• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~FINANSISITA [37.47.119.*]
    Bioton owy leszcz UBRANY W OBIETNICE prezesa Będą wzrosty ale temperatury u naiwnych leszczy biotonu
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Swieconejajarolnika [5.184.240.*]
    Polski leszcz (zagraniczny kapitał) poubierany po 7 a chińczyk dokreca imadełko boli oj tam oj boli co świecone jaja rolnika
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Złoconejajarolnika [46.134.71.*]
    Szału nie ma tanio kupić drogo sprzedać ot cała gra jednemu weźmie drugiemu da
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~olo [37.47.155.*]
    J proste a te oszołomy czytają i kupują ursusa a teraz plączą
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Swieconejajarolnika [46.134.71.*]
    Szału nie ma tanio kupić drogo sprzedać ot cała gra jednemu weźmie drugiemu da
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~SpermaZHujaRolnika [193.106.131.*]
    jutro dzida
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Hazardzista [46.134.111.*]
    Raporcik przesunięty a leszcze poubirane No to macie jajka w imadle. Tak was prezio ubrał po 7 a chińczyk dokreca imadełko po 4 boli oj tam oj boli co?co na to prezesiuuniooo!aaa. Zimnej wody na rozgrzane głowyPaaaaa
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~CIENKIBOLEK [46.134.66.*]
    To kiedy wyniki przed sesją po sesji bo nie wiem jak się ustawić pinset + się grzeje swierszczyki nic nie piszm wywiadów brak danych tyz
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~MisWesoly [37.47.93.*]
    CDN
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~MisWesoly [37.47.85.*]
    Ktoś kupował po 7 6bo nie wiem czy brać po 4 tak tylko pytam
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~MisWesoly [5.184.226.*]
    Tak tylko pytam chińczyk po ile brał a ten gość od elektrimu to po ile płacił za sztukę tak tylko pytam ciekawość a po7. Po6.po5.po4.kyto.brał
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~CIENKIBOLEK [46.134.90.*]
    Nie długo rocznica kto brał po 7 a chińczyk chybabrał
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~KUSY [176.111.231.*]
    Czasem tu jeszcze zaglądam i pora bym coś zweryfikował, bo widzę że wątek od czasu do czasu jest reanimowany. Otóż prezes zapowiadał zysk NETTO w 2018. Hmm... pewnie chciał dobrze i był pełen nadziei, ale nie przewidział tego co nieprzewidywalne. A mianowicie błędnej, kreatywnej księgowości w Bio (frycowe za "świeżactwo" na stołku w tej firmie). Nawet mocny dolar nie pomógł. Może to go czegoś nauczy? Optymistycznie zapowiedział też analogi za 4 lata. Życie to zweryfikuje. Moim zdaniem nierealne. SERDECZNIE POZDRAWIAM KOLEGĘ XYZ!!! Jakoś chyba od pewnego czasu przestał się udzielać...no cóż:(  
  • ale zawsze jest szansa ;) Autor: czesio1 [86.141.234.*]
    o analogi ze ich jeszcze nie ma w biotonie to możemy winić ryśka, zobaczymy jak im się rozwinie Brazylia hehe

link 

• Re: ale zawsze jest szansa ;) Autor: ~KUSY [176.111.231.*]
    Dnia 2019-05-11 o godz. 10:46 czesio1 napisał(a):
    > o analogi ze ich jeszcze nie ma w biotonie to możemy winić ryśka, zobaczymy jak im się rozwinie Brazylia hehe
    >
    >link 
    >

No i tu masz kupę racji w tym ustępie;) Byłoby suuuper z tą Brazylią!... To ja też ci coś powklejam: Pan Jubo Liu zapowiadał że insulinę w Brazylii Bioton zacznie sprzedawać na przełomie 2016/2017
    (źródło):   link 
    Potem ukazała się informacja że sprzedaż zacznie się w 2018 (z rocznym poślizgiem, bo miała się zacząć w 2017 jak tylko skończą budować fabrykę - jak bonie dydy:)))
    Aż w końcu pan Robert zdradził plany, że sprzedaż rozpocznie się jak tylko zarejestrują insulinę w Brazylii. Czyli w połowie 2019!
    Cyt: >> Prezes poinformował, że 2019 rok będzie dla spółki bardzo ważny, bowiem Bioton liczy na uruchomienie kontraktu z firmą Biomm.................Obecnie trwa proces rejestracji, który powinien zakończyć się latem przyszłego roku, więc w II półroczu 2019 r. planujemy rozpocząć sprzedaż.<<
    Hmmm...skąd my to znamy? A deal z LG Chem o hormon wzrostu pamiętasz? Miała być świetlana przyszłość a wyszło jak wyszło - ok 3 bańki $ frycowego do zapłacenia. Na razie cisza, bo nie wiedzą co z tym zrobić.
    Czesiu, ty się jeszcze nie nauczyłeś jak to wszystko działa w tej spółce? Naprawdę???

