• Re: Teraz konkrety Autor: ~qwerty [83.238.74.*]
    czy ktoś z nas należy do SII???
  • Re: Teraz konkrety Autor: ~jaz [89.74.233.*]
    Hej ~qwerty
    ja sie wlasnie zapisalem. Trzeba by uzgodnic co napisac do nich

Jakies sugestie?

Jest na forum kolega o nicku ~Akconariusz ktory pisze na innym watku ze napisaal prosbe o interwencje do SII i KNF wiec tez jest chyba czlonkiem. Moze kolega sie podzieli dokladnie co napisal?
  • Re: Teraz konkrety Autor: ~qwerty [83.238.74.*]
    Miło jakby kolega ~Akconariusz się odezwał.
  • Re: Teraz konkrety Autor: ~Akcjonariusz [46.204.80.*]
    Jestem członkiem SII, już napisałem do Stowarzyszenia w tej sprawie, poprosiłem o wsparcie w zakresie utworzenia porozumienia przy SII lub wsparcia dla kolegi Świeżaka27, który deklarował, że mógłby się pojawić na NWZA i nas reprezentować.
    Niestety SII nie odzywa się do mnie... a szkoda jutro będę pisał do Prezesa SII w tej sprawie.

Znalazłem wzór porozumienia VENO, dałem link. Musielibyśmy mniej więcej coś takiego spisać.

Wysłałem tez skargę do KNF i zachęcam wszystkich by zrobili to samo. Skarga w związku z oświadczeniem LU Chemie a.s. z 20.12.2012 , że nie zwiększą zaangażowania oraz wg mnie cena transakcyjna za jaką LU Chemie nabyła akcje Permedia była wyższa, niestety nigdzie jej nie podano. Bardzo licze , że KNF zajmie sie tą sprawą niestety zgodnie z k.p.a. mają czas na załatwienie mojej skargi i nie są obowiązani do odpowiedzi z dnia na dzień.

Piszcie skargi do KNF i zgłaszajcie się do SII - może coś się ruszy jak dostanę kilkadziesiąt zgłoszeń.
  • Re: Teraz konkrety Autor: ~kamari [178.36.229.*]
    Ja już rozmawiałam z prawnikiem SII, jeszcze nie wiadomo czy sie tym zajmą, więc wszyscy członkowie SII piszcie i dzwońcie do nich, by ich bardziej zainteresować.
    P.S.
    Składka SII wynosi 90 zł rocznie - za to jest zniżka w prowizjach w wielu biurach maklerskich
  • Re: Teraz konkrety Autor: ~marco [78.159.88.*]
    Właśnie też napisałem skargę do KNF można to zrobić przez internet, piszcie tez im więcej skarg dostaną to może poważnie się tym zajmą.
    Wchodzimy na KNF - kontakt -formularze skargowe- skarga na spółkę publiczną.
    Tylko może ustalimy jeden wzór i piszmy to samo?? Ja wyśle jeszcze skargi od znajomych zasypiemy ich....
  • Re: Teraz konkrety Autor: ~Akcjonariusz [37.31.31.*]
    Może zasypywać ich nie ma co natomiast, jeśli jest nas kilkadziesiąt osób, na pewno po jednym zgłoszeniu do KNF można wysłać, coś muszą odpowiedzieć w przeciągu 2 tygodni. Do tego obliguje k.p.a. Powinni też zacząć sprawę wyjaśniać.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~nowytu [193.138.110.*]
    dodalem swoje 1725 sztuk
    pozdrawiam
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~qwerty [83.238.74.*]

5% przekroczymy na pewno. Prosze zapisywać zlecenia z długim terminem a nie na 1 sesję.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~qwerty [83.238.74.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/9,1320268.html
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~Akcjonariusz [46.204.80.*]
    Jestem członkiem SII, już napisałem do Stowarzyszenia w tej sprawie, poprosiłem o wsparcie w zakresie utworzenia porozumienia przy SII lub wsparcia dla kolegi Świeżaka27, który deklarował, że mógłby się pojawić na NWZA i nas reprezentować.
    Niestety SII nie odzywa się do mnie... a szkoda jutro będę pisał do Prezesa SII w tej sprawie.

