• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~dobre [37.252.231.*]
    jeszcze odnosnie moich wizji, to mam wrazenie, ze jutro test 1900, nastepnie korekta w okolice 1860 i wybijamy na nowe szczyty w okolice 1940 jeszcze na rozliczeniu serii, bo ze seria bedzie powyzej 1900 to jestem pewny
    ,

najlepsze byly komentarze, na pewnym portalu na S , wtedy co bylismy tacy slaby, ze to ktos przygotowuje sobie grunt do zajecia krotkich pozycji

to fajnie je zajal bo kurs 100 punktow wyzej hehe
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ostry- [88.156.140.*]
    Może przygotowuje na następnej serii :-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~jutro [83.7.18.*]
    mozliwe ale ta rozlicza chyba na maxach w okolicy 1940-1950 oczywiscie wiadome,ze przed rozliczeniem bedzie jakas korekta w okolice 1860

jutro jesli chiny nie zaszkodza to wybicie
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    No teraz jest ropa, a za nielugo dalej hg.f do ok 240, obecnie hg.f jak historia wskazuje raczej pojdzie konsolidacją bo są w 1/2 ostatniego zygzaka.... czyli dość długa konsola bo banda daleko. Natomiast trzeba zwrocic uwagę na matematykę bo to daje zakres do 255 biorąc pod uwagę że ten wynik pokrywa się z linią trendu poprowadzoną jako trójkąt rozszerzającym się (czego 240 nie zaklada bo wykreslone tylko jako linia rownoległa po dołkach) to pewniejsze staje się 255 jako suma 2 technik, dodatkowo jeśli ostatnie 3 impulsy to 1/2 zygzaka to będzie to bardzo masywny zygzak co również wskazuje na 255.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    ostatni mój post dostał 4 łapki caro domyślam się że spółka daje znaki aby być na minus.... ale niestety spółka dostanie po łapkach bo są znacznie mniejsi od tych co ich przeciągną. KGHM wygląda na 5-10-15
    (ewentualnie 5-10-5) co podpowiada że nawet cofnięcie do 70zł da ostatecznie 85 (lub 80 kilka) w tej fali, a aby zaczęli spadać jest potrzebna minimum druga tego samego rzędu. Gorzej dla S jak ktos postanowił wyrównać nas do BUX-a. pozdrawiam. trade what you see not what you think.
  • CHINY pokazały dane Autor: zosia3005 [87.205.128.*]
    .. i to chyba wyjaśnia sytuację na miedzi
    teraz KGHM sobie chyba przypomni , że ma 5 miliardów odpisu ..
    Pozdrawiam
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~spekulancik [83.30.204.*]
    mam wrazenie zosiu, ze szybko sobie nie przypomni, mam pelne gacie bo duzo krotkich branych po 70 i mam obawy, ze wjada na 90 zl przed korekta
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: zosia3005 [87.205.128.*]
    Jeśli masz tak duzo - co przed ECB , FED i zmianą serii jest ryzykowne .. 
    .... nawet jak na 100 % jestes po dobrej stronie
    to przy takich okazjach jak teraz - redukuj , przynajmniej część
    i staraj się odswieżyc wyżej .. najlepiej część juz na nowej serii

To pozwoli podniesc znacznie średnią Twoich S
    .. zawsze pozyteczne rozwiązanie
    Co do kierunku ... poza Chinami i odpisem , jeszcze jest wiele problemów
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: artimar [83.30.146.*]
    witam i przyda się lekki oddech po tych wzrostach i oby zadziałały wyższe wsparcia niż ostatnio aby wygenerować impuls do kolejnej fali wzrostów.
    Jeszcze miesiąc temu mało kto uwierzył, że rozliczenie może być w okolicach 1900 a dziś jest to bardziej prawdopodobne, ale niech rynek sam decyduje.
    Aktualnie nie mam żadnej aktywnej pozycji w portfelu i czekam na korektę.
    Za to koledzy "miki" i "młody" przestali sie produkować i szydzić prognoz prowzrostowych i do czasu skalpowali a potem sami zostali oskalpowani:).
    Przynajmniej wiadomo teraz dlaczego młody nie poda prognozy, bo po prostu się boi i nie rozumie, że prognozowanie to tylko gdybanie i można nie trafić. :)
    Ciekawi mnie przebieg tej korekty.
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~mysle [83.30.204.*]
    slaba ta korekta, pewnie w czwartek zaatakujemy 1900 bo dzis pewnie stany przycisna na - 1 i w nocy chinczycy, mysle ze wszystko sie zatrzyma na 1860
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~JJ [178.36.162.*]
    Zgadzam się, powinna być glebsza zwalka i możliwie ze będzie, ale dopiero po rozczarowaniu w srode przez ECB.
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~dno [77.254.168.*]
    Koleżanko, a Ty ciągle swoje. Dziś nikogo te miliardy nie interesują (niestety) ...

