• Re: Nowa Emisja Autor: alidrisi2 [83.26.218.*]
    Przepraszam trochę się wyłączyłem i przeoczyłem.
    Już tłumaczę.
    Nikt nie sprzedaje ponieważ:
    I teraz by trzeba było podać długi wyliczenia jak udało ci się osiągnąć średnią 0,9 kupująca za 0,14 a potem o ile pamiętam 300k za 0,1 (co teoretycznie jest oczywiście możliwe) pod warunkiem że każdej górce (wzrosty o 1-2gr) znalazłeś chętnych na ten walor a dokupywałeś na każdym dołu (spadki do 0,08) udało ci się dokupić dla obniżenia średniej. Tu od razu gratuluję refleksu zaangażowania chociaż dalej nie widzę za dużo przestrzeni do sprzedaży ratunkowej (chyba ze wynalazłeś stoploos powyżej ceny zakupu) ale nie ci będzie.
    Jest to wszystko w teorii możliwe ale patrząc na wolumeny to osiągnąłeś to generując 70% obrotów (może powinieneś się zatrudnić tu na animatora rynku). Co tłumaczy czemu nikt nie sprzedaje. Jednym z nielicznych który mógłby coś sprzedać jesteś ty a przecież ty nie sprzedaż bo sklep internetowy jak akurat ma coś do sprzedania to sprzedaje.
    zapytam tylko czy nie niepokoi cię ten wczorajszy wzrost o 1gr? Przecież emisja coraz bliżej a to ponoć oddala cenę emisji od nominalnej?
    Co do reszty "gdybań" bardzo konkretnie wymieniano je tu wiele razy skoro na wszystkie te wtopy masz konkretną odpowiedź: sklep (twoim zdaniem) działa dobrze i na pewno ktoś tą cenę podbije (twoim zdaniem) no to trzymam kciuki. W końcu ja kupiłem po 5zł więc im wyżej podbiją tym lepiej :). Trzymaj się tych "faktów" i zapisz na emisję. Może ci w Gdyni chociaż tablice pamiątkową przybiją.
  • Re: Nowa Emisja Autor: alidrisi2 [83.26.218.*]
    Oczywiście drobny błąd drukarski, ponoć masz średnią 0,09
  • Re: Nowa Emisja Autor: ~12345 [82.139.164.*]
    Szanowny Panie Prezesie, przekazany komunikatem Raport Okresowy zawiera następujący fragment:

..."Głównym przedmiotem działalności BIOMAX S.A. jest wprowadzanie innowacyjnych technologii i preparatów biotechnologicznych na rodzimy i zagraniczny rynek kosmetyczny, farmaceutyczny i spożywczy. Z pomocą podmiotów wchodzących w skład grupy kapitałowej BIOMAX S.A. lub działając samodzielnie Spółka koncentruje się na produkcji i dystrybucji produktów oraz preparatów biotechnologicznych stosowanych w w/w gałęziach przemysłu"....

Panie Prezesie, nadal czekam na odpowiedź. Czy mógłbym uzyskać bardziej szczegółowe wyjaśnienie, jak realizowana jest zaprezentowana powyżej działalność ?
  • Czytaj JeRo131, czytaj Autor: ~12345 [82.139.164.*]
    http://biotechnologia.pl/biotechnologia/aktualnosci/czy-biomax-spelnia-obietnice-dane-inwestorom,9980

https://www.bankier.pl/forum/temat_profil-biomax,10183563.html

"Pozdrawiam myślących" że posłużę się frazesem forumowym :)))

• Re: Czytaj JeRo131, czytaj Autor: ~JeRo131 [213.227.99.*]
    Odpiszę krótko, starszych artykułów nie było, tylko z 2011 roku ;)), jaka była wtedy kapitalizacja spółki, a jaka jest teraz.
    BEZ KOMENTARZA!!!! Równie dobrze za rok mogą zamknąć GPW ;))
  • Re: Czytaj JeRo131, czytaj Autor: ~12345 [82.139.164.*]
    Jero,
    ty albo taki tępy jesteś albo udajesz aż tak tępego. Raczej to pierwsze.
    Artykuł pokazuje, co Biomax ma pod skórą od początku i jest komentarzem do nieco wyższego wpisu Kowala2200, który krótko nakreślił ideę "działania" tej spółki aż do chwili obecnej. Jest też moja wkleja z maila wysłanego i ponawianego kilkakrotnie do prezesa, który mami raportem OSTATNIM, że Biomax prężnie działa na rynkach międzynarodowych i w kilku gałęziach. Bez odzewu, bo co chłopina może odpisać, skoro każdy poza tobą jarzy, że idzie jeden wielki blef. Ale rozumiem cię, początkowo też myslałem, że Biomax to coś więcej niż kilka papierków w segregatorze i walizaka kasy w prywatnych kieszeniach wydojonej z drobnych inwestorów :))
  • Re: Czytaj JeRo131, czytaj Autor: ~JeRo131 [213.227.99.*]
    Ja jestem tępy proszę Cię!!! Ja nie żyję tym co było kiedyś, patrzę co jest w chwili obecnej. Takim ja Ty trzeba ponowić: POPATRZ JAKA BYŁA KAPITALIZACJA BIOMAX'U W 2011 A JAKA JEST TERAZ!!!! Zarząd też się zmienił, sytuacja, okoliczności. Życie... RYNEK JUŻ JAK WIDAĆ PO KURSIE TO WYCENIŁ!!!!

