• Re: Kolega "pesymista" Autor: ~ptasznik [83.27.53.*]
    Nwa nie wierzy w kredyt DEP, wierzy za to w diamenty United (których dopiero będa szukać), hehe - toż to powtórka z petrolinvest
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~as [46.186.1.*]
    jak łajza meneli w BIOTON (mały leszczyk ) frustracja i spam golasów i skoczków ZAWSZE kończy się w squocie albo zmywaku.
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~Nwa [188.146.74.*]
    Kolego, na United juz mnie dawno nie ma.
    Ja juz w ogóle nie wierze w komunikaty firm na NC.
    Jest okazja to ja wykorzystujesz a nie patrzysz jak zysk maleje lub tempo wierzysz w świetlana przyszłość spółki.

Teraz juz chyba nie ma czegoś takiego jak inwestowanie długoterminowe.

Żebyś mógł dalej coś pisać negatywnego na mój temat to dzis kupiłem CLE po 1,21 oraz AGT po 2,24.
    Jak spadnie to będziesz miał beke :))
    Dnia 2014-05-07 o godz. 19:49 ~Nwa napisał(a):
    > Kolego, na United juz mnie dawno nie ma

Hmm. Nie ma cie tam już powiadasz. Ale o portfele akcjonariuszy UTD zapewne martwisz sie podobnie jak tych z Dependa ?
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~Martin EWP. [109.243.116.*]
    Uważam,że jak Rodzina inwestuje to dorze jak kontroluje-ma przecież w tym własny interes,by zrealizować zysk
    Nwa-muszę Ciebie sprostować[dot,to również osób-prawda i pesymista ]
    1.Depend z ł o ż y ł w AITI aplikakcję o finansowanie projektu
    2.Wstępna akceptacja projektu AITI i w y s t ą p i e n i e poprzez AITI o sformułowanie oferty przez P C G !!!
    3Z Ł O Ż E N I E prze PCG wstępnej oferty finansowania projektu w formie Listu intencyjnego
    4.Akceptacja wstępnych warunków finansowania przez aplikanta
    5Złożenie kompletnego biznes planu-projektu przez aplikanta
    6.Ak c e p t a c j a projektu przez P C G
    7Przeprowadzenie audytu.
    8.Po pozytywnym audycie P C G przesłał do Dependa oryginały umów kontraktowych
    Jak widzisz sam,to PCG a nie AITI prowadzi tą procedurę Pesymista napisał ,że nie ma żadnej dokumentacji-sam zobacz-prawda czy fałsz z jego strony.Jest jeszcze wiele innych jego lapsusów dla nieumiejących czytac i rozumieć.

