• Re: Cognor Holding SA Autor: ~Samon [212.59.238.*]
    Jak to powiedział klasyk - - szkoda strzepic ryja - - snujcie dalej swoje teorie. Każdy gra po swojemu.
  • Re: Cognor Holding SA Autor: ~pgz [109.196.112.*]
    Kity opowiada, na walnym prawie zawsze spolke reprezentowal krzysztof zola, a ten nic nie "chlapnie". na walnym w 2011 na ktorym za obecnosc przydzielali warranty bylo obecnych cos ponad 20 osob, z czego jeden nie przyjechal bo byl na nartach, z tego co pamietam to w austrii
    Wg. mnie nie był na nartach, tylko na wcześniejszym walnym jeszcze przed inf. o wariantach zarejestrował grubo ponad pół miliona akcji. Pozniej spał nimi. Jak poszło info o wariantach kurs odbił a gościu był bez akcji. Dlatego sciemnial ze jest na nartach. Nie pamiętam żeby było aż 20 na walnym. Wydaje mi się że Góra 10.
    Sypal nie spał.....
  • Re: Cognor Holding SA Autor: ~Pgz [109.196.112.*]
    Jesli byles na jakimkolwiek walnym to wiesz ze nic ci nie powiedza, bylem na kilku i nie ma szans na informacje od zarzadu, najlepszy jest w tym kszysku zola. Ale pewnie ty nie byles na zadnym walnym bo wiedzialbys o tym
    Jeżeli tak uważasz to przyjmijmy że tak jest..................................... Pewnie byłeś na walnym jeszcze w Katowicach przed zatwierdzeniem wariantów, wtedy było nas najwięcej ( 6-8). Bo po inf. o wariantach już było nas mniej. A od kilku lat po przeniesieniu siedziby spółki do Poraja przestali się indywidualni interesować spółka
    W katowicach na walnym na ktorym przyznawali warranty, pamietam doskonale, pamietasz moze kto siedzial naprzeciw zoly? pewnie nie, ale powinienes pamietac kto mu powiedzial ze gdyby mial takiego zarzadzajacego to bym go zwolnil, inny gosc pytal gdzie wyparowalo 700 mln z wyceny spolki razem z siecia sprzedazy, innych dwoch prosilo zarzad zeby jednak przyznac warranty "narciarzowi", chyba sie nie zgodzili, tego nie jestem pewny, dosc gesta atmosfera byla, non stop jechali na stracie. Tak bylem na kilku walnych, najbardziej pamietne to to gdzie warranty przyznawali. Na zadnym z nich zola nie opowiadal zadnych konkretow, nawet "zakulisowo", na przerwach kilkuminutowych
    Zgadza się. Akcjonariusze byli bardzo agresywni. Szczególnie ci z kilkuset tysiacznymi pakietami..... Kończę jednak dyskusje do niczego ona nie prowadzi. Prawdopodobnie podawalismy sobie ręce, więc Pozdrawiam. Cześć
  • Re: Cognor Holding SA Autor: coda [83.7.203.*]
    Dnia 2016-11-01 o godz. 09:17 ~Samon napisał(a):
    > Piszecie wszyscy totalne bzdury. Wystarczy poświęcić trochę czasu, jechać na walne, porozmawiać z zarządem. Zaręczam że dokładnie odpowiadają na postawione pytania. Będziecie mieć pełną jasność co do sytuacji spółki. Na poprzednich 2 walnych byłem jedynym akcjonariuszem oprócz właścicieli. Wiedza kosztuje trochę wysiłku.Obracam Cognorem 3 raz i jest to moja bardzo dobra inwestycja. Panowie bierzcie się do pracy a nie piszcie bzdurne dywagacje o ukraińcach, hucie Częstochowa, itp.

Samon co ty za historie opowiadasz. Jakich właścicieli ty widziałeś kiedykolwiek na walnym Cognora? Co Przemek serwował ci kawę, a jego żona Aneta kroiła ciasto. Tam nawet Grzesiak akcjonariusz nie bywał. Jedyny który faktycznie bywa to Krzysiu Zoła, ale o ile mi wiadomo to nie jest on ani ojcem ani synem Sztuczkowskiego, a akcji Cognora żadnych nie posiada. Więc chyba właścicielem to on nie jest.
