• Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~123 [89.228.133.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Skąd Wy bierzecie te kwoty 58 groszy czy 70 groszy nawet po skupie ? Wiecie jaka by była wtedy kapitalizacja spółki ? To jest mało realne a jeśli tak się stanie to kupię pod korek .
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~poe [195.116.31.*]
    dzisiejsza cena akcji też nie odzwierciedla wartości spółki, zastanawiam się nad możliwością manipulowania kursem
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~vic [83.16.86.*]
    A czy informacja o skupie nie jest właśnie manipulowaniem kursem ?
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~xoxo [83.7.90.*]
    Jak patrzę po jakich cenach i przy jakim wolumenie zbierali w zeszły piątek (m.in. 26 207 sztuk po 2,59; 53 625 po 2,52) to aż serce rośnie.
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~ckmmln [89.161.38.*]
    jakim trzeba byc,, nie powiem kim zeby teraz oddwac o 2,3:)
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~Pandora [159.205.252.*]
    ....no chyba że masz bokiem info, że skupu nie będzie i wracamy na 1.88, a ja ogłaszam bankructwo wrzucam na rynek wszystko co mam i kurs zjeżdża do 1,70 lub niżej....
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~ckmmln [89.161.38.*]
    zeby ktos mial info bokiem to by dzis na koniec spuscil swe akcje - w koncu po takim infie odkupil by taniej , a nikt nie chcial sprzedac, przypadkowe ruchy leszczy
    tak poważnie, to mam wrażenie że nawet po ogłoszeniu że skup nie dochodzi do skutku to kurs mocno nie spadnie,

osobiście weszłam w oprhee mając nadzieje, że kurs podskoczy po odwołaniu TT i nadal wydaje mi się to realne
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~ami [87.199.35.*]
    Uchwała już została podjęta więc po co te dywagacje zramolałych tetryków
    dla zabicia czasu i intelektualnej rozrywki, a Tobie słoneczko nerwy puszczają że obrażasz ludzi, masz napięcie to sobie ulżyj w przyjemniejszy sposób???
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~pkc [91.246.67.*]
    Nie wydaje mi się żeby były przypadkowe, miały raczej zadanie, a nóż ktoś spanikowany wyskoczy - zarobił 5% dobre i tyle. Generalnie wiadomo jakim smrodem darzy nas Pan T. Stąd zaufanie praktyczne żadne. Przeceiż akcje Orphhe które obejmował po 3,7 sprzedawał potem po 3,15 mimo że deklarował lock-up. Dobra to tylko 100 tys. wiec może nie takie wielkie halo, ale.. A może porostu nie lubi mieć kolegów i to typowa zagrywka... Więcej klocków zostanie dla siebie. Robić jeszcze większy dym i nie zrealizować skupu powaliło by już na kolana. Jakichś kosmicznych wzrostów nie wróżę, ale przyszłość zweryfikuje.
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~WATCHER [217.99.94.*]
    myśę tak jak wy, i tego się boję, zbyt powszechne jest to przekonanie w narodzie, że będzie mozna zarobić.
    Niestety na giełdzie większość nie ma racji, dlatego obawiam się ,ze nici z naszych kalkulacji.
    A ty Pandora, z czego się tak cieszysz, że TT wywala i wtedy niby będzie lepiej. Błąd. Tuora musi odejść, ale wcześniej niech rozdysponuje kasę wszystkim, jak nie zrobi tego, to "mafia" z Cormaya odbije sobie kasą z Orphee swoje straty na inwestycji w CRM. A ty pandora nie ujrzysz wtedy ani grosza.
  • Re: ~WATCHER [217.99.94.*] Autor: ~123 [89.228.135.*]
    ~WATCHER[217.99.94.*]

