dla mnie też Kukolewski był jakby gwarantem tego, że wszystko bedzie ok do czasu.
pomyslales dlaczego on ma tylko 32,65% akcji? bo zapewe wiesz, że dopiero od 33% trzeba informować rynek o każdej zmianie.
zapewnie nie zainteresowałes sie tym ,ze na walnym na którym byłem Kukolewski zgłosił ponad 1 mln akcji mniej choc wiemy, że nie trzeba wszystkich akcji zgłaszać, ale to było zastanawiające.
po prostu kilka rzeczy mi sie nie spodobało i dlatego pisze, żeby Ci slepo nie wierzą w komunikaty firmy sami zaczeli sprawdzac.
nie chce Cie do niczego przekonywać bo to są w koncu Twoje pieniądze a wracajac do PCG to smiem twierdzić, że nie istnieje przynajmniej ta ze stronie intenretowej która wkleiłes bo ani ich nie ma pod tym adresem a linia telefoniczna jest odcieta. reszte sprawdz sobie sam.
Jak chcesz sie dowiedziec czego sie dowiedział NWA to jeszcze raz uwaznie przeczytaj to co napisał. To że NWA nie ma akcji to mozna wyczytac, Wariat czy cos sprzedawał a jezeli tak to ile nie mam pojecia bo nie sledze na bierzaco forum wiec nie chce dego sie ustosunkowywac a jakies sugestie na temat tego ze ja nie mam prawie wogole to sobie odpusc bo pewnie mam wiecej niz ty i kilku podobnych do Ciebie razem wzietych. I ostatanie sugerowanie ze jezeli ktos nie ma akcji to jest idiota zostaw sobie dla siebie bo to kto nim jest dopiero sie okaze o ile wogole bedzie mozna tak to nazwac... sa osoby które NC omijaja z daleka i ka jak najbardziej ich rozumiem ale nigdy idiotami bym ich nie okreslil juz predzej odwrotnie ;] Tym czasem ucinam moja oktywnosc na forum do czasu kolejnych komunikatow i mozliwosci wypowiedzenia sie w konkretnej sprawie.
Dnia 2013-11-22 o godz. 13:52 ~nwa napisał(a):
> dla mnie też Kukolewski był jakby gwarantem tego, że
> wszystko bedzie ok do czasu.
pomyslales dlaczego on ma
> tylko 32,65% akcji? bo zapewe wiesz, że dopiero od 33%
> trzeba informować rynek o każdej zmianie.
zapewnie nie
> zainteresowałes sie tym ,ze na walnym na którym byłem
> Kukolewski zgłosił ponad 1 mln akcji mniej choc wiemy, że
> nie trzeba wszystkich akcji zgłaszać, ale to było
> zastanawiające.
po prostu kilka rzeczy mi sie nie
> spodobało i dlatego pisze, żeby Ci slepo nie wierzą w
> komunikaty firmy sami zaczeli sprawdzac.
nie chce Cie do
> niczego przekonywać bo to są w koncu Twoje pieniądze a
> wracajac do PCG to smiem twierdzić, że nie istnieje
> przynajmniej ta ze stronie intenretowej która wkleiłes bo
> ani ich nie ma pod tym adresem a linia telefoniczna jest
> odcieta. reszte sprawdz sobie sam.
Idz ze swoimi problemami odnosnie Prometheusa do prokuratury. Zadzwon do ambasady USA w Warszawie, ze oszustow namierzyles. Sprawdz jeszcze ta kancelarie notarialna w ktorej umowe podpisywali. Obserwuj tez posiadlosc Kukolewskiego, bo moze sobowtor z brakujacymi akcjami - 1 mln tak?- bedzie wychodzil. Duzo pracy masz przed soba. Czekamy niecierpliwe na kolejne sensacyjne doniesienia, ok? Bierz sie chlopie zatem do roboty i walcz ze wszystkich sil o kase stracona akcjonariuszy. Uchron ich przed nieszczesciem, ktore ich czeka. Licze na ciebie.
widzisz znachor, tyle ze ja nie mam problemów bo akcji tej spolki nie posiadam.
