłacić ..??!
    Chyba jakiś finansowy kamikadze .....
  • Re: Wielkanocny wyciąg Autor: ~Em [5.172.247.*]
    Zosiu weszłaś dzisiaj ponownie w S na kghm?
    Ja się czaję, ale mała podpowiedź napewno by pomogła ;)
    Pozdrawiam
    Jasne .. ale pula podzielona na kilka części 
    i.... codziennie staram się zamykać niżej i odświeżać wyżej,
    zależnie od sytuacji .. wczoraj i przedwczoraj byli intra w pobliżu 73,50
    można było część zamknąć i odświeżyć np. dzisiaj
    No wiesz ... klasyczna drabinka ....
    Pozdrawiam

• Re: Wielkanocny wyciąg Autor: pati_ [77.253.44.*]
    Wyznacznikiem kursu na KGHM jest najprawdopodobniej jak zwykle luka spadkowa,którą teraz usilnie chcą domknąć, więc cena 81-82 i korekta. To moja teoria.
    Co do całego rynku ,to uważam ,że ma ją problem,czy iść dalej, bo fundamentów brak, (SP500 przy linii mocnego oporu )pozostają manipulacje interwencyjne państw w celu ochrony rynków. Jak długo się uda nie wiadomo?

oczywiście, że czas pokaże co będzie dalej z kursem KGHM. Jednak trzeba pamietać, że ta spółka spadła nie tylko z poziomu 130 ale z poziomu 200zł. jako historycznego szczytu do ostatniego dołka 52zł. więc trudno dziś twierdzić, że akcje sa bardzo drogie i na szczytach. Jeśli po korekcie będzie dalej rosło to chyba jedynie potwierdzi się obecny trend od dołka bo o powrocie spadków i załamaniu kursu KGHM to dziś za wcześnie i bez sensu pisać.
    Z tym domem to zły przykład podałaś.
    Powinnaś to inaczej opisać. Wyobraż sobie, że kupiłaś dom za 500 tys zł. i jego wartość rynkowa spadła do 200 tys. Chcąc zachować wartość swoich aktywów sporą część uzyskiwanych dochodów odkładasz i zamrażasz na lokacie bankowej i w ten sposób zamroziłaś 300tys złotych i je posiadasz na tej lokacie.
    Odwróci się koniuktura na rynku nieruchomości i twój dom zacznie znowu drożeć więc lokata 300tys zł.(w tym wypadku z odsetkami) jest Twoim aktywem, możesz ją rozwiązać i przerzucić do bieżącego portfela.:). Nawet zakładając, że w tym czasie przy spadku wartości spłacasz kredyt, to odłożona kasa stanowi rezerwę na przyszłość.
    Tak więc nie nazywaj tak łatwo czegoś kompletną bzdurą i nieodpowiedzialnością finansową,

Albo inny przykład.
    Wyobraź sobie, że w roku 2015 zarobiłaś 100 tys zł. na kontraktach. Postanowiłaś jednak 80% tej kasy przelaż z rachunku maklerskiego na lokatę w innym banku bo potrzebna ci rezerwa finansowa i będziesz musiała użyć w przyszłości tej kasy. Jednak cel rezerwy się nie ziścił i może przelać te pieniądze na swój rachunek.. Czy znikcięcie tej kwoty z rachunku maklerskiego i jej zamrożenie spowodowało, że straciłaś te pieniądze i stałaś sie biedniejsza i mniej warta?
    Te pieniądze są w spółce tylko zamrożone w odpisach. A odpisy były robione z zysku.

Artimar ,
    O czym Ty mówisz .. ?
    powtarzam .. może jaśniej ..
    PRZYKŁAD 
    Kupiłeś dom za 500 tys zł i to wszystko co masz
    być może nawet na kredyt .. w PLN dla prostoty ..
    NIE MASZ z czego odkładać 300 tys zł ... a poza tym ...... nie ma to nic do rzeczy ( !! )
    Dom jest obecnie wart na rynku 200 tys zł .. więc Twój majątek jest wart 200 tys zł
    .. STRACIŁEŚ na nim 300 tys zł .. przez zły moment kupna - bo kupiłeś na górce cenowej
    cała filozofia .. strata .. zupełnie realna , nie wirtualna
    a przykład .. dokładnie taki ja KGHM
    Teoretycznie .. może kiedyś wartość tych aktywów znowu wzroście
    ale ... obecnie ... szanse są niewielkie ....
    nie rozumiesz sensu odpisów więc może skonsultuj z doradcami podatkowymi. Odpis był z zysku bo aktywa zostały na nowo wycenione.
    A z tym domem to nie naciągaj, bo ja ci przedstawiłem porównanie domu z kghmem a nie domu z petrolinvestem czy inną spółką wydmuszką, która nie dysponuje majątkiem ani nie prowadzi działalności gospodarczej.
    KGHM miał z czego przekazac kasę na odpisy więc brałem pod uwagę adekwatny przykład z domem.
    Posiadacz tego domu nie stracił bo odłożył z dochodu kasę na wyrównanie tej utraty wartości.
    Trzymajmy sie adekwatnych i możliwych do porównania przykładów.
    A ostatnie dni pokazały, że ci którzy prognozowali mocny spadek KGHM po raporcie , okazali się także nierozsądnymi inwestorami.
    Ja też w piątek pisałem, że licze na spadki KGHM i rynek ma to w nosie.