• Re: Kolega "pesymista" Autor: ~znachor [89.77.46.*]
    Ja cie podziwiam EWP, ze masz czas , chec i wole przekonywac ludzi do Dependa. Ty swoje wiesz, ja wiem i jeszcze sporo innych akcjonariuszy, a ze gdy atmosfera nie sprzyja i wiecznie te same osoby wprowadzaja zamet i zniechecaja innych to juz staly scenariusz i nalezy go zaakcepotowac. Nie zgodze sie z toba, ze jak kurs spadnie a przyjdzie finalne info to ciezej bedzie na szczyt sie gramolic. Tutaj akcja bedzie blyskawiczna niczym zupka instant a jej tempo zaskoczy wielu .Zadnych wzrostow mozolnych i czlapania do gory nie przewiduje. Ot, ktoregos dnia jak sie wreszcie po wymarzonym komunikacie otworzymy to z zupelnie innego pulapu. Korekty beda, sa nieuniknione ale przewiduje cos na ksztalt akcji na Fluidzie tylko o wlele szybciej i dynamiczniej. Tam tez spolka byla szmacona na forum, nie zostawiano na niej suchej nitki, znieciepliwieni opuszczali poklad, szydzono ze wszystkiego az przyszedl czas, ze z 40 groszy doszlo do 3. A musze zaznaczyc ,ze na longa cena Fluida jest wciaz atracyjna i po akcji na Dependzie zamierzam spora czescia srodkow zakotwiczyc tam na dluzej. To moze byc nawet drugi Ekoexport. Co do naszej tymczasem przykurzonej perly to jest wciaz przyczajony tygrys, ukryty smok. Niczym wulkan czeka aby w koncu wywalic w kosmos cenowe bloki a popiolem przykryc niedowiarkow, naganiaczy i zalac ich lawa.
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~dark7 [87.207.23.*]
    No widzisz Znachor mamy więc podobną taktykę z tym że już dosyć mocno siedzę na Fluidzie i prawie każdy wolny grosz tam kotwiczę bo tam to na pewno będzie drugi EEX , zresztą część ludzi już się do nas przesiada co zresztą widać po kursie. EEX to na pewno jakoś przeżyje i też będą mieć jeszcze fajne wzrosty ale procentowo to Fluid będzie w tym roku ( i nie tylko w tym) niezłym koniem pociągowym całego NC.
    Tutaj klepną w końcu te formalności to niezależnie czy z 30 czy z 50gr pare sesji i będzie pozamiatane zresztą Ci czekający pewnie za dużo okazji nie będą mieli do zakupów. No ale jak ktoś woli wchodzić na gotowe to faktycznie teraz tylko Fluid pozostał :)
    Wiesz każdy czyta komunikaty na swój sposób i na swój ej interpretuje.
    Dla mnie było zbyt dużo niejasności i zbyt długo sie to wszystko ciągnie dlatego mnie juz nie ma w akcjonariacie, ale jeśli chodzi o RN to sie z Tobą nie zgodzę bo dla mnie jak w RN są osoby spokrewnione ze sobą to mogą sobie robić co chca bo nikt ich nie kontroluje i jeśli coś bedzie nie tak to akcjonariusze dowiedzą sie ostatni
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~znachor [89.77.46.*]
    Dla przykladu wiarygodnosc forumowego Sherlocka Holmesa:

fragment wpisu Nwa godz.19.06
    Nie wiem czy ten pesymista miał akcje jak ja ale...

fragmet wpisu Nwa godz. 20.26
    Dla mnie było zbyt dużo niejasności i zbyt długo sie to wszystko ciągnie dlatego mnie juz nie ma w akcjonariacie...
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~pesymista [216.74.224.*]
    Dnia 2014-05-07 o godz. 19:53 ~Martin EWP. napisał(a):
    "........................................................
    6.Ak c e p t a c j a projektu przez P C G
    > 7Przeprowadzenie audytu.
    8.Po pozytywnym audycie P C G
    > przesłał do Dependa oryginały umów kontraktowych
    Jak
    > widzisz sam,to PCG a nie AITI prowadzi tą procedurę
    > Pesymista napisał ,że nie ma żadnej dokumentacji-sam
    > zobacz-prawda czy fałsz z jego strony.Jest jeszcze wiele
    > innych jego lapsusów dla nieumiejących czytac i rozumieć.

słyszysz że dzwonią tylko nie wiesz gdzie. Nie znacie zapisów umowy i roli jaką w tym procesie odgrywa aiti. cały ten model pozyskiwania kredytu wymyślił i próbuje wdrożyć w życie niejaki robert palmeryni, założyciel aiti. to były pracownik amerykańskich instytucji finansowych. mieszka obecnie w mediolanie. kluba zapoznał się z palmerynim i pomysł palmeryniego bardzo mu się podobał. ogłosił więc kluba ponad dwa lata temu że w przeciągu trzech miesięcy pozyska dla spółki 200 milionów usd kredytu. ogłosił to publicznie. minęło ponad dwa lata a kasy nie ma. ale wróćmy do roli aiti. otóż aiti za załatwienie tego kredytu (oprócz 70-80 tyś euro które to należało zapłacic do tej pory gotówką aiti) dostanie zgodnie z umową ryczałtem 2% wartości kredytu jako prowizję. w tym przypadku to jest 4 miliony dolarów. to palmeryni trzyma łapę na wszystkim w tym procesie. każda informacja jaką otrzymuje kluba np. od pcg trafia do niego za pośrednictwem palmeryniego i to od niego jako animatora pochodzą wszelkie informacje w tej sprawie trafiające do depend. zapis że ".... P C G przesłał do Dependa oryginały umów kontraktowych ...." jest tylko skrótem i w żadnym przypadku nie oznacza że jest bezpośredni kontakt na linii depend - pcg. czekam na pozostałe "moje lapsusy" bo lapsusy to są w informacjach publikowanych przez depend.
    Znachor-jestem nauczycielem-wykładowcą,więc jest to poniekąd mój obowiązek przedstawiać osobom dorosłym prawidła wiedzy opartej na dokumentacji Dependa-zakładajac,że Spółka jest wiarygodna
    Podzielam Twój entuzjazm i jesteśmy w tym samym gronie,którzy oczekują finalizacji procedowania kredytu[bądź transz kredytowych]Oby spełniły się Twoje słowa odnośnie kursu akcji.Ja zawsze staram się być realistą i zawsze być mile zaskoczony poziomem kursu akcji
    Nwa-osoby trzecie ,które nie posiadają akcji i są w RN działają urzędowo i instrumentalnie,bez motywującego charakteru.Dla przykładu-gdybyś to właśnie TY zabiegał o kredyt-to chciałbyś aby inna ,obca Tobie osoba [może nieprzyjazna-bo kto to wie ]pilotowała tą sprawę czy raczej wybrałbyś żonę,która bardzo dobrze zna się na tej procedurze ?????Odpowiedź ???!!!
    Znachor,

