Dnia 2019-05-11 o godz. 12:01 ~KUSY napisał(a):
> Dnia 2019-05-11 o godz. 10:46 czesio1 napisał(a):
> > o analogi ze ich jeszcze nie ma w biotonie to możemy winić ryśka, zobaczymy jak im się rozwinie Brazylia hehe
> >
> >
link> >
>
> No i tu masz kupę racji w tym ustępie;) Byłoby suuuper z tą Brazylią!... To ja też ci coś powklejam: Pan Jubo Liu zapowiadał że insulinę w Brazylii Bioton zacznie sprzedawać na przełomie 2016/2017
> (źródło):   
link> Potem ukazała się informacja że sprzedaż zacznie się w 2018 (z rocznym poślizgiem, bo miała się zacząć w 2017 jak tylko skończą budować fabrykę - jak bonie dydy:)))
> (źródło):   
link> Aż w końcu pan Robert zdradził plany, że sprzedaż rozpocznie się jak tylko zarejestrują insulinę w Brazylii. Czyli w połowie 2019!
> Cyt: >> Prezes poinformował, że 2019 rok będzie dla spółki bardzo ważny, bowiem Bioton liczy na uruchomienie kontraktu z firmą Biomm.................Obecnie trwa proces rejestracji, który powinien zakończyć się latem przyszłego roku, więc w II półroczu 2019 r. planujemy rozpocząć sprzedaż.<<
> (źródło):   
link> Hmmm...skąd my to znamy? A deal z LG Chem o hormon wzrostu pamiętasz? Miała być świetlana przyszłość a wyszło jak wyszło - ok 3 bańki $ frycowego do zapłacenia. Na razie cisza, bo nie wiedzą co z tym zrobić. 
> Czesiu, ty się jeszcze nie nauczyłeś jak to wszystko działa w tej spółce? Naprawdę???
>
no ale chyba doszliśmy do punktu po wyrzuceniu balastu jakim był rysiek (no oczywiście nie cały bo troquera ciągle tu jest) - jednak chińczycy wyłożyli kase na bioton, kupili akcje - nawet im się marzą analizy giełdowe 
https://www.bankier.pl/wiadomosc/GPW-wybrala-spolki-ktore-otrzymaja-wsparcie-analityczne-7663698.htmlBrazylia poślizg 2 lata? czy to dużo? no ale okaze się do końca roku
hormon wzrostu? nie rozumię tylko czemu kompletnie przegrali proces i te gigantyczne koszty ??? 
czy wierzę w tę spółkę? gdyby nie udało mi się tu zarobić to bym nie siedział tu :) i nie sądzę by w najbliżych latach kurs wzrósł do 100 zeta, ale jedno mnie tu nauczyło, by nie trzymać tu tylko akcji tylko sprzedawać jak są wzrosty- byly tu kilka razy parę szalonych wzrostów na których się odrabiało straty i zarabiało (ja się zacząłem przyglądać biotonowi jak wyleciał z wig 20)