Proponuję zakład o 300.000 tysięcy złotych (ważne: potrzeba zdeponować kwotę na rachunku bankowym z blokadą i upoważnieniem do wypłaty dla drugiej strony pod warunkiem spełnienia się przesłanki, o której wspominam dalej - (w skrócie każda z dwóch stron zakłada rachunki bankowe, na których deponuje po 300.000 złotych, słownie: trzystatysięcyzłotych 00/10), że nie przegłosujesz łącznie dwóch uchwał w terminie do dnia 31.12.2016 r. tj.: - o odwołaniu prezesa MSX Resoursex S.A.(dalej MSX) - o powołaniu nowego prezesa MSX, którego zaproponujesz bez względu na liczbę zwołanych walnych w tym okresie czasu. Nie spełnienie wspomnianej wyżej przesłanka tj. nie przegłosowanie obu uchwał uprawniałoby do wypłaty wskazanej kwoty z rachunku bankowego założonego przeze mnie. Moja propozycja jest aktualna do dnia 31.05.2016 r.
poczułem się urażony...:)))), było używać mózgu, nie byłoby płaczu, bo tu nawet będąc na samym końcu oszukanym można było wyjść na minimalny plus, nie tracąc złotówki kapitału :)))
co nie ma nikogo chętnego, do zarobienia 300 tysięcy złotych ??? Moja propozycja jest aktualna do dnia 31.05.2016 r.
Poprawiam niniejszym warunki ewentualnego zakładu: oczywiście w sytuacji nie spełnienia łącznie dwóch przesłanek to ja wypłacę przedmiotową kwotę z rachunku bankowego założonego i zasilonego przez stronę przeciwną twierdzącą, że we wspomnianym wcześniej terminie uda się przegłosować grupie reprezentowaną przez "tatę" wcześniej wspomniane uchwały. Zawrzemy notarialną umowę, w którym warunki zakładu będą spisane
Zadaj pytanie ...tasowi jakie działania podjął w trakcie ostatnich 30 miesięcy celem wyegzekwowania od swoich kumpli, by wywiązali się z umów. Jak ci nie odpowie w terminie 3 dni, albo będzie to bełkot ślij zawiadomienie o podejrzeniu przestępstwa do Prokuratury właściwej ze względu na miejsce twojego zamieszkania, ale koniecznie z odpisem do Prokuratury Generalnej. Co ja zrobię....???, tego nie powiem na publicznym forum. Gdyby jakimś cudem ciapkowi "tacie" udało się przegłosować wywiezienie robala do szamba, wtedy
pierwsza opcja to ostre cięcia w raportach operacja palnikiem plazmowym w MSX np. z udziałem PMR Restrukturyzacje S.A
druga droga to przeprowadzenie postępowania sanacyjnego
W jednym i drugim przypadku nie widzę innej możliwości jak, wszczęcie postępowania prokuratorskiego wobec władz MSX i władz Tarantogii. Co to oznacza dla akcjonariuszy ??? - w najgorszym przypadku pociągniecie do odpowiedzialności karnej co najmniej 5 - ciu osób plus szóstego naganiacza o nicku kolo_msx (pamiętam o tobie i nie myśl, że się wywiniesz) .
Nie wierzę w to, że możesz być tak ograniczony intelektualnie, zakładam więc twoją złą wolę i udział w przestępczym spisku i nie mam zamiaru tłumaczyć ci sprawy od podstaw, a nikomu innemu. Polacy są bezmyślni i nie używają intelektu, a przy tym leniwi. Poświęć analizie sprawy z dwa dni i przeczytaj kilkaset stron dokumentów, kilkadziesiąt artykułów prasowych, przenalizuj archiwum notowań, a szczególnie historię transakcji przez ostatnie kilka lat, zbadaj przeszłość ludzi, którzy macali MSX, zainteresuj się byłymi polskimi właścicielami Tarantogii, a wcześniej obroń chociaż pracę magisterską na wydziale prawa jakiejś polskiej państwowej uczelni. Gdybyś wykonał nawet minimum wysiłku, ale przy dobrej woli, a tej nie masz w tej sprawie, to po lekturze nawet tego forum wiedziałbyś, że władze MSX zrobiły wszystko, co mogły, by dać wolną rękę Polakom z Tarantogii. Kompletnie nie interesowało ich to, co sobą reprezentuje ten twór zwany Tarantogą, w jaki realny sposób będzie współfinansować przedsięwzięcie w Mongolii. Nawet nie interesowało władz MSX, jak funkcjonuje MRH, które posiadało licencje, a za udział w którym oddało ok. 90 % aktywów MSX. Gdybyś, jeszcze znał treść umów jakie zawarł MSX z tarantogowymi Polakami nie opowiadałbyś banialuk. Przez ponad dwa lata nie złożono pozwu przeciw Tarantodze, nie złożono zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, a prezes MSX twardo grzeje fotel nie uzupełniając skład władz MSX, by ta spółka mogła cokolwiek zrobić. Każdego dnia spółka generuje koszty, które prędzej czy później zostaną pokryte z resztek kapitałów MSX kosztem akcjonariuszy. Jak nazwiesz zachowanie prezesa, który związany jest z ludźmi, którzy opuścili władze gremialnie w krótkim okresie czasu ? Sprawdź , gdzie jeszcze udziela się prezes :)))) ??? Przeczytaj moje wcześniejsze słowa nt. powodów tego stanu rzeczy i przestań głupoty opowiadać. Złłożenie wniosku o upadłość ma jeden zasadniczy cel w 90 \% przypadków to jest przerwanie biegu przedawnienia roszczeń wobec spółki i rozpoczęcie na nowo