• Re: CHINY pokazały dane Autor: ~er [88.199.10.*]
    dzisiaj nie interesują.....ale za chwilę zaczną interesować......
    wszyscy gadają tylko o wzrostach....a to oznacza...spadki?
    no to za chwilkę 1900 i znowu na 30 mln obrotów na KGH

• Re: CHINY pokazały dane Autor: ~dozofii [83.30.204.*]
    co powiesz zofio na to

mamy chyba odpowiedz odnosnie kghmu

http://iv.pl/images/68890374355395490937.png
    Tak , znam tą odpowiedź .
    Podatek miedziowy jest w budżecie na 2016 r i to się liczy .
    Co bedzie w roku 2017 ....
    .. nie ma sensu rozważać w tej chwili .. ale moim zdaniem - nic dobrego
    500 + wyciągnie zewsząd ostatnia złotówkę ... a poza tym ,  PIS w sumie nie wie co robi
    kiedy p. Morawiecki nakłania do inwestowania .. reszta rządu nakłania do konsumpcji
    sprzecznosc sama w sobie ..
    Tak ja to widzę , a czy widzę dobrze .. to się okaże .. ?!

Polecam tą lekturę :
    http://stooq.com/n/?f=1027160&c=1&p=4+22

Fragment :
    " Bank Rozrachunków Międzynarodowych wydał w niedzielę raport, w którym ostrzega przed "nadchodzącą burzą" w światowej gospodarce. W poniedziałek giełdy zareagowały chwilowymi spadkami; media finansowe przyznają, że polityka banków centralnych mogła zawieść."
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~poleca [83.30.204.*]
    tak,znam to ale wlasnie przed takim krachem bedzie mega hossa wedlug mnie polecam przeczytac blog pana kuczynskiego tez dochodzi do takich wnioskow

co moga robic banki i mozliwe, ze stad te wzrosty na surowcach
    Czyli już korekta na rudej zakończona, dorzucą z 50 baniek obrotu i 90 pęknie.
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~ciekawe [83.30.204.*]
    nosem tez gdzies wyczuwam,ze to falszywe wybicie na wigu, z reguly jest tak,ze jak cos rosnie przed waznym wydarzeniem to pozniej zaczyna sie sprzedawanie faktor i kto wie czy tak nie bedzie w czwartek

