Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,57 zł , zmiana od tamtej pory: 224,84%

Re: Cognor Holding SA

Dnia 2016-11-01 o godz. 09:17 ~Samon napisał(a):
> Piszecie wszyscy totalne bzdury. Wystarczy poświęcić trochę czasu, jechać na walne, porozmawiać z zarządem. Zaręczam że dokładnie odpowiadają na postawione pytania. Będziecie mieć pełną jasność co do sytuacji spółki. Na poprzednich 2 walnych byłem jedynym akcjonariuszem oprócz właścicieli. Wiedza kosztuje trochę wysiłku.Obracam Cognorem 3 raz i jest to moja bardzo dobra inwestycja. Panowie bierzcie się do pracy a nie piszcie bzdurne dywagacje o ukraińcach, hucie Częstochowa, itp.

Samon co ty za historie opowiadasz. Jakich właścicieli ty widziałeś kiedykolwiek na walnym Cognora? Co Przemek serwował ci kawę, a jego żona Aneta kroiła ciasto. Tam nawet Grzesiak akcjonariusz nie bywał. Jedyny który faktycznie bywa to Krzysiu Zoła, ale o ile mi wiadomo to nie jest on ani ojcem ani synem Sztuczkowskiego, a akcji Cognora żadnych nie posiada. Więc chyba właścicielem to on nie jest.
Wszyscy wiedzą że Zoła na walnych głosuje zawsze na 2 ręce za Sztuczkowskiego i Grzesiaka - kiedy ten jeszcze miał akcje.
Ja też bywałem na kilku walnych Cognora i zgadzam się że tłumów tam nie ma, ale jakoś nie przypominam sobie żadnego "dociekliwego" akcjonariusza, któremu Zoła wyjaśniał że akcje Cognora po walnym to lepiej szybko sprzedać bo zaraz padną na pysk na 60 groszy. Prawdopodobnie wyszedłem wtedy do toalety. A przy okazji pamiętasz chyba przedstawicieli Norwegów na walnym, którymi też się wszyscy rajcowali i nic z tego pozytywnego nie wyszło.
Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie oceniam pozytywnie tych walnych. Zoła nawija ludziom makaron na uszy, nie mówi żadnych konkretów i nic z tego nie wynika. Opowiadał kiedyś w TV przy kursie 2 zł i jeszcze starej cenie warrantowej 4 zł, że na GPW to żaden problem i że kurs Cognora zaraz skoczy na 4 zł. Od tamtego czasu tylko 2 razy skoczył ale na 60 groszy, a o 2 zł to można tylko pomarzyć. Tak więc opowieści Zoły nie bardzo mnie przekonują i uważam że to strata czasu jechać na walne na którym przez 7 lat nawet właściciel się nie pojawił. Chyba się wstydzi stanąć twarzą w twarz przed akcjonariuszami.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COGNOR 0,00% 5,10 2026-05-07 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.