Dzieki oh oh
Ja nie powiem tu od czego jestes specjalista bo by mi ocenzurowali wypowiedz:-)
Ci ktorzy cie posluchali i sprzedali po 40 maja juz na twoj temat wyrobiona opinie:-)
Powinienes zostac poslem tak madrze mowisz i z takim stuporem:-)
ohoh żebyś wiedział ,ze ja mogę spać razem w jednym pokoju z rydzykiem , krasnalem i przy100 butelek wódki i to mnie nie rusza,tak wygląda zdrowy człowiek. Chyba ze by mi nie dali zasnąć to bym ich wy........ł z pokoju haha
Koszty pracy 4 razy mniejsze niż na zachodzie
Własna marka - DĘBICA
16 mln opon - rocznie
47 tyś opon na - dobę........( osobowe i ciężarowe )
Cel dębicy na lata ( 2011-2013 ) - budżet 70 mln $............dzienna produkcja 45 tyś opon i zaliczyć je do klasy HVA
CYTAT PRZEGLĄD OPONIARSKI.
To jest kontynuacja zmiany jakościowej w odniesieniu do tego, co się w Dębicy produkuje. Na czym ona polega? Dębica przez lata była producentem opon standardowych: S, T, H…, bardzo dobrych, ale rynek się zmienia. Jak wcześniej mówiliśmy - najwięcej zarabia się na oponach premium, z segmentu UHP, poza tym zbliża się ogólnoeuropejski obowiązek etykietowania, wymuszający na producentach zmiany konstrukcyjne. Aby Dębica była miejscem, gdzie takie opony będzie można produkować, potrzebne są inwestycje. Ten budżet ustalono tak, by docelowo produkować w Dębicy 45 tysięcy opon dziennie i zaliczyć je do klasy - jak ją nazywamy- HVA (High Value Added). To są opony o najwyższej technologii, dużej średnicy osadzenia, wymagające nowych konstrukcji i nowych surowców.
Żeby taka fabryka powstała na Węgrzech koreańczycy z firmy Hankook musieli wyłożyć 550 mln euro przy produkcji 12 mln opon rocznie ( bez marki )
A to funduje dla Ola jak jeszcze żyje i tych co żyją w świecie Korei Pół., jak by otrzymywali za swoją przynależność i wypranie swoich mózgów takie wynagrodzenia to bym ich uznał za prawych ludzi w innym przypadku tylko oszołom.
Juz dawno temu pisałem ,ze tego idioty nikt nie traktuje poważnie na świecie. Niema pojęcia o rządzeniu,jest tylko pływakiem.Obstawił się prawnikami i socjologami ,którzy go robią w konia na potęgę Wszystkie błahe nawet decyzje konsultuje z nimi. Jak tylko im się sprzeciwi to od razu z urlopu wraca na 3 dzień hahaha. Takie mu świństwa podkładają.
Jak on może traktować poważnie Ola i tych ze świadomością z Korei Pól. jak sam jest nieudacznikiem.
Tom z lektury Twoich postow wnioskuje ze jestes akcjonariuszem debicy byc moze przymusowym co jes szczegolnie frustrujace
Ja tez kupowalem sporo po 60 i nie bylem zadowolony z manipulacji cenowych bo chyba nie sadzisz ze ta spolka jest tyle warta co prawda zaczalem ja kupowac wiosna ub roku wiec moja cierpliwosc nie jest tak nadwyrezona jak twoja:-)
Kisi sie juz 3 lata wiec wybicie bedzie silne
Pozdrawiam
Piotr
Ps jezeli wierzysz w to co mowisz powinienes szybko sprzedac swoje akcje poki oh oh sie nie rozmysli bo wczoraj chcial kupic po 54
Inaczej twoj sposob myslenia uznam za schizoidalny
Nie zgadzam się Tom z Tobą bo ludzie ze świadomością z Korei Pół są bez szans i mogą byc tylko jeszcze bardziej ukarani za nieszczere przytakiwanie. To by im jeszcze się przydało.
Grecja jest juz dopięta tak ze do lata mamy spokój i tylko wzrosty na GPW.
