• Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: prof_wiatr [83.6.17.*]
    Dnia 2017-03-29 o godz. 08:57 ~Nowy_inwestor napisał(a):
    > Przeczytalem wszystkie opublikowane listy i komunikaty i wywnioskowalem ze obecna cena akcji jest atrakcyjna, nie ma powodu az do tak duzej przeceny akcji, to zwykla spekulacja, spolka jest dobra ma stale przychody i inwestuje wo badania i rozwoj. Duzy udzial FF powoduje zawirowania na kursie akcji
    =========================================================================================================

O właśnie, typowa papka.
    1. dlaczego aktualna cena jest atrakcyjna, jeśli ma taki wskaźnik P/E ?
    2. a o ile wzrósł zysk netto spółki w 2016 w stosunku do 2015 ?
    3. dalej?...................

I NAJWAŻNIEJSZE MA ROSNĄĆ BO MAM- JAKIE TO TYPOWE, napisz tak i wszystko będzie git.

• Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: ~Stary_inwestor [185.13.106.*]
    Przekonał mnie prof_wiatr i sprzedaję swój cały pakiet 50 akcji Polwax ze stratą, ale argumenty szanownego Pana prof. są tak silne jak fundamenty spółki Polwax, wrócę tu jak skończą instalację odolejania rozpuszczalnikowego i akcje będą po 5,14zł.
  • Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: ~Butterfly [91.145.179.*]
    SŁuszny plan tak trzymaj
  • Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: prof_wiatr [83.6.17.*]
    ~Nowy_inwestor , po kilku godzinach -, Stary_inwestor, (ten sam Nr. IP...........), widźcie jak można w kilka godzin stać się doświadczonym inwestorem.
    To się nazywa organiczny rozwój, gratuluje, a co z c/z ---za trudne pytanie?
  • Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: ~dr_deszcz [178.42.211.*]
    Panie prof_wiatr do ilu to może spaść?
  • Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: ~anon [212.87.28.*]
    Ja obstawiam utrzymywanie się przez dłuższy czas okolic 14,3 w wariancie pesymistycznym (po wcześniejszym odbiciu od 14). W optymistycznym wrócimy na 15,5-16, a jeśli budowa pójdzie bez potknięć to co najmniej 25 (ale nie wcześniej niż za rok ).

List prezesa jest jak dla mnie tragiczny... swoiste "oj taam oj tam że -12,5 % zysku i tak jesteśmy super" :/

Popieram, list prezesa, takie typowy bełkot. Coś mi to przypomina.
    Zakończenie inwestycji min za 2 lata, a nie za rok, ale jak przewalili koszty, to też mogą przewalić termin , nie jest to autostrada, ale......
    Co do zasięgu spadków , naprawdę nie mam bladego pojęcia, a podawanie liczb w obecnej sytuacji (budowa, koszty budowy, dywidenda , przyszłe dywidendy, źle przyjęty przez market RR 2016), wydaje mi się wróżeniem z fusów.
    Wieloletnim dolnym ograniczeniem jest 13,20, ale czy w obecnej sytuacji do wytrzyma, nie wiem. To całkiem nowa sytuacja.
    Typowa spółka dywidendowa, może się stać spółka spekulacyjną.
    I tego się boje-poważnie.
    Dobrej nocy życzę.

• Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: ~misterspekuła [46.169.213.*]
    tu moim zdaniem nic sie nie zmieni do walnego ,
    a na walnym powiedzą czy będzie dywidenda czy nie będzie .
    a tak to dalej kiszenie kapusty i tyle.
  • Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: ~skinni [84.106.165.*]
    Dobry wieczór.
    Profesorze po co te kłótnie i argumenty? Sprzedawaj papier bo przecież jest słaby. Ja zacząłem akumulować od tego tygodnia. Chce twoje udziały, ale nie powiem w jakiej cenie. W 2020r będziesz przeklinał ten czas kiedy mnie tu poznałeś. Pozdrawiam
  • Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: ~Pretendent [94.254.163.*]
    Ja też zamknąłem oczy i dobieram. Zyski co rok.mnostwo kasy na koncie. Odpowiedzialny zarząd. Olbrzymie inwestycje. Traktuje to jako inwestycje. Dzisiaj zaczynam kupować dalej.
  • Re: co dalej? Autor: prof_wiatr [83.6.58.*]
    Wielu, z was opacznie, wyciąga wnioski z moich postów.
    Jeśli jest tak dobrze, to dlaczego wycena nie rośnie?
    I najistotniejsze, przy jakiej cenie należy kupować, akumulować, aby zmniejszyć ryzyko straty?
    To są podstawowe pytania.