biegu tego przedawnienia, tym bardziej w stosunku do spółki, przy upadłości której nie ma szans na odzyskanie nawet 10 % należności - to raz, a dwa: dla mnie to było nic innego jak gra pozorów, która prawie nic nie kosztowała, a ukazała Tarantogę, jako złego czarnego luda :))) Mało ci było ściemniania w tej spółce. Po tym jak w tajemnicy utrzymywano, że Elektrim został czołowym akcjonariuszem tej spółki za ok. 10 tys zł, powinien wstydzić się poważnie brać wspomniany wniosek o upadłość :))). To, że Solorz nie sprzedał tych akcji, to tylko dlatego, żeby się nie ośmieszać, że robi to w celu skorzystania z tarczy podatkowej w wysokości kilku tysięcy złotych, albo i mniej, bo kto wie za ile dokładnie kupił, ale to są pieniądze rządu tej wielkości. Ludzie, którzy nie sprzedali tych akcji jie skorzystają nawet z tarczy podatkowej w sytuacji upadku firmy. Nawet, gdy sprzedadzą je na umowy c-p, to dla Urzędu Skarbowego, będzie to podpadało pod klauzulę obejścia prawa i będzie miało znamiona czynności pozornej. Kto uwierzy, że toś sprzedał, by odzyskać np. 3 % wartości kapitału, a nie wyłącznie w celach podatkowych :))). Dodatkowo kumpel, albo babcia zapałali nagle chęcią posiadania akcji firmy - widmo z realną perspektywą bankructwa :))) Już widzę, jak hurtowo wszczynane są postępowania podatkowe w całym kraju, a fiskus idzie na gotowe. Ustalenie delikwentów w całej Polsce to kilkanaście minut :))) tej chwili trwa końcowe przejadanie resztek MSX i nic już z tej spółki nigdy nie będzie.
Nie chcę się z tobą przescigac w zlosliwosciach, zatem przyjmijmy z góry, że jestem ograniczony umysłowo, stąd wynika ona niewiedza, oraz powód aby pytać osoby światłe. Tylko dwa pytania. Na czym polega zapłata 90% majątku Msx za MHZ?. Co zapłacono i za co? Czytałem onegdaj jakiś komunikat Msx , o odstąpieniu od skutków prawnych,...?
...oraz drugie......czyżby tylko niektóre Raporty Msx były ważne?
Dzięki tej "zarozumiałości" na wątpliwej przyjemności zaangażowania finansowego w MSX wyszedłem w ostatecznym bilansie na plus, choć niewielki, nie tracąc złotówki kapitału zainwestowanego w tego obecnie już śmierdzącego trupa. To odnośnie pytania innego forumowicza o to ile straciłem...:)))) Nie masz żadnych argumentów uzasadniających swoją inwestycyjną nieudolność i próbujesz zmniejszyć swoją ujemną samoocenę smarując na forum wpis, który nic nie wnosi. Gdyby ktokolwiek posłuchał choć jednej z moich już nieaktualnych podpowiedzi już ponad dwa tygodnie temu odbyłoby się Walne, na którym ciapciak "tata" mógłby reprezentując min. 20 % głosów przegłosować wykopanie na zbity ...j tego .uja i uwzględniam w mym szacunku czas potrzebny na upływ terminu od dnia ogłoszenia do dnia odbycia się Walnego. Przyjmij mój zakład, o którym wcześniej wspomniałem, poważnie, zobaczymy, kto jest bystrzejszy i mocniejsze ma plecy. Tak się składa, że środowisko jakie kręciło się wokół MSX jest najgorszego sortu. Mam szacunek do profesjonalnych złodziei, ale do tych ...ciarzy nie, tak jak do uprawiających grę w "trzy karty". Kolejny raz powtarzam, że kilka osób, ale nie wszyscy z władz MSX kwalifikują się do wylądowania w więzieniu, to samo tyczy się dwóch byłych polskich właścicieli Tarantogii, tylko trzeci ze współwłaścicieli po tym jak się zorientował co wyprawia Tarantoga uciekł wystraszony z tej spółki, jeszcze przed tym, jak MSX po wielu tygodniach przyznał, że rzekomo Tarantoga zerwała z MSX kontakt. Nie miej złudzeń to była jedna grupa Polaków, a to czy w dokumentach byli w Tarantodze, czy w MSX to były tylko pozory. Przerzucili na dokumentach aktywa w kilku celach, ale o tym już wspominałem wcześniej. Dzisiaj nic tam już niema pozostałości po MSX rozeszły się Luksemburgu, Cyprze i być może innych szemranych terenach. Nawet, gdyby po 15-tu latach cokolwiek odzyskano, to będzie to warte dosłownie kilka euro, a w pakiecie będą zobowiąania na dziesiątki milionów euro :))). Prezesunio siedzi na segregatorach z umowami, które są tajemnicą, tam są takie klauzule i obostrzenia, że MSX to sobie może w ...dku podrapać i nic poza tym i dlatego do dzisiaj nie wprowadzono, po tylu latach nikogo z MSX do władz MSR, bo po co ? Trzeba by było się przyznać, że MSR to kolejny wynalazek i firma krzak - widmo, za udziały w której MSX oddał 90 % swoich aktywów (z góry dziękuj ę za info, że to było nic nie warte itd., bo jest w tym dużo racji, ale co do szczegółów nie zgadzam się)
stan akcji potwierdzonych na dzisiaj bez zmian.zapraszam do grupy brakuje niewiele.do 5%.czas ucieka i nie ma na co czekać.gdyby akcjon i ernest się przyłączył moglibyśmy zwołać walne i wyjaśnić sytuację spółki i naszych akcji.pozdrawiam