Czy możesz wyjaśnić swój tajemniczy komentarz do mojego jednego wpisu gdzie pisze ze MIALEM akcje a drugim ze ich NIE MAM?? :)))
    Czyli w końcu stałem sie dla Ciebie wiarygodny?? :)
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~wawiak [79.191.175.*]
    Dnia 2014-05-07 o godz. 21:18 ~Nwa napisał(a):
    > Znachor,

Czy możesz wyjaśnić swój tajemniczy komentarz do
    > mojego jednego wpisu gdzie pisze ze MIALEM akcje a drugim
    > ze ich NIE MAM?? :)))
    Czyli w końcu stałem sie dla Ciebie
    > wiarygodny?? :)

Nwa, teraz to zabawiasz sie w erystyke a sprawa jest mniej skomplikowana. No dales czleku ciala i nie kompromituj sie.
    Wawiak

Czy możesz wyjaśnić swój tok myślenia bo serio nie kumam.
    Poważnie wyjaśnij mi czego nie rozumiesz w moim poście jednym i drugim? I ze co niby kupy sie nie trzyma?
    Dzięki
    znachor!
    Dzieki za czujnosc, bo tego Nwa to w punkt trafiles.
    Martin,

Patrząc z twojej perspektywy oczywiście wolałbym mieć kogoś zaufanego w RN będąc Kukolewskim, ale ja pisze z pozycji akcjonariusza ( którym nie jestem juz bardzo długo Znachor- pisałem kiedy akcje sprzedałem i do momentu zakupu pierwszej nieruchomosci która potwierdzi ze sie mylę uważając ze Depend tego kredytu nie dostanie) akcji DEP nie kupie.
    Każdy wie ze ulica ma dostarczyć gotówki a nie sie wzbogacić bo to należy juz do biznesmenów z kasa a wiec jeśli w RN jest kółko graniaste które nie jest w żaden sposób kontrolowane przez choć jedna osobę niezwiązana powoduje ze włącza mi sie lampka ostrzegawcza.
    Prosty przykład PSW gdzie w RN była cała rodzinka która nadciągnęła komunikatach wielu w tym mnie.
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~as [89.228.22.*]
    nwa czytał na PSW,KCSP,PMI i wyzerowali go !!! członek pesymista cesio pilnuj IP ( tragedia ).
    Jestes niby taki czujny i madry Nwa a wtopa goni wtope w twoich inwestycjach. Porownywac zlodzieji Krawcow z ich emisjami, dywidendami i oszukiwaniem akcjonariuszy z rodzina Kukolewskich i domniewywac szwindel, dlatego ze sa w zarzadzie to lekka przesada jesli nie zwykle chamstwo. Ktos napisal o samym wygladzie BK , ze budzi zaufanie z czym sie zgadzam. Nie jestem adwokatem znachora ale go popieram, bo nigdy nie naganial tylko staral sie realnie wyjasniac o co common. Zdania do dzis nie zmienil, dlatego go cenie. Ty natomiast niczym choragiewka jestes, bo byles w Wawie na spotkaniu z Kluba, malo mu na szyje sie nie rzucales a teraz gownem walisz i obsrywasz spolke i juz wiesz z pelnym przekonaniem, ze ch.. z tego bedzie. A skad wiesz? Pokaz dokumenty,ze im odmowli.
    Jeszcze w lipcu Nwa mówił zupełnie co innego. Oto wątek o walnym Depa z lipca zeszłego roku
    https://www.bankier.pl/forum/temat_walne,13011887.html
    Nwa, no teraz to juz ostatecznie sie skompromitowales tymi entuzjastycznymi wpisami o prezesie a bylo to walnym juz i ze akcje bezdiesz dokupywac - dzis piszesz,ze na walnym Kluba wydal ci sie falszywy i pozbyles sie akcji. Pisales tez, ze jak to dobrze,ze rodzina do zarzadu wchodzi . A teraz co? Widzisz oszuscie jak manipulujesz ludzmi na forum. Spadaj stad i tyle.
    Pesymista-odpowiadam
    Kto wg Ciebie przygotował prospekt oferty dot. dyskonta obligacji-czy znowu AITI?
    Kto wg Ciebie zreasekurował promesę polisy FGB-czy znowu AITI ?
    Kto wg Ciebie dokonał wyboru i rezerwacji instrumentów bankowych-czy znowu AITI ?
    Kto wg Ciebie te instrumenty oferował-czy znowu AITI ?
    Kto w;g Ciebie dokonał syndykalizacji transzy kredytowych-czy znowu AITI ?
    ITD..ITD...-to są Twoje lapsusy-plus brak dokumentacji przez Spółkę
    Nie odpowiedziałeś mi na pytanie wiec zakładam, ze napisałeś coś, ale sam nie wiesz dlaczego.