W następnym poście zacytuje jakie są czynniki ryzyka tyczące tej spółki.

I PROSZĘ, starajcie się pisać w miarę merytorycznie, bo to mała spółka, mały krąg ludzi zainteresowanych, więc można starać się zachowywać jakiś poziom dyskusji.

cdn.
    1.Nadpodaż na rynku gaczy parafinowych
    Spółka w kontrakcie na dostawy gaczy od Lotos (ok. 50% wolumenu) operuje na formule cenowej opartej o notowania parafiny. W rezultacie znaczący spadek cen gaczy przy stabilnej formule ICIS nie wpływa korzystnie na marże spółki.
    Podaż gaczy parafinowych jest niestabilna i niezależna od kondycji na rynku parafin (produkt uboczny rafinacji ropy naftowej). Dodatkowo na podaż wpływa sytuacja na rynkach wschodnich, które są istotnym dostawcą surowca. W latach 2013-2015 w związku z kryzysem ukraińskim istotnie spadła podaż z tamtego kierunku. Obecnie mamy do czynienia z nadpodażą.
    2. Wysoka koncentracja odbiorców i dostawców
    W 2015 roku 3 klientów stanowiło 55% sprzedaży spółki. Polwax sprzedaje głównie do producentów zniczy i świec na terenie polski (m.in. ADMIT, Bispol). Ok. 20% stanowi sprzedaż gotowych zniczy do Biedronki. W sytuacji utraty któregoś z istotnych klientów mogłoby to w istotny sposób wpłynąć na wyniki spółki. Niemniej współpraca Polwax z gł. klientami jest wieloletnia. Od 2006 roku spółka sprzedaje do Biedronki i jest jedynym podmiotem w Polsce zdolnym dostarczyć tak duże wolumeny zniczy.
    Ok. 60% dostaw surowców pochodzi z Grupy LOTOS. Zależność ta jest historyczna (Polwax powstał z LOTOS Parafiny), a spółkę wiąże 7 letni kontrakt na dostawy gaczy parafinowych do 2018 roku.
    3.Niezrealizowanie celów strategicznych
    Projekt Future to kluczowa inwestycja pozwalająca zrealizować zakładane cele strategiczne. Instalacja ma być gotowa pod koniec 2019 roku. Istnieje ryzyko opóźnień bądź spadku zapotrzebowania na tego typu produkty.
    4. Ryzyko silnego osłabienia złotówki
    Spółka ma krótką pozycję w euro i dolarze, co ma związek z zakupem gaczy parafinowych indeksowanych w euro i dolarze. Sprzedaż eksportowa to 15-16% przychodów. Szacujemy, że krótka pozycja w euro to ok. 17 mln EUR (każde 10 groszy osłabienia złotówki to 1,7 mln PLN utraty marży EBIT w skali roku ceteris paribus), a w dolarze ok. 6 mln USD. Spółka stara się indeksować ceny swoich wyrobów do zmian na rynku surowcowym/walutowym.
    5. Długi cykl produkcyjny i operacyjny
    Rotacja zapasów w spółce to 40-50 dni, co naraża spółkę na zmienność marż. Niemniej spółkę charakteryzuje relatywnie stabilny poziom marż (najmniejszy współczynnik zmienności m. EBITDA spośród krajowych spółek chemicznych notowanych na GPW).
    Rotacja należności to 60-80 dni, co wynika gł. z kontraktu z Biedronką. Spływ należności sezonowo następuje z reguły w 1Q.
    6. Konkurencja ze strony substytutów
    Formuły produkcyjne parafin pozwalają zastępować w pewnym stopniu gacz parafinowy tańszymi tłuszczami zwierzęcymi/olejem palmowym (do 30%). Przy niskich cenach wspomnianych substytutów wpływa to na ceny parafin. Niemniej traci na tym jakość produktów.
    Konkurencją dla bieżącej technologii spółki (parafina z gaczy) jest produkcja parafiny syntetycznej powstająca głównie w procesie Fischera-Tropscha (tzw. parafiny FT). Technologia pochodzi z początków XX w., kiedy kraje odcięte od dostaw ropy naftowej musiały wytwarzać paliwa syntetyczne (np. z węgla). Obecnie pionierem tej technologii jest Sasol (wsadem jest tańszy gaz/węgiel), a na świecie istnieje zaledwie kilka takich instalacji. Właściwości parafin syntetycznych są lepsze niż naturalnych.
    7. Program motywacyjny i koniec lock-up
    Uchwalony w 2013 roku program motywacyjny zakładał wyemitowanie 300 tys. warrantów zamiennych na akcje serii D (cena emisyjna 0,2 PLN/akcję). Kryterium realizacji programu było: 12 mln PLN zysku netto w ’13, 13 mln PLN zysku netto w ’14 i 14 mln PLN zysku netto w ’15. Założenia zostały zrealizowane. Lock-up na nowe akcje to 12 miesięcy. Lock-up na pierwszą transzę (82,4 tys. akcji) skończył się w październiku’15, na drugą transzę w czerwcu’16 (akcje zostały dopuszczone do obrotu 15 listopada). Akcje z 3 transzy (największej) nie zostały jeszcze przyznane. W swoich prognozach kalkulujemy maksymalną liczbę akcji 10,3 mln szt.
    W związku z IPO lock-up dla akcji imiennych został określony na 36 miesięcy (D. Tomczyk i pozostali członkowie zarządu, akcjonariusz P. Stokłosa), czyli kończy się w październiku 2017 roku.
    7. pt, jest "interesujący"