Znalazłem wzór porozumienia VENO, dałem link. Musielibyśmy mniej więcej coś takiego spisać.

Wysłałem tez skargę do KNF i zachęcam wszystkich by zrobili to samo. Skarga w związku z oświadczeniem LU Chemie a.s. z 20.12.2012 , że nie zwiększą zaangażowania oraz wg mnie cena transakcyjna za jaką LU Chemie nabyła akcje Permedia była wyższa, niestety nigdzie jej nie podano. Bardzo licze , że KNF zajmie sie tą sprawą niestety zgodnie z k.p.a. mają czas na załatwienie mojej skargi i nie są obowiązani do odpowiedzi z dnia na dzień.

Piszcie skargi do KNF i zgłaszajcie się do SII - może coś się ruszy jak dostanę kilkadziesiąt zgłoszeń.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~hary butch rejnolds [188.33.21.*]
    Potrzebujemy lidera, który wie co czynić w takich okolicznościach. Bez lidera nic nie zdziałamy. Argument, że ktoś blisko mieszka i może tam pojechać jest słaby. Z całym szacunkiem ale dla kogoś kto ma 500 akcji barierą będzie opłata 30 zł za uczestnictwo w walnym zgromadzeniu. Taki akcjonariusz najpewniej nawet nie udzieli pełnomocnictwa, tylko będzie śledził rozwój sytuacji. Potrzebujemy 2,3 dużych akcjonariuszy, którzy to poprowadzą. Skargi do KNF oraz wnioski do SII należy pisać.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~Akcjonariusz [37.30.204.*]
    Kolega ma rację z liderem - kto się czuje na siłach żeby sporządzić dokumentację porozumienia , formalnie ruszyć z przyłączaniem się kolejnych osób i pojedzie na NWZA oraz będzie starał się o wsparcie SII?
    Na ile zdalnie będę mógł pomóc mogę się zaangażować, niestety od strony formalnej nie mam dostatecznej wiedzy jak załatwić ten temat przy naszym rozproszeniu po Polsce.

Przy czym uważam, że decydujące będzie wsparcie SII.

• Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~jaz [85.158.138.*]
    Jest jeszcze jeden motyw ktorego mozna sie trzymac gdybysmy byli w kupie i stac nas by bylo n aprawnika

http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114508,13693429,Ten_wyrok_zmieni_sytuacje_spolek__Jak_cie_stac__to.html#BoxBizTxt#ixzz2QMJlP2wr

Najwazniejsza czesc:
    Przypadek PZU może też pomóc w ograniczaniu patologii na polskim rynku kapitałowym związanym z zatrzymywaniem zysku w spółkach, z których główny właściciel wyciąga pieniądza na inne sposoby, np. za usługi konsultingowe i licencje. Za pośrednictwem innych spółek z grupy w ostatecznym rozrachunku lądują wyłącznie na koncie głównego akcjonariusza. Motywem zatrzymania zysków może być też chęć wycofania spółki z giełdy. Wówczas główny właściciel skupuje akcje w wezwaniu, a później pod przymusem od resztki właścicieli. Gdy przejmie wszystkie, cała gotówka w kasie jest tylko jego. Teraz każdy akcjonariusz, który poczuje się pokrzywdzony brakiem dywidendy, ma duże szanse wygrać w sądzie.

