• Re: NVV TFE Autor: ~Zbik [46.171.51.*]
    Chętnie bym popatrzył na Twoje produkcje, ale nie jestem w stanie otworzyć tych linków. Mam ciągle kumunikat forbidden ;/
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [77.114.224.*]
    Link działa niezawodnie, sprawdzone na 3 komputerach, w trzech różnych sieciach. Pewnie źle kopiujesz adres.
    Adres raz jeszcze:

https://invst.ly/bp1dz

Działa tym razem? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~rtomala [185.22.143.*]
    Kwachu dalej obserwujesz czy zakupy poczynione
  • Re: NVV TFE Autor: ~majk [88.156.129.*]
    jesli ten wykres jest wlasciwy to jeszcze powinno dotknac 1.5-1.55 wiec lepiej sie wstrzymać z zakuapmi..
    pytanie brzmi kto odważny by sypnac przed raportem
    rownie dobrze po raporcie moze byc lekka podbitka i sypanie ..malo razy tak bylo?
    ale pod co sypac jesli jest pod co grac

wytłumacz mi bo nie pojmuje
    raczej wyleszczać przed dalszymi wzrostami a nie sypaniem do kosci...
    to to rozumiem tylko jest jeden problem

tu nie ma zbytnio leszczy
    zdziwiłbys sie
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [46.169.119.*]
    https://invst.ly/brxzk - c, W1. Zaskakująco złe przyjęcie raportu i papier rozpoczął realizację korekty czwartofalowej. Chociaż wygląda to źle, sytuacja techniczno-falowa jest doskonała. Papier, po ponad rocznym uśpieniu ożywił się i rozpoczął marsz w górę, Być może w jego charakterze będą częste korekcyjne przystanki, ale wydaje się, że dwucyfrowa cena na koniec fali piątej primary jest jak najbardziej realna.? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [46.215.73.*]
    https://invst.ly/cabzx - c, W1. Miesiąc minął od ostatniego wpisu. Zachowanie kursu zgodnie z teorią. Sporo było niedowiarków na początku tego wątku, ale siłą TFE jest to, że gramy w widne. Co jeszcze się wydarzy/ Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [37.249.86.*]
    https://invst.ly/f5t6m - LB3, W1. Dzisiaj rzadko prezentowany wykres LB3. Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~zubrzyk100 [88.156.142.*]
    Kwaśny zapodaj kreski. Dzieki
  • Re: NVV TFE Autor: ~Gęsty [31.0.46.*]
    Wrzuć aktuala. Wiem, ze nie sprzedaleś.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [46.76.225.*]
    https://invst.ly/jfzfm - c,W1 - Aktualny wykres w interwale tygodniowym. Wyraźnie widać spadek momentum rynku. Nie ma wielkiej podaży, ale gdzieś za rogiem czai się korekcyjna (4). Jak głęboka? Tradycyjnie zobaczymy.
    No Kwasny zasiałeś nutke niepewnosci

pytanie jaki bedzie raport ?

jesli taki jaki ja obstawiam to teraz nie spodziewam sie korekcyjnej

70 do 30 ze raport bedzie zarąbisty

tradycyjnie zobaczymy
  • Re: NVV TFE Autor: ~Pjoter [79.188.28.*]
    Szanowny Panie Kwaśny, jest szansa na aktualizację?
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [46.76.232.*]
    https://invst.ly/naz6u - c, W1. Aktualizacja wykresu w interwale tygodniowym. Kurs papieru realizuje falę trzecią wydłużoną. Na wykresie wyraźnie widać strukturę wydłużenia. Ciekawostką jest to, że skończyła się siatka fibo przygotowana przez producenta oprogramowania. Idziemy w nieznane. Jak daleko? Tradycyjnie zobaczymy.
    Kwaśny 3 na wykresie oznacza 10 pln ?
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [46.76.232.*]
    https://invst.ly/nb4b3 - c, W1. 10pln to mój PS dla fali (3). W przypadku NVV, w ostatnich tygodniach, mamy do czynienia z bardzo silnym trendem wzrostowym, momentami zbliżającym się do hiperboli. Skończyła się siatka fibo dla trendu intermediate, a dla trendu minor w piątek kurs osiągnął jej najwyższy poziom. Skąd się to bierze łatwo wytłumaczyć - do wyssanego z akcji rynku podłączają się kolejni gracze liczący na zarobek. Zwalniana jest spora gotówka z segmentu gamedev i widać na rynku poszukiwanie spółek, które dają nadzwyczajne zyski. Fotowoltaika jest jednym z takich segmentów, NVV jest jego królem. Czy zrealizuje się ten PS? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~biszkopt [178.252.19.*]
    Dzięki Kwaśny, ładnie to napisałeś:)
    to ze Polska jest na podium pod względem nowych mocy w fotowoltaice to cos znaczy najbliższe lata ugruntują nasza sytuacje na rynku europejskim wiec nie dziwie sie ze tak to wygląda