grzeje mnie to czy stracisz czy zarobisz nie napisałem tego dla Ciebie a jesli tylko tyle potrafisz odpisac to żałuje, że w ogole napisałem zwracajc sie do Ciebie
Dnia 2013-11-22 o godz. 14:50 ~nwa napisał(a):
> widzisz znachor, tyle ze ja nie mam problemów bo akcji tej
> spolki nie posiadam.
grzeje mnie to czy stracisz czy
> zarobisz nie napisałem tego dla Ciebie a jesli tylko tyle
> potrafisz odpisac to żałuje, że w ogole napisałem zwracajc
> sie do Ciebie
Do czasu staram sie normalnie rozmawiac. Jednak jak piszesz o podejrzeniu wobec Prometheusa to smiech mnie ogarnia. BoA - jeden z najpotezniejszych na swiecie nie sprawdzil by ich, nie ustanowil powiernikiem i przelal olbrzymie sumy na konta powiernicze spolce, ktorej telefony odcieli?!
Pamietam cie z PSW - tez mialem ich akcje, przynajmniej nie stracilem bo czulem co sie swieci - ty za to pisales duzo i namietnie i jaka to swietlana przyszlosc im przepowiadales. Gdzie sa dzisiaj , wszyscy wiemy. Z twoja wiarygodnoscia jest podobnie. Piszesz od wczoraj zatroskany o wszystkich akcjnariuszy, nie majac akcji.
Ja nigdy nie pisze na forach spolek, ktorych akcji nie posiadam. W jakim celu? Chwilowo, do momentu finalnego infa grupa zniecierpliwionych bedzie w nartarciu. Jednak jakie mamy przez caly tydzien obroty. To tez daje do myslenia.
Dyskusje koncze.
napisalem kilka rzeczy a Ty piszesz o mojej wiarygodnosci. niezle.
piszesz ze BoA ich musial sprawdzic. czy Ty widziales choć jeden dokument z PCG, albo z BoA? wszystko o czym piszesz jest podawane przez spolke Depend.
nie wiem skąd tekst o przelaniu przez Bank kwot na konta powiernicze PCG
Ty widze, że nie masz nawet pojecia w jaki sposob bedzie to finalizowane.
trzeba bylo byc na walnym to prezes by Ci powiedział, że PCG dopiero bedzie szukał chetnych podmiotów, ktore udzielą kredytu na 1mld USD bo tyle wynosi kwota dla tego syndyku.
zadzwon do Kluby to może Ci powie.
Zaden BoA nie bedzie tego finansował sam o ile w ogole cos bedzie finansował (z tego co pamietam bo moge sie mylic).
spróbuj sie dodzwonić do tej ogromnej spolki w USA.
ja probowałem i dlatego napisałem to co napisałem. nie pisze, żeby kupować czy sprzedawac akcje. kazdy decyduje sam o swojej kasie.
Dnia 2013-11-22 o godz. 15:53 ~nwa napisał(a):
> sorry, ale zachowujesz sie jak dzieciak.
napisalem kilka
> rzeczy a Ty piszesz o mojej wiarygodnosci. niezle.
piszesz
> ze BoA ich musial sprawdzic. czy Ty widziales choć jeden
> dokument z PCG, albo z BoA? wszystko o czym piszesz jest
> podawane przez spolke Depend.
nie wiem skąd tekst o
> przelaniu przez Bank kwot na konta powiernicze PCG
Ty
> widze, że nie masz nawet pojecia w jaki sposob bedzie to
> finalizowane.
trzeba bylo byc na walnym to prezes by Ci
> powiedział, że PCG dopiero bedzie szukał chetnych
> podmiotów, ktore udzielą kredytu na 1mld USD bo tyle wynosi
> kwota dla tego syndyku.
zadzwon do Kluby to może Ci powie.
>
Zaden BoA nie bedzie tego finansował sam o ile w ogole cos
> bedzie finansował (z tego co pamietam bo moge sie mylic).