Podsumujmy w 1 poście zbiór argumentów przeciwko wezwaniu za 7 PLN, w tym zastrzeżeń wynikających z wyroku, który mówi, że należy wypłacać dywidendę.

aktualne:

3425
    2506
    5060
    1000
    5346
    11238
    2497
    1447
    4500
    1185
    10000
    338
    2944
    846
    250
    115
    400
    1099
    1791
    4000
    1350
    937
    1252
    1800
    500
    11328
    500
    333
    2654
    650
    5250
    1700
    3000
    846
    1000
    610
    846
    2604
    1000
    2867
    1000
    2000
    229
    240
    210
    333
    1471
    5483
    150
    200

SUMA: 112330

mamy ok. 6% wszystkich akcji
    Dostałem odpowiedź z SII. Są zainteresowani pomocą. W razie zwołania walnego pojadą na nie, wezma od nas pełnomocnictwa i zagłosują przeciwko uchwale w sprawie wycofania akcji z obrotu.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~jaz [85.158.138.*]
    Podsumowanie kwestii ktore pojawily sie do te pory:

- Naruszenie interesu mniejszościowych akcjonariuszy poprzez wprowadzenie w błąd przez wzywającego LU Chemie a.s. , która to spółka zawiadamiała 20.12.2012 roku raport „Zawiadomienie w trybie art. 69 ust. 1 Ustawy o ofercie” (raport nr 14/2012), iż nie zamierza w okresie 12 miesięcy zwiększać zaangażowania, tymczasem z informacji uzyskanych jak w raporcie „Informacja dotycząca planowanego wezwania dokonywanego przez LU Chemie, a.s.” (raport nr 20/2013 ) wynika, że w najbliższym czasie zamierza zwiększyć zaangażowanie i wycofać spółkę z publicznego obrotu.
    - Powyzsze zawiadomienie ktore okazalo sie byc nieprawdziwe moglo miec znaczacy wplyw na cene akcji Spolki wg ktorej okreslona zostala cena w wezwaniu
    - nie poinfromaowanie rynku jaka była ostatnia cena za jaką LU Chemie a.s. nabyło akcje od Bochemie a.s. w związku z czym istnieje podejrzenie, że cena w planowanym wezwaniu jest zaniżona. (cena wezwania nie moze byc nizsz niz najwyższej ceny, jaką za akcje będące przedmiotem wezwania podmiot obowiązany do jego ogłoszenia, podmioty od niego zależne lub wobec niego dominujące lub podmioty będące stronami zawartego z nim porozumienia, zapłaciły w okresie 12 miesięcy przed ogłoszeniem wezwania, albo najwyższej wartości rzeczy lub praw, które podmiot obowiązany do ogłoszenia wezwania lub podmioty, o których mowa powyżej, wydały w zamian za akcje będące przedmiotem wezwania, w okresie 12 miesięcy przed ogłoszeniem wezwania)
    - Istnienie podejrzenia ze Spoka bedac w dobrej kondycji finansowej nie wyplacila dywidendy przez co naruszyla dobre obyczaje za ktore zostala uznana wyplata dywidendy.
    - Dodatkowo W swietle faktu iz glowny akconariusz oglosil wezwanie iz zamierza wycofac Spoke z gieldy istnienie podejrzenie iz motywem nie wyplacenia dywidendy byla chec zanizenia ceny akcji Spolki i chec przejecia zatrzymanych zyyskow.
    - Istnienie podejrzenia ze Uchwala ZWZA z 10 maja Spółki podjeta zostala na szkode akconariuszy mniejszosciowych jako ze Spoka wyrazila zgode na udzielenie pozyczki w celu ogloszenie wezwania i doprowadzenie do zniesienia dematerializacji akcji czyli
    ograniczenia mozliwosci ich zbycia przez akcjonariuszy mniejszosciowych. Isnieje podejrzenie ze ogloszenie wezwania za pieniadze pozyczone od Spoki i jednoczesnie ogloszenie zamiaru zniesienia zdematerializowania akcji moze znaczaco wplynac na decyzje wielu akcjonariuszy mniejszosciowych odnosnie odpowedzenia na wezwanie.
    Uchwala: (Spolka niniejszym wyraża zgodę na zawarcie umowy pożyczki przez Spółkę, działającą jako pożyczkodawca, z akcjonariuszem LU Chemie a.s. z siedzibą w Pradze (pożyczkobiorcą), w kwocie nie wyższej niż 6.000.000,00 zł (sześć milionów złotych), zastrzegając, że pożyczka zostanie przeznaczona na nabycie akcji Spółki w drodze wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji Spółki, o którym mowa w art. 91 ust. 6 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (j.t. Dz.U. Nr 185, poz. 1439 ze zm.), w celu zniesienia ich dematerializacji i wycofania tych akcji z obrotu na rynku regulowanym).