kto kupuje choćby teraz to za rok sprzeda z zyskiem powtarzam to na rynku nie ma obecnie nic lepszego do inwestycji na najbliższe lata
  • Do Kwaśnego. Autor: ~wykolejony [217.99.217.*]
    Kwachu jak możesz to zarzuc tradycyjnie wykres do CLC jak ty to dalej widzisz.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [95.41.75.*]
    https://invst.ly/nskyj - c, W1. Korektę czas zacząć. Czwartofalową. Więcej o jej parszywym charakterze pisać nie warto, pisaliśmy o tym niejednokrotnie. Teoretyczny zasięg, jak zawsze, f2-f4. Zrealizuje się? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Matiz [37.30.52.*]
    W tym tygodniu większość obrotu była ponad 7 zł. Wolumen akcji od poniedziałku z chwilowymi spadkami poniżej 7 zł wynosił 540k akcji a więc 50% FF
    Proszę dodać sobie do tego akcje twardych akcjonariuszy którzy nic nie sprzedali ,a wyjdzie ,że w zasadzie większość dostępnego FF zostało przemielone w tym przedziale cenowym.

Tak więc większość nowych akcjonariuszy ma akcje zakupione powyżej 7 zł. Dlatego dzisiaj brano wszystko w tych granicach.

Nie spodziewam się więc znaczącego spadku ,a zwłaszcza spadku bez negatywnych informacji ,bo ktoś tam sugeruje się wykresem na NC. Tutaj inwestują ludzie ,a nie wykresy i ciężko się spodziewać ,aby ci co brali mieli oddawać po kilku dniach ze stratą bo im tak kreski na wykresie mówią ,gdzie jesteśmy na początku drogi ,przed raportami ,aukcjami ,mamy umowy na 12 MW ,będą kolejne ,działamy ze spółdzielniami i prosumentami ,a przed nami rok 2020 ,który będzie przełomowy.

Oddać oddadzą DT i leszcze ,które szybko chciały się wzbogacić. Dzisiaj poszło 20% FF i wielu z nich już z nami nie ma
  • Re: NVV TFE Autor: ~Matiz [37.30.52.*]
    I dla jasności. 11.10.2019 mówiłeś już o korekcie ,a kurs od tamtej pory wzrósł o blisko 100% do dzisiejszego zamknięcia.
    Znowu 27.10.2019 pisałeś ,że lecimy w nieznane.

Myślę ,że masz tutaj dużo własnych interesów w tym co piszesz. Nie udało się wywołać spadków gdy pisałeś o korekcie przy 3,64 zł ,a teraz nadarza się okazja do kolejnych.

Ja z kolei wiem jaki mniej więcej jest dostępny FF i wiem ,że większość nowych ma tu akcje powyżej 7 zł ,stąd branie wszystkiego z tego poziomu co widzą ludzie z grubszym portfelem. Czy odważą się zejść niżej ,skoro wszystko jest zbierane?