Nie wiem po co wklejać jakieś starocie, ale jakbyś coś znalazł aktualnego to jak najbardziej możesz wkleić.
    Szczęśliwego Nowego Roku 2016 życzę Wam wszystkim, oraz spółce Biomax
    No stary, kawę ze śmiechu rozlałem po twoim wpisie :)))
    Aktualne jest to, że Kronos na samiuśkim dnie wali kwitem - mówi ci to coś? Dopuszczą lada moment kolejną makulaturę do obrotu i szczęśliwi jej posiadacze obdarują nią sowicie rynek, bo dla nich każde 100 - 200 tysięcy to lekki grosz wzięty bez roboty, do tego kręcą z nową emisją, która nie będzie mieć żadnego pokrycia w aktywach.
    A kapitalizacja??? Człowieku, czym się sugerujesz? Patrzysz we wskaźnik C/WK ??? Ba ha ha ha ha.

Amatorze, im wyższa ( w granicach przeliczalności naturalnie ) jest kapitalizacja tym lepiej, bo rynek wycenia wysoko spółkę z jej perspektywami i naród kupuje akcje na wyścigi. Im niższa kapitalizacja, tym gorzej, bo rynek grzebie kwit i jego emitenta. Doucz się chłopie.
  • Re: Czytaj JeRo131, czytaj Autor: alidrisi2 [83.26.218.*]
    Dzięki ~12345 chociaż to trochę kotlet odgrzewany ale dla mnie dosyć sentymentalny. 
    Wyobraź sobie, że kiedyś dumałem nad Mabionen Selvitą i Biomaxem. Ten artykuł pomógł mi na dzień dobry oszczędzić sporo kasy a jak później poszedł MAB i SLV...
    Nawiasem mówiąc to było w 2012 to dla tych którzy nie żyją przeszłością tylko patrzą w przyszłość. Ciekawe co takiego się w tej spółce dla JeRo zmieniło na lepsze oprócz prezesa?
  • Re: Czytaj JeRo131, czytaj Autor: ~JeRo131 [89.76.48.*]
    To już się staje żałosne. Odgrzewają kotlety, płaczą a siedzą tutaj i marnują dalej czas ;))). Oj... , że tacy się rodzą na tym świecie. Ja jakbym 2 lata temu sprzedał, kupił, nieważne... nie żył bym teraz tym. Jedyny interes w waszym ujadaniu jest taki, że chcecie być może chcecie zaniżyć walor jeszcze bardziej, lub mieć satysfakcję w przypadku upadłości. Czy tak się stanie czas pokaże, będą jeszcze zarówno wzrosty na walorze jak i spadki. Myślicie, że spadnie ;))) powodzenia!!! To jest jedna z wielu spółek w moim portfelu i co Wam mogę jeszcze powiedzieć, być może zwiększę zaangażowanie, o 1mln, o 2mln, a być może po Nowym Roku puszczę w rynek 1mln.. ;) to jest dla mnie czysta zabawa, nie żyję tym jak Wy. Stracę to stracę, płakać nad tym nie zamierzam. Tym utyskiwaniem rozśmieszacie nie tylko mnie. Dalej płaczcie, skowyt i jad do spółki Wam nie pomorze. Może wkleicie jeszcze jakiś link, tym razem z 2010roku !!! i będziecie przeżywać. Żal!!!
    sprostowanie błędu: "pomoże"
  • Re: Czytaj JeRo131, czytaj Autor: alidrisi2 [83.22.93.*]
    To już dzisiaj możesz założyć że kupisz.
    To już dzisiaj możesz założyć że kupisz.