Pokaz proszę gdzie naganiam?? Czy napisałem choć raz zeby ktoś sprzedał akcje bo to ściema? Nie przypominam sobie.

Dzięki ptasznik ze przytoczyłeś moj post bo nasunęło mi sie pytanie, kiedy pisałem pozytywy nie raz komentowane moje wpisy jako ciekawe, rzeczowe itd, kiedy dowiedziałem sie rzeczy które nie zagrały sie z tym co kluba opowiadał na walnym i sprzedałem akcje to mnie bluzgacie.

Napisałem swoje wnioski i tyle, każdy robi z kasa co chce i nie bronię nikomu kupować akcji jedynie pisze zeby każdy sprawdził jak sie maja rzeczy zanim włoży swoje cieżko zarobione pieniądze i tyle, ale widzę ze tu przedszkole same z paroma wyjątkami wiec szkoda z takimi polemizować.
    Okaże sie kto miał racje za jakiś czas( nie mowię tu o kolejnych spelnieniach warunków a zakupie nieruchomosci)
    Dnia 2014-05-07 o godz. 22:11 ~Nwa napisał(a):

> kiedy dowiedziałem sie rzeczy które
    > nie zagrały sie z tym co kluba opowiadał na walnym i
    > sprzedałem akcje to mnie bluzgacie.

