Nic obraźliwego nie pisałem dlatego moje wielkie zdziwienie kiedy treść została usunięta przez Moderatora. A tak poza tym to cisza. Nic się nie dzieje - niestety
Raport Polfy S.A. https://www.bankier.pl/wiadomosc/POLFA-SA-Raport-za-IV-kwartal-2015-r-jednostkowy-i-skonsolidowany-7323907.html. Śmiać się czy płakać sam już nie wiem. Poza tym Sąd wyznaczył posiedzenie z mojego powództwa na drugą połowę kwietnia. Czekam z niecierpliwością na wiosnę
Mam serie C duży pakiet. Komornik przez miesiąc blokował konta Polfy i niestety nic nie wsórał. Po akcji komornika prawnik wczoraj miał zgłosić wierzytelność, oby nie za późno.
W sprawie odsetek nic się niestety nie dzieje i pewnie dziać się nie będzie. A w sprawie Polfy Production jutro jest rozprawa Sądowa z powództwa cywilnego oraz toczą się dwa postępowania prokuratorskie. Wiem że członkowie "naszej grupy" składali już wyjaśnienia w Prokuraturze, więc teraz wszystko w rękach władzy.
Rozprawa się odbyła przesłuchano dwóch świadków, trzeci przysłał zwolnienie. Następne rozprawy i kolejni świadkowie koniec sierpnia i kolejna koniec września. Zapowiada się długi okres na czytanie końcowe :-(
Po prostu złożyłem do Sądu pozew przeciwko Polfie Production z nakazem zwrotu zagarniętych pieniędzy. Oddzielnie do Prokuratury Rejonowej W-wa Śródmieście złożyłem zawiadomienie o popełnieniu przez Prezesa przestępstwa zagarnięcia mienia.
Panie Zbyszku, Pani Moniko zachęcam do połączenia się z moją grupą (dot. Polfy Production ale również obligacji Polfy). Sprawa na grubo jest już prowadzona przez Prokuraturę i Sąd. Prowadzi to Mecenas z Warszawy, koszty to zaliczka plus procent od uzyskanych profitów (dla osób nie wtajemniczanych - zero reakcji zero kasy, niebędzie tak że "moja" grupa coś wywalczy a reszta dostanie)
W ostatnim poście pomyliłem Panią Majkę z Moniką za co przepraszam. Z informacji uzyskanych od mojego Mecenasa a dot. Polfy S.A, wszystkie skargi na komornika są oddalane, sąd uważa że egzekucja może się toczyć mimo upadłości. Co do Polfy Production to Prokuratura działa, przesłuchuje kolejnych świadków. W Sądzie czekam na kolejną rozprawę, a to dopiero sierpień, liczę że do tego czasu coś ustali Prokuratura i Sąd będzie miał ułatwioną sprawę. O szczegółach powyższych spraw więcej informacji udzieli Mecenas.
A do kogo mam się w takim razie zwrócić.Kontaktowałem się w tej sprawie z mec.Skrzyneckim ale jak mi podał koszty sprawy /738zł koszty podstawowe,70zł za każdą godzinę pracy,300zł za każde przyjście na rozprawę,3000zł od apelacji/to wolałem w to nie wchodzić. Znając polskie Sądy gdzie wielokrotnie próbowalem dochodzić swoich należności i sprawy strasznie się przewlekają koszty mogą być ogromne/.Wystarczy że Pan prezes Polfy 5 razy przyniesie L-3 na rozprawę to już 1500zł plus dodatkowo za każdą godzinę pracy adwokata w plecy.
Bo gdyby koszty adwokackie były przystępne z chęcią bym się dołączył. W Polsce łatwiej jest otrzymać wyrok niż na jego podstawie wyegzekwować kasę. Prawo chroni zlodziei a Prezes Polfy jest prawnikiem i doskonale wie jak się poruszać w świecie prawa. Inaczej by tego przekrętu nie robił.Co z tego że prokuratura i Sąd karny nawet się tym zajmie ale to nie ma żadnego wpływu na nasze szanse żeby odzyskać kasę.Sąd karny da mu jakiś wyrok może w zawieszeniu zakazujący pełnienia funkcji kierowniczych na 2 lata czy coś w tym rodzaju ale nie każe zwracać kasy.
Mam dużą ilośc obligacji. Prawnik z Wrocławiwa z wupadlosci.pl ma nakaz płatniczy, komornik nic nie zdziałał i w końcu złożyłam wierzytelnośc . Jak się okazuje wszystkie działania były niepotrzebne. Myslę, ze prawnik też stracił nadzieję odzyskania kasy. Co jeszcze można zrobić? Brać nastepnego prawnika?