Piszesz w tonie jak byś nie miał akcji, piszę prawdę?
    Z treści pierwszego wątku wynika, że Total Fiz ma prawo do wzięcia udziału w wezwaniu/odkupienie...będzie to nie mało kwota o czym pisałem wcześniej....zresztą w podobnej sytuacji jest inny TFI Q....s, który również finansował w Orphee dużo wcześniej brał udział prywatnej emisji... TT może tez zależeć na odzyskaniu kasy ponad 11 mln. .nie sądzę aby z odkupem był wałek...odda władze ale może mieć silny głos w spółce
  • Re: ~123 Autor: ~WATCHER [217.99.94.*]
    mam akcje
  • Re: ~ Autor: ~123 [89.228.135.*]
    Dnia 2015-01-29 o godz. 22:55 ~WATCHER napisał(a):
    > mam akcje

zapytałem Cie bo już zwątpiłem po odczytaniu Twego wpisu, zniechęceniu. Nie ważne
    WATCHER , następnego dnia jak wywalą Tuorę to sprzedaje wszystkie akcje, przypuszczam że na zwyżce, bo tak zareaguje rynek i więcej tu nie wracam,

póki Tuora jest to trzymam, bo on dla mnie jest gwarantem sukcesu firmy w branży, facet się na tym zna i jest w tym dobry, mam na myśli tu ojca, nie syna

w odróżnieniu od większości wpadłam tu na chwilę i moja średnia wejścia jest poniżej 2 zeta, więc dużo nie stracę przy każdym scenariuszu, jeśli Tuora zostanie to ja też zostaje, a za rok akcje sprzedam za 20

kobiecy instynkt podpowiada mi postawić na bardziej energetycznego, gryzącego i szczekającego psa, niż kluskowatego wybawcę skrzywdzonych, baby już tak mają, wolą tych "złych"

a do "becher" nie martw się, puszkę mam zamkniętą, a całe życie miałam więcej szczęścia w kartach niż w miłości i jakoś nie widzę aby miało się coś zmieniać

to tygodniowe oczekiwanie w napięciu powoduje, że zaczynamy być bardzo nerwowi, więcej luzu, delektujmy się chwilą tuż przed

• Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~becher [159.205.113.*]
    Niekiedy tuż przed jest fajne ale tuż za jeszcze fajniejsze, Madame........
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~viola [195.42.249.*]
    poki co nic nie widać aby się ruszało a niby termin juz jest
    Dnia 2015-01-30 o godz. 09:29 ~becher napisał(a):
    > Niekiedy tuż przed jest fajne ale tuż za jeszcze fajniejsze, Madame........

.....jak widać facet lubi długo, muszę rozłożyć przyjemność na cały tydzień, mam nadzieje że finał będzie tego wart, bo jak nie.... zmieniam partnera....

• Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~Marko [77.45.7.*]
    Jestem gotow przeznaczyć część moich akcji  Orphee za nawiązanie z Tobą bliższej znajomości. Mow mi po imieniu - Marko.
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~nk [31.61.138.*]
    Skup może być ukłonem w stronę Ipopema i być może doprowadzi do przywrócenia TT na stanowisko prezesa Cormay (Ipopema + TT mogą to przegłosować). Pytanie, czy spółka nie ma kłopotów ze znalezieniem podmiotu odpowiedzialnego za skup, nie tak dawno jeden z domów maklerskich wypowiedział im umowę z uwagi na konflikt z Cormay.
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~123 [89.228.138.*]
    Dnia 2015-01-31 o godz. 14:13 ~nk napisał(a):
    > Skup może być ukłonem w stronę Ipopema i być może doprowadzi do przywrócenia TT na stanowisko prezesa Cormay (Ipopema + TT mogą to przegłosować). Pytanie, czy spółka nie ma kłopotów ze znalezieniem podmiotu odpowiedzialnego za skup, nie tak dawno jeden z domów maklerskich wypowiedział im umowę z uwagi na konflikt z Cormay.

ten co wypowiedział umowę na przygotowanie prospektu dla Orphee na wejscie na parkiet główny to TRIGON pionek w usługach maklerskich.... http://www.trigon.pl/kontakt więc nic nie ma do rzeczy konflikt....pieniądze
    " nie śmierdzą " a to jest nie małą kasa
    Na przeprowadzenie przedsięwzięcia odkupu akcji w wezwaniu musi być to DM :
    Dom Maklerski o działaniu i zasięgu całego kraju np. BZWBK
    Dom Maklerski obsługujący notowania, sprzedaż akcji spółek NC

Ostatnio w wezwaniu uczestniczy Biproment a organizatorem skupu jest właśnie BZWBK
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Zastanawiam się z jakiego powodu są te negocjacje w wydawałoby się prostej sprawie . Nigdzie wcześniej nie słyszałem aby jakaś spółka chcąc zrobić buy back prowadziła z Domem Maklerskim jakieś negocjacje . Może dlatego , że to spółka prawa szwajcarskiego i coś tam muszą jeszcze ustalić ? Jak myślicie ? Ja się już pogubiłem o co tutaj chodzi .

