Dnia 2019-08-14 o godz. 10:31 stary-bankrut-z-1994 napisał(a):>
> No a ja wyskoczyłem z Bio między 6-7 zł i siedzę po uszy w Biomedzie. Miałem sporo Blobera po 55 zł , niestety 3/4 akcji sprzedałem z zyskiem 20% , 1/4 dalej trzymam.
> Biomed mniejszy bankrut od Biotonu , ale produkuje obecnie pełną parą , po modyfikacji linii produkcyjnych i wszystko to co wyprodukują schodzi na pniu. Gdyby wyprodukowali 3x tyle to też wszystko sprzedadzą, ze zbytem swoich produktów nie mają najmniejszego problemu. Zmodyfikowali linie produkcyjne ,żeby zwiększyć ilość produkowanych szczepionek i nie tylko , a teraz mają wybudować nową fabrykę. Poza tym współpracują z Biotonem - bio ma sprzedawać ich produkty.
> Czesiu złotko ty moje, popatrz na energetykę . Zapytasz dlaczego ?
> 4 mld złotych polskich władza PIS ma na rekompensaty za wstrzymanie podwyżek prundu i lada moment wypłaci TPE, Enerdze i Enei , Zepakowi i pomniejszym - to po pierwsze primo.
> Po drugie primo ceny prundu po wyborach zostaną uwolnione.
> Po trzecie primo obroty na tych spółkach są milionowe i pozbycie się akcji w dowolnym momencie nie stanowi problemu tak jak na Biotonie kiedy obroty spadają do 10 - 20 tys. na sesji. Miałem kiedyś pokaźny pakiet Bio i poważny problem jak tu sprzedać akcje przy tak małej płynności . Można tylko sprzedać wtedy jak leszcze ruszają na zakupy po pozytywnym info.
Z 50% wzrostu na Biotonie zostało już tylko 15% . I albo odbije teraz , albo będzie dalej się pogrążał i spadał nie przełamując trendu spadkowego .
A u mnie j.w czesiu. Czaję się na kupno TPE .
Uzupełniłem portfel kilka sesji temu o CIG , niestety nie udało mi się dołka kupić mam średnio po 1 zł, ale po dzisiejszej sesji na razie nie jest źle.
Nadal uważam ,że kryzys czai się złowieszczo i może uderzyć w najmniej spodziewanym momencie.