Emarket były również atrakcyjny bo to jest podobnie jak Morele B2C a i tak idzie to z ABC więc można zwiększyć zysk ( emarket ma cennik z ABC + swoją marżę)
Uważam, że miał. Specjalnie śledziłam kilka sesji, by go przyłapać, że nie pisze prawdy. Ale pisał prawdę. O podbijaniu kursu i o dystrybucji. To, że kurs tak łatwo znów spada na małym wolumenie, też potwierdza jego wcześniejsze spostrzeżenia. Piszesz o akwizycji. Nie sądzę, by takie info pomogło. Raczej musiałoby to być o wejściu świeżego kapitału. Bez urazy, ale dla mnie to, co piszesz o końcu tygodnia, jest tym samym jakby myśleniem życzeniowym, o jakim wykres czasem devilkowi. Ja już straciłam złudzenia i jutro, jak się uda, sprzedam resztę tego, co posiadam. Wyjdę z groszowym, dosłownie groszowym zyskiem. Ta spółka i ta branża nie jest teraz lubiana
Takie operacje są robione na każdej spółce o średniej płynności. Zawsze znajdzie się jakaś zakała, która manipuluje kursem to w jedną to w druga po to, aby zarobić garść miedziaków. Ja tam się cieszę, że kurs teraz spada- mogę dokupić w miarę tanio. Co do myślenia życzeniowego - może masz rację, może nie. Spółka patrząc na sprawozdania ma stabilne podstawy i przychody. Będzie je miała nadal, bo kraje "pozostałe" i rozwijające będą się coraz bardziej informatyzowały. Poszerzanie asortymentu oraz akwizycja będzie zapewniała więcej kanałów odbioru więc nie ma się czego obawiać. Problem mają jedynie daytraderzy oraz ja to nazywam kwartalnymi pijawkami. Dywidenda jest, zarobek jest, więc nie ma powodów do gwałtownych działań.
widzisz ala, tak to już u nas jest na wielu spółkach jak to n3x napisał szczególnie w czasach słabej koniunktury. Ja pamiętam taki sam okres kilka lat temu, też skupywałem wtedy małe pakieciki w okolicach 2 zł a potem się zaczęło, tak samo było z action gdy papier był niezbyt lubiany po 6-7 zł. W tej chwili abc wyceniana jest nisko, zagrożenie jedyne powtarzam jedyne to OFE ale z drugiej strony jak się rynek wyczyści to będzie gigantyczna ulga. Żeby urosło mocno, znacznie powyżej 4zł potrzebne są trzy spełnione kryteria : - koniec bessy - pokazanie dobrych wyników rocznych - zakończenie wychodzenia grubasa/ów jak sprawa dobrych wyników jest pewna, czy nawet akwizycja to pierwsze kryterium i ostatnie już niestety nie.