• Re: Interwał dzienny Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    INTERWAŁ DZIENNY - taki oto wykres nam nasza "rybka" wyrysowała czyli trójkąt prostokątny który wali głową 4 sesje pod rząd w najważniejszy "fibek" w analizie technicznej który jest niczym bóstwo dla ortodoksyjnych analityków czyli 61,8 % :) :)
    różowa przerywana strzałeczka to to tyci miejsce na jutrzejszą sesje po niej niestety musi zapaść już decyzja albo fruuu tak jak zielona świeca albo ziuuu tak jak czerwona świeca .. patrząc na dole na wskaźnik wolumenu ewidentnie widać że walor zbiera sie na poważny ruch te cztery sesje jak na ten walor to jest kosmiczny obrót któraś strona:
    - albo byki pędząc szarżą w gorę stratują niedźwiedzie
    - albo niedźwiedzie rozszarpią do kości rogate stworzenia ..
    jeńców nie będzie te cztery sesje ewidentnie pokazują że siła ruchu będzie bardzo mocna .. ta różowa świeca na wskaźniku wolumenu to obrót jaki zakładam czyli co najmniej taki jaki był przy pierwszym wybiciu
    trzeciej alternatywy nie mam bo trudno mi jakoś uwierzyć ze ktoś kto cztery sesje walczy na takim wolumenie schowa sobie te akcje pod ziemie i będzie czekał az wykiełkują ...
    ale to jest oczywiście tylko moje zdanie każdy może mieć zupełnie odmienne :) :) :) i prośże sie sugerować własnymi przemyśleniami i podejmować na podstawie nich decyzje :) :)

link

• Re: Interwał dzienny Autor: rpg [31.11.128.*]
    Dzięki jak zwykle :) Podoba mi sie też w jaki sposób piszesz. Pozdro
  • Re: Interwał dzienny Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    ktoś bezczelnie gra pod moje kreski ..:) :) :) zegarmistrz wręcz .. wymierzył korpus co do dziesiątej milimetra ..:)
    i to na zwiększonym wolumenie ..wkradła sie więc już lekka nerwowość każdej ze stron ..kto zwycięży - nie wiem ..ale wiem że bezczelnie jak zawsze przykleję sie do zwycięzcy i będę starał sie udawać że jestem jego sprzymierzeńcem ..:) :)
    a na poważnie ..należy niestety być przygotowanym na oba warianty bo oba sa możliwe ..

link

• Re: Interwał tygodniowy Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    Interwał tygodniowy myślę że nie ma czego opisywać - układ dość czytelny (dla mnie lekkie rozczarowanie nie na to liczyłem)

link

• Re: Interwał tygodniowy Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    dzień zaskoczenia ... nietypowe zjawisko na tym "gniotku" czyli transakcja pakietowa dość spora jak na ten walor ponad 32,5 tys szt czyli 2,8 % ... rynek zareagował przewidywalnie - wzrostem ..inwestor nieznany i nie musi się ujawniać jeśli nie dokupował - czyli jeśli nie przekroczył 5 %
    patrząc na wykres tygodniowy (niestety jest środa więc mamy jeszcze 2 sesje) na dole mamy wskaźnik wolumenu i tu gdybym zakrył wykres ceny :) :) uznałbym to za akumulacje od 3 sesji ..ale ..ale .. gdybym zakrył wykres ceny bo wykres ceny czyli dwie ostatnie szpulki mówią ...... nic nie mówią w tym problem ..:) :) trzeba czekac do końca tygodnia może ta "długonoga" ostatnia cos więcej powie znaczy jej cena zamknięcie bardziej :) :)
    na marginesie ..ciekawe czy moja teoria spiskowa przytaczana w innym wątku okaże się prawdziwa :) :) :) czas pokaże

link 

• Re: Interwał godzinowy Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    "rybka" niech se w kulki nie leci te 29 - 29,60 to jutro sie powinno należeć jak 500+ za darmo ..:) :) :)

interwał godzinowy ..poprawił sie zdecydowanie :) :)

link
    najwyższy wolumen tygodniowy w tym roku ... na długonogim Doji 

wniosek:

cytat " Doji mówi nam, że na rynku miejsce ma walka pomiędzy kupującymi i sprzedającymi, w której żadna ze stron nie jest w stanie przechylić szali zwycięstwa na swoją stronę. – długonogie Doji sugeruje jednak, że walka pomiędzy stroną popytową i podażową jest jeszcze bardziej nasilona."

koniec tygodnia a nawet dwóch tygodni pod hasłem - WIEM ŻE NIC NIE WIEM :) :) nic się nie wyjaśniło
    i to jest chyba najlepszy moment na zakończenie tego wątku ...

życzę udanych inwestycji na podstawie własnych analiz i przemyśleń ..ja również będę pewnie grał wedle własnego planu :)

następne analizy zaprezentuje nam MISZCZ Japan - specjalista od uśredniania kursu .. niestety w dół ..ale jakie to ma znaczenie w gorę czy w dół .. ważne że średnia coraz mniejsza :) :)

Dnia 2019-08-02 o godz. 10:06 ~Japan napisał(a):
    > Chyba pseudo analiz bo o analizie technicznej to może kiedyś coś słyszałeś i pozujesz cudaku na znawcę tematu.Średnia 27,10

no to brawo .. brawo .. musiałeś dokupić znacznie więcej niz miałeś ze średnią 30 zł ... i to w okolicach samego dołka aby uzyskać taką średnia .. MISZCZ :) :) 
    może nam wkleisz swoja analizę abyśmy też tak perfekcyjnie mogli trafić w dołek kursu :) :)  
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: yhm [84.10.156.*]
    "WIEM ŻE NIC NIE WIEM :) :) nic się nie wyjaśniło 
    i to jest chyba najlepszy moment na zakończenie tego wątku ..."