> spróbuj sie dodzwonić do tej ogromnej spolki w USA.
ja
> probowałem i dlatego napisałem to co napisałem. nie pisze,
> żeby kupować czy sprzedawac akcje. kazdy decyduje sam o
> swojej kasie.
i znowu sugerujesz ze spolka kreci ...klamie itp. Masz chyba ze soba klopot z tego co widze. Zastanawiajace jest to ze piszesz na forum spolki ktorej akcje dawno sprzedales i teraz jestes pewny ze spolka kreci. W jakim celu? Wogule smieszne jest to ze pare dni obsuwy na malym wolumenie i juz zmiana nastroju wielu ze SCIEMA-KLAMSTWA buahahahahahahaahah.....a gzie byles kolego jak kurs niedawno siedzial przez ponad 2 tyg powyzej 50 gr? odzywasz sie nagle jak zszedl ponizej 50 gr
bylem tutaj naprawde dlugo. nie mam celu aby pisac cos zlego odnosnie spolki, poniewaz nie mam dowodów a pisze tylko o tym czego sie dowiedziałem.
po co pisze? moze troche dlatego, że wisze sobie na PMI :) i z sentymentu tutaj zajrzałem, ale tak naprawde to dlateo aby ludzie sami zaczeli myslec i szukac odpowiedzi.
dobrze wiesz, że jesli nie bedzie komunikatu to zejdzie i poniżej 40gr, tak to juz tutaj jest. przez prawie rok sam przeżylem to kilkakrotnie.
życze Wam jak najwiekszych zyskow bo to co sam sie dowiedziąłem nie oznacza, że kurs akcji nie poleci na 2 pln.
Dnia 2013-11-22 o godz. 16:26 ~nwa napisał(a):
> bartek,
bylem tutaj naprawde dlugo. nie mam celu aby pisac
> cos zlego odnosnie spolki, poniewaz nie mam dowodów a pisze
> tylko o tym czego sie dowiedziałem.
po co pisze? moze
> troche dlatego, że wisze sobie na PMI :) i z sentymentu
> tutaj zajrzałem, ale tak naprawde to dlateo aby ludzie sami
> zaczeli myslec i szukac odpowiedzi.
dobrze wiesz, że jesli
> nie bedzie komunikatu to zejdzie i poniżej 40gr, tak to juz
> tutaj jest. przez prawie rok sam przeżylem to kilkakrotnie.
> życze Wam jak najwiekszych zyskow bo to co sam sie
> dowiedziąłem nie oznacza, że kurs akcji nie poleci na 2
> pln.
pozdrawiam i juz nic nie pisze.
Ty tutaj cały dzień naganiasz i zniechecasz. Tez się dziwie jak ktoś z dobrej wiary pisze o akcjach których nie ma. Ja tez cię pamietam z PSW jakie bzdury wypisywales o świetlnej przyszlosci. Sądzisz ze Depend oklamuje GPW, oni nie robią emisji i nie musza sciemniac bo po co. Znachor chyba już rok tu jest a ty pojawiłes się na chwile i teraz chcesz wrocic kupując tanio, bo w tym celu piszesz a nie innym.
Dnia 2013-11-22 o godz. 16:26 ~nwa napisał(a):
> bartek,
bylem tutaj naprawde dlugo. nie mam celu aby pisac
> cos zlego odnosnie spolki, poniewaz nie mam dowodów a pisze
> tylko o tym czego sie dowiedziałem.
po co pisze? moze
> troche dlatego, że wisze sobie na PMI :) i z sentymentu
> tutaj zajrzałem, ale tak naprawde to dlateo aby ludzie sami
> zaczeli myslec i szukac odpowiedzi.
dobrze wiesz, że jesli
> nie bedzie komunikatu to zejdzie i poniżej 40gr, tak to juz
> tutaj jest. przez prawie rok sam przeżylem to kilkakrotnie.
> życze Wam jak najwiekszych zyskow bo to co sam sie
> dowiedziąłem nie oznacza, że kurs akcji nie poleci na 2
> pln.
pozdrawiam i juz nic nie pisze.
wow....a co takiego sie dowiedziales? to ze bez infa niektorzy wykorzystaja do wyjscia na stratach to bylo pewne. Ale na dzis sie nic nie zmienilo w kwestii kredytu wiec? ale ty sie cos dowiedziales buahahahahahaha
Spekulant! Wszyscy umieją czytać, więc po co wklejasz to samo. Ostatnie info jest już bardzo konkretne i tego się trzymamy. Oni sami w Dependzie nie przypuszczali, ze tyle to potrwa. Dużo się od kwietnia zmieniło: umowy podpisane, konsorcjum zamknięte, czekamy na harmonogram. Napij się lepiej browara, zalicz jakaś panienke a nie przed kompem ciagle sleczysz.
nie rozumiem co się stało że tak zmieniły się Wasze komentarze. kilkanaście dni temu euforia a teraz co - czarnowidztwo? pewnie czekaliście na harmonogram 8 listopada a harmonogramu nie ma. no i co? nie ma teraz to będzie później. DEPend podaje takie komunikaty jakie do niego dochodzą. to że są opóźnienia w terminach nie ma żadnego znaczenia. rozumiem że część z Was wpadła na 5 min żeby podwoić kapitał a tu taka niespodzianka.
