• Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~detektyw [93.105.177.*]
    Raczej powiedziałbym, że starają się wyprowadzić jak największą część majątku z firmy, np. poprzez tzw. dużych Obligatariuszy, z którymi niby układają się.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~jupex [89.229.210.*]
    czy velto przejmie fabrykę domów bez pracowników czy z kadrą techniczną
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~alex [83.23.243.*]
    Co ty wypisujesz
    Rozwiń się jakie velto przejmuje FKD skąd ta wiedza czy może piszesz o innym przedsiębiorstwie ?

• Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~lewatywator [77.111.245.*]
    mam wrazenie, ze tu od kilku miesiecy konkurencja pod przykrywka obligatariuszy duzo na forum miesza
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Domino [31.60.96.*]
    Witam.
    Krótko???!!!!
    Co to za machlojki z Arkuszami.....??
    Czyli...ile...po co....dla okradania biednych ludzi...?!
    STOP✈
    Pozdrawiam akcjonariuszy mniejszościowych.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Posiadacz [217.214.146.*]
    Przeraża mnie kwestia odzyskania pieniędzy.
    Jeśli się z bankami niedogadają, a idzie zima i spowolnienie prac, to co wtedy?
    Czy banki podłoża spółkę?
    Ilu tu jest takich jak ja?
    Ja utopilem tu 50 tys złotych w obligacjach.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Posiadacz [87.241.106.*]
    Przeraża mnie jeszcze jedno. Pierwsze półrocze na minusie a nie uwzględniono nawet odsetek bo nie ich nie płacą.
    Nie chce tych akcji tej spółki i nie zamienię moich obligacji na akcje, kto ma obligacje i też myśli tak. Jak ja?
    Jak można mieć forsę z obligacji i jeszcze zaciągać kredyty w banku?
    Oni są tak za pożyczę i że cena choć najmniejsza emisyjna 10 groszy to stanowczo za drogo.

Tak jak wspomniałem to oni nic w tym ostatnim kwartale prawie nie robią. Będę w siedzibie firmy po dniu niepodległości i zdam relacje co i jak się dzieje na produkcji.
    Może warto popytać ludzi.
    Banki i duzi posiadacze obligacji już mają wszystkie informacje.
    Co one zrobią, jaką drogę wybiorą?
    Oni już im nie pożyczą Forsy, czy ich skreśla i zabiorą co się da?
    Defraudacja pieniędzy z obligacji!!!!
    Czy prokuratura się tym zajmie?
    Może niektórym. Nie pasuje że tak pisze ale chce odzyskać swoją forsę!!!
    Akcje mnie nie interesują już niebawem zjada na parę groszy, bo kto to kupi?
    Zobaczycie jak będą wywala w setkach tysięcy by się tego pozbyć
    Ja nie zamienię obligacji na akcje!!!!!
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Obligatariusz_Ksawer [31.179.241.*]
    50 tys. to nie tak znowu dużo, więc nie rozumiem poziomu twojego zdenerwowania. Spółka ma się dobrze i realizuje kolejne kontrakty. Spłata obligatariuszy jest kwestią czasu, dlatego cierpliwości kolego. Strasznie mnie denerwuje to obecne tu na forum czarnowidztwo nieprzychylnych spółce osób.
    Dużo czy nie dużo, to zależy od punktu siedzenia. Daj mi 50 tys zaufaj mi że ci oddam, a gdy przyjdzie termin spłaty to nawet nie będziesz mógł że mną porozmawiać. Jak się będziesz czuł?
    Czy ja jestem. Nieprzychylny spółce? Ilu ludzi wodzi za nos?
    Gadasz tak bo masz akcje.
    Ile łącznie wisi wszystkim kasy?
    Zdajesz sobie z tego sprawę?
    Czy robi kontrakty... Wybierzmy się razem do nich po 25 listopada... Może wówczas zrozumiesz o czym mówię. Akcje tu są bezwartościowe dla mnie. Liczę na zwrot kasy za obligacje ale coraz bardziej wątpię czy firma się podniesie.
    Co do cierpliwości to ja mam ale po 25 listopada się skończy
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Oblig [93.105.177.*]
    Ja mam za 70 tys. PLN. Facet, jeżeli dla Ciebie to nie są duże kwoty to może Ty zwrócisz Obligatariuszom te drobne :)
    Proponuję wybrać wspólna kancelarie i odzyskajmy należności.
    A oni niech sobie trzymają akcje.
    Nie wiadomo co główni wierzyciele obmyslają.
    Ja na akcje się nie zamienię.
    Zobaczcie co tu się dzieje. Nikt nie kupi, bo śmierdzi bankrutem. Już niebawem akcje w dziesiątkach tysięcy będą chodziły po parę groszy. Zobaczycie. Lub w milczeniu zgaśnie światło.
    Już zaczynają wam iść w dziesiątkach tysięcy.
    Jak zwala akcje na kilka groszy to będzie panika. Te wasze akcje już nigdy nie wrócą na poziomy 20-30 groszy. Wielcy wierzyciele maja poważny problem. Ja w sumie też.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~zenon [80.55.169.*]
    Przestań już tu czarno wróżyć.
    Każdy ma swój rozum i wie co ma robić.
    Te Twoje wynurzenia stają się nudne
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Oblig [195.38.12.*]
    Piszesz tak, gdyż brak chętnych na twoje akcje, a ich cena zrobiła się trochę nieatrakcyjna ;(
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~zenon [80.55.169.*]
    Kwestia punktu siedzenia
    Może właśnie atrakcyjna
    Dołek nigdy nie trwa wieczność ...
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~tak [80.53.213.*]
    Jak obligacje uplasują to będzie dzida i do 20gr powinno odbić. Firma ma majątek i nadal działa więc jeśli tylko uporają się z płynnością to wszyscy na tym wyjdą na plus.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Posiadacz [217.214.145.*]
    Was to cieszy?
    Oni nie spłaca ja. Żadnych obligacji.
    znów się zapozyczają.
    To. Jest chore!
    Oddawać moje pieniądze.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~ciekawa_syutacja [95.49.72.*]
    Jeśli dobrze rozumiem, to właśnie po to wypuszczają obligację - żeby je rolować i zdobyć pieniądze na spłaty?
    Jak dla mnie tym razem uczciwie podeszli do emisji - wymienili wszystkie ryzyka, nie tylko z nazwy.
    Czekam na wynik oferty - jeśli ludzie na to pójdą, to jest szansa.
    Wygląda na to, że spółka przejrzała na oczy i zaczyna planować długoterminowo. Zaczyna...

