shorty skacza przez okna w londynie, nowym jorku i jeszcze kilku innych miejscach
ale trzeba pogratulować, że akcjonariat jest wytrwały wszystko jest mozliwe tutaj, ale same zapowiedzi cięcia czy inaczej restrukturyzacji kosztów nie wystarczą potrzeba konkretnych działań i to szybko zadłuzenie w bankach, odroczony zus to wszystko sie nawarstwia
Jak tak zaglądam co tydzień do apki maklera i na forum to mam uczucie deja vu - ciągle wklejacie to samo, pomysły chyba Wam się kończą?
I tak nie sprzedam akcji poniżej wiadomego poziomu, cobyście chłopaki/dziewczyny nie wypisywali i kombinowali :)
PS: Ostatnio znowu dokupiłem 20 szt. , tak się bawię, taka kulka śnieżna, co to turla się powoli i rośnie co miesiąc Mam czas, dużo czasu, mogę tak ją turlać choćby i najbliższe 5 lat :) dorzuciłem do zablokowanych - tym razem tych na wyżej półce (czyli >200) ;) staram się dzielić symetrycznie 100/200 , co zrobić lubię symetrię :)
Moje pieniądze, moje decyzje, moja zabawa, i co mi zrobicie? :)
Mija ponad rok od wpisu i 30 pln nie widać . Nie martw się w końcu trafisz. Najważniejsza wiara kolego Tusk , wiara i nadzieja niech będzie z tobą . Nie pisz o finansach spółki bo to drażliwy temat . Pisz o shorcie , to temat neutralny .
ale ja nie jestem kolegą Tuskiem, jestem po prostu jednym z małych żuczków, które czasem inwestują część nadwyżek na giełdzie
kurs JSW ma niewiele wspólnego z kondycją spółki, on jest powiązany z rozgrywką jaka się na niej odbywa Kolega Tusk reprezentuje jedną ze stron, Wy drugą sam fakt utrzymywania na forum dyżurnych "dziennikarzy" prowadzących narrację każdej ze stron jest najlepszym dowodem na istnienie gry :) ja już obstawiłem zakład po jednej stronie i czekam, jestem cierpliwy, bardzo cierpliwy, myślę ze w perspektywie 3-4 lat coś się wyklaruje A jak nie, to poczekam dłużej ;)
16zł ? oj figlarze, przepraszam ale nie jestem zainteresowany :) ostatnio sprzedawałem akcje kupowane w 2020 roku po covidzie, ja mam taki horyzont czasowy inwestycji, mogę czekać latami, kiedyś tam kurs będzie na satysfakcjonującym mnie poziomie ;)
Aby ktoś mógł kupić moją własność (akcje) muszę je najpierw wystawić na sprzedaż, a co jeśli nie wystawię? jakąś nacjonalizację planujecie chłopaki? to byłby dopiero news :)
szkoda że akcje nie istnieją w formie papierowej, mógłbym wtedy napisać: "prędzej spalę, zniszczę, zakopię a wam nie dam !!!" a tu klops, to tylko zapisy elektroniczne, co mam napisać, że wtyczkę se wyciągnę z gniazdka? … ;)
na normalnej GIEŁDZIE KURS TEGO gówna BY BYŁ JAKIEŚ 3 ZŁ :(:(:(:(KRETY idą po swoje .......już PAŃSTWO dotuje KRETÓW 9 MILIARDÓW rocznie ......chcą jeszcze więcej :(:(:( możliwe to tylko w tym BIEDNYM kraju zwanym Polska ......Pani Margaret Thatcher powstań z POPIOŁÓW ......please ::::::::::::):):):
Na razie nie będzie . Miesza naiwnym akcjonariuszom w głowach tym shortem . Spółka od 6 kwartałów czyli ponad rok na stracie netto , a on pisze będzie 30 pln . Dopóty dopóki nie będzie zysku netto 30 pln nie będzie . Będzie zysk netto to short sam zniknie bez tych jego poematów .