wiekszosc sie myli, a wiekszosc teraz kupuje
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: mielonka [77.65.20.*]
    witam wszystkich po ciężkim weekendzie, który mi się ździebko przeciągnął. No i jak się rzekło w sobotę doszło do konsumpcji - skarpety z cienkiej dzianiny lnianej zostały najpierw 2 razy zalane wrzątkiem, nie wiem po co, jak pisałem za całość odpowiedzialny był gospodarz "imprezy". Następnie skarpety zostały zmielone i wymieszane w proporcjach 1/3 z mięsem wołowym. Mnóstwo było śmiechu i radości, ogólnie były również burgery zwykłe, dla innych uczestników libacji, ale potem chyba się to pomieszało, ogólnie nie wiem ile zjadłem, ale od samych skarpet chyba nic mi nie było...
    Z kolei wczoraj mój rachunek wyszedł minimalny plus, a warto przypomnieć, że akumulację zaczynałem w okolicy 2300... Obecnie 75% kapitału w akcjach i czekam na jakieś ewentualne S'ki (w Lki raczej wchodzić nie będę, ajk już więcej akcji dokupię).
    No i fajnie , że była dobra impreza , dobra zabawa i dużo śmiechu .
    Pojawiłaeś się na Forum pod nickiem : ... Mielonka
    więc ... mamy uzasadnienie ..
    burgery mielone .. lniano - wołowe :-))
    Dobrze , że i rachunek wyszedł na plus ..
    .. czyli .. ogólnie na plus .. i o to chodzi ...
    Gratuluję i pozdrawiam :-)
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ostry- [83.5.220.*]
    Warto zwrócić uwagę na fakt że sami Chińczycy nie przejęli się aż tak bardzo danymi
    SHC ostatecznie zamknął się na minimalnym plusie, miedź też jakoś nie chce spadać mocniej ( niestety :-( zamknąłem połowę mojej pozycji S na miedzi którą otwierałem w ubiegłym tygodniu po 2,17 )

Co do oczekiwań na wodospad - ekspert od Czarnych Łabędzi Nassim Nicholas Taleb pisze że one pojawiają się zazwyczaj nie tam gdzie ich oczekujemy i nie wtedy gdy ich oczekujemy.
    Ta teoria całkiem nieźle się sprawdza moim zdaniem - bardzo często tak bywa że rynek zachowuje się zupełnie inaczej do naszych oczekiwań - tak jakby robił nam po prostu na złość.
    Wiele razy tak miałem że zastanawiałem się nad kupnem jakiegoś waloru a gdy już się zdecydowałem i kupiłem , momentalnie cena pikowała w dół.
    Normalnie jakby ktoś siedział z "drugiej strony monitora" czekając z naciśnieciem sell tylko na mnie.
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    nie tylko ty tak masz ja rownież, myślę ze to robia komputery, maja takie programy,ktora analizuja ilośc akcji a danym momencie w obrocie i mniej wiecej wiedza kto i ile kupił, jakie zlecenia itp i na podstawie tego wystawiaja zlecenia, dotyczy to głownie banków inwestycyjnych u na ma takie BOS i PKO, wiem bo kolega im to instalował i klikał konfiguracje nie stety obowiazaje go umowa aszkoda amnie na taki system nie stać a co wazniejsze nie mam dostepu on line do koszyka
    jest w tym coś ostry, bo często tak miałem. Przykładowo postawiłem na Polsat Cyfrowy w okolicach 22zł. w grudniu przed świętami i dobierałem do portfela 22tys akcji i wszystko było zgodnie z planem aż tu nagle po południu jak walnęło w dół to spadło prawie 10% i na zamknięciu było poniżej 21zł. :)
    Z PKN też miałem podobną przygodę, że po zakupie akcji w okolicach 60-61 zł. walnęło kilka godzin później parę złotych w dół i jeszcze w następne sesje spadek był kontynuowany. :)
    A z CCC to już w ogóle miałem zonka jak otwierałem po 117 i spadło do 109 w tym dniu.
    We wszystkich przypadkach wystarczyła cierpliwość i kurs straty odrobił i dałby pieknie zarobić.Ale jak zaczynają się te forumowe czarnowidztwa to zaraz człowiek zwraca na to uwagę i przy podbitce ucieka. zamiast trzymać. cierpliwie bo inwestycja była na bazie fundamentów więc nie było powodów do paniki. :)
    Najbardziej żal mi CCC które dziś dałoby 30zł. zarobku na jednej akcji a było tego w portfelu 2500sztuk. Jakiś wielki brat nas obserwuje :)
  • PKN Orlen Autor: ~JJ [178.36.162.*]
    Czy ktoś wie dlaczego Orlen tak doluje dziś? Surowce to jedno, ale 2,5%?
  • Re: PKN Orlen Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    moim zdaniem, będzie dzisiaj jeszcze jeden atak na 1900, dlatego wlasnie przygotowuja sobie orlenem pole, niestety nie mam pomysłu co dalej 1900-1912 to idelany poziom dla S ale czy aby napewno ? logika podpowiada s na calego ale 2 tygodnie do konca i razej L jest grane
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    zgadza sie bo ten software analizuje głownie aktualne zachowanie nie jest w stanie przewidzieć ile bedzie towar trzymał ma dostem do zlecen stop i zaklada jaki taki delikwent w danej chwili ma próg bólu, że tak powiem, jesli przechytrzysz sytem wygrywasz
    jak chcę zagrać na podbitkę to rzadko w dniu zakupu akcji ustawiam stopa bo ustawiam zlecenie sprzedaży po wyższych cenach aby na wypadek podbitki wpadło do parę złotych.
    Stopa ustawiam jak kurs zaczyna odbijać, bo wiem jak lubią polować na stopy. PIlnuję wtedy notowań i jak trzeba to szybko sprzedaję bo i akurat te opisane spółki CCC i Cyfrowy nie były super płynne więc zlecenie sprzedaży dużego pakietu to wyglądało jak baton.
    Też miałam podobne sytuacje , dlatego ..
    .. technicznie trudno z większymi wygrać , finansowo - jestesmy bez szans 
    i dlatego stawiam na fundamenty .. bo koniec konców 
    fundamenty zawsze będą górą .