Tyle.
  • Re: co dalej? Autor: ~skinni [84.106.165.*]
    Tak trochę z przekorą napiszę i nic więcej. Gdybym ja był prezesem to zrobiłbym wszystko aby sprzedac swoje akcje wyżej niż 20zł bo jak tu oddac możliwośc duzo wiekszego zarobku? Przecież i tak spółką trzeba dobrze zarządzac. Nie mówie tutaj o wycenach 200% wyższych, ale wycenie takiej która da dobra i racjonalna stopę zwrotu. Pozdrawiam
  • Re: co dalej? Autor: ~ra [31.0.127.*]
    pozwolić na spadek to wtedy Chińczycy z pewnością zainteresują się i przejmą,jężeli spółka faktycznie jest dobra to na ich miejscu tak bym zrobił!!!
  • Re: co dalej? Autor: ~asda [5.172.233.*]
    Spadki dalej niestety... 14 zł
  • Re: co dalej? Autor: prof_wiatr [178.42.9.*]
    .........................wybaczcie, ale nie będę ustosunkowywał się do waszych postów.

Ustosunkuj się. zacznie rosnąć dopiero po mocnej wyprzedaży na dużym wolumenie. inaczej cały czas spadki.
  • Re: co dalej? Autor: prof_wiatr [83.28.117.*]
    Dnia 2017-04-03 o godz. 20:40 ~asda napisał(a):
    > Ustosunkuj się. zacznie rosnąć dopiero po mocnej wyprzedaży na dużym wolumenie. inaczej cały czas spadki.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. a dlaczego ma rosnąć, podaj jakiś powód ?
    2. masz racje, mocna wyprzedaż jeszcze się nie zaczęła. Moim zdanie jest to bardzo delikatne ubieranie w akcje.
    No chyba, że wyniki za I kw będą b. dobre i podadzą info o przyzwoitej dywidendzie.
     Subiektywnie patrząc na to nie liczę. Mogę się oczywiście mylić.

Ja nie napisałem że będzie rosnąć. Wręcz przeciwnie, nie widzę powodów do wzrostów. pozdrawiam
  • Re: co dalej? Autor: ~Władek [37.47.9.*]
    Chyba do zera nie spadnie, więc czekamy na odbicie. Ja dziś kupiłem po 15:05, już chyba taniej nie będzie, a przed dywidendą następował rajd na kursie i później duża korekta po odcięciu
  • Re: co dalej? Autor: ~inw [94.254.131.*]
    rekomendacja dot niewyplacania dywidendy to bardzo slaby news - pewnie 14 zahaczymy
    choc to walne finalnie zdecyduje czy bedzie dywidenda...

• Re: nowy, stary inwestor: Autor: prof_wiatr [83.28.230.*]
    Napisałeś:
    24,60 coraz bliżej jak już wcześniej wspominałem nie raz
    http://www.biznesradar.pl/wycena/POLWAX wystarczy popatrzeć i poczytać
    _____________________________________________________________________________________________________

1. Jak się dzisiaj czujesz "cudaku"- "ynwestorze" ?
    2. Jak czujecie się, ci którzy odczytywaliście moje posty jako trolowanie?
    Na przyszłość zastanówcie się zanim coś bzdurnego napiszecie, nad tym, że w internecie nic nie ginie.