Jeżeli będą spadki to wynikające z przerzucania z wora do wora i czekanie na podłączenie się leszcza. Pytanie czy ktoś im tych akcji nie zabierze gdy spróbują je wywołać ,tak jak dzisiaj.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Fuzi [154.139.230.*]
    Kwaśny golas bez akcji, ciągle widzi korekty. Buahahaha
  • Do Kwaśnego. Autor: ~jarecki25k [217.99.217.*]
    Kwachu czy twoim zdaniem CLC też wchodzi w korektę? Doradz coś jak możesz.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [46.169.141.*]
    https://invst.ly/oeepi -c, H1 - korekta czwartofalowa w toku. Nie pomogły zaklęcia i obraźliwe wpisy forumowych znawców, czwarta musi się odegrać i nie ma na to rady. Na razie ma ona formę dość ostrej przeceny w formie korekty nieregularnej, co doskonale potwierdza zasadę alteracji fal. Fala druga rzędu minor miała formę zygzaka, sięgnęła poziomu f4 siatki fibo i trwała 65 godzin sesyjnych. Jak będzie tym razem? tradycyjnie zobaczymy.
    Kwasny nie zgrywaj znawcy zes taki madry bo to ja mam 136 k papiera nie ty i mi twoje madrosci nie sa potrzebne kupowalem jak zes ty o novavisie nie slyszal.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Pjoter [79.188.28.*]
    rtomala, spokojnie, ostatnio weszliście z Matizem na jakiś dziwny ton. Bardzo szanuję Was za nosa do Novavisa, nikt Wam tego nie próbuje odebrać,, jednak nie zmienia to faktu, że ta fala korekcyjna może teraz się zadziać. No i co z tego? Tak jak wykres Kwaśnego pokazuje, po fali korekcyjnej, zapewne niezbyt długiej, idziemy znów na nowe szczyty. To chyba bardzo dobry scenariusz?

Jeśli się nie zadzieje, ok, przedstawił po prostu wynik swojego podejścia do fibo.

Luzik Panowie, luzik :)
    nie lubie określenia CWANIAK FORUMOWY bo fibo sribo i inne tego typu bajery mi nie sa potrzebne jestem wyluzowany jak nigdy wystarczy raz na Wza sie przejechac i tego typu bzdety nie beda nikomu potrzebne
    i domam jeszcze ze takich znawców fachowcow a przede wszystkim twardzieli to juz tu przerabialem i jak sie to cewnikowanie skończyło kazdy widzi mi te bujdy o DT sa nie potrzebne

to tak jeszcze w ramach cwaniactwa forumowego
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [46.169.141.*]
    W zasadzie nie odpowiadam na tego rodzaju zaczepki, ale tym razem odpowiem.
    Ochłoń człowieku. To wolne forum i każdy może pisać co chce pod warunkiem, że nie przekracza Regulaminu Forum Bankier.pl (link obok). Jeżeli nie interesujesz się TFE, to po co tu zaglądasz i komentujesz? Mnie Twoje dyrdymały nie interesują, dlatego ich nie czytam. Nie są mi do niczego potrzebne.
    Jezeli chodzi o moje akcje NVV, to nie wiesz czy i kiedy je kupiłem, tym bardziej nie wiesz ile ani po ile. Nie wiesz czy mam akcje czy je sprzedałem. Wcielasz się w rolę wszystkowiedzącego, ale tego po prostu nie wiesz. Widzę również, że paru innych rzeczy o giełdzie i NVV też nie wiesz albo ich nie rozumiesz. W sumie nic mi do tego. Prawdę mówiąc, do dzisiaj nie wiedziałem nawet , że istniejesz i że masz pakiet 136 tys akcji. No nie wiedziałem. Teraz juz wiem, chociaż nie wiem do czego miałaby mi się ta wiedza przydać. Ani to co napisałeś, ani Twój pakiet mnie nie oszałamiają.
    Pamiętaj tylko, że to rynek ma zawsze rację i nigdy nie pyta nikogo o zdanie. Na dzisiaj rozgrywa korektę czwartofalową, czy chcesz o tym wiedzieć czy nie? Dokąd sięgnie? Tradycyjnie zobaczymy.

• Re: NVV TFE Autor: ~antek [80.49.184.*]
    Kwasny dokladnie ,rynek w jeden dzien może zrobic odwrot o 180stopni.
    Przeciż korekta musi być,wskażniki wyżylowane na maksa..