Jarek haha. o wiele lepszym byłby premierem z nim by się liczył cały świat szczególnie Rosja i Zachód bo to jest doktor prawa. Jemu świństwa nikt by nie podrzucał tak jak temu idiocie. Prawo uchwalane przez sejm było by spójne nie mozna byłoby go interpretować jak się chce przez Sąd.
Korzyści mieli byśmy wszędzie a szczególnie w UE. bo Jarka nikt by tam nie lekceważył tak jak tego idiotę. Bardziej Zachodowi by się opłacało parę miliardów euro do rzucić Jarkowi haha aby z nim mieć spokój i go nie drażnić.Ze by nie budował odrębnego bloku srodkowo-wschodniego a to dla zachodu i Rosji jest zabójcze.
Gdyby Jarek był premierem do dzisiaj, to ja bym zarobił dodatkowo 1mil. zł na czysto a tak te pieniądze poszły do Izraela taka jest prawda Panowie.
Po takich wzrostach korekta jest potrzebna na wszystkich spółkach.Powinno byc tak 2 kroki do przodu a jeden do tyłu a tu było cały czas tylko do przodu. Więc korekta jest uzasadniona żeby później ważne opory pokonac bez przeszkód.
Korekta bedzie nie wielka wig20 nie przebije 2300pkt. a jak przebije to nie duzo
Tak jak pisałem po 23lutym będziemy ponownie szli do góry i to moze być ostro.
Ten rok będzie dobry dla posiadaczy akcji bo mamy wybory prezydenckie w Ameryce ponieważ duzo gotówki będzie puszczone na rynek.
Dopiero GPW moze zaliczyc dołek taki jak był w 2008 roku w 2014 lub 2015 r bo nie będzie juz funduszy z UE,stare fundusze się juz skończą a nowe jeszcze nie wejdą.
W tych latach trzeba byc bardzo ostrożnym a najlepiej juz wyskoczyć z akcji pod koniec 2013 r.
Waldi a w tej swojej insigni to jakie będziesz miał opony? ;)
a tak z innej beczki. Czemu wszyscy patrzą na DBC w krótkim terminie? w 3 lata dała z tego co kojarzę ok. 8-9zł div. czyli ok. 1/6 ceny. Wiadomo, że jak na razie nic nie zapowiada, aby spółeczka przestać miała wypłacać zysk. I co ważne pomimo dużych inwestycji. W wakacje jakoś liczyłem zyski zatrzymane, to jest ich ok. 19 albo 26 zł na akcję. Juz nie pamiętam dokładanie ale jakieś takie liczby mi się kołaczą po głowie. Zyski te możliwe, że zostaną wypłacone w niedługiej przyszłości. Nie biadolcie tylko myślcie jak tu dalej pięknie zarabiać na DBC, bo kto twierdzi że się nie da, ten się najadł zgniłych bananów. Nawet najgłupsza startegia np. kupowania co miesiąc DBC na ile pensja pozwoli, była by strategią dobrą. Popatrzcie na spółkę jak na KGHM (godna i dobra emeryturka). kto trzy lata temu kupił kghm ten już pracować nie musi po 60-tce. DIV z dwóch lat i cena akcji oddana z nawiązką. A jak już macie DBC to nie psioczcie tylko promujcie spółkę gdzie się da :)
Wiadome skąd będą te opony chyba z Dębicy muszę jechać do salonu i sprawdzić.
Jutro premiera jest nowego BMW serii3 (F30),to są samochody niczym poezja,człowiek żyłby w innym świecie a dla przeciętnych ludzi niewyobrażalny byłby ten świat.
Ja jestem z rodowodem i zawsze kupuje samochody z rodowodem na ktore mnie stac takie jak tylko Mazda Opel Honda i Toyota nie piszę juz o wyższym segmencie. Inne marki nie mogą mi zaśmiecać umysłu nawet na moment bo to by mnie cofnęło do tyłu w rozwoju.
Później już tylko krok aby się znaleźć w szponach tego śmiecia Palikota ja sobie na to nie mogę pozwolić bo autorytet buduje się pokoleniami.
Wystarczy aby tylko Jarek został premierem i długo nie trzeba by czekać aby Dębica osiągnęła właściwą wartość bo to jest doktor prawa.
Byśmy mieli tylko same korzyści jak by Jarek został premierem, na zachodzie by tylko cały czas o nim myśleli ,żeby mu się nie narazić i go nie drażnić i przez to bysmy większe subsydia i UE dostawali.