Tak powiedział nasz guru i wróżbita alidrisi2 :) Ok to szykujemy się na noworoczne zakupy ;)) byle była promocja. Black Friday już był ale co tam :)) jak wróżbita mówi to trzeba wierzyć..
    Nie napisałeś dotychczas nic treściwego, taki twój poziom. Jak to nazywasz "wróżbita" kowal2200 pisał kilka miesięcy temu, że darmowe akcje będą lądować w rynku, bo po to istnieje ta wielka mistyfikacja ze sklepem internetowym zwana Biomax.
    Ustaw się zatem po 0,07 po 0,06 i niżej a sam się przekonasz, że zostaniesz napchany kwitem po brzegi. Gdyby się to co nie co odciągało, wytrzymaj do raportu za IVQ lub dopuszczenia do obrotu wcześniejszej emisji.
    Oczywiście fakt będzie taki, że nigdzie się nie ustawisz boś golas i drobniak a do tego nie masz argumentów na to co piszesz a bardziej marzysz. Ale dopóki masz sprawną klawiaturę, klep w nią dalej.
  • Re: Czytaj JeRo131, czytaj Autor: alidrisi2 [83.27.66.*]
    Tu nie trzeba być wróżbitą. Porostu widzę jaki jest popyt w cenie, która by ci przyniosła zysk a wiedza i umiejętności nie pozostawiają złudzeń. Nawet swoich postach nie potrafisz się zdecydować na jakąś konkretna strategię.

alidrisi2 hm... na rynkach kapitałowych jestem już ładne kilkanaście lat. Tak ładnie napisałeś o wiedzy na temat funkcjonowania rynku, o systemie obrotu giełdowego. Pięknie ale muszę Ciebie sprowadzić niestety na ziemię. Chłopczyku, bo nie sądzę, że mam tu do czynienia z doświadczonym inwestorem, to jest Polska, po za tym to jest jakbyś nie zauważył newconnect, to nie jest NASTAQ czy NYSE. Jeśli myślisz, że z takim podejściem długo utrzymasz się na GPW, to ja Ci życzę z serca powodzenia. W Polsce musisz mieć kapitał, posiadać umiejętność krótkoterminowego inwestowania. Inwestujesz na rynkach j.w. tutaj się gra, tutaj szuka się okazji. Jeśli myślisz, że przy start up'ie wchodził bym za jak to pisałeś 5zł, czy choćby 1zł to jesteś w błędzie. Wchodzę proporcjonalnie do możliwości spółki. Tutaj niewielkim kosztem, można podbić kurs o kilkaset procent. Myślisz że 500tyś szt. akcji to dużo ;))) ile one są warte.... takie ryzyko można podjąć (28.12)

To jest jedna z wielu spółek w moim portfelu i co Wam mogę jeszcze powiedzieć, być może zwiększę zaangażowanie, o 1mln, o 2mln, a być może po Nowym Roku puszczę w rynek 1mln.. ;) to jest dla mnie czysta zabawa, nie żyję tym jak Wy. (31.12)

Się zdecyduj czy chcesz uchodzić za poważnego inwestora czy za leszcza, który się bawi za tatowe pieniądze. Policz dokładnie ile masz tych akcji do sprzedania i doczytaj czy giełda staroci to rynek kapitałowy bo coś mam wrażenie, że te lata doświadczeń ci się mnożą jak wolumen
     Ja wiem, że ci się wydaje, że jak kupiłeś (już nie wiadomo ile akcji) groszówki to zaryzykowałeś mniej niż jak byś kupował za złotówkę. To to kolejna zła wiadomość 1 000 000 akcji za 0,1 jest warte w pieniądzach tyle samo co 100 000 za złotówkę. Tyle, że firma warta 1zł jest prawdopodobnie w lepszej kondycji niż ta wyceniana na 0,1 a nawet jeśli nie to masz spore szanse uratować część kasy natomiast Tyś kupił akcje za 0,1 i opcje masz tylko 2 albo zarobisz krocie albo zbankrutujesz razem z firmą Tyle że ryzyko tu jest podwójne Kondycja jest zła z całą pewnością a chętnych na Twoje akcje nie ma. I nie ma się co pocieszać że nikt nie chce sprzedawać tych akcji za 0,09. popatrz sobie na notowania Polfy (zasądzona upadłość układowa a kurs ciągle na 0,2)
    Jedyna twoja nadzieja to naganiać naiwnych ale chociaż zastanawiaj się co piszesz.
    czy aby na pewno nie ma, jakoś łatwo pozbyłem się swego czasu 100k ;)) czas to pokaże. Tak jak wspomniałem tutaj będą zarówno wzrosty jak i spadki. Jestem tutaj dopiero od przeszło miesiąca ;). Jakoś nie narzekam, naprawdę nie musicie mnie uświadamiać. Coś czuję, że jednak zwiększę zaangażowanie w tą spółkę :) Widzisz ja widzę spory potencjał i ufam sobie. Do tej pory nigdy nie narzekałem i nie zamierzam narzekać jak Wy :)) Pozdrawiam
[x]
BIOMAX 0,00% 0,05 2016-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.