Tak czy inaczej wyzwaniem jest sprzedaż. Będzie biznes hulał, to i finansujący się znajdą.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~OB [93.105.177.*]
    A co z zaległymi odsetkami. Też będą rolować - to do du..y mi taka oferta.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~mariczata [5.173.41.*]
    Przeczytaj dokładnie warunki emisji jak dostałeś jest tam mowa o kapitalizacji odsetek oraz 5% amortyzacji oraz terminie ich wypłat reasumując w pierwszym terminie wypłaty otrzymasz odsetki zaległe plus amortyzację kapitału tak że defacto masz i odsetki jak i część kapitału a to już dużo
    Tak mi się jak na obecną sutuację
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Obligat_P [93.105.177.*]
    Mariczata masz tupet. Wkręcasz innych, pewno jesteś powiązany z FKD.
    Zrolują mi stare obligacje z zaległymi i karnymi odsetkami na kolejny termin i z obietnicą wypłaty w pierwszym terminie wypłaty (oczywiście dalej nie będą nic wypłacać).
    Reasumując - FKD nie będzie mieć zaległości, a ja pozostanę z większą ilością bezwartościowych Obligacji i brakiem podstawy, aby udać się do nich z komornikiem (z tytułu nie wykupienia Obligacji).
    Geniusze z FKD :(
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.105.177.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Oblig [93.105.177.*]
    W takim razie kupuj akcje ile możesz, niepowtarzalna okazja. Mam dla Ciebie również Obligacje FKD - unikalny papier, bo nigdzie go nie sprzedasz.
    6 miesięcy po terminie niewykupione obligacje!!!!
    Oddawać moje pieniądze!!!
    Bede po 25 to nasmrodzimy.
    Trzeba się z nimi sądzić.
    Już jest nas łącznie na 500 tys złotych.
    Niech sprzedadzą nowe obligacje i mnie spłaca i innych!!!
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Tadzio [37.47.229.*]
    Ja mam na 300. Podajcie jakiś numer kontaktowy lub e-mail, grupa ?
    Gdzie ten majątek co piszą powyżej bo komornik nie znalazł ???
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~lewatywator [77.111.245.*]
    Gosciu, ja tez wolalbym kase z powrotem od razu ale powiedz mi z czego? Czytasz raporty finansowe? Przestrzelili po calosci z tartakiem i cholera wie z czym jeszcze, ale jak to przejdzie przez komornika to ty nie zobaczysz 100 zl z 1000zl obligacji. Jak myslisz, ze ktokolwiek bedzie ich gonil z kijem w reku to lepiej rozejrzyj sie na historie Ganta, Getbacka, PCZ, Uboat Line, Eurocent, Religa Development, LZMO, teraz Kania i mozna tak wyliczac... Probuja plasowac obligacje, ale chetnych pewnie w kolejce nie bedzie... W kazdym razie lepszy uklad niz po sadach, chyba ze bedziesz mial satysfakcje z wyciagniecia czegokolwiek.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Sprawiedliwy [93.105.177.*]
    Przynajmniej Zielińscy do końca swojego życia nie będą spać spokojnie, będą musieli być czujni :)
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~lewatywator [77.111.247.*]
    czyli wiesz ze okradli obligatariuszy?
    Oni się tu nakrecaja bo mają akcje... My obligacje.
    Oni jeszcze zobaczą jak nisko kurs akcji poleci. Obstawiam 4 grosze za około miesiąc.
    Zastanawiam się jak ta spółka przetrzyma zimę?
    Jak nie to nie odzyskajmy kasy z obligacji.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Sprawiedliwy [93.105.177.*]
    Lewatywor, a masz wątpliwości, przecież nie wykupili swoich Obligacji, nie wypłacili odsetek i dalej mają Obligatariuszy w głębokim poważaniu. To jest oczywista grabież i właśnie za wyłudzenie pieniędzy przy pomocy Obligacji, Zielińścy powinni już siedzieć. Ten model naciągania niczym nie różni się od GetBack, gdzie stwierdzono ewidentną winę zarządzających.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~lewatywator [77.111.247.*]
    pytalem czy ktokolwiek ma twarde dowody, ze pieniadze ze spolki wyplynely. Jesli ktos ma to prosta droga do prokuratury. Jesli pieniadze sa w postaci nabytego majatku pozostajacego w posiadaniu spolki to nie bedzie latwo. O to mi chodzi.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Grzegorz [83.31.189.*]
    Prosze o kontakt na gresiek7@wp.pl w podobnej sytuacji.