Podsumowanie zadan
    - Wycofanie sie z planu zniesienia dematerializacji akcji jako krzywdzacego interes akcjionariuszy mniejszosciowych
    - Ujawnienie przez podmiot oglaszajacy wezwanie najwyższej ceny, jaką za akcje będące przedmiotem wezwania podmiot obowiązany do jego ogłoszenia, podmioty od niego zależne lub wobec niego dominujące lub podmioty będące stronami zawartego z nim porozumienia, zapłaciły w okresie 12 miesięcy przed ogłoszeniem wezwania, albo najwyższej wartości rzeczy lub praw, które podmiot obowiązany do ogłoszenia wezwania lub podmioty, o których mowa powyżej, wydały w zamian za akcje będące przedmiotem wezwania, w okresie 12 miesięcy przed ogłoszeniem wezwania)
    - W razie kontunuacji checi wezwania przez Spolke Lu Chemie powolanie niezaleznego rewidenta w celu okreslenia ceny wedlug wartosci godziwej Spolki jako ze cena 7zl nie jest wg nas wartoscia godziwa gdyz Spolka posiada wartosc ksiegowa ponad 2 krotnie wyzsza oraz generuje zyski i wg opini zarzadu nie istnieja powazne zagrozenia dla przyszlej zyskownosci Spolki
    http://www.sii.org.pl/ochrona,praw/dokumenty,prawne/pelnomocnictwo,na,walne,zgromadzenie;4791.html#ak4791

na tej stronie znajduje się wzór pełnomocnictwa, które w razie potrzeby, moglibyśmy wykorzystać.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~swiezak27 [37.190.229.*]
    Ja nadal deklaruje chec wspołpracy i w razie potrzeby mogę nas reprezentowac na walnym chociaż pewnie byłoby lepiej żeby był to ktoś zSII , w tej chwili mam ograniczony dostęp do rachunku i nie wystawiłem jeszcze swoich 5100 szt. po30z ale zrobie to napewnod o poniedziałkowej sesji także będzie naszych akcji jeszcze wiecej, solidaryzujmy sie i działajmy żeby nie skonczyło sie jedynie na samym gadaniu. Akcjonariusz może pan by tym wszystkim pokierował reszte akcjonariuszy zdopingowacby zarejestrowali swoje akcje w swoim BM na WZA. w razie jakiś pytań i ustalen zostawiam swój nr. tel 791911365
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~Akcjonariusz [46.205.111.*]
    Mam odpowiedź z SII. Stowarzyszenie pomoże, właśnie ustalam jak udzielić im pełnomocnictwa. Do Was prośba, żeby rozpropagować ta informację na wszystkich forach.
    Najlepiej jeśli nikt by nie odpowiedział na wezwanie, w chwili obecnej potrzebujemy ok.17% do skutecznego zablokowania uchwały o dematerializacji, zakładając że LU Chemie a.s. nie kupi żadnej akcji.
    Skargę do KNF wniosłem, wciąż bez odpowiedzi.

Wycinek odpowiedzi z SII.
    (..)
    Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych w przypadku zwołania walnego zgromadzenia w sprawie zniesienia dematerializacji pojawi się na tym walnym zgromadzeniu. Gotowi jesteśmy także przyjąć pełnomocnictwa od akcjonariuszy, którzy chcieliby głosować przeciw uchwale.

Pod poniższym linkiem znajdzie Pan natomiast wiele informacji dotyczących walnych zgromadzeń spółek publicznych (punkt czwarty):
    http://www.sii.org.pl/2210/ochrona-praw/eksperci-sii-radza.html#ak2210
    (..)