    Wszyscy wiedzą że Zoła na walnych głosuje zawsze na 2 ręce za Sztuczkowskiego i Grzesiaka - kiedy ten jeszcze miał akcje.
    Ja też bywałem na kilku walnych Cognora i zgadzam się że tłumów tam nie ma, ale jakoś nie przypominam sobie żadnego "dociekliwego" akcjonariusza, któremu Zoła wyjaśniał że akcje Cognora po walnym to lepiej szybko sprzedać bo zaraz padną na pysk na 60 groszy. Prawdopodobnie wyszedłem wtedy do toalety. A przy okazji pamiętasz chyba przedstawicieli Norwegów na walnym, którymi też się wszyscy rajcowali i nic z tego pozytywnego nie wyszło.
    Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie oceniam pozytywnie tych walnych. Zoła nawija ludziom makaron na uszy, nie mówi żadnych konkretów i nic z tego nie wynika. Opowiadał kiedyś w TV przy kursie 2 zł i jeszcze starej cenie warrantowej 4 zł, że na GPW to żaden problem i że kurs Cognora zaraz skoczy na 4 zł. Od tamtego czasu tylko 2 razy skoczył ale na 60 groszy, a o 2 zł to można tylko pomarzyć. Tak więc opowieści Zoły nie bardzo mnie przekonują i uważam że to strata czasu jechać na walne na którym przez 7 lat nawet właściciel się nie pojawił. Chyba się wstydzi stanąć twarzą w twarz przed akcjonariuszami.
  • Re: Cognor Holding SA Autor: ~FRUMKIN [94.40.121.*]
    Dnia 2016-11-03 o godz. 10:55 coda napisał(a):
    (...) i uważam że to strata czasu jechać na walne na którym przez 7 lat nawet właściciel się nie pojawił. Chyba się wstydzi stanąć twarzą w twarz przed akcjonariuszami.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Sądzę, że nie uczęszczanie przez Sztuczkowskiego na walne jest jednym ze wskaźników jego „słupowatości” w strukturze akcjonariatu. Właściciel Cog z niego jest taki sam jak niby właściciel mieszkania, który ma do spłaty hipoteczny kredyt na to mieszkanie.

Jak w moim regionie bywałem kiedyś na innych walnych, to gdy byłem tam pierwszy raz, to fajne laski siedziały przed salą i sprawdziły mi dowód, ale jak bywałem tam następne razy, to fajne laski z daleka pięknie się do mnie uśmiechały i mówiły, że nie muszę im pokazywać dowodu bo mnie już poznają jako ich fajnego akcjonariusza, po takim powitaniu to podrastałem pewnie wówczas o kilka centymetrów, tak jak pewnie teraz Samon po ujrzeniu Zoły.
    Kompletnie nic nie dawało chodzenie na takie walne, o prawdziwej sytuacji spółki więcej można było się tam dowiedzieć w przerwach wlanego podchodząc i zagadując do jakichś pracowników palących np. papierosa.
    Dnia 2016-10-31 o godz. 22:08 ~pgz napisał(a):
    > Frumkin co ty opowiadasz, jaka cala ukraina i pol rosji wie co to jesr hsj sa. Spytaj kogos we lwowie czy w charkowie, a nawet jakiejkolwiek miejscowosci nad wolga czy rozpoznaje jakakolwiek spolke z polski produkujaca nawet drut zebrowany. Kontrakty na stal zbrojeniowa podpisuja firmy typowo zbrojeniowe, ktorych jest kilka na ukrainie i moze kilkanascie w rosji. zmina nazwy firmy w trakcie kontraktu zdarza sie wbrew pozorom bardzo czesto na "roznej szerokosci geograficznej". Zmiana nazwy firmy nie ma zadnego znaczenia, jakosc i cena jest istotna. Miejmy nadzieje ze ukladanka z cognorem juz dobiega konca. Najwazniejsze pytanie, oczywiscie dla mnie teraz, to kto ma bondy i za co je wymieni, moze za reszte warrantow?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
    Podreguluj nieco odbiór i weź poprawkę na to, że mnie bardzo męczy pisanie prostych tekstów w stylu „jutro odpał”, dlatego lubię wrzucić nieco kolorytu do szarości wypowiedzi.