Pieniądze z kraju by nie odpływały do Izraela tylko by zostały w naszych kieszeniach bo tam są potrzebne ogromne pieniądze na obronę tego kraju bo Iran wycelował już 200 rakiet na ten kraj. Sam Iran pierwszy na Izrael nie moze uderzyć bo by amerykanie
na Iran od razu uderzyli bronią termojądrową , czekają tylko jak Izrael ich pierwszy zaczepi, później takie uderzenie przez amerykanów nie wchodzi w rachubę.
Za późno żeście się obudzili bo wszystkie pieniądze są już w Izraelu trzeba było się obudzic na jesieni jak były wybory.
Z calym szacunkiem waldi ale nie oczekuj zbyt wiele po politykach :-):-):-)
Uczciwsze sa od nich prostytutki:-):-):-):-):-):-
Procz debicy radze zwrocic uwage na cedc:-)
Woda i opony to dopiero super kombinacjapozdrawiam
Piotr
Piotr wiem otym ale ja to robię specjalnie kieruje to do tych co są uzależnieni albo się wyrwą z tego amoku albo jeszcze bardziej popadną w niewolę.
To jest rynek tu się albo żyje albo się wegetuje innej opcji niema.
Ja wybrałem Fote i kupiłem asekuracyjnie 5tys. akcji po 4,10żl bo to był pewny w tym czasie prezent i z tych akcji za miesiąc będzie pewna insignia. Jak jeszcze zdążę to kupię za to wszystko akcje Dębicy warunek aby mocno nie podskoczyły do góry.
Fota za miesiąc będzie chodzić po 18zł
To były moje pieniądze kieszonkowe.
Mam jeszcze inną opcję do zagrania tymi pieniądzmi jakie uzyskam z Foty myślę ze w ciągu tygodnia lub2tyg. fota będzie w okolicach 12zł i to sprzedać i za wszystko kupic Petrola pod warunkiem ,ze Petrol jeszcze spadnie w okolice 2zł bo tu jest duze bezpieczeństwo.
Petrol do konca marca musi spłacić zobowiązania wobec banku taką umowę z nimi podpisał więc musi podac dobre info na temat ropy w Kazachstanie. O próbowanie tego złoża miało byc w ciągu 2 do 3miesięcy licząc od początku styczna tak informował prezes spółki. Wydaje mi się ,ze to o próbowanie będzie zaraz na początku marca i bedzie warto miec te akcje bo kurs moze skoczyć po tych info do 10zł lub więcej.
Tymi pieniędzmi juz idę hazardem bo mi na nich nie zależy, będę chciał kupić petrola ze 25tys. sztuk
Jesli mi ten manewr się uda bo na focie juz się udał to będzie super.
Juz nigdy nie będę w szponach tego śmiecia Palikota.
kupiłem 5tys. ale w kredycie 50/50 juz by była teraz tylko żałuje ze nie wziąłem 10tys,
za późno podali info o Dębicy ,ze w Sądzie przegrali,zeby wcześniej o 1tydz. to bym tyle miał i juz by była dzisaj ta insignia. Dobrze wypasiona insignia będzie kosztować 115tys. słabsza 100tys.
Jutro jest premiera nowego BMW serii3 (F30) i cena tego auta będzie wynosiła od 125-140tys. zł w zależności od wyposażenia i teraz nie wiem w co uderzyć.
Zagram hazardowo teraz tymi pieniędzmi z foty, dzisiaj Petrol ogłosił o zarejestrowaniu nowych akcji a za tydz. lub dwa tyg. wprowadzi te akcje do obrotu na GPW po wprowadzeniu tych akcji do obrotu akcje petrola spadną do 2zł moze troszkę nizej i wchodzę wtenczas na maksa w petrola i liczę ze za akcje foty kupię 25tys. sztuk co najmniej.
Myslę ze po wprowadzeniu akcji petrola do obiegu długo nie trzeba będzie czekać na info o o próbowaniu złoża w Kazachstanie 2tyg. najdłużej gdzieś do 10marca tak liczę.