Tylko jeszcze dodam, że jak chłopaki już się za coś biorą, to powinni ustalić wspólną wersję kiedy coś się zacznie. Bo informowanie o rozpoczęciu sprzedaży w 2016/2017 bez zarejestrowanej insuliny zaufania do zarządu nie budzi. To chłopcy nie wiedzą że tak trzeba? A informacja idzie w świat. Nie sądzisz?
  • Re: ale zawsze jest szansa ;) Autor: czesio1 [86.141.234.*]
    Dnia 2019-05-11 o godz. 12:01 ~KUSY napisał(a):
    > Dnia 2019-05-11 o godz. 10:46 czesio1 napisał(a):
    > > o analogi ze ich jeszcze nie ma w biotonie to możemy winić ryśka, zobaczymy jak im się rozwinie Brazylia hehe
    > >
    > >link
    > >
    >
    > No i tu masz kupę racji w tym ustępie;) Byłoby suuuper z tą Brazylią!... To ja też ci coś powklejam: Pan Jubo Liu zapowiadał że insulinę w Brazylii Bioton zacznie sprzedawać na przełomie 2016/2017
    > (źródło):   link
    > Potem ukazała się informacja że sprzedaż zacznie się w 2018 (z rocznym poślizgiem, bo miała się zacząć w 2017 jak tylko skończą budować fabrykę - jak bonie dydy:)))
    > Aż w końcu pan Robert zdradził plany, że sprzedaż rozpocznie się jak tylko zarejestrują insulinę w Brazylii. Czyli w połowie 2019!
    > Cyt: >> Prezes poinformował, że 2019 rok będzie dla spółki bardzo ważny, bowiem Bioton liczy na uruchomienie kontraktu z firmą Biomm.................Obecnie trwa proces rejestracji, który powinien zakończyć się latem przyszłego roku, więc w II półroczu 2019 r. planujemy rozpocząć sprzedaż.<<
    > Hmmm...skąd my to znamy? A deal z LG Chem o hormon wzrostu pamiętasz? Miała być świetlana przyszłość a wyszło jak wyszło - ok 3 bańki $ frycowego do zapłacenia. Na razie cisza, bo nie wiedzą co z tym zrobić.
    > Czesiu, ty się jeszcze nie nauczyłeś jak to wszystko działa w tej spółce? Naprawdę???
    >

no ale chyba doszliśmy do punktu po wyrzuceniu balastu jakim był rysiek (no oczywiście nie cały bo troquera ciągle tu jest) - jednak chińczycy wyłożyli kase na bioton, kupili akcje - nawet im się marzą analizy giełdowe
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/GPW-wybrala-spolki-ktore-otrzymaja-wsparcie-analityczne-7663698.html

Brazylia poślizg 2 lata? czy to dużo? no ale okaze się do końca roku

hormon wzrostu? nie rozumię tylko czemu kompletnie przegrali proces i te gigantyczne koszty ???