Natomiast temat „kto ma bondy i za co je wymieni” był wielokrotnie męczony i wiele nie dało się wymęczyć, bo właścicielstwo bondów jest zagmatwane i brak punktu zaczepienia, na resztę warrantów wszystkiego nie wymienią bo trzeba by zrobić nową emisję, na wsio trzeba ponad 200 mln akcji, prezio ma 100 mln akcji z warrantami, czyli braknie do tego jeszcze ponad setki melonów nowych akcji, oczywiście mogą zrobić częściową wymianę, niemniej dla trzymaczy bondów musi być jakiś głębszy sens w robieniu takiej wymiany, bo ryzykują i obrywy z kuponów stracą… itd. 
    Dlatego o bondach napisalem w ostatnim zdaniu. Caly moj tekst ma swojej tresci wyjasnic ci ze zmiana nazwy firmy nie ma nic wspolnego z jej obecna dzialalnoscia oraz wyprowadzic cie z blednego myslenia ze "cala ukraina i pol rosji zna hsj sa". Jedynym kolorytem w twoim tekscie ksztaltujacym obraz cognora byl link do rosyjskiej strony.
    ps. mysle ze tylko ciebie mecza slowa "jutro odpal" itp
    Dnia 2016-11-01 o godz. 09:24 ~pgz napisał(a):
    > Dlatego o bondach napisalem w ostatnim zdaniu. Caly moj tekst ma swojej tresci wyjasnic ci ze zmiana nazwy firmy nie ma nic wspolnego z jej obecna dzialalnoscia oraz wyprowadzic cie z blednego myslenia ze "cala ukraina i pol rosji zna hsj sa". Jedynym kolorytem w twoim tekscie ksztaltujacym obraz cognora byl link do rosyjskiej strony.
    > > ps. mysle ze tylko ciebie mecza slowa "jutro odpal" itp
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Słuchaj, PGZ, dedek, olaf, tonio, dudek, roek, bzyk itp.itd… nie zajmuj się wyprowadzaniem mnie z myślenia, bo to jest nieistotne ile procent Rosjan i Ukraińców coś tam ogarnia.
    Natomiast gdyby miała tu być tworzona struktura holdingowa, a nie ZCP, to zlepek wrzucony do HSJ nazwano by np. Cognor Produkcja a nie Cognor bez utożsamiającego dopisku wyznaczającego miejsce tego tworu w hierarchii holdingu, ponadto przeniesienie tej gołej nazwy kłóci się z uzasadnieniem jej przeniesienia. 

Nie wiem czy załapujesz hierarchiczną istotę struktury holdingowej, dlatego nie zajmuj się może tym tematem a dla kolorytu napisz, po co tak intensywnie zmieniasz swoje nicki na tym forum.
    To pewnie bardziej wszystkich zainteresuje niż dywagacje o ruskich procentach w moich myślach. 
    Do frumkin: nigdy nie pisze pod innym nickiem jak pgz
    Dnia 2016-11-01 o godz. 20:31 ~pgz napisał(a):
    > Do frumkin: nigdy nie pisze pod innym nickiem jak pgz

~~~~~~~~~~~~~~~~~
    chyba tak chciałeś napisać:

nigdy nie pisze na wątku Cognor pod innym nickiem jak pgz

a na każdym innym wątku mam inny nick ?
  • Re: Cognor Holding SA Autor: ~pgz [178.217.140.*]
    nie nie chcialem tak napisac jak piszesz, chcialem napisac to co napisalem, moj nick jesli chodzi o moje wpisy na forum bankiera to od kilku lat pgz, udzielam sie tylko na watkach pgz poniewaz mam warranty i od niedawna co prawda akcje cognora (again). moja aktywnosc na forum na roznych watkach skonczyla sie w 2009 roku, do kiedy udzielałem sie pod zalogowanym nickiem, jak bedziesz chcial i mial wystarczajaca cierpliwosc to mozesz znalezc moj nick z loginu na watkach np. stalexportu (mała podpowiedz: nadawalem on line z walnego gdzie usunieto nwoś, za smieszne co prawda bledy proceduralne) ale chyba nie bedzie ci sie chcialo tego sprawdzac, prawda?