Jeśli chodzi o skarżenie uchwały to MUSI zaangażować się ktoś z większą ilością kapitału - opis http://www.sii.org.pl/5980/ochrona-praw/eksperci-sii-radza/kto-i-kiedy-moze-wytoczyc-powodztwo-o-uchylenie-uchwaly-wza.html#ak5980.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~Akcjonariusz [46.205.73.*]
    Na forum Stockwatch.pl WIKUS prowadzi korespondencję z SII, będzie grał pierwsze skrzypce, przekaże informacje jak udzielić pełnomocnictwa SII.

http://www.stockwatch.pl/forum/wpisy-759p9_PERMEDIA.aspx
    WIKUS ize stochwatch.pl i QWERTY z bankiera to ta sama osoba:)

pozdrawiam
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~hary butch rejnolds [188.33.127.*]
    dorzuciłem swoje 15 184 na 30 zł
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~marco [195.47.201.*]
    To co teraz czekamy na sygnał od SII i dajemy im pełnomocnictwo do reprezentacji im szybciej dostaniemy wzory pełnomocnictw tym szybciej i więcej akcji zbierzemy.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~MAŁY KAZIO [77.115.219.*]
    Te 600 i 1000 przed 15 h to mój skromny dorobek. ;-):-)
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~xgregx [80.42.104.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/12,1321142-Chca-wycofac-spolke-z-gieldy---SII-podpowiada--co-robic.html
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~marco [31.63.210.*]
    A ile potrzebujemy akcji i procent głosów żeby zablokować uchwałę? I co się stanie jeśli nie skupią od Nas akcji mogą wycofać spółkę i co wtedy z Naszymi akcjami? Ile muszą mieć żeby wycofać 90%?
    od kilku dni jest podobna ilosc akcji po 30 zł.

Aktualnie to 120718 akcji. Co daje ok. 5,34% głosów.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~jaz [89.74.233.*]
    ~Akcjonariusz
    czy SII wpominalo jak ma wygladac process zbierania upowaznien?
    Czasu co prawda sporo bo caly czerwiec bedzie wezwanie ale potem pewnie od razu walne. Trzeba zaczac process juz bo im wczesniej zaczniemy tym wiecej ludzi zbierzemy. Trzeba to bedzie upublicznic na wszystkich forach itd i trzeba zaczac jak najszybciej tylko musimy uzgodnic process zbierania upowaznien, SII ma na pewo w tym doswiadczenie i powinni zasugerowac cos
    Ja swoja droga chce napisac dzis skarge na Permedie do KNF ze nie jest mozliwe ustalenie średniej ceny rynkowej z okresu sześciu miesięcy poprzedzających wezwanie poniewaz cena rynkow mogla zostac zmanipulowana i dlatego wg art. 79 ust. 1 pkt 2 ustawy o ofercie publicznej cena nie moze byc nizsza od wartosci godziwej
    Istnieje podejrzenie ze cena rynkowa zostala w sposob znaczacy zanizona poprzez nastepujace dzialania Spokii oglaszajacej wezwanie a takze nastepujacych decyzji WZA Spoki Permedia ktore podejmowane zastaly przez ten sam podmiot dominujacy w Spolce oglaszajcej wezwanie jak i w Spolce Permedia:
    1. Zglaszajacy wezwanie wrpowadzil w blad akcjonariat iz ne berdzie zwiekszal zaangazowania w ciagu nastepnych 12 mies tymczasem oglosil wezwanie
    2. Istnienie podejrzenia ze Uchwala WZA z 10 maja Spółki o pozyczce pieniedzy LU Chemie podjeta zostala na szkode akconariuszy mniejszosciowych i na szkode dla Spolki i miala znaczacy wpyw na cene akcji jako ze Spoka wyrazila zgode na udzielenie pozyczki w celu ogloszenie wezwania i doprowadzenie do zniesienia dematerializacji akcji czyli ograniczenia mozliwosci ich zbycia przez akcjonariuszy mniejszosciowych. Istnieje podejrzenie ze ogloszenie wezwania za pieniadze pozyczone od Spoki i jednoczesnie ogloszenie zamiaru zniesienia zdematerializowania akcji moze znaczaco wplynac na decyzje wielu akcjonariuszy mniejszosciowych odnosnie odpowiedzenia na wezwanie a takze notowan akcji te Spolki. Jednoczesnie Spolka wyrazajac zgode na udzielenie pozyczki Spolce oglaszajacej wezwanie ogranicza mozliwosc wzrostu organicznego swojej dzialalnosci a takze naraza Spolke na potencjalne problemy z plynnoscia. Istnieje podejrzenie ze decyzja ta nie zostala podjeta z korzyscia dla Spolki i na zasadach wolego rynku poniewaz decyzje na WZA zostala podjeta przez podmiot ktory jest podmiotem dominujacym w Spolce zarowno udzilejacej jak i otrzymujacej pozyczke.
    3. Ogloszenie zamiaru zniesienia dematerializacji Spolki bez wzgledu na wynik wezwania rowniez musial miec wplyw na cene akcji gdyz jest to traktowane przez drobnych akcjonariuszy jako znak iz wzywajacy i tak zrobi co chce czyli zniesie dematerializacje akcji a wiec ograniczy plynnosc tych aktywiow
    4. Pomimo dobrej kondycji finansowej Spolka oglosila zamiar nie wyplacenia dywidendy przez co naruszyla dobre obyczaje za ktore zostala uznana wyplata dywidendy. Dodatkowo w swietle faktu iz glowny akconariusz oglosil wezwanie iz zamierza wycofac Spoke z gieldy istnienie podejrzenie iz motywem nie wyplacenia dywidendy byla chec zanizenia ceny akcji Spolki i chec przejecia zatrzymanych zyskow.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~Akcjonariusz [188.146.228.*]
    Obecnie można założyć porozumienie, wg SII nawet w formie ustnej lub mailingu/strony internetowej. Miałoby służyć głosowaniu przeciw uchwale o dematerializacji i ewentualnym jej zaskarżeniu, przy czym koszt skarżenia uchwały wynosi 2000zł/uchwała. Przegrana to pokrycie dodatkowo kosztów postępowania.
    Porozumienie akcjonariuszy może też pozwolić na zgłoszenie uchwały lub zwołanie NWZA, żeby głosować w kwestii żądania przeprowadzenia badania przez rewidenta ds. szczególnych na temat okoliczności istotnych z punktu widzenia wezwania do zapisywania się na akcje i wycofania spółki z Giełdy.

