• Re: GRATULACJE Autor: ~Kojak [185.107.67.*]
    A może jest odwrotnie i Medico z pozycji silniejszej chciało obniżyć cenę?
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Marta [37.248.161.*]
    Myślisz że to zagrywka??? Chodzi o pieniądze prawda??? Panu x zrobiło się za mało... Pazernośc mu się włączyła prawda???
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Fafik [79.163.141.*]
    Różnica tylko taka, że Medico, jak sobie policzyła ile kasy wpadnie, to możliwe, że sama wejdzie na NC-GPW lub nie będzie wogóle potrzebować emisji i sobie będzie firmą bez NC - GPW. Tego nie wiemy.
    Inno nic nie traci - zaczyna produkować testy i to jest najważniejsze.
    Prezes Grupy HRC chyba przegnie i faktycznie Medico wyszło ze spotkania.
    A sam teraz wywali akcje. Przecież Grupa niedawno chodziła po 3 pln, a prezes akcje ma jeszcze taniej. Coś czuję, patrząc na wyniki HRC, że pójdziecie drogą AQT
  • Re: GRATULACJE Autor: ~slabejwiary [176.221.123.*]
    Być może podwójnie zostaniemy zrobieni w konia. Kij wie. Ja mam radę rzuccie monetą czy sprzedawać czy nie. Najlepsza rada jaką dostaniecie. Ja jeszcze analizuje sytuacje, rzucę nad ranem po nieprzespanej nocy xD
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Prezi [46.238.93.*]
    Siema wszystkim INO wyjadaczom :) Na szczęście życie mnie zajęło wczoraj i nie kupiłem tego przekrętu ..
    Obiektywnie patrząc z boku, do indywidualnej analizy przez was.
    Mfarma nie ma już interesu wchodzić na giełdę. Podpisali lukratywną umowę z INNO, Jacek naopowiadał pewnie ile to mln testów będą produkować, wypili niebieskiego J.Walkera i przyklepali miśka na koniec. To jest jasne, że nie potrzebują już GPW czy NC, większe zyski, mniejsze podatki, szemrane transakcje łatwiej wykonywać jak nikt im w papiery nie zagląda. Wg mnie, nie było to do końca planowane, także nie doszukiwałbym się drugiego AQT, natomiast przykro mi się patrzy jak was zrobili w bambuko.

• Re: GRATULACJE Autor: ~wiadomo [94.254.204.*]
    Osłaniać mosty, wieże , wiadukty ...
  • Re: GRATULACJE Autor: ~funio [37.248.210.*]
    Ale Medicofarma nadal chce wejść na giełdę i ponoć sami nie wiedzą o co chodzi, ale z hrc nie chcą mieć nic wspólnego
  • Re: GRATULACJE Autor: ~GoldMan0158 [89.64.48.*]
    Goru jaka jest sytuacja?
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Góru [77.87.0.*]
    Sytuacja beznadziejna. Niestety. Nawet mi się nie chce domyślać kto i dlaczego odstąpił od rozmów o przejęciu. Się człowiek ucieszył że spółka wytypowana dobrze (myślę o Medico), sprawy biegnące w dobrym kierunku; trwające miesiącami negocjacje przejęcia, wszystko miało być super i zapowiadało się jeszcze wczoraj pięknie, ale skończyło się jak zwykle. Osobiście zostaje na wysokim haku, pogodzony ze sporą stratą (pomału się z tym oswajam) :/ Chyba też pora zbastować na chwilkę, bo za duże szaleństwo na rynku przy covidzie panuje. Jazdy góra/dół po 50% to nie jest zdrowe. Współczuje wszystkim i życzę szybkiego odrobienia strat na innych Spółkach ze swojego portfela, w którym warto mieć większy udział Spółek z fundamentami nad spekulacyjnymi, wtedy i takie straty mniej bolą. Dobranoc. Wątek do ZAMKNIĘCIA
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Kate [195.191.162.*]
    Hej spokojnie może jeszcze się tu karta odwróci
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Rrrr [31.0.35.*]
    Wczoraj, jak już było wiadomo, że to Medicofarma wejdzie we współpracę z IGN i puszczono widły to decyzja wejścia w HRC wydawała się trafna. Kto mógł przypuszczać, że tak gwałtownie zerwą współpracę. Jeśli inaczej by się stało dzisiaj by było + a nie minus 60%. Także ja uważam, że decyzja inwestycyjna była dobra.