  • Re: Cognor Holding SA Autor: ~mir [109.173.222.*]
    wy tu gadu gadu o wyzszosci....nad ..a tutaj znowu robi się ruch na straganie
    http://www.wnp.pl/przemysl-obronny/mon-nowe-obowiazki-i-10-proc-ulga-w-cit-dla-firm-waznych-dla-obronnosci,284630_1_0_0.html
    a tutaj mamy realny zysk dla Cognora
  • Re: Cognor Holding SA Autor: ~coda [83.7.203.*]
    Dnia 2016-11-03 o godz. 14:40 ~mir napisał(a):
    > http://www.wnp.pl/przemysl-obronny/mon-nowe-obowiazki-i-10-proc-ulga-w-cit-dla-firm-waznych-dla-obronnosci,284630_1_0_0.html
    > a tutaj mamy realny zysk dla Cognora

Ruch na straganie faktycznie wzrasta, szkoda tylko że nie cena gniota.
    Od 1 stycznia 2016 r. w wykazie przedsiębiorców o szczególnym znaczeniu dla gospodarki i obronności znajduje się również Huta Stali Jakościowych SA - czyli przyszły Cognor.

• Re: Cognor Holding SA Autor: ~kpk [31.0.45.*]
    Byłem na tych opisywanych ważnych i przed warantami i kiedy było głosowanie super pilotażu do głosowania. Walne nic nie wnoszą, pierdzielenie i puszczanie banialuk :-)
    obroty wysokie a kurs stoi .Czy taki marazm czeka nas do 14 listopada ,a pozniej standardowo zjazd?
  • Re: Cognor Holding SA Autor: ~Rimpinpon [94.254.177.*]
    Widzę Frumkin że ci szczena opadła jak zobaczyles że samon może przytulić taka kasę na cognor że.
    Dnia 2016-11-08 o godz. 10:33 ~Rimpinpon napisał(a):
    > Widzę Frumkin że ci szczena opadła jak zobaczyles że samon może przytulić taka kasę na cognor że.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

Szczena to mi tylko opada, gdy dureń takie posty pisze.

Razem a samonem ( może ty jesteś samonem) tylko zaśmiecacie forum Bankiera głupawymi wpisami.
    Niemożliwe jest, aby takie głupki przytulali jeszcze jakąś kasę z giełdy. Pewnie nawet rachunku nie macie.

Ten twój głupawy wpis pojawił się tu pewnie przypadkowo na pól godziny przed początkiem zwały.... miałem kiedyś…. ale …tu szwagiernia zatrudnia wyjątkowych durni do klepania głupich postów

Widzę, że nerwy koledze puszczają.
    Dnia 2016-11-08 o godz. 21:48 ~Samon napisał(a):
    > Widzę, że nerwy koledze puszczają.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Nerwy na agrafkach.

Ale jako wybitny znawca wszystkich walnych zgromadzeń rozjaśnij trochę nam to poniższe NWZA.
    Widzisz tam coś dziwnego, ciekawego?

Zarząd Spółki Zakład Walcowniczy "Profil" S.A. w Krakowie, ul. Ujastek 1, zwołuje Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy, które odbędzie się w dniu 30 listopada 2016 r., o godz. 1100, w siedzibie Spółki, w Krakowie przy ul. Ujastek 1 (budynek administracyjny Profil).
    Porządek obrad:
    1. Otwarcie obrad.
    2. Wybór Przewodniczącego Walnego Zgromadzenia.
    3. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Walnego Zgromadzenia i jego zdolności do podejmowania uchwał.
    4. Przyjęcie porządku obrad.
    5. Podjęcie uchwały o połączeniu Zakład Walcowniczy "PROFIL" spółka akcyjna (KRS 0000013093), jako spółki przejmowanej ze spółką Huta Stali Jakościowych SA (KRS 0000211496), jako spółką przejmującą.
    6. Podjęcie uchwały o zgodzie na plan połączenia ogłoszony w Monitorze Sądowym i Gospodarczym (Nr 171/2016 (5056), poz. 22296, z 5.09.2016 r.) oraz na stronie internetowej Spółki z zastrzeżeniami wskazanymi w drugim zawiadomieniu wspólników (art. 504 KSH).
    7. Podjęcie uchwały o wyrażeniu zgody na proponowane zmiany statutu spółki przejmującej, w tym w szczególności na podwyższenie kapitału zakładowego z kwoty 114.000.000 PLN do kwoty 120.803.467 PLN, poprzez emisję nowych akcji zwykłych na okaziciela serii G w celu wydania ich akcjonariuszom w ramach niniejszego połączenia i zgodnie z ustalonym parytetem, a także wspólnikom mniejszościowym w ramach innego połączenia, w którym spółką przejmowaną jest FERROSTAL ŁABĘDY Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (KRS 0000086806).