W podsumowaniu tej dyskusji mogę odpowiedzieć Ci tyle , że ..
    ... KGHM pokazał wyniki 4 SESJE TEMU

"A ostatnie dni pokazały, że ci którzy prognozowali mocny spadek KGHM po raporcie , okazali się także nierozsądnymi inwestorami. "

wiec nie wiem ... o jakich INWESTORACH mówisz w tej chwili
    nierozsądni są ci którzy sprzedają po 77-79 zł .. czy może ci ,
    którzy teraz kupują ?

Nie jestem obecnie inwestorem - jestem graczem kontraktowym
    uważam , że KGHM mocno spadnie a czy mam racje czy nie 
    ..okaże się za pewien czas
    Zazwyczaj pierwszy ruch jest fałszywy .. jak teraz na KGHM
    tyle na ten temat ...
    Wesołego Alleluja .. !!
  • Re: Wielkanocny wyciąg Autor: mielonka [77.65.20.*]
    witam, jak pisałem postanowiłem sobie zrobić przerwę na odpis aktualizacyjny własnego ego, które trochę wymknęło się spod kontroli :). Wchodzę i czytam o kghm... Zosiu - podstawową działalnością KGHM jest wydobycie miedzi, a nie spekulacja na surowcu i to tę działalność wyceniają inwestorzy.
    Wyobraźmy sobie dwóch kumpli - mechaników. Pięć lat temu wzięli kredyt, kupili za 500 tysięcy dom, w którym zrobili warsztat, interes przez pięć lat przynosił średnio 10 tysięcy na miesiąc, "akcjonariusze" wypłacali sobie po 5 tysięcy na miesiąc. Nagle pod koniec 2015 przychodzi pan z banku i mówi: wasz dom na rynku nie jest już wart 500 tysięcy, ale 300. Jeśli rozumować twoim tokiem panowie powinni natychmiast zamknąć warsztat, bo pomimo ciężkiej harówy (myśleli, że zarobili w 2015 roku 120 tysięcy) w ubiegłym roku stracili 80 tysięcy. A może mają przestać sobie wypłacać pensję i żywić się zgromadzonym w warsztacie przepracowanym olejem? Nie, oni oleją tę stratę, bo jest ona zupełnie nie powiązana z ich działalnością, nie mają w zamiarze sprzedawać domu, bo pomimo straty wartości przynosi on im wymierne korzyści i będzie przynosić przez długie lata...
    Nadal się nie rozumiemy ..
    Zadaj sobie pytanie ile kosztowała inwestycja w Sierra Gorda ..
    .. i .. dlaczego tak drogo .... oraz
    z czego finansowane są w firmach inwestycje i jakie mają odzwierciedlenie w kosztach

Piszesz tak :
    Jeśli rozumować twoim tokiem panowie powinni natychmiast zamknąć warsztat, bo pomimo ciężkiej harówy (myśleli, że zarobili w 2015 roku 120 tysięcy) w ubiegłym roku stracili 80 tysięcy. A może mają przestać sobie wypłacać pensję i żywić się zgromadzonym w warsztacie przepracowanym olejem? Nie, oni oleją tę stratę, bo jest ona zupełnie nie powiązana z ich działalnością, nie mają w zamiarze sprzedawać domu, bo pomimo straty wartości przynosi on im wymierne korzyści i będzie przynosić przez długie lata...

Co znaczy oleją tę stratę .. ?
    Z jakich środków będą wypłacać pensję ?
    Zapewne tez wypłacą sobie extra bonus dla uczczenia tej straty ( dywidendę ) ?
    Chyba wiesz jak kończy się wydawanie więcej niż wynosi BIEŻĄCY zysk
    .. zgromadzona "kupka" ( zysk z poprzednich okresów ) szybko może wyparować ...