A teraz zastanówcie się , co będzie dalej ?????????
  • Re: nowy, stary inwestor: Autor: ~posiadacz_kota [188.146.68.*]
    bez dywidendy na walnym , może to warunek uruchomienia kredytu z ingu? a kapitał zapasowy cóż może kiedyś pójdzie na dyw, jak było na kruszwicy czy rokicie
    dobre 1,5 kiszenia
    ktoś może jest większym optymistą ...?
  • Re: ~posiadacz_kota Autor: prof_wiatr [83.28.230.*]
    Podobnie myślę.
    Jednak osobiście, uważam, że największy problem to:

Program motywacyjny i koniec lock-up
    Uchwalony w 2013 roku program motywacyjny zakładał wyemitowanie 300 tys. warrantów zamiennych na akcje serii D (cena emisyjna 0,2 PLN/akcję). Kryterium realizacji programu było: 12 mln PLN zysku netto w ’13, 13 mln PLN zysku netto w ’14 i 14 mln PLN zysku netto w ’15. Założenia zostały zrealizowane. Lock-up na nowe akcje to 12 miesięcy. Lock-up na pierwszą transzę (82,4 tys. akcji) skończył się w październiku’15, na drugą transzę w czerwcu’16 (akcje zostały dopuszczone do obrotu 15 listopada). Akcje z 3 transzy (największej) nie zostały jeszcze przyznane. W swoich prognozach kalkulujemy maksymalną liczbę akcji 10,3 mln szt.
    W związku z IPO lock-up dla akcji imiennych został określony na 36 miesięcy (D. Tomczyk i pozostali członkowie zarządu, akcjonariusz P. Stokłosa), czyli kończy się w październiku 2017 roku.

Warto to dokładnie przeczytać, a wnioski zostawić dla siebie.

Ps. masz fajny nick.
  • Re: ~posiadacz_kota Autor: ~pachnącystolec [109.173.214.*]
    Wyciągnąłem wnioski i jutro dają sobie ostro w s>>>>,zupełnie na czczo i bez znieczulenia.
  • Re: ~posiadacz_kota Autor: ~nikt [89.64.207.*]
    "Wieloletnim dolnym ograniczeniem jest 13,20, ale czy w obecnej sytuacji do wytrzyma, nie wiem."

nie wiem co tu za teorie tworzysz ale ja tam widze jeden dzień kiedy akcje można był kupić poniżej 14zł a dokładnie za 13.98zł
  • fabryczny kot POLWAXu Autor: ~posiadacz_kota [188.146.75.*]
    do kolegi prof_wiatr

co to za "fabryka" (linia produkcyjna ) za 150 mio . jakie produkty końcowe będzie wytwarzać , prezes się chwali że ma
    kupca na 70% produkcji ....? tyle świeczek potrzeba w Azji... ?

komitet kredytowy w ingu dał zgodę na kredyt więc pewnie się jakiś plan biznesowy widzieli,

szkoda ze pracownicy polwaxu ne piszą na forum

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.207.233.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • fabryczny kot POLWAXu Autor: ~posiadacz_kota [109.196.34.*]
    info do kolegi prof_wiatr

punkt 5.
    jednak zabezpieczenie , czyli albo dywidenda ofe tfi albo fabryka i kredyt z ingu