Najlepsze podsumowanie czym jest AT i wszystkie te formacje.
    "ja również będę pewnie grał wedle własnego planu :) "

A wcześniej grałeś czyim?
    AT ma różne zastosowania ..niektórzy stosują ją do podparcia swojej analizy np. fundamentalnej lub tez opartej na jeszcze innych strategiach wyznaczając sobie punkty inwestycyjne na zakup i na sprzedaż inni grają pod nią na rożnych interwałach, na walutach czy tez kontraktach terminowych obstawiłbym że 80% graczy na niej bazuje ..

WIEM ŻE NIC NIE WIEM było napisane w kontekście, że ten tydzień i poprzedni nie przyniósł żadnego rozstrzygnięcia potwierdził tylko ze spółka szykuje sie do mocnego ruchu na który ewidentnie wskazuje wolumen ale kierunek nie został niestety wyznaczony (na co nie ukrywam bardzo liczyłem)

co do mojej osoby - tak grałem oczywiście według własnego planu .. tak wyglądała ta gra historycznie na tym walorze do dnia wczorajszego - odpowiadając na zarzuty TAK OCZYWIŚCIE KAŻDY MOŻE SOBIE TAKIE KÓŁECZKA NARYSOWAĆ :) :)

przypuszczam, że każdy inwestor giełdowy powie że to chore ..:) :) ale ja niestety jestem graczem "kolarzem" jak to ktoś mnie wielokrotnie nazywał ..:) :)

link
    Nie neguję kółek z prostego powodu, na niektórych spółkach niestety nie da się inaczej...
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: inwestujemypl [37.47.75.*]
    Ghost Man wiem że nie zajmujesz sie inwestowaniem tylko grą .Miales racje z wolumenem tutaj ze to wróży spadki przyznaje sie jeszcze raz do błedu dzieki ktoremu wtopiłem 10 % zawdzieczam to i zarządowi . a ma tego jeszce trochę . Cena TBula wyglada teraz przystepnie ale .wydaje mi się że TIG bedzie dalej sprzedawał bo przesunał splatę obligacji o trzy miesiące. Coś tam udało sie ugrac na Unimocie ale zakonczyła sie trzecią fale wiec wysiadam bo lubie jak ktos ode mnie odkupi i jeszcze zarobi. Oczywiście nie gram tylko inwstuję i kupuję obecnie Marvipol pod trzecia fale ,ale chciałbym spojrzenia z innej strony czy mógłbys w oparciu o swoje techniki obrotowe cos wyskrobac na temat poziomu wzrostów może byc na forum lub priv inwesujemypl@o2.pl.
    zekne wieczorem ..:) :)
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    przesłałem na skrzynkę analiza główna jest na interwale tygodniowym .. sprawdź czy doleciało :) :)
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    chyba jakieś problemy ze skrzynką masz bo mi odbija wiadomości ..pomyśl o założeniu na @gmail.com bo lepiej chyba wymieniać się analizami na skrzynki

zerknąłem na interwał dzienny i przeanalizowałem na tygodniowym bo jednak spółka obraca się w niewielkim wolumenie....
    to wybicie piątkowe wydaje się dość mocne i myślę że ponownie przetestują 4,60 zgodnie z rysunkiem "MVP 14.12" (to interwał tygodniowy) rysunek "MVP wskaźniki" to parę wskaźników których używam na interwale dziennym zwróć uwagę na pierwszy to ADX ma chęć dalej się piąć - ma poziom 33,8 ale jeśli dojedzie do 50 trzeba myśleć o skracaniu albo zamykaniu pozycji, rysunek "MVP 14.12 wolumen" to wskaźniki wolumenu na interwale tygodniowym i na dziennym tu są dwa pozytywne sygnały na jednym interwale i na drugim 

mając akcje tej spółki postawiłbym stopa tuż pod czerwonym kwadratem czyli okolice 3,70 po ataku na 4,60 przesunąłbym stopa poniżej 4,30 .... docelowo zamknąłbym pozycje albo skrócił o połowę (w zależności od sytuacji) na poziomie 5,00 - 5,16 

link

link

link

link

• Re: Interwał tygodniowy Autor: inwestujemypl [37.47.110.*]
    Dzieki za twój punkt widzenia gry mysle podobnie .Szukałem odpowiedzi na skrzynce albo forum marvipolu ale nie tutaj Jak pół roku temu pisałem ze juz nic sie nie da narysowac w górę po wpadce z raportem to wtedy się nie dało ale teraz system pokazuje juz zmiane trenu i wzrost o 100% może sie przyłącze ,jak zdaże pozdrawiam i życzę Wesołych i Spokojnych Swiąt Bożego Narodzenia .
[x]
TBULL -10,88% 2,62 2026-05-07 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.