Moim zdaniem , właśnie ostatnie zachowanie KGHM jest klasycznym przykładem
    ale ... nie dam się wybolcować ...
    Jeśli zechcą odebrać od drobnych akcje po cenie bliskiej 80 czy nawet 90 zł i jednocześnie dać Miśkowi S po tej cenie - to byłoby bardzo miłe z ICH ( ?? ) strony .. nie wiem tylko jaki mieliby miec w tym interes ..
    .. np. ja zrobiłam juz dzis połową pozycji jedną nawrotkę ( zamknęłam na dołku i odżwiezyłam na górce ) i zyskałam ponad 1 zł .. czyli S po 73 , juz nie po 72 .. czekam na kolejną nawrotkę .

Sytuacja się komplikuje , b wobec dośc dobrych danych z Niemiec i EU ,
    decyzja ECB może rozczarować .. a pod to wyciagają ...
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~chyba [37.252.231.*]
    licze na to tapniecie na kghmie

moze sie doczekam

dzis na spadajacym rynku znowu pojawiaja sie koszyki kupna, kazdy kto dlugo obserwuje wie co to znaczy
    Szacun za odwagę, ale np przy 100 es jak pojada na 90 to już zaboli ...

• Re: CHINY pokazały dane Autor: ostry- [83.5.220.*]
    Chiny: rząd wzmocni gospodarkęSaxo Bank - Biznes
    8 Mar 2016, 11:40

Danych makro jest dzisiaj niewiele, zresztą to i tak mała strata, bo tuż przed czwartkowym posiedzeniem EBC mało kto zawraca sobie nimi głowę, zwłaszcza w Europie. Poranne dane o produkcji przemysłowej w Niemczech wypadły dobrze, ale rynki na nie nie zareagowały. Z ważniejszych danych europejskich pojawi się jeszcze PKB za IV kwartał w strefie euro, ale też nie powinien mieć większego wpływu na nastroje w Europie. Euro czeka na decyzje Mario Draghi.Oczywiście, świat nie kończy się na EBC, i gdyby gospodarka dała jakiś mocniejszy sygnał dotyczący swojej kondycji, Europa też musiałaby się obudzić. Dzisiaj jednak jej to raczej nie grozi. Stary Kontynent żyje teraz w cieniu Chin, które ogłosiły zaskakująco słabe dane o eksporcie i imporcie. Optymizm trochę siadł, ale nie za bardzo, bo dane mogą być zniekształcone długimi obchodami chińskiego Nowego Roku, a poza tym rząd planuje zwiększyć deficyt budżetowy do 3 proc. PKB. Taki zastrzyk gotówki powinien ożywić chińską gospodarkę. Rosną szanse na solidny pakiet stymulacyjny, co rynki bardzo cieszy. Poczekajmy do czwartku, na dane o inflacji.Brytyjczycy przygotowują się do referendum w sprawie Brexit, i dzisiaj głos w tej sprawie zabierają czołowi przedstawiciele Bank of England: Mark Carney i Sir Jon Cunliffe (debata w parlamentarnej komisji skarbu na temat kosztów i plusów członkostwa Wielkiej Brytanii w UE, transmitowana przez parliamentlive.tv). Z kolei Martin Weale z BoE będzie o 18.00 naszego czasu mówił na temat polityki monetarnej na Uniwersytecie w Nottingham.
    Jak się umie grać DT .. to niewiele zaboli tylko nie można stac jak kołek
    wyskakujesz niżej i odnawiasz wyżej
    Masz nadal S .. znacznie wyżej i jeszcze zarobek
    przykład : .... jak odkupiłeś dziś po np 75,30 ( wyjscie z S ) i sprzedałeś po 76,30 ( odnowione S )
    to zyskujesz 1 zł i dzis zaczynasz na nowo S na poziomie 76, 80 + 1 = 77,80
    co w tej chwili , przy kursie ok. 75,60 daje ponad 2 zł zysku od wczoraj
    .. a co ma ten - kto podbija i wyciaga coraz wyzej .. ?
    Przecież musi inwestowac konkretną kasę w zakupy akcji ...
    .. a szanse na to , że sprzeda drożej komus " z zewnątrz" .. drastycznie spadają