II
    Ponadto w dniu dzisiejszym Polwax S.A. uzgodnił z ING Bankiem Śląskim S.A, zmiany dotyczące umowy kredytowej o zawarciu której Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 24/2016 w dniu 26.09.2016r. 
    Wymieniona umowa kredytowa („Umowa”) obejmuje kredyt inwestycyjny (na współfinansowanie inwestycji strategicznej FUTURE) oraz kredyt wieloproduktowy.
    Kwota kredytu oraz termin spłaty kredytu inwestycyjnego nie uległ zmianie i jest ustalony na dzień 26 wrzesień 2026 roku.
    Uzgodnienia do Umowy wprowadzają następujące najistotniejsze zmiany:
    1) wprowadzenie definicji „Zmiana kontroli” (opisanej poniżej) jako dodatkowe zabezpieczenie dla umowy kredytowej (przy czym pozostałe zabezpieczenia Umowy nie uległy zmianie), 
    2) zmiana budżetu projektu inwestycji FUTURE, 
    3) wprowadzenie dodatkowego warunku dla uruchomienia drugiej i trzeciej transzy kredytu, 
    4) dostosowanie umowy kredytowej do zapisów w umowach z GRI oraz Inżynierem Kontraktu,
    5) zawieszenie wypłaty dywidendy do momentu uruchomienia inwestycji.
  • Re: ~posiadacz_kota Autor: ~skinni [84.106.165.*]
    No niby sie zgadza, ale wytłumaczę ci jako prosty chłop prostemu chłopu.Napisz mi jaki jest powód sprzedaży przyznanych akcji kiedy to nowa inwestycja zwiekszy wartosc spółki. Za pare lat bedzie można te darmowe akcje sprzedać za dużo wiecej niż teraz kiedy cena jest niska. Osoby które dostali prawo do akcji z głodu nie umierają i wytrzymają te 5 lat panie kolego. Musisz sobei zdać z pewnych rzeczy sprawę. Że to co dla jednych jest sufitem dla innych jest podłogą i myśła w inny sposób niż plebs.Więcej nie będę pisał bo i tak nie zrozumiesz
  • Re: ~prof wichura Autor: ~skinni [84.106.165.*]
    No niby sie zgadza, ale wytłumaczę ci jako prosty chłop prostemu chłopu.Napisz mi jaki jest powód sprzedaży przyznanych akcji kiedy to nowa inwestycja zwiekszy wartosc spółki. Za pare lat bedzie można te darmowe akcje sprzedać za dużo wiecej niż teraz kiedy cena jest niska. Osoby które dostali prawo do akcji z głodu nie umierają i wytrzymają te 5 lat panie kolego. Musisz sobei zdać z pewnych rzeczy sprawę. Że to co dla jednych jest sufitem dla innych jest podłogą i myśła w inny sposób niż plebs.Więcej nie będę pisał bo i tak nie zrozumiesz
  • Re: ~posiadacz_kota Autor: ~skinni [84.106.165.*]
    Bardzo mnie to cieszy że zamiast dywidendy kase przeznacza na inwestycje. Zarząd mądrze zarządza spółką. Druga sprawa więcej czasu na akumulacje akcji. Jesłi ktoś sie ze mna nie zgadza niech da sobie spokój z inwestowaniem. Pozdrawiam prawdziwych inwestorów spekulanci uciekać z tej spółeczki.
  • Re: ~posiadacz_kota Autor: prof_wiatr [83.6.17.*]
    Życzę wszystkim Wesołych i Spokojnych Świąt.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.172.237.*]
  • Re:śmierć kliniczna. Autor: prof_wiatr [95.49.178.*]
    Na to wygląda, po ostatnich informacjach, prawie wszyscy czekają , tylko nie wiadomo na co ?
    Na kilka miesięcy można zapomnieć o walorze.Tak kiedyś robiłem, .......
    Pewnie po wynikach coś drgnie, no chyba, że jakiś grubszy gracz będzie pozbywał się akcji.wtedy?
    Tak jak był cud dzisiaj na Rokicie, zresztą bardzo przyjemny dla mnie.
    Tyle.

• Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: ~boa [89.174.172.*]
    Gdzie Waść widzisz zawirowania, jest bardzo stabilną spółką - jak w temacie, z tym, że w systematycznym opadaniu wartości akcji. Wpis profesora moim zdaniem trafny, przyjrzeć trzeba się będzie za 1-2 lata.
  • Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: ~Wielki_Cienias [85.89.187.*]
    Pewnie będzie można dokupywać nawet niżej niż 14 PLN - kto wie możne nawet w okolicach 10 PLN - jeżeli trafimy na okres bessy (w USA hossa - trwa już 9 rok !! i nie sądzę, by trwała jeszcze 2 lata - ale może się mylę)

Trzeba czekać na okazję - instalacji napewno nie skończą w najbliższych 2 latach a potrzeby finansowania spółki są duże - około 5 lat zysków tej firmy

Pozdrawiam serdecznie,
    Wielki Cienias

Dnia 2017-03-28 o godz. 07:56 prof_wiatr napisał(a):
    > Musze dołożyć łyżkę dziegciu, do tej dyskusji:
    > cyt:
    > Koszt budowy przez Polwax instalacji odolejania rozpuszczalnikowego wzrośnie do 159,9 mln zł ze 123,6 mln zł planowanych pierwotnie - podała spółka w komunikacie.
    > Głównym realizatorem inwestycji jest Orlen Projekt. Instalacja będzie zlokalizowana w Czechowicach Dziedzicach. Prace mają zostać zakończone do końca grudnia 2019 roku.
    >
    > Ps.pewnie będzie można dokupować po 14zł...................
    >