Nie twierdze , że maja zamknąć warsztat , ale ... powinni bardzo pilnować kosztów
    i ograniczyć wydatki , bo .. czy to oleją czy nie ..
    .. ich sytuacja się pogorszyła
    Dziwi mnie taka powszechna finansowa beztroska ...
  • Re: Wielkanocny wyciąg Autor: mielonka [77.65.20.*]
    jak to z jakich środków? Nikt im nie każe znaleźć w kieszeni nagle 200 tysięcy, w ich życiu nic się nie zmieni, wciąż będą naprawiać samochody, zarabiać, jedynie bank może wystąpić o dodatkowe zabezpieczenie, albo doubezpieczenie niskiego wkładu własnego... Odpis aktualizacyjny nie oznacza tego, że nagle jakiejś "komisji miedziowej" trzeba zapłacić ten odpis.
    z perspektywy kilku sesji od ogłoszenia wyników nierozsądni to byli ci, którym strach kazał uciekac rano z akcji KGHM poniżej 74zł. i byli szczęśliwi, że to dali rade zrobić oraz ci gracze co już na otwarciu pakowali Ski bo spodziewali się sporego zarobku i zjazdu poniżej 70żł.
    Jedyny kłopot to dzień wygasania, bo wtedy nie ma żadnej logiki ale ten tydzień jednak jeszcze jest wzrostowy dla posiadaczy akcji KGHM.
    A kto teraz kupuje, to nie wiem, bo skoro wszyscy licza na korektę, to może akcje kupuje posiadacz krótkich na fw20 i kontraktach akcyjnych aby podażą akcji spowodować spadki.
    Mnie interesuje, gdzie ta korekta sie skończy, bo jeśli w okolicach 70zł. to nic groźnego. Chyba pamiętasz, że ja w ubiegłym tygodniu prognozowałem, że kurs kghm obroni poziom 70zł. i tak się stało. i nawet urosło pond 10%.
  • Re: Wielkanocny wyciąg Autor: arbez [89.64.19.*]
    Dom, akcje KGHM, czy inne aktywa na giełdzie to całkiem inne walory i inny jest ich cel inwestycyjny oraz koniunktura.
    Nie możemy patrzeć na walor tylko z pozycji day trader-a.
    Na giełdzie mają rację tylko Ci co zarabiają i mogą to wykazać w swoim PIT.

• Re: Wielkanocny wyciąg Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Dzisiaj mam wolne i postanowiłem przetestować Elder's Triple Screen na mojej ulubionej spółce PGE.

W skrócie na czym to polega:
    -wybierasz interwał na którym chcesz inwestować (dzienny, godzinowy itp.);
    -dokładasz do tego wykresu dwa kolejne interwały - wyższy i niższy ( dla dziennego to wykres tygodniowy [o 5 większy] i wykres godzinowy [o 5 mniejszy]);
    -na wykresie o większym interwale (tygodniowy) wstawiasz zwykły MACD i na przykład EMA 13;
    -na tym środkowym interwale (dzienny) dajesz oscylator jakiś;
    -a ten o najmniejszym interwale (godzinowy) służy do oglądania wybić.

Jak na wykresie o największym interwale MACD rośnie i na przykład EMA rośnie, a na wykresie środkowym oscylator jest nisko, to jest to idealny moment na zajęcie L.
    Jak na wykresie o największym interwale MACD spada i na przykład EMA spada, a na wykresie środkowym oscylator jest wysoko, to jest to idealny moment na zajęcie S.

Oczywiście przejrzałem to na PGE i przez ostatnie miesiące sprawdza się idealnie. Grasz tylko wtedy gdy jest prawdziwa okazja.
    Testowałem to na godzinowym i 10-minutowym i 2-minutowym.

LINK link 
    Jest osoba tutaj która z tej techniki korzysta albo korzystała? Jakie macie doświadczenia? Na danych historycznych wyglądać może wszystko dobrze, a inna sprawa to praktyka.

A i nie podoba mi się obecna płynność na kontraktach akcyjnych i indeksowych. Dlaczego tak jest?
  • Re: Wielkanocny wyciąg Autor: arbez [89.64.19.*]
    Wg mnie OK, gra z trendem - jeszcze lepiej nie zajmować pozycji przeciwnej do trendu głównego (można się zerować i być bez pozycji) i odnawiać pozycję przy przeciwstawnych ekstremach trendu podrzędnego.
    Typowy przykład na grę  z trendem.
  • zosia Autor: artimar [83.7.240.*]
    a skoro budujesz drabinkę z Skami na KGHM to przy jakim poziomie dziś zamkniesz otwarte Ski?
    Teraz koryguje, ale wczoraj ale kurs jest dalej sporo wyżej do wczorajszego zamkniecia.
  • Re: zosia Autor: zosia3005 [164.4.17.*]
    Zamknę ( odkupie ) część ok. 1 zł niżej niż sprzedałam
    .. czyli ... niebawem .. reszta czeka ( tez podzielona )
  • No i proszę ... Autor: zosia3005 [164.4.17.*]
    Dyskusja o miedzi chyba zbliża się do końca ...
  • Re: No i proszę ... Autor: ~Pit [188.146.64.*]
    Witaj wszystkich