Dla mnie to dziwactwo i czysty upór 
    a np beznadziejna sytuacja finansowa BOŚ 
    będącego nawiększym animatorem na GPW .. mói sama za siebie ...
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~tylko [83.30.204.*]
    nie chce spadac i male obroty, jesli podaz nie uderzy na koniec i czegos nie wywalczy- mam tu na mysli zamkniecie ponizej 1880 to bedzie wygladalo tylko na korekte w dniu dzisiejszym
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: mielonka [77.65.20.*]
    w dzisiejszych czasach bardziej niż kiedykolwiek informacja to pieniądz... Publikacja danych jest darmowa, dla gawiedzi, ludzie, którzy za informacje płacą, często płacą grube miliony, wiedzą wszystko duuużo wcześniej. Zasadniczo informacja, która trafia na rynek już dawno jest nieaktualna i granie pod nią "na przyszłość" to już często stawianie siebie na przegranej pozycji.
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~George [89.73.180.*]
    "będącego nawiększym animatorem na GPW .. mói sama za siebie ..."
    Jakie jest źródło tego stwierdzenia?
  • Re: CHINY pokazały dane Autor: ~Miki2020 [89.68.163.*]
    Kontrakt na plusie przy mocno spadającym PKN i KGHM który również jest na minusie. Też największe obroty i dzisiaj nikt nie mówi o zaniżaniu tymi spółkami?

;)
  • Atak na 1900 dzis? Autor: ~JJ [178.36.162.*]
    Nie wiem czy udany, ale jak analizuje styl ostatnich trzech sesji oraz dzisiejsze zachowanie kasowego, terminowego, LOP itp. to mi wychodzi scenariusz proby ataku na 1900 dziś / jutro i jeżeli ECB będzie zgodny z oczekiwaniami to wyciskanie serii H do oporu na 1970 w przyszłym tygodniu.

Skoro ignorujemy - co tu dużo mowic - fatalne chińskie dane (25% spadku eksportu niewytumaczalne jakimiś bzdurami sezonowymi o obchodach nowego roku w Chinach), to znaczy, ze decyzja zapadla gdzies zagranica, ze jedziemy wyżej. Już bylibyśmy ponad 1900 gdyby nie PKN.

Tak to wygląda na obecna chwile z mojej perspektywy.
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: ~chyba [83.30.204.*]
    tylko ze tak to widzi kazdy i to jest podejrzane

tak samo jak spadki ropy i plusy przed otwarciem sesji w stanach

to nie wyglada na zbieranie, a ubieranie na tych poziomach i decyzja zapadla ale w druga strone
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: ~JJ [178.36.162.*]
    Tego nie można wykluczyć, ale kto w takim razie otworzyl od wczoraj 1,200 na L (oczywiście obejmując w ramiona S-ki sila rzeczy)?