informacja z SII w oryginale:
    (..)W kwestii spraw formalnych związanych z porozumieniem, to uczestników porozumienia nie musi łączyć żadna umowa w formie pisemnej. Porozumienie może być ustne. Mając na uwadze, że działanie członków porozumienia wymaga pewnej koordynacji najlepszym rozwiązaniem jest założenie strony internetowej z dedykowanym adresem email na który akcjonariusze będą mogli zgłaszać chęć przystąpienia do porozumienia. Od osób zgłaszających się należy wymagać oświadczenia ile mają akcji oraz zobowiązania się do przekazania informacji o każdej zmianie posiadania. Strona internetowa jest o tyle dobrym rozwiązaniem, że pozwala w łatwy sposób zakomunikować o działaniach jakie w ramach porozumienia będą podejmowane. Można to też robić rozsyłając mailing ale wówczas informacja dociera jedynie do osób, które już przekazały dane kontaktowe.

Celem porozumienia powinno być przede wszystkim głosowanie przeciwko wycofaniu akcji spółki z GPW, ponadto celem może być żądanie przeprowadzenia badania przez rewidenta ds. szczególnych na temat okoliczności istotnych z punktu widzenia wezwania do zapisywania się na akcje i wycofania spółki z Giełdy. Działania te będą jednak realizowane dopiero po zakończeniu wezwania na ewentualnym WZ, dlatego na obecnym etapie najistotniejsze jest znalezienie jak najszerszego grona akcjonariuszy, którzy nie zamierzają odpowiadać na wezwanie i gotowi są zarejestrować się na walne zgromadzenie. Dokonanie rejestracji nie jest tożsame z wzięciem udziału. Akcjonariusze, którzy zgłoszą chęć udziału w WZ będą mogli wysłać na nie swojego pełnomocnika. Wówczas powstanie możliwość udzielenia pełnomocnictwa Stowarzyszeniu lub komuś innemu, kto w ich imieniu pojedzie na WZ i zagłosuje przeciw uchwale.(..)