czy wierzę w tę spółkę? gdyby nie udało mi się tu zarobić to bym nie siedział tu :) i nie sądzę by w najbliżych latach kurs wzrósł do 100 zeta, ale jedno mnie tu nauczyło, by nie trzymać tu tylko akcji tylko sprzedawać jak są wzrosty- byly tu kilka razy parę szalonych wzrostów na których się odrabiało straty i zarabiało (ja się zacząłem przyglądać biotonowi jak wyleciał z wig 20)
  • Re: ale zawsze jest szansa ;) Autor: ~KUBA [176.111.231.*]
    > no ale chyba doszliśmy do punktu po wyrzuceniu balastu jakim był rysiek (no oczywiście nie cały bo troquera ciągle tu jest) - jednak chińczycy wyłożyli kase na bioton, kupili akcje - nawet im się marzą analizy giełdowe
    >https://www.bankier.pl/wiadomosc/GPW-wybrala-spolki-ktore-otrzymaja-wsparcie-analityczne-7663698.html
    >
    > Brazylia poślizg 2 lata? czy to dużo? no ale okaze się do końca roku
    >
    > hormon wzrostu? nie rozumię tylko czemu kompletnie przegrali proces i te gigantyczne koszty ???
    >
    > czy wierzę w tę spółkę? gdyby nie udało mi się tu zarobić to bym nie siedział tu :) i nie sądzę by w najbliżych latach kurs wzrósł do 100 zeta, ale jedno mnie tu nauczyło, by nie trzymać tu tylko akcji tylko sprzedawać jak są wzrosty- byly tu kilka razy parę szalonych wzrostów na których się odrabiało straty i zarabiało (ja się zacząłem przyglądać biotonowi jak wyleciał z wig 20)

Rysiek to historia i czas by przestać o nim pisać. Pytanie brzmi: Czy "chińscy mesjasze" wnoszą jakąś wartość dodaną do spółki? Na razie ich skuteczność nie poraża (a jeśli to negatywnie 4 lat rządów i co...?) Wygoogluj sobie mądrze dossier pana Jubo liu. Skąd się wziął, kim jest, jaką ma pozycję na rynku. Ja nie przeczę, że można tu będzie zarobić za jakiś czas. Też kieruję się maksymą: sprzedawaj na wzrostach i w nogi! Czyli jaka to spółka?...SPEKULACYJANA od 7-8 lat. Kim jest i jaki ma dorobek obecny prezes zarządu? Wygoogluj sobie. To Chińczycy nie mogli postawić na tym stanowisku kogoś bardziej doświadczonego i kompetentnego w tej branży? Nie stać ich było po wpakowaniu swojej kasy? Ja oczywiście nie znam odpowiedzi na te pytania, ale to jakoś brzydko pachnie. Od lat piszę (pisałem) tu jedno: do bycia graczem na tym rynku, w porfolio potrzebne są analogi insuliny. 4 lata? Moim zdanie 6-8-10 lat. Poza tym reżim technologiczny przy masowej produkcji, to jest inna bajka. Doczyszczenie substancji czynnej na masową skalę to jest ogromne zadanie organizacyjno-technologiczne. Jeśli chłopcy nie mogą rozpocząć sprzedaży rekombinowanej insuliny ludzkiej w 2018 w Brazylii, bo nie mają pozwolenia, a piszą że zaczną w 2016, to oznacz że nie wiedzą o co chodzi i jest to duży znak zapytania czy poradzą sobie z rejestracją analogów na skalę światową. Ja tylko o tym piszę dziś i parę lat temu. Podniecanie się faktem że na świecie jest coraz więcej cukrzyków i co za tym idzie potrzebne jest coraz więcej insuliny jest naiwnością. Eli Lilly, Novo Nordisk świetnie sobie radzą i nie ma luki na rynku. Wszystko jest zagospodarowane. Tak jak pisałem przed laty tak i teraz nogę napisać: Sprzedaż analogów insuliny przez Bioton na globalnym rynku, oraz czerpanie z tego zysków, to pieśń przyszłości. To nie 4-5 lat  potrzeba ok. DEKADY!  A spekulacyjnie oczywiście można sobie "popykać". Ale znam tu takich co trzymają od 10 lat! A trzymanie jest niezdrowe:)  