Dnia 2013-11-22 o godz. 13:56 ~jarek napisał(a):
> nie rozumiem co się stało że tak zmieniły się Wasze
> komentarze. kilkanaście dni temu euforia a teraz co -
> czarnowidztwo? pewnie czekaliście na harmonogram 8
> listopada a harmonogramu nie ma. no i co? nie ma teraz to
> będzie później. DEPend podaje takie komunikaty jakie do
> niego dochodzą. to że są opóźnienia w terminach nie ma
> żadnego znaczenia. rozumiem że część z Was wpadła na 5 min
> żeby podwoić kapitał a tu taka niespodzianka.
dokladnie kolego. Zobacz ile nowych ktorzy weszli niedawno i naganiali juz nie ma. Nie zarobili szybko milinow i juz sie wysypali.
Dnia 2013-11-22 o godz. 14:11 ~4,5% napisał(a):
> Prezes zrobi wam na choinkę nową niespodziankę. Wyjaśni, że
> te 200.000.000 $ było dla wszystkich ubiegających się, nie
> dla samego Dependa :)
a nie lepiej ze prezes napisze ze dostana 20 tys usd? chyba lepiej dla ciebie i twoich " madrych " postow buahahahahahahahahahahahahahaahahahahahah
Bartek ( i Tobie podobni ) robicie z siebie idiotów chłopak wam normalnie pisze o FAKTACH do których dotarł albo dotarli inni a o ktorych sie dowiedział i dzieli sie tymi informacjami a Wy po kilku konkretnych tekstach znowu piszesz cos w stylu "wow....a co takiego sie dowiedziales?" albo jestes głupcem albo go z siebie robisz a może trzeba Ci pisac drukowanymi literami zebys nie zadawał pytan po tym jak padły juz na nie wyczerpujace odpowiedzi chciał napisac to o czym wie i uwaza ze powinien sie podzielic ta wiedza a kto co z nia zrobi to jego sprawa ale rzucanie jakis chamskich tekstow o tym ze niby nagania itd jest nie na miejscu. Rzucacie sie na nwa choc wykorzystał forum w 100% własciwy sposób nie pisze beznadziejnych tekstow w przeciwienstwie do kilku kretynow i w pewnej czesci do was tylko dzieli sie sprawdzonymi przez siebie otwierajac sie na opinie innych ( niestety jak pokazaliscie nie ma tu z kim konkretnie pogadac ) Sam posiadam troche akcji ( choc mniej niz w szczytowym okresie ) miałem juz wczesniej informacje na tematy ktore poruszył NWA dzieki czemu mam wieksza swiadomosc ryzyka i nie uważam aby złem było to by każdy ta swiadomosc miał wrecz przeciwnie dobrze ze nwa o tym poinformowal i zamiast na niego naskakiwac powinniscie mu za to podziekowac ! Nie martwcie sie nawet jesli ktos ta inf. sie zausgruje to jeden samotny wilk nie bedzie mial wiekszego wplywu na kurs moze poza chwilową jego zmiana ale predzej czy pozniej rynek to skoryguje.
a co takiego sie dowiedzial? bo ja dalej nie wiem? najlepsze jest to ze TY...NWA i Wariat czyli bylacy WZA dependa najbardziej zaangazowani na forum ludzie juz prawie nie maja akcji. I co na to powiesz? I kto tu jest idiota?
piszecie o obrotach ze są małe i co z tego że są małe jak kurs wraca jak bumerang na 0,20zł niedawno było powyżej 0,56zł a teraz już 0,42zł a co jeśli nie będzie pozytywnego infa w następnym tygodniu mamy znowu 0,20zł
Ja też miałem wątliwości, i strona prometheuscapital.us to nie jest strona naszego prometeusza ;) Miałem wątpliwości czy ta firma w ogóle istnieje, dopóki nie robiłem sprawy kredytu dla polskiej firmy, która starała się o 33 mln zł. Pani Prezes tejże firmy kontaktowała się z prometheusem, odpowiedziano jej że proces przyznawania pieniędzy może być bardzo długi.