Upoważnienie do wykonywania głosu dla SII będzie możliwe dopiero po ogłoszeniu NWZA, wtedy SII opublikuje wzorzec upoważnienia.

Zaraz po ogłoszeniu NWZA trzeba KONIECZNIE zarejestrować swoje akcje na NWZA - koszt od 0 do 30zł w DM.

Rozpowszechnijcie ten post na forach.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~jaz [89.74.233.*]
    Kto umie robic proste strony?

ja dostalem tez odpowedz od SII

"Dziękuję za przekazane uwagi. Sprawa Permedii będzie jeszcze na pewno analizowana przez Stowarzyszenie, na obecnym etapie mogę powiedzieć, że Stowarzyszenie przygotowało zawiadomienie do KNF. Informacja na ten temat w najbliższym czasie ukaże się na stronie SII. Obecnie myślę, że trzeba poczekać jaka będzie reakcja KNF na złożone zawiadomienie"

Jest ok bo SII na pewno zrobi zawiadomienie porfesjonalnie
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~Akcjonariusz [37.30.77.*]
    Ponieważ sprawa zaszła już daleko, SII uzależnia dalsze wsparcie w zakresie zgłoszenia uchwały o powołaniu biegłego rewidenta oraz dalszą analizą, ewentualnego pozwu, czy pomocy w formalnym podejściu do porozumienia od ilości członków, którzy będą zainteresowani tą sprawą i przeznaczą swój limit 90min. porad prawnych w ramach członkostwa na tę sprawę. Poza tym wszyscy, którzy są zainteresowani na poważnie podejściem do sprawy są proszeni o wstąpienie w szeregi SII za 90zł na rok , dostaniecie wsparcie ws. Permedia oraz inne korzyści.

Patrząc racjonalnie to się po prostu opłaca ponieważ dostajecie niższe prowizje w wybranych DM (jest informacja w dziale Zniżki). Już po kilku transakcjach składka się zwraca.

Przystępując do SII proszę KONIECZNIE zaznaczyć, że powodem jest zainteresowanie działaniem ws. Permedii.

Jak zawsze proszę rozpropagować informację na forach.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~qwerty [79.186.94.*]
    Aneks do umowy pozyczki. Kwota wzrosla z 5,5mln zl do 6 mln zl ..
    możliwe że już wiedzą coś czy knf ma jakieś uwagi do wezwania.w każdym razie to jest 0,5mln różnicy w pożyczce więc pewnie by się mogło przełożyć na jakieś 0,5 zł na akcję. nic to nie zmienia. cena 7 czy 8zł jest tak samo nie do zaakceptowania.

za to widać już dobrze, że ci co zbierają powyżej 7 będą mogli zarobić. myślę że już kurs w poniedziałek nam coś powie.

dokładnie 7,63(63) PLN

mało...
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~wiarus [83.12.216.*]
    bezczelnie grają nam na nosie!!!.
    Co na to KNF???
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~turek [86.63.137.*]
    No to chyba pozamiatane - 9,45.....
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~Jahidi [89.65.66.*]
    czemu akurat 9,45 ?
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~turek [86.63.137.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/callsAndMessages/info/498315,zmiana-ceny-w-wezwaniu-do-zapisywania-sie-na-sprzedaz-akcji-spolki-permedia-sa
    podwyższyli do 9,45 PLN.

To niestety cały czas poniżej wartości godziwej.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~Jahidi [89.65.66.*]
    na jakiej stronie znajdę okno ofert ? na parkiecie nie ma notowań permedii
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~MAŁY KAZIO [77.113.52.*]
    Interia moje inwestycje. ;-):-)
    najlepsze byloby kontrwezwanie, ale to marzenie scietej glowy
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~qwerty [164.126.102.*]
    Z forum parkietu:

spolka jest warta wiecej niż 9,45 zł, ale trudno to wykazać.
    Nie widzę jakoś argumentów twardych. Dodatkowo spółka nie miała większych zysków (ponad 1 zł na akcję) od 2007 roku.