Dla jasności: KUBA to KUSY a KUSY to REALISTA (Kuba to imię, KUSY to nick a KUSY zawsze był realistą):)))))
  • Re: ale zawsze jest szansa Autor: ~Nerwowy [5.184.204.*]
    To kiedy odpadł bo kasa z picet+się grzeje kiedy mogę wejść co by nie było drogo to nie 7/6/5/ale 4 może 3 kto wie
  • Re: ale zawsze jest szansa Autor: ~Arron [89.70.78.*]
    odbije niespodziewanie - jak zawsze - to czysta spekuła
    zbliżamy sie do dawnych 4 gr, co jest niezdrowe - wkrótce odwrót
  • przy tej cenie to brac garściami Autor: ~Arron [89.70.78.*]
    4 gr (przed resplitem) - brac garściami, co jakiś czas spekuła to sprowadza na dół i potem ostra jazda w górę
    tak robili po 100%
  • Re: przy tej cenie to brac garściami Autor: ~Szkoda [37.47.103.*]
    To kto kupował no kto po 7 6 5 4 ten berek
  • Re: przy tej cenie to brac garściami Autor: ~Miś_wesoły [37.47.103.*]
    Było kupować po 7gr jak jest po 4gr toć Chińczyk łykał w wrze Aniu i nie wiedzial po ile toć musiał być na bieżąco dopalany dopalaczy
  • Re: przy tej cenie to brac garściami Autor: ~Miś_wesoły [37.47.67.*]
    Było kupować po 7gr tak was kusy ubrał po 7 a tera cza odkupić po4/ 3gr
  • Re: przy tej cenie to brac garściami Autor: ~MisWesoly [37.47.117.*]
    A co tu taka cisza czyżby nikt już nie wiedział czy to juz odpał czy dalej zwała co na to prezesiuuniooo leszvxumio poubierane a tu taka temperatura
  • Re: przy tej cenie to brac garściami Autor: ~MisWesoly [37.47.91.*]
    Jak wyżej
  • Re: przy tej cenie to brac garściami Autor: ~MisWesoly [37.47.91.*]
    Chińczyk czasem nie kupywałl po7 ktoś coś wie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.14.117.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: ale zawsze jest szansa ;) Autor: stary-bankrut-z-1994 [79.191.38.*]
    Dnia 2019-05-11 o godz. 12:01 ~KUSY napisał(a):

> Czesiu, ty się jeszcze nie nauczyłeś jak to wszystko działa w tej spółce? Naprawdę???

Chłopaki bez emocji , ja na ten przykład kupiłem po 7 zł i to b.duży pakiet jak ma mnie , potem dokupowałem po 3,5 i 4,5 zł ,żeby sprzedać z zyskiem po 6,5 zł.
    I od tamtej pory nie tykam biotka.
    Uważam ,że jeszcze zjedzie i to mocno niestety dla posiadaczy akcji.
    Dobrej rady dla obecnych drobnych akcjinariuszy nie ma .
    Kurs kiedyś odbije, jeśli nie zbankrutują.
    Pisałem już ,że muszą w końcu wejść na rynek z analogami i rozszerzyć asortyment, żeby odbić się od dna..
    Ten drugi warunek już zaczynają powoli wypełniać, weszli w kooperacj z Biomedem i będą sprzedawać ich produkty - ale to na chwilę obecną za mało .

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.54.*]
  • Re: ale zawsze jest szansa Autor: stary-bankrut-z-1994 [79.191.38.*]
    Dnia 2019-06-26 o godz. 16:34 ~pytek napisał(a):
    > Wow! Jaki ty mąąądry jesteś! Ty sobie zmień nick na jakiś lepszy piarowo. Ty czym prędzej załóż partię i wygraj wybory bo na tym forum tylko się marnujesz :))))))

Ty weź se załóż jarmułkę i ty czym prędzej do kabaretu startuj będziesz mieć wzięcia ja ta lala.
    PS.
    A na biotonie 2x zarobiłem i na chwilę obecną starczy mi .
    Czy mam rację okaże się na 6-9 m-cy.
    Uważam ze 2 z przodu jest wysoce prawdopodobna, ale mogę się mylić, czas pokaże.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.184.209.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~MisWesoly [5.184.209.*]
    Po jakich potrawach,czy ziołach tak się e rdoli w główce?

Czytaj więcej na ht
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~MisWesoly [5.184.209.*]
    Nie musicie kupować możecie sprzetfawacc
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~MisWesoly [5.184.193.*]
    Kto kupował po 6 i 7 to berek może sprzedać w promocji po 3 4 5
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Zółtodzoob [46.134.59.*]
    Ktoś kupował po7 po6 bo można kupić Peło po5
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Hazardzista [46.134.191.*]
    Kto sprzedawał
    peło 4 akupuał po5 ten btrek
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: czesio1 [31.54.173.*]
    Dnia 2019-07-21 o godz. 13:33 ~Hazardzista napisał(a):
    > Kto sprzedawał
    > > peło 4 akupuał po5 ten btrek