Zosia brawo ty....., brawo ja......

za zdradliwego miedziaka...
    nie będę pisał po czasie po ile brałem eski, bio i tak za wcześnie odkupiłem...., jak zwykle...
    ...ale dobrze, że nie kupiłem papiera dla przeciwwagi, bo dopiero bym dał do pieca..../ a taki dobr robili wrażenie.....
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: ~kto [109.238.53.*]
    podobno nic 3 razy sie na gieldzie nie zdarza, to skoro 2 czwartki pod rzad pompowali po 2 % to jutro spuszcza do kibla 2 % przed swietami, kto wie ?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: zosia3005 [164.4.17.*]
    Wie ten , kto ...
    ... trzyma palec na spłuczce ... to chyba jasne ..
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: tomaszke [217.115.65.*]
    Uf, pozamykałem Lki...trochę po czasie ale jeszcze na plus.
    Teraz KGH S od 75,975.

Pozdrawiam :)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: artimar [83.7.240.*]
    no może wreszcie mamy początek korekty. bez pompowania na zamknieciu
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: ~pekao [109.238.53.*]
    idzie w kibel, zobaczcie jak bidoki trzymaja kghme i pekao

pekao to dzis mistrzostwo, widac, ze zagranica nas opuscila skoro takim ciezkim kwitem buja po 1 zl w obie strony w ciagu kilku sekund

mam 10 krotkich po 160 niech to idzie w kibel
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: ~oczywiscie [109.238.53.*]
    dzis licze na cudofix- oczywiscie poludniowy cudofix
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: pikami [195.191.162.*]
    Falstart z ubiegłego tygodnia na S zakończony sukcesem-zamknięte po 1931 i 1927 przed zjazdem(otwierane po 1928,1943 i 1947) Za bardzo mnie wymęczyli podjazdami i poniekąd wymusili zamknięcie, jak się okazuje, przedwczesne. Na dodatek weszło L po 1926 ;) Musze chyba zrobić przerwę...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: pikami [195.191.162.*]
    niech się dzieje...kolejne L po 1920
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: ~nie [83.7.49.*]
    boze czlowieku,bierzesz elki gdzie za chwile moze byc sygnal o wieksze klopoty jesli zamkna ponizej wczorajszych minimow, nie moge tego zrozumiec,a dokladnie gry 50 na 50
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: zosia3005 [87.205.135.*]
    Cha , cha , cha .... :-))
    No własnie .. najwazniejsze to
    dobry plan .. i konsekwencja ... :-)))

@kurde
    Zobacz 2 ostanie posty kolegi @pikami
    .. i zapamietaj , że .... nie nalezy tak grać
    nawet .. gdyby dzisiaj pikami miał fart
    Nie chodzi o to , czy trafi czy mie tylko o
    - chaotyczne otwieranie pozycji
    - całkowity brak konsekwencji

Pozdrawiam Wszystkich ... co za sesja .. :-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: ~Obserwator [83.8.215.*]
    W końcu klimat dla S na WIG20 i KGHM na dłużej, czy realizujecie dziś zyski?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: zosia3005 [87.205.135.*]
    Ja na KGHM zamknęłam dzis 2 części z DT
    jedną dość wysoko z zyskiem tylko ok 1 zł a drugą ok. 73,80 na duzym plusie ( ok. 3,5 zł )
    zyski trzeba księgować
    reszta czeka ..
    reszta czeka , bo uważam , że strata KGHM musi mieć odzwierciedlenie
    a Global X Copper Miners też na to wskazuje
    . http://stooq.com/mol/?id=2247
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: arbez [89.64.19.*]
    Choć to tego czasu daleka droga i to raczej wróżenie, niż poważna analiza to jednak mój wielokrotnie pokiereszowany nos podpowiada mi że seria M w czerwcu zamknie się niziutko.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: tomaszke [217.115.65.*]
    Domknięte S po 73,9.
    +2,075 PLN zaksięgowane.

Pozdrawiam :)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: ~liczenato [109.238.53.*]
    alez mnie orlen zdenerwowal, slabiutki minus, licze, ze raport bedzie slaby i jutro tapnie kurs
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: ~jutro [109.238.53.*]
    jesli nic dnia nie zepsuje to na jutro 2 hity do prawdziwego zjazdu po 2-3 %

pekao, kghm

grubasy nie zlamiecie mnie na pko widze co robicie, jutro juz to puscicie w kibel tak jak i caly wig 20 ponizej 1900
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.