• Re: Polwax to jedna z najstabilniejszych spółek na GPW Autor: ~ynwestor [37.47.14.*]
    Ciekaw jestem na jakim etapie jest budowa projektu FUTURE. Może ktoś widział jakąś koparkę na budowie? Bo szpadle pokazywali kiedyś.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.6.246.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: prof_wiatr [83.6.55.*]
    Czy dzisiaj zejdzie poniżej 14zł ?
    To pytanie raczej "czysto retoryczne", zresztą jak nie dzisiaj to w najbliższym czasie.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Myk [89.229.148.*]
    Patrząc na wskaźniki fundamentalne przy cenie 14 zł to wyjątkowa okazja .
  • Re: ~Myk Autor: prof_wiatr [83.6.55.*]
    To łap "okazje", nikt ci nie broni.
    Ja uważam, że należy kupować jak zmieni się trend.
    A kiedy się zmieni, ja nie wiem........................
  • Re: ~Nowa perełka. Autor: prof_wiatr [83.6.34.*]
    To do ilu spadnie?:

cyt:
    POLWAX SA (24/2017) Komunikat Działu Operacyjnego Krajowego Depozytu
    POLWAX SA (24/2017) Komunikat Działu Operacyjnego Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A. w sprawie rejestracji akcji.
    14.07. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 24/2017
    W nawiązaniu do raportu nr 22/2017 z dnia 28.06.2017r. Zarząd Spółki Polwax S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał Komunikat Działu Operacyjnego Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A., w którym poinformowano, że zgodnie z uchwałą nr 411/17 Zarządu KDPW z dnia 28 czerwca 2017 roku w Krajowym Depozycie w dniu 17 lipca 2017 roku nastąpi rejestracja 135.250 akcji Spółki i oznaczenie ich kodem PLPOLWX00026.
    Powyższe stanowi spełnienie warunku uchwały nr 763/2017 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 13.07.2017 r. dotyczącej wprowadzenia z dniem 17 lipca 2017r. w trybie zwykłym do obrotu giełdowego na rynku podstawowym 135.250 akcji serii D Polwax S.A., o podjęciu której Spółka informowała raportem bieżącym nr 23/2017 w dniu 13 lipca 2017r.

POWODZENIA DLA ŁAPACZY OKAZJI !!!
  • Re: ~Nowa perełka. Autor: ~skinni [84.106.165.*]
    No i ??? I że niby zaraz zaczną puszczać w rynek??
  • Re: ~Nowa perełka. Autor: prof_wiatr [83.28.205.*]
    Dnia 2017-07-14 o godz. 15:40 ~skinni napisał(a):
    > No i ??? I że niby zaraz zaczną puszczać w rynek??

To takie typowe, dla początkujących.
    Zobaczysz pod koniec września, poważnie.
    Edukacja, Edukacja......Edukacja.
  • Re: ~Nowa perełka. Autor: prof_wiatr [83.28.205.*]
    Przypominam:!!!
    pkt7:

. Program motywacyjny i koniec lock-up
  • Re: ~Nowa perełka. Autor: ~mm [87.239.222.*]
    omg.. co za troll...

i co niby będą sprzedawać po cenie najniższej w historii spółki...?? ludzie z zarządu spółki którzy ją stworzyli i rozwijają ?? tak - tak - oczywiście - doprawdy świetny pomysł pozbyć się po takiej cenie akcji które generują stały dopływ gotówki [dywidendy - z pominięciem 2 najbliższych lat] oraz z bardzo dużym prawdopodobieństwem będą sporo więcej warte za kilka lat

p.s. nie odpowiadaj bo staram sie nie czytać twoich postów, niestety czasem mi sie nie udaje :[
    Dokładnie mm. Koleś jest trollem i tyle. Mi napisał że to normalne dla początkującego buhahaha Gość ewidentnie nie ma pojecia o pewnych aspektach o których nie bede tutaj pisał. Niech tkwi w swoim świecie.
    Dodam że nie bez powodu właśnie teraz jest dodruk akcji kiedy to taki profesor narzeka. Do paniki i kapitulacji już coraz bliżej. Czekamy na zwątpienie ;) Tam też będę czekał ze swoim większym koszykiem na buy. Pozdro
[x]
POLWAX -0,38% 1,30 2025-11-28 16:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.