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Marta [37.248.165.*]
    Ale w nocy??? Dać takie info..... Dwa miesiące był pewien a tej jednej nocy się rozmyślił?? Co to przedszkole???
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Kazio [5.173.240.*]
    Jeden człowiek sprawił że 3 spore firmy i dziesiątki tysięcy inwestorów miałyby okazję do naprawdę dużego zarobku na czas covidovego szalenstwa
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Rrrr [31.0.35.*]
    Cały trójkąt IGN, HRC i Medico nie zachowały odpowiedniej kolejności, bo najpierw HRC lub Medico powinni poinformować, że się nie dogadali a dopiero IGN powinien puścić info o współpracy z Medico a nie na odwrót, kto i ile winy ponosi, nie wiem, ale takie zachowanie wpływa również negatywnie na postrzeganie innych spółek NC.
  • Re: GRATULACJE Autor: kojak77 [185.107.67.*]
    Zgadzam się. Gdyby najpierw Medicorafma przejela HRC to kurs byłby spokojnjeszy do czasu ogłoszenia produkcji. Bardzo zły timing.
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Gagarin [93.174.30.*]
    Góru jesteś jeszcze? Kiedy to wystrzeli?
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Marta [37.248.165.*]
    Nie zerwa, tylko P odstawił numer!!!
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Wiśniak [94.78.182.*]
    Tak się kończą publiczne przechwałki o własnej nieomylności i zakładanie wątków typu : GRATULACJE. A wy jak te barany szliście na rzeź. Osobiście dla bezpieczeństwa swoich pieniędzy nigdy nie wchodzę w spółki które nie przynoszą zysku operacyjnego (min. 1 milion na kwartał) na podstawowej działalności. I jakoś dobrze na tym wychodzę.
  • Re: GRATULACJE Autor: ~Wiśniewski [185.107.80.*]
    Goru gratulacje :) guru przez o zamknięte dla leszczy poubieranych Vabun do obserwowanych
  • Re: GRATULACJE Autor: zeglarz [89.77.11.*]
    Jest jeszcze inna możliwość, choć nie wiem z czyjej inicjatywy było to przejęcie HRC przez Medicofarma, jeśli Paturej dalej ma w zamyśle przehandlować miejsce na NC, to jest 90% szansy że będzie to spółka z branży Gamingu a co za tym idzie jest spora szansa na podobny rajd i możliwość odrobienie choć część strat przez cierpliwych ...
    Wszystko się rozbija teraz o to jak się zachowa Paturej, czy w sposób sensowny wytłumaczy się z tej volty swojej spółki HRC wobec Medicofarmy, a żeby nie stracić resztek wiarygodności musi to w końcu zrobić! ... pozostaje czekać na rozwój wydarzeń ...
  • Re: GRATULACJE Autor: ~MagisterReka [108.59.0.*]
    Wiśniewski brawo typ już ponad 8%technicznie malina!
  • Re: GRATULACJE Autor: ~manola [83.11.87.*]
    W II kwartale 2020 r. Grupa Recykl uzyskała wyższe o 22% przychody w porównaniu z analogicznym okresem roku ubiegłego, natomiast narastająco, za całe I półrocze 2020 r. przychody wzrosły o 21,6%. Wynik na sprzedaży w II kwartale br. był o 85,7% wyższy niż w II kwartale 2019 r., narastająco za I półrocze 2020 r. wynik był lepszy niż rok temu o 72%. EBITDA była wyższa w raportowanym okresie o 66% w porównaniu z analogicznym okresem 2019 r., narastająco, po dwóch kwartałach wzrost wyniósł 65% w relacji rok do roku. W II kwartale 2020 r. Grupa Recykl wypracowała zysk finansowy netto o prawie 170% wyższy niż w II kwartale roku ubiegłego, narastająco natomiast poprawa wyniku finansowego wyniosła ponad 132% r/r. Przy wzroście przychodów w II kwartale 2020 r. o 22% vs II kwartał 2019 r. (narastająco 21,6%) koszty działalności operacyjnej w tych samych okresach wzrosły o 17,8%. (narastająco o 18,4%). Przełożyło się to na poprawę wyniku na sprzedaży, wyniku na działalności operacyjnej oraz wyniku finansowego netto i brutto. Głównymi przyczynami poprawy parametrów finansowych było:
[x]
GRUPAHRC -6,38% 0,88 2026-02-20 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.