Grzegorz
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~AkcjonariusziObligat [94.254.196.*]
    Zamiast wypisywać te bzdury na forum o defraudacjach proponuje porozmawiać z zarządem i wypracować jakieś rozwiązanie. Mi się udało trochę to trwało ale wypracowaliśmy sensowne porozumienie. Większość tych osób co tu wypisują historie o wyprowadzaniu środków nigdy nie widziała firmy na oczy tylko pobudzają pozostałych, zreszta nie wiadomo czy to są obligatariusze. Ja życzę spółce jak najlepiej
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~pb [89.70.106.*]
    Popieram, wiele działań i starań podjęto żeby spółka przetrwała. Przyszłość niepewna ale chęci są. To ważne. Pomówienia o defraudacji w sytuacji kiedy środki dłużne są inwestowane a część pieniędzy po prostu zamrożona w nietrafionym kontrakcie (sprawa w sądzie) to przesada. Panowie którzy zasypują do znudzenia to forum swoimi wypocinami o oskarżają mogliby po prostu poczekać parę miesięcy i nie siać dezinformacji. To tak nie działa.
    Jak wy łatwo dysponujecie nie swoimi pieniędzmi. Podobnie jak zarząd. Za nic ma nas wszystkich.
    Oczywiście że mam obligacje), a w firmie byłem i nie było tak różowo. Następnym razem zdjęcia dodam.
    Trochę wam akcje pobili za 10 tysięcy złotych i wam się humor poprawił.
    A o długach jaki mają to już długa sprawa. Powinni zamiast nowych obligacji, które i tak pójdą niewiadomą gdzie zapomnieć i ewentualnie zadbać o to by kurs akcji poszedł na normalne ceny i zamienić obligacje dla największych na akcje a nam mniejszym oddać forsę.
    Czekam już długo ale wierzcie mi że już niebawem to się skończy.
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~zenek [80.55.169.*]
    Przestań siać ferment POSIADACZ

• Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Spokojny [195.38.12.*]
    Zenek albo Zenon (tak szybko zmieniasz nick), skończ z tym uciszaniem. W ten sposób nie podniesiesz kursu akcji, stajesz się nudny ;(
    Podnoszą im akcje i humorki się poprawiają. Szczerze powiedziawszy liczę że już niebawem znikne z tego forum bo mnie spłacą. Moja obecność tu skutkuje bo odpowiedzieli na mojego maila i umówiłem się tuż przed świętami na spotkanie.
    Może zaczynają myśleć normalnie, ale ich problemy są ogromne...zadnych akcji nie chce bo większość z tego co poszło tu to swoi podbili.
    Chcą pewnie wymienić zadłużenie na akcje i tak pozbyć się długu.
    Tu akcje będą jeszcze chodzić po 3-5 groszy
  • Re: Czy ktoś już się sądzi z FKD?? Autor: ~Wkurzony [195.38.12.*]
    Do „pb”. Proponuję Tobie, abyś przestał zamieszczać tego typu wypociny, jeżeli jesteś całkowicie nie zorientowany w temacie. Tylko pobudzasz (denerwujesz) Obligatariuszy poszkodowanych przez tą tak zwaną Spółkę i jej naczelnego wodza Zielińskiego.
    Czekam na reakcję Spółki od października 2018 roku, gdyż od tego momentu nie płacą odsetek, nie wykupili i nie mają zamiaru wykupić swoich papierów. Moja cierpliwość dawno już skończyła się, zatem nie mów mi o cierpliwości i dezinformacji - z łaski swojej. Czy (wg ciebie) mam czekać do emerytury na sygnał od Zielińskiego?
[x]
FABRYKAKD 1,03% 0,05 2024-06-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.