Słuchajcie Panowie: Benek to typowy łApacz górek i dołków, mistrz nad mistrze. Sami nie wiecie ile on za te 15 lat na GPW zarobił szmalu. Jest w pierwszej 5-tce najbogatszych w Polsce.
Powiadasz średnia klasa pracująca. To trochę się różnimy. Ja jestem średnia klasa niepracująca:) Choć nie do końca, bo inwestowanie na GPW jest w pewnym sensie pracą.
Pozdrawiam
Chciałbym dziś wieczorem zamknąć listę TOP15. Dlatego mam prośbę, jak ktoś ma jakiś inny, lepszy typy, niż jakikolwiek zaprezentaowany, to niech poda z jakimś uzsadanieniem. Może coś jest do wywalenia... cosik trza będzie wyrzucić, na miejsce Impexu; wiem, że mój typ, Reinholda, uchowam, podam później argumenty.
A, mówimy o typach do wejść na parę tygodni, maks. parę miesięcy. Na DT i parodniowe wejścia założę odrędny wątek, żeby nie było pomieszania z pąplątaniem... nie znaczy to, ze spółki nie będą się powtarzać, bo np. taki IDM będzie dobry do wejścia w określonym momencie na dłużej, ale teraz jest również dobry na zabawy w DT - patrz: wyrwanie przez pijoka ostatnio kilku % w ciągu paru godzin:)
Fakt Skotan rozgrzany do czerwoności, ale wbrew pozorom myślę, że tam można jeszcze troche poszybować w górę. Czyż to nie dziwne, że on rośnie po 20 - 30% dziennie. Nie ździwiłbym się gdyby wzrósł o kolejne 50% lub więcej. Tam chyba spekulacyjnie gonią kurs do granic wytrzymałości...
Hutmen nie znam więc się nie wypowiem.
Krezus natomiast wraca do swojej ceny sprzed roku i do silnych oporów. Do tego RSI da zapewne kolejny sygnał sprzedaży. No i od dołka 0,63 mamy już 2,20 zł więc dość mocno zdrożał. Zainteresowałbym się na krótko, może nawet DT.
Jak przebije 2,80 poprzedzone jakąś korektą to uznałbym to jako sygnał do dalszych wzrostów :)