Rtomala zachowuje się jakby nie wiedzial co to jest gielda.Chyba ten zysk odbiera mu już zdrowy rozsądek Nie dopuscza wogole korekty.Nic wiecznie nie rosnie..Oby sie nie zdziwił.
    Powoli ,powoli przeciez gielda się nie kończy.
    teoretycznie zgodze sie z toba masz racje znawco od siedmiu bolesci g wiesz i twoje g tez nie jest mi potrzebne czy masz akcje czy nie tez mi to lrata bo nie inwestuje tu pod kreski fibo i rybek mozesz sobie zanotowac

jestes mi znanym pikusiem cos mi sie zdaje moze nawet od ciebie kiedys kupowalem kto wie

do milego znawco forumowy
  • Re: NVV TFE Autor: ~Wasyl [62.141.201.*]
    Dobrze napisane Kwaśny. Gość sie rozpanoszył jakby cały świat mógł kupić, a to leszcz któremu p0rzytrafił sie fuks. Tradycyjnie pozdrawiam
  • Re: NVV TFE Autor: ~Matiz [188.146.187.*]
    Jeżeli fuksem nazywasz jeżdżeniem po Polsce z Niemiec na Mazury i na Podkarpacie oraz inne miejsca przez 6 lat i sprawdzanie spółki to spoko. Jeżeli fuksem nazywasz systematyczną obecność na WZA to spoko. Jeżeli fuksem nazywasz pojęcie o temacie OZE ,zanim ty jeszcze usłyszałeś o czymś takim to spoko

Może i go nerwy poniosły ,ale jest tutaj jednym z pierwszych
  • Re: NVV TFE Autor: ~zubrzyk100 [88.156.138.*]
    Panowie idźcie na ta vodeczke i przestańcie smucic tutaj. Ja moge zorganizować
    Chciałbym jeszcze dodać 1 Panie Kwaśny do tych teorii

1 post mówił ,że jeżeli przełamiemy trend spadkowy to będą wzrosty - pewnie liczyłeś na kupno akcji a chętnych na sprzedaż przy 1,5 zł nie było,ale coś tam kupiłeś

Kolejne posty mówiły o korekcie przy ok 3,5-4 zł... bo sprzedałeś i liczyłeś na odkup ,ale urosło do 8 zł

Następnie co logiczne bo w końcu musiała nadejść - przewidziałeś korektę. No jest ale nie chce spaść poniżej 7 zł bo w przedziale 7-9 zł przemielił się cały dostępny FF ,albo i więcej (nie chce mi się sprawdzać)

Liczysz bardzo na korektę czwartofalową - może i do 4,5 zł no ale niestety nie nadejdzie. Nie przewiduje spadku niżej jak 6,5 zł. Te poziomy to tak jak kiedyś 1 zł. 7 zł to dno ,które można przełamać ale nie na długo zwłaszcza przy tych umować

Dodatkowo kreski na NC gdzie FF to 1 mln akcji ,a co tu dużo gadać Ja i Rtomala mamy ich dużą część + np mały... są bezwartościowe

Sam ci mogę rysować wykres tak jak będę chciał. Z rtomala i małym możemy tutaj zrobić co chcemy ,ale wiesz jaki jest problem? Że nas wykupią po 6-7 zł ,dlatego trzymamy ,a wy się bawcie kursem i ustawianiem batonów aby odebrać od naiwnych . Od nas ich nie dostaniecie ,nie dlatego ,że liczymy na 50 zł... ale dlatego ,że nawet jak sprzedamy po 2 zł to jesteśmy zyskowni ponad 100%
  • Re: NVV TFE Autor: ~Maly [37.30.48.*]
    Tutaj jest spolka z 1 banka ff.przypuszczam ze przy 1,5 ok 550k miala mala grupa ludzi, ktorzy ciagneli od 40 gr i tez byli chamulcowi i ludzue ktorzy co triche zanuzali a pitem skupowali i znowu zanizali...az wypstrykali sie z akcji na rzecz ludzi aktywnych i poszukujacych infa wszedzie gdzie sie da.jedni jezdzac , po budowach inni w internecie.nawet sam kiedys distakem infa od firma co stawiala panele dla nvv, ale potem mieli zakaz informacji. Sztuka polega na tym ze tutaj kreski mozna sobie przestawiac jak sie chce do danej chwili.rosnie tez z jednego powodu...starzy akcjonariusze widza potencjal w spolce i nie puszcza tego za grosze.. zlotowki..a na wodeczke chetnie, bo narazie z rtomala byla tylko kaweczka. Pozdrawiam i widzimy sie na szczycie..dla kazdego inny..teraz to narazie jestesmy na lysicy.., po 7 zeta sam dobralem troche
  • Re: NVV TFE Autor: ~lili [37.47.198.*]
    tu masz kolego przyklad leszcza wedlug Rtomali musisz sie jeszcze troche podszkolic zeby takiego fuksa mieć co on

