Mam dużo nakupione po 2,30 - 2, 50 no i teraz " tanio się okupiłem " Nawet po 3 zł. nie stracę ,ale liczę na dobry zarobek. Po 5,20 NIE ODDAŁEM ANI 1 AKCJI !!!!!!!!!! to syfiaste -nijakie " wezwanie " olałem. Nawet w najczarniejszych snach nie spodziewałem się ceny poniżej 3 złotych. Liczyłem na spadki w okolice 4,50 -4,30 max. Gdzieś chyba jesteśmy blisko dna , te akcje i szmaciak to dno. Tu wszystko jest możliwe ,2 zł i 7 zł. nic tu nie działa. Sprzedać po 71 zł. po 11 latach odkupić za kilka % wartości -oto łeb żydowski /krętacz i oszust. I jeszcze zakamuflować kasę -NIE wypłacić ani X dywidendy. Krw.....zdejmie spółkę / wykupi za samą dywidendę ,której nigdy nam nie wypłacił. I wszystko zgodne z prawem. Gdyby chciał opuścić GPW to w każdej chwili może zebrać do 5,20 potrzebną ilość akcji. Jednak tego nie robi ,coś tu się szykuje. Pozdrawiam.
na naszej Wikanie w maju 2007 jedna akcja kosztowała nawet 93zł (93gr ale byl resplit), a kilka miesiecy temu jak wychodzily fundusze TFI i OFE Pekao (sprzedawaly bez ladu i skladu, tu sie prokurator za niegospodarnosc nalezy) to cena byla nawet 39gr - czyli 0,5% wartosci ze szczytu, i 0,15 wartosci ksiegowej, czaicie to? wszystko prawdopodobnie zmierzalo do takiego samego sceariusza jak u Was, czyli dolowanie dołowanie dołowanie i przymusowy skup. Na szczescie w pore się spostrzeglismy i zaczelismy sami kupowac. jak dodatkowo pojawil się temat porozumienia to sprawa trochę się ustabilizowala, ale ryzyko jeszcze ciagle nad nami wsi. Zobaczymy. Trzymamy reke na pulsie. Tak czy inaczej ten przepis to jest czyste zlodziejstwo ktore tylko tworzy patologie i prowokuje do cwaniactwa i oszustw
Pytasz o wnioski? Mi wniosek nasuwa się jeden. Jesli faktycznie Wojciechowskiemu chodzi o wycisniecie drobnych po jak najnizszej cenie a wiele na to wskazuje to lepiej tego rozegrac nie mogl. Sprzedali ponad 3000 mieszkań, ale w pierwszym polroczu przekazanych tylko 131... 131 czyli 3% z tego. Powoduje to ni mniej ni wiecej ze na wyniki za to polrocze sa bardzo slabe, a dla kogos kto nie do konca wie jak to dziala moze wywolac niemaly szok. Odda za bezcen co jeszcze tylko dobije srednią i niewazne ze za kilka miesiecy zamiast sporej straty pojawi się za pewne gigantyczny zysk..... ale wtedy to bedzie juz po ptokach.
"W pierwszym półroczu 2018 roku grupa sprzedała brutto łącznie 758 lokali. W tym czasie spółka realizowała 12 inwestycji deweloperskich na łączną liczbę 3.450 lokali o powierzchni 161,8 tys. m kw., w tym inwestycje aparthotelowe i domy w zabudowie szeregowej.
"Z inwestycji realizowanych w I półroczu br. oraz projektów zakończonych lub uruchomionych w ramach sprzedaży rezerwacyjnej, przed rozpoczęciem budowy, lokale będące w ofercie do rozpoznania w wyniku w kolejnych kwartałach to łącznie 5.056 sztuk w tym: 3.050 to lokale sprzedane i nieprzekazane, 2.006 to lokale będące w ofercie do sprzedaży" - podano w raporcie. W pierwszym półroczu spółka przekazała i rozpoznała w przychodach 131 lokali. Grupa podała, że - w perspektywie najbliższych lat i w oparciu o posiadany bank ziemi - przygotowuje 25 nowych inwestycji mieszkaniowych, aparthotelowych i magazynowych na łączną liczbę 7.278 lokali o łącznej powierzchni 486 tys. m kw."
mała korekta... w pierwszym polroczu sprzedali 758, a te 3050 to także sprzedane wczesniej w poprzednich latach, nie zmienia to faktu, że wkrotce wykazą przychody i zysk z ponad 3000 mieszkań