Dnia 2015-01-31 o godz. 15:22 ~GMBH napisał(a):
    > Zastanawiam się z jakiego powodu są te negocjacje w wydawałoby się prostej sprawie . Nigdzie wcześniej nie słyszałem aby jakaś spółka chcąc zrobić buy back prowadziła z Domem Maklerskim jakieś negocjacje . Może dlatego , że to spółka prawa szwajcarskiego i coś tam muszą jeszcze ustalić ? Jak myślicie ? Ja się już pogubiłem o co tutaj chodzi .
    >

może o kasę ? przypuszczam, że to jednak zasięg funkcjonowania w kraju...mają przykre doswiadzcenia po ofercie publicznej gdzie to mniejszy mało znany DM Invista, mBank i Millenium organizowały te operację to czy spółka zagraniczna czy polska nie ma znaczenia. procedura musi byc przeprowadzona zgodnie z prawem polskim, unijnym i szwajcarii o czym mowa w komunikacie o skupie....BZWBK wprowadzał spółki ukraińskie i nie tylko na GPW....a może jeszcze inny powód
    Może powodem jest trwający konflikt w obu spółkach i żaden DM nie chce się tym zająć ? Ciekawi mnie też dlaczego Cormay nie wypowiedział się jeszcze na temat tego skupu . Minął tydzień i nic a mieli się ustosunkować w kilka dni . Same niejasności .
    Czy DM może odmówić organizacji skupu???? ...KNF nałoży karę i taki DM w czasie znika...... Cormay i Total w tym stanie prawnym nie ma możliwości podważać czy wzruszać podjęte prawo które było akceptowane i objęte ofertą publiczną w lipcu ubr. Gdyby podejmowano próby działania na szkodę szwajcarskiej spółki to mogło by się oprzeć o Miedzynarodowy Trybunał
    Spokojnie "123" ja tylko zadaję pytanie . Ja też oczekuję że skup dojdzie do skutku . Szlag mnie trafia , że w tej sprawie trzeba będzie czekać jeszcze tydzień . :(
    Dnia 2015-01-31 o godz. 16:04 ~GMBH napisał(a):
    > Spokojnie "123" ja tylko zadaję pytanie . Ja też oczekuję że skup dojdzie do skutku . Szlag mnie trafia , że w tej sprawie trzeba będzie czekać jeszcze tydzień . :(

może się skrócić okres na skup... na niektórych spółkach trwały nawet tylko 3 dni ale to nasze tylko pisanie
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~foka [77.112.56.*]
    przecież w przypadku TT publiczne wypowiedzi i obietnice rzadko się spełniały więc dlaczego teraz miał dotrzymać terminu podania szczegółów skupu , nie zdziwię sie jeżeli wymyślą jakąś przyczynę dla której nie dojdzie do skupu a cała zabawa to rozgrywki pomiędzy TT a Cormayem
    Dnia 2015-01-31 o godz. 16:39 ~foka napisał(a):
    > przecież w przypadku TT publiczne wypowiedzi i obietnice rzadko się spełniały więc dlaczego teraz miał dotrzymać terminu podania szczegółów skupu , nie zdziwię sie jeżeli wymyślą jakąś przyczynę dla której nie dojdzie do skupu a cała zabawa to rozgrywki pomiędzy TT a Cormayem

