• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Przemo [77.89.84.*]
    A nie napisałes coś obraźliwego? Zresztą czasami tak jest że usuwają niewiadomo czemu.
  • Polfa Production Autor: ~ŁS [194.105.133.*]
    Nic obraźliwego nie pisałem dlatego moje wielkie zdziwienie kiedy treść została usunięta przez Moderatora. A tak poza tym to cisza. Nic się nie dzieje - niestety
  • Re: Polfa Production Autor: ~PS [87.116.196.*]
    wITAJCIE

Co tak kurs wspial sie? Czyżby jakies pozytywy na tym papierze?
  • Re: Polfa Production wyniki POLFA Autor: ~ŁS [194.105.133.*]
    Raport Polfy S.A.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/POLFA-SA-Raport-za-IV-kwartal-2015-r-jednostkowy-i-skonsolidowany-7323907.html.
    Śmiać się czy płakać sam już nie wiem.
    Poza tym Sąd wyznaczył posiedzenie z mojego powództwa na drugą połowę kwietnia. Czekam z niecierpliwością na wiosnę
  • Re: Polfa Production wyniki POLFA Autor: ~PP [87.116.196.*]
    Uwazasz ze cos ugrasz w sadzie?
  • Re: Polfa Production wyniki POLFA Autor: ~ŁS [194.105.133.*]
    Tego nie wiem. Ale jak nie spróbuję to się nie przekonam. Stojąc biernie z boku na pewno nic nie ugram. A tak przynajmniej nadzieja umiera ostatnia.
  • Re: Polfa Production wyniki POLFA Autor: ~Maja [83.29.0.*]
    Mam serie C duży pakiet. Komornik przez miesiąc blokował konta Polfy i niestety nic nie wsórał. Po akcji komornika prawnik wczoraj miał zgłosić wierzytelność, oby nie za późno.
  • Re: Polfa Production Autor: ~PS [87.116.196.*]
    Witajcie czy cos sie dzieje? Czy sa jakies deklaracje ze strony Polfy w sprawie splaty zaleglych odsetek tak jak to sugerowali?
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [79.186.167.*]
    W sprawie odsetek nic się niestety nie dzieje i pewnie dziać się nie będzie. A w sprawie Polfy Production jutro jest rozprawa Sądowa z powództwa cywilnego oraz toczą się dwa postępowania prokuratorskie. Wiem że członkowie "naszej grupy" składali już wyjaśnienia w Prokuraturze, więc teraz wszystko w rękach władzy.
  • Re: Polfa Production Autor: ~Zbyszek [77.253.46.*]
    Czy coś wiadomo odnośnie rozprawy sądowej?.
    Jestem też umoczony w Polfie Production z obligacjami serii A1.
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [194.105.133.*]
    Rozprawa się odbyła przesłuchano dwóch świadków, trzeci przysłał zwolnienie. Następne rozprawy i kolejni świadkowie koniec sierpnia i kolejna koniec września. Zapowiada się długi okres na czytanie końcowe :-(

• Re: Polfa Production Autor: ~Majka [83.29.16.*]
    Mam obligacje Polfy seria C. Jak myślicie, czy można dzwonić do sędziego-komisarza aby się zapytać co z naszymi obligacjami. Może macie nr telef.?
    Ja wniosłem indywidualny pozew oraz do prokuratury o ściganie Pana Bednarczyka
  • Re: Polfa Production Autor: ~Majka [83.29.99.*]
    @Zbyszek
    Moze napisz coś więcej.
    Po prostu złożyłem do Sądu pozew przeciwko Polfie Production z nakazem zwrotu zagarniętych pieniędzy.
    Oddzielnie do Prokuratury Rejonowej W-wa Śródmieście złożyłem zawiadomienie o popełnieniu przez Prezesa przestępstwa
    zagarnięcia mienia.
  • Re: Polfa Production Autor: ~LS [83.8.205.*]
    Panie Zbyszku, Pani Moniko zachęcam do połączenia się z moją grupą (dot. Polfy Production ale również obligacji Polfy). Sprawa na grubo jest już prowadzona przez Prokuraturę i Sąd. Prowadzi to Mecenas z Warszawy, koszty to zaliczka plus procent od uzyskanych profitów (dla osób nie wtajemniczanych - zero reakcji zero kasy, niebędzie tak że "moja" grupa coś wywalczy a reszta dostanie)

• Re: Polfa Production (również Polfa S.A) Autor: ~ŁS [83.8.83.*]
    W ostatnim poście pomyliłem Panią Majkę z Moniką za co przepraszam. Z informacji uzyskanych od mojego Mecenasa a dot. Polfy S.A, wszystkie skargi na komornika są oddalane, sąd uważa że egzekucja może się toczyć mimo upadłości.
    Co do Polfy Production to Prokuratura działa, przesłuchuje kolejnych świadków. W Sądzie czekam na kolejną rozprawę, a to dopiero sierpień, liczę że do tego czasu coś ustali Prokuratura i Sąd będzie miał ułatwioną sprawę. O szczegółach powyższych spraw więcej informacji udzieli Mecenas.
  • Re: Polfa Production (również Polfa S.A) Autor: ~PP [87.116.196.*]
    Witam widze ze leci na leb na szyje to juz upadlosc koncowa? Czy sa jakies wyroki odezwy w sprawie Pana B?