....jabym raczej powiedział że to romuś....
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Hazardzista [46.134.159.*]
    Ktoś kupował po7 po 6 to może sprzedawać po 5proste bez problemu kupię
  • Czymajcie renkę , albo Reńkę za puls. Autor: stary-bankrut-z-1994 [79.191.29.*]
    Nie ma się co cieszyć za wcześnie , usa leci na pysk chwilami Nasdaq dobija do minus 4,
    dwie trzy takie sesje i po 50% wzroście biotonu zostanie tyko wspomnienie.
    Dzisiaj wypychali w panice patrząc jak spada RFN i usa.
    Jeśli spadki na rynkach swiatowych wyhamują i kurs wesprze się w okolicach 5,17 zł to będziecie mieli dalsze wzrosty i odwrotnie jak odbije się od 5, 17 zł to witamy kontynuację tryndu spadkowego .
    Jak siedzę na spółce , która jest na całkiem innym biegunie z 40 zł na 83 zł i perspektywa dalszych wzrostów.
    Przyjrzyjcie się spółce z którą bioton podjął współpracę i ma sprzedawać jej produkty.
  • Re: Czymajcie renkę , albo Reńkę za puls. Autor: ~tsunami [31.11.201.*]
    Z czego wyszło tobie 5,17? Dla mnie poziomem wsparcia wynikającym ze zniesienia Fibo 0,382 ostatniej zwyżki od denka 3,88 jest właśnie wartość 5,10.Małe szanse aby się obroniła biorąc pod uwagę to co dzieje się na rynkach globalnych.Akcje parzą jak gorący kartofel w rękach! Z drugiej strony nawet przy dużych zwałach były spółki które się broniły (np.BRE w '95).
  • Re: Czymajcie renkę , albo Reńkę za puls. Autor: stary-bankrut-z-1994 [79.191.29.*]
    Dnia 2019-08-05 o godz. 22:14 ~tsunami napisał(a):
    > Z czego wyszło tobie 5,17? Dla mnie poziomem wsparcia wynikającym ze zniesienia Fibo 0,382 ostatniej zwyżki od denka 3,88 jest właśnie wartość 5,10.Małe szanse aby się obroniła biorąc pod uwagę to co dzieje się na rynkach globalnych.Akcje parzą jak gorący kartofel w rękach! Z drugiej strony nawet przy dużych zwałach były spółki które się broniły (np.BRE w '95).

Paczę w perspektywie miesięcznej i mi wyszło 5,17 zł.
    A w 1995r. giełda była w rękach nomenklatury postsowieckiej.
    Kurs był wtedy ręcznie sterowany przez chłopców ze wsi w powiązaniu z zarządzającymi giełdą i to z samej góry.
    Jednemu takiemu złodziejowi-le.....wowi ulicę postawili . Długo się kasą nie nacieszył, albo go swoi sprzątnęli , albo los go pokarał wątłym zdrowiem.
    Teraz komputery sterują kursem, a chłopcy ze wsi nie mają już dostępu do zleceń i nie wiedzą do końca jak manipulować kursem, chociaż to też nie do końca prawda , bo na Synthosie ,żeby zbić kurs zastosowali kreatywną księgowość i udało się im zbić kurs i to znacząco, można poza tym wypłacić dywidendę i też zbić kurs( też to na synthosie zrobili) i takimi metodami sztucznie utrzymywać niski kurs po to żeby spółkę tanio zdjąć z giełdy.
    Arkusz zleceń nie oddaje całości rynku.
    W latach 90-tych kurs był jednolity i można było kraść ile wlezie i to robili. Afera amber-bamber-silber to przy machlojach z lat 90 do 2005 roku to bardzo mały pikuś.
    Aczkolwiek spółkami o małej kapitalizacji i obrotach od 100 tys do 10 mln na szczycie przekrętów, potrafią drobne spółdzielnie manipulować - patrz Blober ostatni spadek w okolice 35 zł bez żadnej przyczyny, a potem ostra jazda w górę.
    A nasze KNF i gówniane służby niestety nie widzą tego.

• Re: Czymajcie renkę , albo Reńkę za puls. Autor: stary-bankrut-z-1994 [79.191.29.*]
    Dnia 2019-08-05 o godz. 22:14 ~tsunami napisał(a):
    > Z czego wyszło tobie 5,17? Dla mnie poziomem wsparcia wynikającym ze zniesienia Fibo 0,382 ostatniej zwyżki od denka 3,88 jest właśnie wartość 5,10.Małe szanse aby się obroniła biorąc pod uwagę to co dzieje się na rynkach globalnych.Akcje parzą jak gorący kartofel w rękach! Z drugiej strony nawet przy dużych zwałach były spółki które się broniły (np.BRE w '95).