Radzę to wziąsc pod uwagę jak ktoś chce swoją dolę podbudować za długo juz te akcje były dołowane przez mafię przy kupnie tych akcji po 2zł straty ,że się poniesie są bardzo znikome a zyski mogą byc nawet 10krotne.
Jeżeli mi się ten manewr uda to biorę to BMW chociaż insignia bardziej mi się podoba niz BMW to jest niczym poezja.
W przyszłym tygodniu fota juz bedzie po 12zł i wyskakuje zniej albo kupię Dębicę albo Petrola będę bacznie się temu przyglądał atak przeprowadzę po wprowadzeniu do obrotu tych akcji bo to będzie juz ostatni moment na super zyski.
Tom
jezeli nadal posiadasz akcje debicy i wierzysz w to co glosisz na tym forum to mysle, ze specjalista przydalby sie wlasnie Tobie-bez urazy.
pozdrawiam
ps kup lepiej cedc bo przynajmniej inwestujesz w produkcje dobrego samopoczucia. ja juz sporo na nich zarobilem;)
Tom i uzależnieni Polska to nie Korea.
Nawet stwierdziłem tu zawiść ruską a to jest patologia Tom.
Ten rok będzie bardzo dobry dla akcji praktycznie dla wszystkich spółek,które się liczą i radze to bardzo dobrze wykorzystać bo następne lata juz takie nie będą 2013r. wzrost będzie zerowy na akcjach a 2014lub 2015 zaliczymy bardzo duży dołek podobny z roku2008.
Małe i średnie spółki w tym roku wzrosną o 60% czyli wig40 i 80 a wig20 około 35-40%.
Mamy euro2012 w czerwcu i koniunktura bedzie nam bardzo dobrze sprzyjać bo akcje lubią wzrost gospodarczy. Warto tez będzie inwestować w sieci restauracji i hotele z uwagi na przyjazd do naszego kraju zagranicznych turystów.
Kto w tym roku sie nie odbije to będzie biedę klepał przez kolejne 3 lata
W sobotniej Rzeczpospolitej jest artykulik ze ceny opon wzrosna w tym roku o kilkanascie procentz powodu niskiego kursu pln na koniec roku
Glownym beneficjentem bedzie debica
Nie musze mowic ze zloty w tym roku sie umocni co spowoduje ekstra bonus z roznic kursowych
Ten rok bedzie rekordowy dla debicy
dlatego wzrosną bo brakuje już opon zimowych przez szalejącą zimę na południu europy szczególnie Włochy i północ afryki.
małe i średnie spółki w tym roku mogą wzrosnąć nawet powyzej 100%
zgadzam się to będzie rok Dębicy I kwartał i następne powinny być ekstra w zyskach Dębicy.
Jesli CEDC znajdzie pieniądze na spłatę 300mil. zł swoich euroobligacji, ktore zapadają na koniec wiosny mozna będzie śmiało wchodzić w te akcje. Znając posunięcia mafii przed spłatą tych zobowiązań zdołują jeszcze raz akcje CEDC w okolice 12zł a nawet do 9zł i w tym momencie pojawi się wybawca który wyłoży te pieniądze na spłatę a bedzie to Russłan
Waldi cedc rozstrzygnie sie w cztery tygodnie
Nie ma czsu na kombinacje
A jak dojdzie short squeeze to poleci na trzy dychy
Ja to jeszcze kupuje choc najwieksze zakupy dokonalem po 13
Za zysk kupie debice
Ty mi nic nie mow oh o chapaniu
Niedawno namawiales do sprzedazy po czterdziesci
I co fajnie zarobili ci co cie posluchali
Maja o tobie ugruntowana opinie:-)
Mam pytanie do inwestorow
Kto kocha doradztwo inwestycyjne oh oha, jeno nie odpowiadac w rytmie alleluja:-):-):-):-):-)
po wyborach w niemczech i francji zbankrutuje grecja
potem portugalia,co jak wiemy spowoduje zalamanie gield.
Nie bedzie wzrostow na gieldzie bo narazie byc nie moze,
Zalamanie potrwa z 4-5 miesiecy i troszke w gielde uderzy.
Wynikow debica nie bedzie miec dobrych poniewaz cena kauczuku
ujeta bedzie dopiero w 2013r ,chyba ze kauczuk jak i inne surowce zdrozeja
bo przez drukowanie pieniedzy wzrosnie inflacja w strefie euro i usa.