To napisz w koncu czego takiego sie dowiedziałes ze zmieniłes zdanie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [216.74.224.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~Martin EWP/ [109.243.116.*]
    Pesymista-i jeszcze jedno-piszesz,że to palmeryni trzyma łapę na wszystkim w tym procesie i za to dostanie zgodnie z umową ryczałtu 2 procent -tj. 4 mln. dolarów.
    To należy rozumieć ,że kredyt zostanie p r z y z n a n y i palmeryni skasuje swoje 4mln dolarów.Czy dobrze Ciebie odczytałem ?????Stąd Twoje Motto,by dokupić taniej akcje ???????
    źle mnie odczytałeś, napisałem że zgodnie z umową palmeryni dostanie 2% wartości kontraktu. powtarzam zgodnie z umową. nie oznacza to tego co ty napisałeś. w jakiej ty szkole wychowujesz i uczysz? czego ty uczysz? boże chroń tych dzieci.
    Pesymista-piszesz,że wszystkie informacje przechodzą przez AITI-I SŁUSZNIE-ponieważ Depend będzie musiał wypłacić 4mln. dolarów przy przyznaniu kredytu-przecież tez jest strona w tym procesie.
    Pesymista-tak jak czytasz moje teksty-i robisz już błędy-nie jestem wychowawcą a wykładowcą -różnica znacząca--tak podobnie robisz z tekstami dot, Dependu.
    sprawę amerykańskich kredytów znam bardzo dogłębnie wykładowco za dychę. twoja naiwność powoduje że nie traktuję cie poważnie. napisałeś też że jesteś nauczycielem więc siłą rzeczy jesteś i wychowawcą bo taka jest również rola nauczyciela. bo zapewne i o tym nie słyszałeś.
    Tym tekstem to duyebałeś.. znafco kredytów amarykańskich,...za dychę zresztą
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~Fifarafa [89.70.15.*]
    widzisz Czesio Twoja wiedza nt. kredytów w USA jest taka sama jak Twoja ortografia...
    nie mówiąc o niemożliwości zrozumienia różnicy pomiędzy wykładowcą akademickim, nauczycielem a wychowawcą...skąd się urwałeś? zimą wydawało mi się że w Wawie na jednej z choinek czegoś brakowało ... na najwyższym piętrze;)
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~Martin EWP [109.243.116.*]
    Pesymisto-palmeryni odpuści 4mln. dolarów ?- jak załatwi ten kredyt to ma 4 mln dolarów-no i widzisz-kredyt to ściema ?
    wykładowca a ile to jest 2% z zera?
    palmeryni już jest zarobiony bo wyrwał 70 - 80 tysięcy euro. też nie zła kasa. chyba że wykładowcy tak fantastyczni jak ty zarabiają więcej za nic.
    widzisz Czesio Twoja wiedza nt. kredytów w USA jest taka sama jak Twoja ortografia...
    nie mówiąc o niemożliwości zrozumienia różnicy pomiędzy wykładowcą akademickim, nauczycielem a wychowawcą...skąd się urwałeś? zimą wydawało mi się że w Wawie na jednej z choinek czegoś brakowało ... na najwyższym piętrze;)

a tak nawiasem podaj definicję ryczałtu...bo coś mi się wydaje, że znowu mieszasz
    Pesymista-cytuję Twój wpis-godz,21.12
    ....dostanie zgodnie z umową ryczałtu 2 procent wartości k r e d y t u jako prowizję,w tym przypadku to jest 4 miliony dolarów,to palmeryni trzyma łapę na wszystkim w tym procesie.
    Zresztą -sam przeczytaj ten post -chodzi o wartość k r e d y t u !!!!
    Prowadze wykłady z osobami dorosłymi,więc trudno w tym przypadku mówić o ich wychowywaniu.
    nie miej mu za złe, on dopiero kończy gimnazjum
    chodzi chłopcze o to że dałeś się nabrać na amerykański kredyt i teraz wyznajesz filozofię "kredyt albo śmierć" i nic cię nie przekona że czarne jest czarne a białe jest białe,
    Pesymista-szybko trzeba zrobić aneks do umowy-2 procent od kredytu to l i p a i ś c i e m a-oczywiście -przez pośrednictwo AITI.A PALMERYNI niech tam sobie pomarzy o 4 mln dolarów,bo przecież już dostał cholernie dużo kasyPo co mu 4 mln-tak -ŁAPY MU ZDRĘTWIEJĄ OD TEGO TRZYMANIA
    tobie ewidentnie mózg zdrętwiał. podyskutuj sobie z kolegą "dar7" specjalistą od "kredytów grupowych" "... bo oni przecież ten kredyt biorą grupowo więc ryzyko sie rozkłada...." jesteście siebie warci naiwniacy wrobieni w amerykański kredyt.
    wiesz że AITI ma wakat na Ukrainie i w Bułgarii ...zastanów się ...takiego eksperta przyjmą z otwartymi rękoma;)
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~dark7 [87.207.23.*]
    Ależ Cię to męczy widzę :) Naiwniaków i tak nie przekonasz daj sobie chłopie siana my już z Depkiem zostaniemy do końca życia no może w 2024 się ockniemy jak zostaliśmy nabrani. Ile jeszcze energii ,swojego cennego czasu nam poświęcisz nie widzisz że nam już nic nie pomoże wierzymy w grupowe kredyty , 200 mln $ dla firmy krzak itd. itp. Tak przy okazji może to Ty jesteś jakimś belfrem że takie masz ciągoty do nawracania zagubionych dusz czy czujesz jakąś misję i jesteś /chciałbyś być naszym misjonarzem ?
    Pesymisto-co wpis to fałsz-nie ma na Forum osoby o nicku dar7!!!!!!!!
    Jest Kolega o nicku-dark7.OJ-gubisz się już w prostym pisaniu-a ty chcesz dyskutować o ikredycie ?????? Poszukaj sobie już innych rozmówców,którzy nie będą zwracać tobie uwagi na podstawowe sprawy-bo najpierw wychowawca,teraz dar7 -az strach pomyśleć jakie brednie możesz jeszcze napisac
    Pesymisto-jestem osoba już bardzo dorosłą-to jedno.Po drugie-przyznają Tobie rację-dałem wiare,że kredyt będzie przyznanyBo aby kredyt uzyskac -należy o niego wystąpić i spełnić określone warunki.Procedura trwa-taki stan jest na dzisiaj.
    Pesymisto-zostań k a p e l a n e m dyskusyjnego forum Dependa
    Dobranoc-i znowu silni i zwarci powrócimy na giełdę,a w szczególności na notowania Dependa.Ważne ,że mamy swoje zasady.
    Dnia 2014-05-08 o godz. 00:04 ~Martin EWP napisał(a):
    > Dobranoc-i znowu silni i zwarci powrócimy na giełdę,a w
    > szczególności na notowania Dependa.Ważne ,że mamy swoje
    > zasady.