Czy cos z tego bedzie? Czy ta firma wogole jeszcze cokolwiek sprzedaje? Zadnych powiadomien jako obligatoriusz chyba cos sie nalezy aby wiedziec. Prosba o jakies info
W lato byłem na Helu. w Biedronce w Jastarni widziałem suplementy diety z Logo POLFA. ADRES firmy był warszawa, ul. konopnicka 6. strasznie się zdziwiłem, wiedząc że firma jest w czarnej d,,pie. Dlaczego uważacie że Prezes przewalił kasę. Czy rodzina Sytków także dostała w plecy? sądzę że skończyły się dostawy od polskich dostawców i biznes sie zesrał. Potem prezes się na fejsbuku udzielał?
Ciekawe, ja tych suplementów nie widziałem w żadnej Biedronce. Mam, niestety, podejrzenie, że jedynym dowodem na istnienie tych produktów są informacje na stronie www.polfa.eu (co ciekawe, jest to jedna z niewielu rzeczy, która na owej stronie się pojawiła od ponad roku) oraz wpisy na różnych forach. Co ciekawe, wpisy te mają identyczny schemat, poniżej kilka linków, oceńcie sami.
Chciabym wierzyć, że Polfa w ten sposób przedłuża swój byt, aby ostatecznie wyjść na prostą, ale konkretnych dowodów brak.
Tu apel do szanownych Forumowiczów: jeżeli ktoś z Was nabył jakikolwiek suplement diety, któy rzekomo Polfa wprowadziła na rynek, proszę o zamieszczenie zdjęcia opakowania.
Nikt się nie zwracał i nie liczyłbym na taki ruch z ich strony.
A czy ktoś widział te produkty Polfa w Biedronce czy tylko można o nich poczytać na sponsorowanych forach
do mnie zgłosiła się firma Aforti Holding z propozycją kompensaty obligacji Polfy serii C na obligacje Aforti plus kupno jeszcze za drugie tyle co mam Polfy obligacji Aforti .Te nowe obligacje są dwuletnie ,oprocentowane 7%,kupon odsetkowy miesięczny.
Do mnie również zgłosiła się Aforti Holding. Myślą ze za moje pieniądze skompensuję sobie dług w Polfie (wg mnie Polfa kupiła obligacje Aforti które nie zostały wykupione) - w życiu na to nie pozwolę. Za dwa lata sytuacja przecież może się powtórzyć jak z Polfą tylko wtedy będę stratny dwa razy więcej.
Nie rozumiem mechanizmu, o którym piszesz "wg mnie Polfa kupiła obligacje Aforti które nie zostały wykupione". Dlaczego z powodu niewykupienia przez Aforti obligacji, Afoti miałoby teraz skupować obligacje, czyli de facto dług, Polfy ?
Wg mnie a mogę się oczywiście mylić to są tylko domniemania. Wiadomo o powiązaniach osobowych spółek pewnie swego czasu panowie przyjaciele KS i RB zasiadajac we wspólnych zarządach i radach nadzorczych obu firm mieli jakiś plan na przepływy pieniężne. I tak wg. mojej opinii mogę się mylić Polfa kupiła obligacje aforti a ta ich nie wykupila i teraz zbliża się układ a tu już komisarz może się do tych wierzytelności przyczepić. Pomysł jest taki żeby wykupić obligacje zarobić na nich a obligacje skomentować z długiem i mieć konto wyzerowane z Polfa i jeszcze na tym zarobić
Poza tym mam dwie ciekawe sprawy
Produkty Polfa są dostępne w niektórych Biedronka chyba w kujawsko-pomorskim - mam zdjęcia.
Kolejna że spółek z rodziny aforti nie wykupila obligacji
Seria produktów Polfa jest testowa dla Biedronki dlatego "niechcem ale muszem" zachęcajcie do kupowania to może będą mieli na spłatę dla nas. Jak Wyjdzie akcja w Bydgoszcz i Toruń to może na całą "Polskije" rzucą a nawet przy minimalnej marży z biedronką się uda zająć ich wierzytelności.
403. That’s an error. Your client does not have permission to get URL/GHWrbqX-e9p6RcyXdorLMql6oD7gWrOIMAl4LQYA2xRR2oyvy4EowuAnuIVLY0mHyra9sIdDe6-hZsF_hXdf-w=w1920-h876 from this server. (Client IP address: 95.160.154.109)