miedzy wypowiedziami na portalach a oficjalnymi dokumentami jest różnica. O skupie akcji mowa jest od oferty publicznej z lipca ubr.
    potwierdzenie, że nie będzie kupna Diesse obliguje spółkę do organizacji „buy back” str. 41 Memorandum.
    jezeli jestes zangazowany w Cormay to nie wzniecaj ognia w Orphee
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~foka [77.112.56.*]
    123 -siedzę tu i tu , natomiast to że TT jest zobligowany przez Memorandum w moim odczuciu nie przesądza sprawy patrząc na jego wcześniejsze zachowanie ( jakoś wcześniej nie zwołał walnego w ORP na wniosek CRM pomimo ze przepisy go obligują ) , co stoi na przeszkodzie wymyślić kolejne przyczyny prawne robić uniki itd ... i tak nie wiemy o co WIELCY grają , możemy tylko obserwować i spekulować co zrobią
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~janek221 [37.152.19.*]
    Czy to, że termin kupna Diesse określony w Memorandum jeszcze nie minął nie stanowi przeszkody
    dla ogłoszenia skupu?
    Biuro Maklerskie, które się tego podejmie musi mieć prawną podstawę, a teoretycznie po wymianie Zarządu
    w Orphee może dojść do przejęcia Diesse w wyznaczonym terminie...
    Dnia 2015-02-01 o godz. 09:18 ~janek221 napisał(a):
    > Czy to, że termin kupna Diesse określony w Memorandum jeszcze nie minął nie stanowi przeszkody
    > dla ogłoszenia skupu?
    > Biuro Maklerskie, które się tego podejmie musi mieć prawną podstawę, a teoretycznie po wymianie Zarządu
    > w Orphee może dojść do przejęcia Diesse w wyznaczonym terminie...

ale masz wiedzę prawniczą i inwestorską ...od kiedy biuro maklerskie ma uprawnienia kontrolne
    Po co ta ironia. Nie kreuję się na wielkiego znawcę- mam tylko trochę akcji Orphee.
    Pytanie jest takie:
    nie minął termin określony w Memorandum na kupno Diesse więc na jakiej podstawie ma być skup?

Dnia 2015-02-01 o godz. 09:38 ~janek221 napisał(a):
    > Po co ta ironia. Nie kreuję się na wielkiego znawcę- mam tylko trochę akcji Orphee.
    > Pytanie jest takie:
    > nie minął termin określony w Memorandum na kupno Diesse więc na jakiej podstawie ma być skup?
    >

To nie jest ironia a odniesienie się do Twojego wywodu, który pozbawiony jest sensu pisany przy kompletnym braku wiedzy.
    Podany termin w memorandum określał ostateczny termin na przeprowadzenie tej akwizycji, a w związku z toczącym się w ubiegłym roku procesie z powództwa Diesse, zapadło orzeczenie co do którego TT wypowiedział się, iż nie będzie odwoływał się, gdyż jego zdaniem wyrok jest korzystny dla Orphee. Spółka nie bedzie płacić odszkodowania. Włosi nie godzili się na opcje a Tuora nie chciał więcej płacic za pozostałe 50% spółki, które przy obecnych wynikach finansowych nie spełniała szybkiej rentowności.
    I to była jego ostateczna decyzja i w tym kontekście wiążące są zapisy Memorandum o odkupieniu akcji. I to na tyle...nie podnoście więcej wątpliwości bo to zaczyna być już śmieszne
    Znam te fakty.
    Scenariusz taki:
    Po Walnym nie ma TT w Diesse, nowy Zarząd dogaduje się i dokonuje akwizycji w przewidzianym terminie. Wyrok sądu nie przesądza o akwizycji Diesse na ewentualnych nowych warunkach uzgodnionych przez zainteresowane strony.
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~pazerny [217.99.13.*]
    a może taki scenariusz

sąd w polsce unieważnia odwołanie Tuory , prokuratura umarza śledztwo, a sąd w szwajcarii nie wyznacza walnego

Tuora zostaje nadal w orphee a cormay bankrutuje

stawiam piwo jak ktoś idzie zakład
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~vic [83.16.86.*]
    Prędzej czy później WZA będzie w Orphee zwołane niezależnie od terminu i decyzji sądu szwajcarskiego. Działania Tuory są szkodliwe dla spółki. Ale widzę, że kilka osób zaciera ręce ,że zarobi trochę kasy na skupie tych 20% portfela. Nie zastanawiają się natomiast ,ze tym samym stracą na pozostałej cżęści portfela. Po wyjęciu kasy w tym dziwnym buy-backu kurs przecież się załamie.
    Pomyśl ile może wzrosnąć po podaniu informacji o skupie/wezwaniu .
  • Re: SKUP AKCJI ORPHEE Autor: ~poe [195.116.31.*]
    na razie nie ma podstaw, aby kurs orphee drastycznie spadł po skupie, a nawet może zostać na wyższym poziomie niż dziś, bo ludzie będą czekać na NWZA bo wtedy też kurs akcji powinien pójść do góry
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.