Hm lanie wody dla osłody.. Ten obrót to był raczej przelewanie z wora do wory..W celu obniżenia kursu..W imie czego?..Moze tu kupują detalisci...Na grubasa to nie wygląda....Ktoś się w coś bawi z nami...Ciekawe w co i do czego zmierza...Do wezwania za liche 1 zł?To raczej mu sie nie uda..W raporcie , cena księgowa jest 3 zł...Jakby co , myśle że sprawa skończy sie w sądzie..
Dobre te wpisy nie ma co, ludzie nauczcie się jeżeli ktoś zbiera w takiej ilości jak kolega collector to nie chwali się tym na jakimś forum bankiera, no chyba że ma w tym swój interes, a no tak zbiera informację kto ile ma w mocnych rękach :)
Dnia 2017-12-08 o godz. 19:58 ~kier72 napisał(a): > Dobre te wpisy nie ma co, ludzie nauczcie się jeżeli ktoś zbiera w takiej ilości jak kolega collector to nie chwali się tym na jakimś forum bankiera, no chyba że ma w tym swój interes, a no tak zbiera informację kto ile ma w mocnych rękach :)
colektor to chyba zaspał ze nie rozbiera z kolegami na minus 10 tego ukryciaka:)
Heh, widzę że teraz collector wzbudza emocje. Dziwny ten kraj. Ktoś pisze, a reszta jak tylko nie po ich myśli z urzędu zgodnie z modą zamienia się w hejterów i frustratów. No bo nie możliwe, że wszyscy tacy się urodzili...
Informuję, the collector nie śpi :) Na pewno jak collector na jakiś czas pójdzie spać to o tym powie.
prrrr koniku prrrrr! Nie oceniam wysoko szans, że do 1,50 uda nam sie skompletować docelowy założony wolumen. za szybko poszło. No nic, zaczeliśmy skupywać wyżej to i teraz będziemy dalej dokupywać. Na niższych poziomach nikt nie chciał oddawać. Tylko podbieranie Temu co uwala kurs. Teraz może będzie trochę łatwiej o wolumeny
I jak? udało się Wam uzbierać? Bo po kilku dniach większych obrotów wzrostowych znów jakby ciszej...
Chyba na tej wysokości oddających nie będzie. Żeby chcieli oddać to pod 2zł trzeba dźwignąć bo tam się wcześniej więcej mieliło. No ale przy tym dolarze to tylko pierwszy przystanek
Jesteśmy już bardzo blisko założonego celu :) Ileś wzmożonych dni wykorzystaliśmy z ostatnich miesięcy i jakoś się dopchnęło. Liczyliśmy dziś bardzo na to że panikarze i tutaj będą w amoku rzucać akcjami, ale póki co się przeliczyliśmy. Nie chcą rzucać. Co chyba tylko potwierdza to co Ty napisałeś, że nie na tych poziomach będą oddawać.
Aczkolwiek ten cały "wielki dzisiejszy spadek" to tylko straszliwe nerwusy na całym szerokim rynku robią. Mamy południe a obroty tylko niespełna 200mln :) czyli tyle co kot napłakał. Szkoda ludzi. Widzą czerwone nagłówki na portalach i bezmyślnie sypią akcjami :( i co wiedzą, że fundamentalnie na spółkach wszystkich nic się nie zadziało przez noc :D:D:D tylko korzystają z okazji. No ale tak było jest i będzie, ludzie są niereformowalni i w popłochu się nawzajem taranują, a grubsi to tylko skrzętnie wykorzystują i potem tamci wyżej musza odkupywać.
No ale, może jeszcze dziś ktoś tutaj na spolce sypnie. Byłoby miło :)
Uroczyście informuję, że zebraliśmy wreszcie zakładany wolumen! :)))
Cel osiągnięty, jest dobrze. Trwało długo, ale sternik jak zorientował się że ktoś mu podbiera to niechętnie ryzykował i robił zrzutki. Parę razy sie przejechał :D:D:D Trwało by to jeszcze dłużej, ale udało się parę razy sternikowi zrzucającemu i zaniżającemu kurs podebrać jednak większy kąsek :) Minę miał/ma pewni nie tęgą, ale dobrze mu tak.
Akcje w solidnych rękach.
Teraz max co jeszcze hobbistycznie może dobierzemy ponad zakładany cel to 10-20tys. akcji.
Pozdrawiamy pozostałych akcjonariuszy. Ciekawe ile łącznie jest w dobrych rękach :)
Przewiduje prezes jakie zyski za ubiegły rok ,pani z tesco weszedła na wysokie obroty i odpowiednio pokierujem TXM na nowe tory ? Kredyt i wykup nieruchomości , jakaś optymalizacja kosztów ,przewiduje prezes wynik na + i pokrycie straty TXM po problemach z kiepskim poprzednim zarządem kolesi + informatzyacja ( ERP) za pomocą studentów z bliskiego wschodu czy azji ?
No wiesz... potraktuje to w kategorii "żartu na siłę". Kurs jest przy 1,10-1,20 a Ty mi proponujesz kupowanie za 4zł :) wtedy to może żarówka Ci się faktycznie świecić żeby zacząć skracać wolumen, ale dopiero jak kurs będzie na tym poziomie.
Mamy to co chcieliśmy. Dłużej to trwało ale najważniejszy efekt końcowy. Solidny wolumen w solidnych rękach. 20tys. to maks co jeszcze możemy dobrać. W relacji do bazy to raczej hobbistyczne zachowanie.
Gadasz chwalisz sie i co z tego wynika?Nic..Może tak żeście skupili..Może nawet zwalil ikurs....Pytanie kiedy to zacznie iść w góre...............A że kupujeciewasza sprawa...
50kilo... nie rozbawiaj mnie :) 15-20kilo napisałem, że może jeszcze z doskoku sobie weźmiemy poza ten wolumen co mieliśmy założony żeby zebrać. A to inny rząd wielkości.... także sorry.
A moce ręce co oznaczają? To oznaczają, że tych wolumenów nie oddamy za bezcen jak to Głównemu by się pewnie marzyło, skoro próbuje od dłuższego czasu zaniżać kurs. Poczytaj wyżej moje wpisy. Jak sternik od Głównego musiał się wkurzać jak tracili wolumeny bo im podbieraliśmy jak próbowali zrzucać i zaniżać kurs. Per saldo na 100% są do tyłu, ale nie wiedzieli z kim mają do czynienia. Ich strata. Nieładnie postępują chcąc celowo zaniżać. To teraz będą mieli miej akcji w wolnym obrocie bo te akcje są i będą w mocnych rękach.
Farmazonów ciąg dalszy kolegi collectora, to co chcecie dobierać hobbystycznie to sobie lepiej na uśrednianie zostawcie taka rada, niektórzy myślą że na forum są sami idioci
A mam... wytrzymałość też mam psychiczną. Mogłem je spylić po 8 zł...był taki czas. Ale bez cackania się:) - teraz zwyczajnie nie pozwolę się cwaniakowi rąbać w d..ę. Spółka jest w... niezłej formie. Jest w pierwszej czwórce w branży w Polsce w mojej ocenie. Widzę tę rozgrywkę i zaniżanie akcji. Jak będzie trzeba poczekam jeszcze, bo rozwiązać się to musi wszak. Jakoś. Nikt chyba nie ma wątpliwości, że jest poniżej faktycznej wartości. Żeby nie przeszacować - ale powinna chodzić od 3.20-4.80 . Już teraz bez specjalnych newsów. To jest robota Jego i Spółki i to mnie wkurza.