A do kogo mam się w takim razie zwrócić.Kontaktowałem się w tej sprawie z mec.Skrzyneckim ale jak mi podał koszty sprawy /738zł koszty podstawowe,70zł za każdą godzinę pracy,300zł za każde przyjście na rozprawę,3000zł od apelacji/to wolałem w to nie wchodzić. Znając polskie Sądy gdzie wielokrotnie próbowalem dochodzić swoich należności i sprawy strasznie się przewlekają koszty mogą być ogromne/.Wystarczy że Pan prezes Polfy 5 razy przyniesie L-3 na rozprawę to już 1500zł plus dodatkowo za każdą godzinę pracy adwokata w plecy.
    Bo gdyby koszty adwokackie były przystępne z chęcią bym się dołączył. W Polsce łatwiej jest otrzymać wyrok niż na jego podstawie wyegzekwować kasę. Prawo chroni zlodziei a Prezes Polfy jest prawnikiem i doskonale wie jak się poruszać w świecie prawa.
    Inaczej by tego przekrętu nie robił.Co z tego że prokuratura i Sąd karny nawet się tym zajmie ale to nie ma żadnego wpływu na nasze szanse żeby odzyskać kasę.Sąd karny da mu jakiś wyrok może w zawieszeniu zakazujący pełnienia funkcji kierowniczych na 2 lata czy coś w tym rodzaju ale nie każe zwracać kasy.
  • Re: Polfa Production Autor: ~Maria [83.7.63.*]
    Mam dużą ilośc obligacji. Prawnik z Wrocławiwa z wupadlosci.pl ma nakaz płatniczy, komornik nic nie zdziałał i w końcu złożyłam wierzytelnośc . Jak się okazuje wszystkie działania były niepotrzebne. Myslę, ze prawnik też stracił nadzieję odzyskania kasy. Co jeszcze można zrobić? Brać nastepnego prawnika?
  • Re: Polfa Production Autor: ~PP [87.116.196.*]
    Czy cos z tego bedzie? Czy ta firma wogole jeszcze cokolwiek sprzedaje?
    Zadnych powiadomien jako obligatoriusz chyba cos sie nalezy aby wiedziec.
    Prosba o jakies info
  • Re: Polfa Production Autor: ~farmaceuta [188.146.133.*]
    W lato byłem na Helu. w Biedronce w Jastarni widziałem suplementy diety z Logo POLFA. ADRES firmy był warszawa, ul. konopnicka 6. strasznie się zdziwiłem, wiedząc że firma jest w czarnej d,,pie.
    Dlaczego uważacie że Prezes przewalił kasę. Czy rodzina Sytków także dostała w plecy? sądzę że skończyły się dostawy od polskich dostawców i biznes sie zesrał. Potem prezes się na fejsbuku udzielał?
  • Re: Polfa Production Autor: ~merlinus [95.160.154.*]
    Ciekawe, ja tych suplementów nie widziałem w żadnej Biedronce. Mam, niestety, podejrzenie, że jedynym dowodem na istnienie tych produktów są informacje na stronie www.polfa.eu (co ciekawe, jest to jedna z niewielu rzeczy, która na owej stronie się pojawiła od ponad roku) oraz wpisy na różnych forach. Co ciekawe, wpisy te mają identyczny schemat, poniżej kilka linków, oceńcie sami.

http://mocopinii.edu.pl/inne-firmy/hu8pfrunqperhixfe,polfa-w-biedronce.html
    http://polskieforum.biz.pl/inne-biznesy/7icbwf44wbme2n62syj,polfa-w-biedronce.html
    http://nasze.piszeklient.info.pl/inne/aqxzn5ale8440ioh4,polfa-w-biedronce.html

itd.

Chciabym wierzyć, że Polfa w ten sposób przedłuża swój byt, aby ostatecznie wyjść na prostą, ale konkretnych dowodów brak.

Tu apel do szanownych Forumowiczów: jeżeli ktoś z Was nabył jakikolwiek suplement diety, któy rzekomo Polfa wprowadziła na rynek, proszę o zamieszczenie zdjęcia opakowania.
  • Re: Polfa Production Autor: ~PS [109.196.119.*]
    Czy wasi prawnicy cos wskorali sa jakies decyzje postanowienia?

Cisza jak makiem zasial a pieniadze nie lubia ciszy
  • Re: Polfa Production Autor: ~Akcjonariusz [188.146.64.*]
    Sprzedam po 0,20 jutro wystawiam kto chetny
    Wystawić się nie da, bo od lipca zawieszono obrót akcjami - kara za brak animatora akcji.
  • Re: Polfa Production Autor: ~Alcjonariusz [188.146.64.*]
    To co zrobic z akcjami.
  • Re: Polfa Production Autor: ~WE [109.196.119.*]
    Czy zwracala sie do Was firma z propozycja odkupu obligacji Polfy A1?

• Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.11.200.*]
    Nikt się nie zwracał i nie liczyłbym na taki ruch z ich strony.
    A czy ktoś widział te produkty Polfa w Biedronce czy tylko można o nich poczytać na sponsorowanych forach
  • Re: Polfa Production Autor: ~ewa [89.76.248.*]
    do mnie zgłosiła się firma Aforti Holding z propozycją kompensaty obligacji Polfy serii C na obligacje Aforti plus kupno jeszcze za drugie tyle co mam Polfy  obligacji Aforti .Te nowe obligacje są dwuletnie ,oprocentowane 7%,kupon odsetkowy miesięczny.
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [194.105.133.*]
    Do mnie również zgłosiła się Aforti Holding. Myślą ze za moje pieniądze skompensuję sobie dług w Polfie (wg mnie Polfa kupiła obligacje Aforti które nie zostały wykupione) - w życiu na to nie pozwolę. Za dwa lata sytuacja przecież może się powtórzyć jak z Polfą tylko wtedy będę stratny dwa razy więcej.
  • Re: Polfa Production Autor: ~ewa [89.76.248.*]
    też w to nie wchodzę.
    Nie rozumiem mechanizmu, o którym piszesz "wg mnie Polfa kupiła obligacje Aforti które nie zostały wykupione". Dlaczego z powodu niewykupienia przez Aforti obligacji, Afoti miałoby teraz skupować obligacje, czyli de facto dług, Polfy ?
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.21.121.*]
    Wg mnie a mogę się oczywiście mylić to są tylko domniemania. Wiadomo o powiązaniach osobowych spółek pewnie swego czasu panowie przyjaciele KS i RB zasiadajac we wspólnych zarządach i radach nadzorczych obu firm mieli jakiś plan na przepływy pieniężne. I tak wg. mojej opinii mogę się mylić Polfa kupiła obligacje aforti a ta ich nie wykupila i teraz zbliża się układ a tu już komisarz może się do tych wierzytelności przyczepić. Pomysł jest taki żeby wykupić obligacje zarobić na nich a obligacje skomentować z długiem i mieć konto wyzerowane z Polfa i jeszcze na tym zarobić
    Poza tym mam dwie ciekawe sprawy
    Produkty Polfa są dostępne w niektórych Biedronka chyba w kujawsko-pomorskim - mam zdjęcia.
    Kolejna że spółek z rodziny aforti nie wykupila obligacji

https://obligacje.pl/pl/a/ketys-investments-nie-wykupil-kolejnych-obligacji

https://obligacje.pl/pl/a/ketys-investments-nie-wykupil-obligacji

czyli w panice ściągają cokolwiek z rynku żeby przeżyć
    Seria produktów Polfa jest testowa dla Biedronki dlatego "niechcem ale muszem" zachęcajcie do kupowania to może będą mieli na spłatę dla nas. Jak Wyjdzie akcja w Bydgoszcz i Toruń to może na całą "Polskije" rzucą a nawet przy minimalnej marży z biedronką się uda zająć ich wierzytelności.
    Nie da się obejrzeć zdjęć - błąd serwera, niestety ;(
    Próbujesz na telefonie lub tablecie czy na kompie. U mnie w telefonie też nie ma możliwości na kompie się wyświetla
    Na kompie. Komunikat jest taki:

403. That’s an error.
    Your client does not have permission to get URL/GHWrbqX-e9p6RcyXdorLMql6oD7gWrOIMAl4LQYA2xRR2oyvy4EowuAnuIVLY0mHyra9sIdDe6-hZsF_hXdf-w=w1920-h876 from this server. (Client IP address: 95.160.154.109)

Forbidden That’s all we know.
    Dnia 2016-10-07 o godz. 03:31 ~ŁS napisał(a):
    >20161006_175330.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/2bBegxi1bgRWuEY_B9cwv_25snt6545DWtYmVtyvNA5FlTwfPvy7FDgXLL3B3unqzYq28LkLzo4eV7UeYDf1sw=w1920-h876
    link
    http://imgur.com/a/FDd7i

[img]http://i.imgur.com/AVu7XlU.jpg[/img]

http://imgur.com/AVu7XlU

<blockquote class="imgur-embed-pub" lang="en" data-id="AVu7XlU"><a href="//imgur.com/AVu7XlU">View post on imgur.com</a></blockquote><script async src="//s.imgur.com/min/embed.js" charset="utf-8"></script>

[Imgur](http://i.imgur.com/AVu7XlU.jpg)

Proszę o potwierdzenie czy w ostatnim linku widać zdjęcie. Normalnie masakra z tym wklejaniem zdjęć
    Teraz jest OK, dziękuję.
    A przy okazji: czy proces, o którym pisano we wcześniejszych postach, został zakończony ? Jeśli tak, to z jakim efektem ?
[x]
POLFA 0,00% 0,25 2016-06-29 10:48:06
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.