Sek - moim zdaniem w tym - ze rynek jest mocno niedowazony na Emerging Markets i po prostu niedźwiedzie nie maja czym sypać na kasowym, a z gola dupa nie wejda na S (zresztą już weszli wcześniej).

Jeżeli zaczniemy wybijać 1900, to powyżej nastapi przyspieszenie w gore, bo będzie domykanie S ze strata - dlatego teraz walka pod oporem na 1900 jest kluczowa.

Notowania się zawezaja coraz bardziej w trojkacie - wybicie pojdzie, w któras ze stron - ale pojdzie :)
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: ~Miki2020 [89.68.163.*]
    Tylko jeśli grubego interesuje dłuższa zmiana trendu to co go obchodzi że widzisz wzrost? W eSki już dawno się zapakował tam gdzie wszyscy robili pod siebie. Teraz interesuje go żebyś nie wiedział przy jak wielkim wzroście zacznie się odwracać. ;)
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: miki202020 [89.68.163.*]
    Oczywiście chodziło mi o zapakowaniu w L.
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: miki202020 [89.68.163.*]
    I nawet mu lepiej że ten wzrost widzi wiele osób. Ci co chcą ryzykować wezmą L, Ci co uważają że to pułapka będą łapać S i Gruby ładnie się wspina.
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: ~George [89.73.180.*]
    "to znaczy, ze decyzja zapadla gdzies zagranica, ze jedziemy wyżej. Już bylibyśmy ponad 1900 gdyby nie PKN."
    Myślałem, że to poważny inwestor/spekulant a tu się okazuje, że pieniędzy zabrakło na Orlen.
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: ~JJ [178.36.162.*]
    Sluszna uwaga. Ale rozgrywka jest po obu stronach - ktoś obstawia druga strone zakładu - na KGH niedźwiedzie na razie maja niewiele do powiedzenia, ale na PKN jest sypniecie i przeciwwaga.
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: ~ktotowie [83.30.204.*]
    a nie wzieliscie pod uwage ze to niedzwiedzie zbieraly kwit - kghm i jednoczesnie pakowali sie w krotkie? i teraz na pokaz, ze rynek nie jest w stanie przjesc 1900 zaczna sypac, reszta sie podlaczy i hejaho

chyba ze po "swietnym " raporcie kghm zamiast spadac bedzie rosl
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: ~nowlasnie [83.30.204.*]
    i np kghm bedzie takim asem w rekawie niedzwiedzi przed rozliczeniem kontraktow bo rozliczenie dzien po wynikach

i zagadka bylaby rowziazana ale to powolne osuwanie rynku powinno sie zaczac juz teraz az do rozliczenia w przyszlym tygodniu

i mam wrazenie,ze jak inne rynki beda rosly my bedziemy slabi bo beda opychac jak najwieksza ilosc esek po takiej cenie zeby kazdy myslal ze zaraz bedzie wybicie
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: ~alwik [95.51.238.*]
    Witam
    Dawno tu u was nie byłem dlatego że swoje longi już sprzedałem po 1870. miałem czekać do 19xx ale jakoś już niepewnie się czułem. Kontrak zaczynał się chyba przy 1860 więc myślę że chłopcy odzyskali już swój cash i może jeszcze podciągną dalej ale też myslę że może to być ubieranko. Mój scenariusz to czekać i nabrać esek na nowej serii bo coś mi się wydaje że ta korekta wzrostowa na bazowych to tylko podpucha przed wielkim bum, dlatego tam gram tylko intra. pozdro dla wszystkich
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: ostry- [83.5.220.*]
    Skąd pomysł że poziom 1900 ma tak duże znaczenie ?
    Na poprzedniej serii rolowanie odbywało się pomiędzy 1800-1850.
    Skoro niecałe dwa tygodnie przed rozliczeniem jest wyżej niż 1850 to moim zdaniem Gruby ma długie.
  • Re: Atak na 1900 dzis? Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    jesli jest tak jak pisze ostry to by oznaczały ruch ponad 2000 a to według mnie malo prawdopodobne
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.