A czy się 5 zł obroni?, to zależy ,czy spóldzielnia na nim (Bio) siedzi , czy drobni pojedynczy spekulanci solo podbili kurs na podstawie wykresów, fibo i innych pierdół .
    Rzuć sobie okiem jak nie masz szklanego na Biomed Lublin .
    Mniejszy bankrut niż BIO z lepszymi perspektywami.
    1/ Ma zapewnione rynki zbytu, jak zaprzestał produkcji szczepionki p-gruźlicy to zrobiła się panika w ministerstwie zdrowia.
    2/ produkcja idzie pełną parą i teraz zyski powinny rosnąć z kwartału na kwartał
    3/ kurs zwalony jest na minima
    -----dużym minusem są bardzo małe obroty, ale na BIO jak spadł na 3,3 zł do 3,5 zł obroty też były po 20 - 30 tys. zł polskich.
    Jak spekuła się zorientuje ,że można nieźle przyciąć na spółce to będzie za późno na zakupy.
    Na Bio 2x zarobiłem i na razie nie tykam go, od czasu do czasu popiszę z czesio1 ( tym zalogowanym ) .
    Obserwuję jeszcze LCC , ale dywidenda mnie odstrasza oraz TPE - tu z kolei sprawa sądowa o odszkodowanie została założona , za zielone certyfikaty ( tylko przy naszych szybkich sądach to może być perspektywa 5 lat zanim wyrok ostateczny zapadnie)
  • Re: Czymajcie renkę , albo Reńkę za puls. Autor: ~Miś_wesoły [37.47.103.*]
    Tyka to sobie zegar a czas nie pyta tyka nie stoi ktoś kupował po7 po 6 to po 5 sprzedać może po 4
  • Re: Czymajcie renkę , albo Reńkę za puls. Autor: czesio1 [31.54.173.*]
    niebezpieczne czasy teraz na akcje i to te nawet których kryzysy mniej dotykają, tradycyjnie mieliśmy wybicie na biotonie choć było inne tym razem bo nie mieliśmy chyba ani razu wideł, spadki na biotonie mamy na marniejszych orotach niż te wzrosty co mieliśmy, też myślałem o biomedzie kiedyś mimi, że otarł się o bankructwo. Jednak na biotonie możemy liczyć na większe ruchy, zwłaszcza te bardziej spekulacyjne. Do podania wyników za pierwsze półrocze jeszcze daleko bo podają chyba 30 września - i pewnie nikt się nie spodziewa, że pokażą jakieś dobre wyniki. Ale chyba będzie można liczyć w międzyczasie na kolejne odbicie zwłaszcza jak oddalą powództwo o sprzedaż Scigen. Mam przynajmniej na tych spadkach odkupić tę samą ilość którą sprzedałem powyżej 5 zeta a zysk sobie zostawić :)
    Dnia 2019-08-12 o godz. 12:17 czesio1 napisał(a):
    > niebezpieczne czasy teraz na akcje i to te nawet których kryzysy mniej dotykają, tradycyjnie mieliśmy wybicie na biotonie choć było inne tym razem bo nie mieliśmy chyba ani razu wideł, spadki na biotonie mamy na marniejszych obrotach niż te wzrosty co mieliśmy, też myślałem o Biomedzie kiedyś mimi, że otarł się o bankructwo. Jednak na biotonie możemy liczyć na większe ruchy, zwłaszcza te bardziej spekulacyjne. Do podania wyników za pierwsze półrocze jeszcze daleko bo podają chyba 30 września - i pewnie nikt się nie spodziewa, że pokażą jakieś dobre wyniki. Ale chyba będzie można liczyć w międzyczasie na kolejne odbicie zwłaszcza jak oddalą powództwo o sprzedaż Scigen. Mam przynajmniej na tych spadkach odkupić tę samą ilość którą sprzedałem powyżej 5 zeta a zysk sobie zostawić :)