i tak jak wcześniej pisałem nic was nie przekona że czarne jest czarne a białe jest białe. wasze motto "kredyt albo śmierć" !
    i właśnie dlatego palmeryni jest bogatszy o 70 - 80 tysięcy euro a wy dwa lata czekacie na kredyt drogi wykładowco. jesteś dowodem na to że na uczelni zostają największe życiowe ofermy bo ci sprytniejsi zakładają takie firmy jak np. palmeryni i kpią sobie z takich jak ty już dwa lata ku waszemu zadowoleniu. stwarzają takim jak ty iluzję żeby codziennie wieczorem przed zaśnięciem mówili "....znowu silni i zwarci powrócimy na giełdę..." na dobry początek dnia posyłam ci parafrazę słynnego wierszyka z czasów komuny, oczywiście w wielkim skrócie.
    ....tak czekali pełni wiary, czekał młody, czekał stary, tak cierpliwie czekał lud na palmeryniego cud.... amen.
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~mm [83.6.13.*]
    Ten cały pesymista siedzi na ip z USA, może ma jakieś info? Ciężki temat, ALE:

1) Nie zarzucałbym mu że chce taniej dokupić, jeśli ma być pompa to równie dobrze może brać za 40+, jestem pewien że sporo wpadnie, a co to za różnica.

2) Czy ktoś ma możliwość sprawdzić czy to co on mówi to prawda? Tzn. czy AITI starało się o kredyt dla jakichś innych firm które nigdy nie widziały pieniędzy? Bo on mówi o "innych firmach" ale na tym oczywiście temat się zamyka.
    ja znam pięć takich firm w Polsce ale to i tak nie wszystkie.
    wy nie potraficie zrozumieć że ta cała procedura i mechanizm tworzenia zabezpieczeń tego kredytu to autorski, jeszcze nigdzie i nigdy nie wdrożony w życie pomysł palmeryniego. on to wymyślił i wydaje mu się, że to zrealizuje. a według mnie nie zrealizuje bo ten pomysł posiada same wady. cała ta konstrukcja od początku do końca jest wadliwa i kosztochłonna. nikt z was nawet nie spróbował odpowiedzieć na pytanie kto do tej pory ponosi olbrzymie koszty leasingów gwarancji bankowych oraz koszty innych operacji finansowych poczynionych przez instytucje finansowe na rzecz depend? dla was bardziej stotne są błedy w pisowni jakie popełniam tak jakbyście sami ich nie popełniali ale z drugiej strony czego wymagać od ludzi wierzących w takie bzdury jak 200 milionów usd kredytu dla spółki depend?
  • Re: Kolega "pesymista" Autor: ~ok [83.168.88.*]
    Podaj przykłady , może tak - przykład jednej spółki !
[x]
DEPEND -4,00% 0,25 2015-03-02 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.