Batiar, o co chodzi z tym zmniejszaniem zaangażowania przez BBI Capital NFI w Hardexie? - czy to tylko zmiana warty, czy jednak opuszczanie statku przez głównodowodzącego?
BBI Capital ma do oddania kupę kasy, w tym Hardexowi. Stąd z jego strony ta chęć do upłynnienia HDX. Ale to dobrze. Zamiast BBI będzie ktoś inny, może lepszy. Ostatnia sprzedaż 2 x po 4% emisji skłania do przemyśleń - być może do spółki wchodzi jakiś fundusz.
Ropczyce? Cóż ... odpadły w przeprowadzonej niedawno przeze mnie selekcji spółek. Zatem nie napalałbym się na to. Jakieś miesiąc temu jadąc trasą Kraków - Przemyśl po drodze mijałem Zakłady Magnetyzowe w Ropczycach. Powiem ci szczerze: obraz nędzy - przynajmniej jeśli chodzi o stan elewacji budynków, jak jest w środku tego nie wiem.
germany, ten gostek, który napisał "pedał czy co" to nie jest pijok tylko "kiszonka", który również używał nicków: ehh, bbb, mmmm, a który to nieszczęśliwie zakupił Polną na ostatniej górce i jest z tego powodu nieszczęśliwy...
kiszonka, bardzo nieładnie jest podpisywać się czyimś nickiem! a tak w ogóle, to wypadałoby mieć jakiś jeden nick; tylko, że to wymaga określonego poziomu odwagi i kontroli tego co się pisze, bo czytelnicy forum mają bardzo dobrą pamięć i są raczej surowymi recenzentami dla tego, co się gdzieś pisało, pisze i będzie pisać...
Uchwała wchodzi w życie z dniem powzięcia.
UCHWAŁA NR 5
Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Spółki PONAR S.A. z dnia 30 października 2009 r. w sprawie wyrażenia zgody na zbycie zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki obejmującego między innymi prawo użytkowania wieczystego nieruchomości § 1. Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki PONAR S.A. z siedzibą w Wadowicach, działając na podstawie art. 393 pkt 3 i 4 Kodeksu spółek handlowych oraz art. 28.3. pkt 4 Statutu Spółki, postanawia:
1. Wyrazić zgodę na zbycie zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki PONAR S.A. z siedzibą w Wadowicach na rzecz podmiotu wskazanego przez Zarząd Spółki.
2. Wskazana w ust. 1 czynność prawna mająca za przedmiot zorganizowaną część przedsiębiorstwa Spółki PONAR S.A. będzie obejmowała w szczególności przysługujące PONAR S.A.:
a) prawo użytkowania wieczystego gruntu i własność budynków i urządzeń stanowiących
odrębny od gruntu przedmiot własności położonego w Wadowicach przy ul. Wojska Polskiego 9, obejmującego działki o numerach 324/1; 324/5; 322/39; 375/4; 375/3; 317/4; 317/6; 322/35; 322/37; 328/13; 328/11; 326/1; 326/2; 326/3; 366/2; 366/1; 374/3; 325; 328/6; 328/8; 328/7; 328/9; 374/1; 374/2; 370/2; 367; 2922; 373/8; 370/4 o łącznej powierzchni 05.30.00 ha zabudowane budynkami administracyjno-produkcyjnymi oraz urządzeniami, dla którego Sąd Rejonowy w Wadowicach, V Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgę wieczystą nr KR1W/00035633/0, w związku z czym Walne Zgromadzenie wyraża zgodę na zbycie wyżej wskazanego prawa użytkowania wieczystego gruntu wraz z własnością budynków i urządzeń stanowiących odrębny od gruntu przedmiot własności.
3. Wskazana w ust. 1 czynność prawna mająca za przedmiot zorganizowaną część przedsiębiorstwa Spółki PONAR S.A. będzie obejmowała znak słowno-graficzny „PONAR-WADOWICE”, maszyny i urządzenia, wyposażenie oraz inne środki trwałe, których wykaz stanowił będzie załącznik do umowy zbycia zorganizowanej części przedsiębiorstwa.
4. W związku ze zbyciem przez PONAR S.A. zorganizowanej części przedsiębiorstwa, przejęci zostaną przez nabywcę, w trybie przewidzianym w art. 23 1 Kodeksu pracy, pracownicy, których wykaz stanowił będzie załącznik do umowy zbycia zorganizowanej części przedsiębiorstwa.
5. Wskazana w ust. 1 czynność prawna mająca za przedmiot zorganizowaną część przedsiębiorstwa Spółki PONAR S.A. nie będzie obejmowała przysługujących PONAR S.A.:
a) zobowiązań według stanu księgowego na dzień określony w umowie zbycia zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki
b) aktywów finansowych według stanu księgowego na dzień określony w umowie zbycia
zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki
c) środki pieniężne znajdujące się na rachunkach bankowych PONAR S.A. według stanu
księgowego na dzień określony w umowie zbycia zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki
d) środków trwałych nie objętych wykazem, o którym mowa w ust. 3
e) wierzytelności według stanu księgowego na dzień określony w umowie zbycia zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki
o to chodzi - z tym statkiem ;) Polna to nie Tytanic, jeśli już w temacie, to prędzej jest to niezatapialna łódź podwodna, która zaczyna powolutku wynurzać się na powierzchnię :)
a moja opinia jest taka, że warto mieć jednak jakiś jeden określony nick, żeby być na ile to możliwe jak najmniej anonimowym, jak najbardziej rozpoznawalnym na anonimowym siłą rzeczy forum - więcej wtedy jest pożytyczniejszej treści w postach :)
na Ropczycach od ostatniej naszej wymiany opinii rzeczywiście nie było gorzej, a zaczęło być lepiej ;) jaki zysk interesuje Cię na Ropczycach? jesteś średnio/długoterminowcem, czy wolisz brać, to co Ci już troszkę urosło i wiać? jeśli liczysz na dużo więcej z Ropczyc, to jutro może uda mi się znaleźć chwilkę, żeby przyjrzeć się tej spółce, bo teraz jej nie obserwuję, dlatego nie mam wyrobionego zdania, poza tym, co napisałem 6-ego października po pobieżnej analizie:)