Kogo to jeszcze dziwi.
Te same numery były, jak byliśmy w okolicach 60gr.
Teraz jesteśmy dwie półki wyżej i dzieje się podobnie.
Sprawdzone prymitywne numery, ale tak to jest, jak ktoś jest fanem SL.
Cwaniaki na tym korzystają, bo czemu mają tego nie robić.
Kolejne zasianie strachu i konsekwentna realizacja ich planów.
Będą wielkie oczy, jak wajcha obróci się w drugą stronę.
Przestępczość tymi akcjami nie ma granic....) nadzoru nad GPW ..... spółki w upadłości nic nie robiące sa lepiej oceniane niz ta spółka. Tego nie powinno się tolerować
Tu zabawia sie jedna ręka.... po spadku do 0.75 popyt jest sladowy co stanowi o słabosci papieru... ludki stoją i przyglądają sie... papier nie ma siły dlatego chooojoza robi co chce
Na bananowej najmniej istotne jest co robi spółka.
Ważniejsze jest kto ustawia kurs i jakie ma plany z tym związane.
Bez cierpliwości nie ma czego szukać na tym papierze.
Ktoś nie zaangażował się w to i poświęcił Wescie tyle energii dla idei.
Śmie twierdzić, że te ruchy kursu są za sprawą maklerów w powiązaniu i okładem szulerskim... skończą sie wzrosty na redanch, rovese, i innych wrócą na weste kręcić. A teraz celowo jest zaniżany kurs
Tak samo jak teraz pompują odzieżówki, tak Weste dołują bez specjalnych powodów.
Raz jedna a później inna spółka idzie na tapetę.
Konkretne zdołowanie i pewnego dziwnego dnia odpał.
W odzieżówkach jedna spółka pokazała lepsze wyniki, a pompują większość.
I ludzie dają się wciągać w takie gierki, a garstka cwaniaków robi co chce.
Po co handlować narkotykami, jak na bananowej, w majestacie prawa można wykręcić więcej i całkowicie legalnie, opodatkowane tylko na 10%.
Przysłowiowe życie jak Madrycie.
przy tym ff kurs dawno powinien być powyżej 1zł. A tak w ogóle dlaczego zepchnęli do takich poziomów....bo łatwiej jest manipulować kursem przy obecnej wycenie niż po kilka złotych .... prawda?
No tak...
... teraz najdzie się tu tysiące strachopierdów ustawiających SL kilka groszy niżej i gruby będzie miał pokarm na długo.
Takie odleszczanie wiecznych leszczy i będzie kręcił (puszczał) bączki non-stop.
Kuźwa... ja tutaj jadę bez SLossów i mam co mam, tylko czasem mi przybywa - BO FUNDAMENTY!
Czuwaj!
Dnia 2013-03-08 o godz. 16:25 ~lex mex napisał(a):
> no i frajerzy zahibernowali Weste na jakis czas
bo przecież o to chodziło...Ci wytłuszczeni forumowicze wieszczyli ze będą spadki i jak mówili tak się dzieje.... to najbardziej manipulowana spółka na GPW oprócz oczywiście spółek pewnych panów
Dnia 2013-03-08 o godz. 16:47 ~stan napisał(a):
> a mówił moon, że będą spadki.......
przecież o tym wspominałem teraz nie nadaje żaden z tych specjalistów bo nie maja akcji i nie naganiają .... kręcą na spółkach wzrostowych o których pisałem.... podajcie jeden argument na powód aby kurs był tak zaniżany i nie przeszedł tzw. luki 0,98....bardzo duża ilość akcji była kupowana powyżej tej luki ..... o co chodzi??????
spokojnie. przyjdzie i u nas czas na duże wzrosty. w poniedziałek może pójdziemy szczebel wyżej.
odnoszę wrażenie, ze niektórzy tworzą na forum swoją legendę robiąc wrażenie że przewidują w miarę trafnie krótkoterminowy kierunek kursu. niektórzy zaczną się tym sugerować i gdy przyjdzie wielki finał, czyli skok do góry to zaczną nawoływać na spadki albo szybką wyprzedaż przy niewielkich zyskach aby wyskoczyli z pociągu - oczywiście koszyk już będzie podstawiony...
Ta manipulacja trwa dłużej niż 6 miesięcy..... dziwicie się, że Ukraińcy maja taki stosunek do polskich inwestorów i nie chcą odpowiadać na maile .... inaczej byście postępowali????
...a po ile Wy macie tych akcji, bo coś mi tu nie gra? Ja mam na chwilę obecną 36 000 akcji, a chciałbym mieć 50 000, gdyby znalazło się 200 osób takich jak ja to mamy pełną kontrolę i gruby nie ma nic do rzeczy, TYLKO 200!!!