rtomala

2019-11-06 09:29

IP 185.22.143.*

Leszcze obserwują bacznie otwarcie (po dwóch-trzech sesjach wzrostowych gromadzi się ich zwykle większa ilość) i czekają. Wtedy stawiamy średnią beleczke na K. Leszcze obserwują co się będzie działo. 
    Należy włożyć sobie wtedy trochę papiera w ryj samemu, żeby podejrzanie nie wyglądało a potem, po chwili skubnąć ze 2-3 razy tę kolejkę co czeka po prawej i walnąć PKC-em K ale obliczyć tak, żeby sięgnąć piątego w kolejce co do wielkości zleceń na S. Powstaje wtedy pełne mignięcie całych notowań na zielono. 

Ktoś kto obserwuje 20 spółek w arkuszu (w tym naszą spółkę) - nie ma bata, żeby tego nie zauważył.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Pjoter [89.64.20.*]
    @lili Przecież to jest fragment posta z forum Farm51 https://www.bankier.pl/forum/temat_koniecznie-do-poczytania-ubieranie-leszcza,29831347.html W co Ty pogrywasz?

Panowie, wróćcie do poprzedniej kultury pisania, albo zostawcie zakładkę TFE dla tych, których to interesuje. Nie wiem czy to nerwy bo kasa po takich wzrostach robi wrażenie, czy może sodowa, ale odlecieliście grubo.
    Nie mamy żadnej wody sodowej itp itd.

Po prostu zastanawia nas kto stoi za Kwaśnym ,że tak nagle się tutaj pojawił. Bo ta spółka jest idealna pod windę ,ale z odpowiednią ilością akcji zebranych z rynku. Te 800% to jest pikuś ,bo jak piszę ,według mnie 7 zł to aktualne dno.

Ja też się wyciszę na forum do raportów

Pozdrawiam
  • Re: NVV TFE Autor: ~Pjoter [89.64.20.*]
    Przecież ten temat jest od kursu 1.29zł. I tak jak wspomniałem, mimo możliwości korekty, bo nie da rady przewidzieć na 100% czy będzie i jaka, scenariusz jest ten sam. Dalsze wzrosty. Właśnie dlatego się dziwię, że się tak spieliście. Mamy dużo miejsca na wykresie do kapitalizacji CLC, a fundamenty są tu po prostu lepsze.
    maja 2019 roku
    obojetnie co kto kresli i pisze emocje sa bo gramy o kase teraz juz dosc duza kase ale mnie boli to ze brak jest szacunku

Matiz i Rtomala nie kreslili kresek a to przewidzieli pisali pomagali spowiadali sie z Wza
    za to sie szacun im nalezy zeby nie oni to do maja kilku juz dawno by sie akcji pozbylo

opamietajcie sie z tym dogryzaniem kto pisal bardziej merytorycznie Kwasny z tym jego TRADYCYJNIE ZOBACZYMY
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [95.40.184.*]
    https://invst.ly/oick4 - c, H1. Na gorąco wykres w interwale godzinowym. Widzę, że na wątku przybyło wpisów. Przeczytam w weekend. Na razie wszystko zgodnie z teorią i przewidywaniami. Czwarta w toku. Miejmy nadzieję, że nie będzie jakiś niespodzianek, ale trzeba pamiętać, że fala ta ma swój parszywy charakterek. Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: NVV TFE Autor: ~Kwaśny [95.40.184.*]
    https://invst.ly/oif4h - c, H1. 100 wpis. Na prośbę podpowiadam - może takie coś? Bardzo klasyczne. Ne za bardzo czytelne? Tradycyjnie zobaczymy.
[x]
VOOLT 3,39% 1,98 2025-12-23 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.