Zeby nie bylo tak zle podam kilka argumentow za wyzsza ceną:
    - WK obecnie 14,2 zł, bez gotowki nadal 7,2 zł,
    - dodatnie przeplywy operacyjne, czyli spolka zarabia realnie duzo wiecej niz ksiegowo,
    - duzy potencjal generowania gotowki. Duzy udzial w WK to zapasy i naleznosci,
    - spolka w trakcie restrukturyzacji,
    - C/P = 1/4 (przychody 4 razy wyzsze niz skorygowana kapit.).
    - jestesmy w kryzyskie. Branza chemiczna jest jednak cykliczna, wynik bedzie lepsze po kryzysie.

I najlepsze. Dlaczego w 2007 roku ci sami czesi oglaszali wezwanie po ... 104 zl ???
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~kamari [77.254.22.*]
    Tamci Czesi, co płacili 104 zł zrobili Wygrysa prezesem, a on tak "dobrze" zarządzał spółką, że odsprzedali mu wszystkie swoje akcje po 9,45 zł. Tak więc to nie są ci sami. Teraz Wygrys próbuje zrobić ten sam numer z pozostałymi akcjonariuszami.
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~hary butch rejnolds [87.206.236.*]
    dołożyłem dwie paczki z limitem 30 zł, co dalej ?
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~daros [89.76.100.*]
    Dnia 2013-06-03 o godz. 16:20 ~hary butch rejnolds napisał(a):
    > dołożyłem dwie paczki z limitem 30 zł, co dalej ?

Dalej to trzeba spokojnie czekac. Teraz jest pierwsze wezwanie, można powiedziec, że z urzędu, Po nim, chcąc wycofac spółkę z giełdy, będą musieli oglosic kolejne i tu cena będzie musiała byc już bardziej zblizona do wartosci księgowej, Na ten cel mają jakby nie patrzec 12 mln zł (dwie pożyczki od Permedi po 6 mln zł), więc pole do podwyzki ceny wezwania jest jeszcze spore.
    Dlaczego zarzad nie wywiazal sie z obowiazku i níe odniosl sie do ceny ogloszonej w wezwaniu?
    Czy to nie jest czasem prawny obowiazek ze przed rozpoczeciem wezwania zarzad MUSI skomentowac cene wezwania czy jest ona w jego opini godziwa i cena srednia akcji NIE MOZE byc jedynym argumentem?
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~Ron [89.69.126.*]
    Permadianie Mniejszościowi - wielki szacun i pozdrowienia z YAWAL-a, mam nadzieję że naszym mniejszościowym też nie zabraknie Yay
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~qwerty [217.212.231.*]
    Dnia 2013-06-05 o godz. 22:09 ~jaz napisał(a):
    > Dlaczego zarzad nie wywiazal sie z obowiazku i níe odniosl
    > sie do ceny ogloszonej w wezwaniu?
    Czy to nie jest czasem
    > prawny obowiazek ze przed rozpoczeciem wezwania zarzad MUSI
    > skomentowac cene wezwania czy jest ona w jego opini godziwa
    > i cena srednia akcji NIE MOZE byc jedynym argumentem?

juz na forum parkietu posniosl em te kwestie

art. 80 ustawy o ofercie: MAX 2 dni przed 1 dniem. zapisow czyli ternin juz MINAL...
  • Re: Apel do mniejszościowych: wystawcie swoje akcje po 30,00 PLN Autor: ~albrecht [62.233.183.*]
    do qwerty: czytaj akty prawne ze zrozumieniem zanim zaczniesz larum podnosić. ustawa enumeratywnie określa w przypadku których wezwań zarząd ma obowiązek przedstawić swoje stanowisko.
[x]
PERMEDIA -15,34% 8,00 2013-12-12 11:00:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.