Dnia 2013-11-23 o godz. 12:25 ~jorgenn napisał(a):
> czyli z jankesami nam szybko nie pójdzie ,ale miejmy
> nadzieje że się sprężą a narazie bez infa nasz walorek tyż
> odbije !
My mamy cala kredytowa epopeje bez mala za soba, Jestesmy po dlugim i zmudnym procesie staran i czekamy tylko na harmonogram. Skomplikowany twor jakim jest konsorcjum kredytowe, w ktorm uczestniczy wiele podmiotow byl przyczyna, ze...szybko nie poszlo. W tej chwili jestesmy niczym maratonczyk , ktory wbiegl po wielu kilometrach na stadion i jest na finalowych kratkach. Wiecie co bedzie zawieszone na szyi zwyciezcy tj. najbardziej wytrwalych akcjonariuszy. Zycze wszystkim wlasnie tego.
Dnia 2013-11-23 o godz. 12:25 ~jorgenn napisał(a):
> czyli z jankesami nam szybko nie pójdzie ,ale miejmy
> nadzieje że się sprężą a narazie bez infa nasz walorek tyż
> odbije !
Do połowy bieżącego tygodnia tj do 23/10/2013 zbierane są ostatnie dokumenty od członków syndykatu. Są to Credit Facility Agreement i Collateral Assignment Agreement. 2. Dokumenty te muszą zostać jeszcze rozesłane do banków tworzących konsorcjum, który to proces będzie realizowany w ciągu bieżącego tygodnia tj.do 25/10/2013, po otrzymaniu ostatnich brakujących kompletów dokumentów, o których mowa w punkcie powyższym. 3. Wdrożenie zweryfikowanych umów planowane jest wstępnie na 5 listopada 2013 r. Warunkiem jest otrzymanie do tej daty zwrotnych potwierdzeń od banków tworzących konsorcjum. 4. Sporządzenie Harmonogramu Wypłat spodziewane jest w terminie 3 dni bankowych od realizacji punktu
Fragment z komunikatu 19/2013 data 2013-04-11 09:51:21
.........Według wiedzy zarządu Spółki Depend SA procesy związane z kredytem strukturyzowanym są na finalnym etapie procedowania, czas od dziś do zamknięcia transakcji, co rozumiane być powinno, jako przelew środków, nie powinno potrwać dłużej niż dwa miesiące.......
a to komunikat z 22.10.2013r
Do połowy bieżącego tygodnia tj do 23/10/2013 zbierane są ostatnie dokumenty od członków syndykatu. Są to Credit Facility Agreement i Collateral Assignment Agreement. 2. Dokumenty te muszą zostać jeszcze rozesłane do banków tworzących konsorcjum, który to proces będzie realizowany w ciągu bieżącego tygodnia tj.do 25/10/2013, po otrzymaniu ostatnich brakujących kompletów dokumentów, o których mowa w punkcie powyższym. 3. Wdrożenie zweryfikowanych umów planowane jest wstępnie na 5 listopada 2013 r. Warunkiem jest otrzymanie do tej daty zwrotnych potwierdzeń od banków tworzących konsorcjum. 4. Sporządzenie Harmonogramu Wypłat spodziewane jest w terminie 3 dni bankowych od realizacji punktu
Spółka podaje terminy zgodnie ze swoją oceną, więc jak ma dawać precyzyjny termin, jak wszystkie czynności są od niej niezależne... zaczynacie wszyscy jątrzyć bo chcecie tanio odkupić to co wysypaliście... może wam się uda, może nie... kredyt to nie ściema... info ze źródeł zbliżonych do AITI
Ja jak nie jestem czegoś pewien to nie wypowiadam się a tutaj to duża różnica w czasie jak tak będą wróżyć to wpędzą się w lata . Nie lepiej było napisać w kwietniu że kredyt zostanie przyznany w roku 2014 lub 2015r tylko jakby Kluba się wysypał