    8. Podjęcie uchwały o wyrażeniu zgody na proponowane zmiany statutu spółki przejmującej w zakresie przedmiotu działalności spółki przejmującej, tj. dodanie do dotychczasowego przedmiotu działalności spółki przejmującej następujących dodatkowych przedmiotów:
    46.72.Z Sprzedaż hurtowa metali i rud metali
    46.77.Z Sprzedaż hurtowa odpadów i złomu
    52.24.C Przeładunek towarów w pozostałych punktach przeładunkowych
    52.10.B Magazynowanie i przechowywanie pozostałych towarów
    42.99.Z Roboty związane z budową pozostałych obiektów inżynierii lądowej i wodnej, gdzie indziej niesklasyfikowane
    66.19.Z Pozostała działalność wspomagająca usługi finansowe, z wyłączeniem ubezpieczeń i funduszy emerytalnych
    38.11.Z Zbieranie odpadów innych niż niebezpieczne
    70.22.Z Pozostałe doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i zarządzania
    33.14.Z Naprawa i konserwacja urządzeń elektrycznych 
    08.11.Z Wydobywanie kamieni ozdobnych oraz kamienia dla potrzeb budownictwa, skał wapiennych, gipsu, kredy i łupków
    08.12.Z Wydobywanie żwiru i piasku; wydobywanie gliny i kaolinu
    20.15.Z Produkcja nawozów i związków azotowych
    23.52.Z Produkcja wapna i gipsu
    38.12.Z Zbieranie odpadów niebezpiecznych
    38.21.Z Obróbka i usuwanie odpadów innych niż niebezpieczne
    38.22.Z Przetwarzanie i unieszkodliwianie odpadów niebezpiecznych
    39.00.Z Działalność związana z rekultywacją i pozostała działalność usługowa związana z gospodarką odpadami
    46.73.Z Sprzedaż hurtowa drewna, materiałów budowlanych i wyposażenia sanitarnego
    46.75.Z Sprzedaż hurtowa wyrobów chemicznych
    27.32.Z Produkcja wyrobów walcowanych na zimno
    27.33.Z Produkcja wyrobów formowanych na zimno
    24.34.Z Produkcja drutu
    25.11.Z Produkcja konstrukcji metalowych i ich części
    43.99.Z Pozostałe specjalistyczne roboty budowlane, gdzie indziej niesklasyfikowane
    25.93.Z Produkcja wyrobów z drutu, łańcuchów i sprężyn 
    25.94.Z Produkcja złączy i śrub
    25.99.Z Produkcja pozostałych gotowych wyrobów metalowych, gdzie indziej niesklasyfikowanych
    46.76.Z Sprzedaż hurtowa pozostałych półproduktów
    52.29.C Działalność pozostałych agencji transportowych
    73.11.Z Działalność agencji reklamowych
    33.11.Z Naprawa i konserwacja metalowych wyrobów gotowych
    33.20.Z Instalowanie maszyn przemysłowych, sprzętu i wyposażenia
    52.10.A Magazynowanie i przechowywanie paliw gazowych
    77.11.Z Wynajem i dzierżawa samochodów osobowych i furgonetek
    77.32.Z Wynajem i dzierżawa maszyn i urządzeń budowlanych
    9. Podjęcie uchwały o wyrażeniu zgody na proponowane zmiany statutu spółki przejmującej w zakresie zmiany firmy spółki z Huta Stali Jakościowych spółka akcyjna na Cognor spółka akcyjna,
    10. Podjęcie uchwały o wyrażeniu zgody na proponowane zmiany statutu spółki przejmującej w zakresie zmiany siedziby spółki z miejscowości Stalowa Wola na miejscowość Poraj (koło Częstochowy),
    11. Wolne wnioski.
    12. Zamknięcie obrad.
    ..........................................
    PS.
    ten twój koleś/obrońca rumpel to wyjątkowy dziwoląg, nawet ciebie przebija, ktoś mu tu nawet kartotekę założył 

https://www.bankier.pl/forum/temat_a-to-trzech-nieudacznikow-naganiajacych-na-spadki-od-roku,21706525.html
[x]
COGNOR 0,00% 5,10 2026-05-07 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.