Dnia 2013-03-08 o godz. 19:14 ~mno napisał(a):
> ...a po ile Wy macie tych akcji, bo coś mi tu nie gra? Ja
> mam na chwilę obecną 36 000 akcji, a chciałbym mieć 50 000,
> gdyby znalazło się 200 osób takich jak ja to mamy pełną
> kontrolę i gruby nie ma nic do rzeczy, TYLKO 200!!!
mam więcej niż Ty chcesz mieć... ale to nie ważne ....bezczelność ,, cwaniaków ,, tak to określę nie ma granic .... bez ingerencji w systemie nie wiem czy da się cokolwiek zrobić
Może właśnie za dużo jest ludzi z trochę większymi pakietami, skoro tyle czasu już z nami pogrywają.
Gdyby kontrolowali przynajmniej 50% FF, to kurs wyglądał by inaczej.
Może z tego wynika ich konsekwencja, że mają zbyt mało, a chcą dużo więcej.
Jeżeli ktoś ma w okolicach 50tyś, to pewnie byłby w stanie dokupić jeszcze z 10tyś, przy takim kursie.
Wystarczyło by, żeby 50 osób, w ten sposób uzupełniło swoje pakiety i sytuacja diametralnie się zmienia.
Tylko cały problem w tym, żeby zgrać w ten sposób 50 ludzi.
Niby nie dużo, ale jak widać, trudne do wykonania przez ulicę.
Pocieszające jest to, że jeżeli akcji w wolnym obrocie jest powiedzmy tylko 1 mln, a reszta zaparkowana jest u ludzi wierzących w spółkę i u sterownika, to pojawienie się tylko kolejnych kilku osób ze średnimi pieniędzmi, zmienia diametralnie sytuację.
Panowie to jest bardzo ciekawy temat ale nie na forum. wykonałem jakieś czas temu pewne obliczenia i no cóż jestem pod wrażeniem wyników jakie uzyskałem.
pisałem w którymś poście o tym, że może być tak że dużo papieru mają ludzie którzy idą w zaparte i wolą powiesić go na ścianie tak jak ja niż oddać za bezcen stąd moim zdaniem wyjście ing w 100% który uznał że nie ma co kopać się z koniem skoro tu jest taki twardy akcjonariat. próbowali w dół nie oddaliśmy akcji. uwalanie kursu na potęgę skutkowałoby tylko tym że dobieralibyśmy akcje jeszcze taniej niż mamy uzyskując coraz lepszą średnią a dno tuż tuż więc to tylko z korzyścią dla nas dlatego ten ruch był bez sensu. przy jakiejkolwiek ich grze w górę istniało ryzyko że sprzedalibyśmy im zapasy które dokupiliśmy na dołku więc odkupiliby to co oddali nam taniej drożej aniżeli sprzedali a gdyby za bardzo wybili z kursem część z nas pewnie zrealizowałaby zyski z akcji bazy więc w ogóle dupa bo zostaliby z drogim papierem. doszli do wniosku że nie ma sensu i wyszli z akcji do zera- na giełdzie spółek od groma- mogą zarabiać gdzie indziej. reszta instytucjonalnych która nie miała za wiele akcji mogła pomyśleć podobnie jak ing- choć obstawiam tu paru takich asów którzy nie odpuszczą i będą tu mieszać- i postanowiła spróbować wyjść ale żeby to zrobić- pamiętacie że jeszcze kilka dni temu obroty przez bardzo długi czas były praktycznie zerowe-musieli rozbujać papier. pytanie czy to oni rozbujali i wysypali się po 0,8x czy ktoś duży poszedł po rozum do głowy i zaczął zbierać akcje z rynku. jedna i druga opcja jest bardzo prawdopodobna i obstaję przy tym że ktoś zaczął zbierać a jeżeli nie i zostaliśmy sami na pokładzie to wiecie co to znaczy??? poczekajmy do wyników jeżeli będą nie takie jak sobie wyobrażamy i nic się nie zmieni to istnieje plan awaryjny który niejednemu w głowie świta ale bez spotkania się nie obędzie. mamy tu położone całkiem spore pieniądze więc uważam, że jeden weekend można zawalić i poświęcić te paręset złotych żeby napić się wódeczki i pogadać w tak szacownym gronie o pogodzie kobietach i pieniądzach. wcześniej możemy się też policzyć żeby zobaczyć z czym siadamy do stołu.
pozdrawiam miłośników akumulatorów.miłego weekendu.
gdyby dystrybuował papier to wygląda to tak: najpierw uwalanie kursu, zbieranie, po 0,7, 0,6x i trochę pewnie po 0,59, a potem wywalanie gdy kurs zbliżał się najpierw do 80 gr, a później do 90 gr. chyba szkoda zachodu na takie gierki, skoro spokojnie można było wjechać na poziom 1,7 zł i wtedy wywalić.
ostatnio coś chyba mało ludzi chce oddawać papier, więc może dlatego te pytanie ile macie? może zaraz będzie po ile będziecie sprzedawać, a jaka średnia zakupu?
to czekamy do wyników i zobaczymy jak będzie i zdecydujemy co dalej.
bat jest taka opcja że ktoś chce to zrobić. sam o tym pomyślałem ale w pojedynkę nie dam rady. co innego gdyby nikt już nie chciał tego papieru a cena byłaby 0,20 ale to nie w tym przypadku za łakomy kąsek. ale mam za to pomysł jak rozbijać opory.
to być może do zobaczenia wkrótce.