No a ja wyskoczyłem z Bio między 6-7 zł i siedzę po uszy w Biomedzie. Miałem sporo Blobera po 55 zł , niestety 3/4 akcji sprzedałem z zyskiem 20% , 1/4 dalej trzymam.
    Biomed mniejszy bankrut od Biotonu , ale produkuje obecnie pełną parą , po modyfikacji linii produkcyjnych i wszystko to co wyprodukują schodzi na pniu. Gdyby wyprodukowali 3x tyle to też wszystko sprzedadzą, ze zbytem swoich produktów nie mają najmniejszego problemu. Zmodyfikowali linie produkcyjne ,żeby zwiększyć ilość produkowanych szczepionek i nie tylko , a teraz mają wybudować nową fabrykę. Poza tym współpracują z Biotonem - bio ma sprzedawać ich produkty.
    Czesiu złotko ty moje, popatrz na energetykę . Zapytasz dlaczego ?
    4 mld złotych polskich władza PIS ma na rekompensaty za wstrzymanie podwyżek prundu i lada moment wypłaci TPE, Enerdze i Enei , Zepakowi i pomniejszym - to po pierwsze primo.
    Po drugie primo ceny prundu po wyborach zostaną uwolnione.
    Po trzecie primo obroty na tych spółkach są milionowe i pozbycie się akcji w dowolnym momencie nie stanowi problemu tak jak na Biotonie kiedy obroty spadają do 10 - 20 tys. na sesji. Miałem kiedyś pokaźny pakiet Bio i poważny problem jak tu sprzedać akcje przy tak małej płynności . Można tylko sprzedać wtedy jak leszcze ruszają na zakupy po pozytywnym info.
  • Jak milionerzy nastroje ???? Autor: stary-bankrut-z-1994 [79.191.30.*]
    Dnia 2019-08-14 o godz. 10:31 stary-bankrut-z-1994 napisał(a):>
    > No a ja wyskoczyłem z Bio między 6-7 zł i siedzę po uszy w Biomedzie. Miałem sporo Blobera po 55 zł , niestety 3/4 akcji sprzedałem z zyskiem 20% , 1/4 dalej trzymam.
    > Biomed mniejszy bankrut od Biotonu , ale produkuje obecnie pełną parą , po modyfikacji linii produkcyjnych i wszystko to co wyprodukują schodzi na pniu. Gdyby wyprodukowali 3x tyle to też wszystko sprzedadzą, ze zbytem swoich produktów nie mają najmniejszego problemu. Zmodyfikowali linie produkcyjne ,żeby zwiększyć ilość produkowanych szczepionek i nie tylko , a teraz mają wybudować nową fabrykę. Poza tym współpracują z Biotonem - bio ma sprzedawać ich produkty.
    > Czesiu złotko ty moje, popatrz na energetykę . Zapytasz dlaczego ?
    > 4 mld złotych polskich władza PIS ma na rekompensaty za wstrzymanie podwyżek prundu i lada moment wypłaci TPE, Enerdze i Enei , Zepakowi i pomniejszym - to po pierwsze primo.
    > Po drugie primo ceny prundu po wyborach zostaną uwolnione.
    > Po trzecie primo obroty na tych spółkach są milionowe i pozbycie się akcji w dowolnym momencie nie stanowi problemu tak jak na Biotonie kiedy obroty spadają do 10 - 20 tys. na sesji. Miałem kiedyś pokaźny pakiet Bio i poważny problem jak tu sprzedać akcje przy tak małej płynności . Można tylko sprzedać wtedy jak leszcze ruszają na zakupy po pozytywnym info.

Z 50% wzrostu na Biotonie zostało już tylko 15% . I albo odbije teraz , albo będzie dalej się pogrążał i spadał nie przełamując trendu spadkowego .
    A u mnie j.w czesiu. Czaję się na kupno TPE .
    Uzupełniłem portfel kilka sesji temu o CIG , niestety nie udało mi się dołka kupić mam średnio po 1 zł, ale po dzisiejszej sesji na razie nie jest źle.
    Nadal uważam ,że kryzys czai się złowieszczo i może uderzyć w najmniej spodziewanym momencie.

• Re: Jak milionerzy nastroje ???? Autor: ~Miś_wesoły [37.47.75.*]
    Tp ze to lipca to było wiadomo jak w tytule
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.134.155.*]
[x]
BIOTON 0,71% 4,28 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.