A to ze debica wiecej sprzeda ,to nic bo przeciez o wiele wiecej wzrosna koszty ze strony goodyeara , i zabawa bedzie trwac.
Piotr cedc musi podjąć decyzje do końca marca ze spłatą tych zobowiązań im blizej spłaty bedzie tym większe napięcie na akcjach i spekulanci będą tak mi się wydaje, zagrywać na tych akcjach. Chociaż juz jest pewne ,ze to Russłan pokryje to zobowiązania ale bedą straszyc. Poczekam, jak pójdą w górę to juz nie kupię jesli zdołują to kupie.
ohoh to wspaniała osobowość jak ja go słyszę to od razu mi kieszenie pęcznieją od pieniędzy haha czuję ,ze od razu coś zarobię.
Tom niech sobie Grecja bankrutuje ale nie w tym roku to będzie. Zanim Grecja zbankrutuje to ja juz będę dobrze napasiony, bankructwo jak będzie to tylko kontrolowane innej opcji tu nie widzę.
Kontrakty terminowe na surowce takie jak ropa czy miedz są półroczne a jeśli chodzi o kauczuk to pewnie są 3miesięczne lub 1mies.
Licząc spadek kauczuku juz od 1pazdz.2011r to surowiec stosują juz do produkcji opon o połowę ceny od 1stycznia 2012 r.
Druga sprawa to w czerwcu na rynek pracy wchodzi 500tys nowych abiturientów i fundusze bedę chcieli jak najwięcej ich do siebie wciągnąć więc będą musieli się pochwalić wysoką stopą wzrostu aby przyciągnąć do siebie jak najwięcej.
To jest rok wyborów prezydenckich w europie i w Stanach u nas euro 2012 więc giełdy musza szaleć
Masz racje waldi
Jak sie slucha oh oha, naszej nieocenionej kasandry, mozna byc pewnym ze cos sie szykuje :-):-):-):-)
Jezeli chodzi o cedc to moze sie szykowac cps wiekszego, mimo zapewnien nomury gdzie oh moglby byc guru od analiz:-):-)
Specjalisci nomury wycenili cedc na zero hahahah dwa najwieksze rynji wody ich tupet przeszedl nawet oh oha hahahaaaaah
haha chyba te 300akcji kupna po 55zł to wystawił ohoh. jaka była umowa ohoh miałeś mi trzymać dębcie na 54 zł po co podbijasz kurs.
Fota pięknie idzie mi do góry i podejrzewam ,ze na koniec lutego może byc 20zł za akcje i chciałbym jeszcze do worka dokupić 2tys. sztuk akcji Dębicy za Fotę. pod warunkiem ,ze w tym czasie Dębica nie wystrzeli do góry a jak wystrzeli to pozostaje mi tylko Petrol albo ACE. będę się trzymał na razie tylko akcji z motoryzacji bo motoryzacja na świecie osiągnęła juz dno szoruje brzuchem po ziemi gorzej juz nie moze być tylko lepie więc tu na razie inwestuje.
Ohoh twoje zadanie jest aby kurs akcji Dębicy do konca lutego nie poszedł do góry ja muszę jeszcze kupić Dębicy 2tys, sztuk najwyżej po 58zł ok.
teraz są takie czasy na GPW ja za sanacji gotówka nie może leżeć ani minuty na rachunku bankowym,kiedyś jak krowę ktoś sprzedawał to od razu tego samego dnia kupował następną krowę haha bo na drugi dzien mógł kupic za te same pieniądze tylko pół krowy a nic.
To samo w tym roku jest na akcjach GPW, sprzedaje fotę i od razu muszę kupic Dębicę bo na drugi dzień mogę tylko kupić połowę akcji.
Radzę to sobie wziąć na poważnie bo wig40 i 80 moze wzrosnąć juz nawet ponad 100%
Przy obecnych cenach kauczuku 3,2 kg.......... ( spadek o -50 %) i sprzedaży blisko 3 mld zł / rocznie.
DĘBICA powinna osiągać rentowność 6-7% netto... 1-4 kw 2012 r.........minimum 40-50 mln netto / kwartalnie.
cytat.www.rp.pl
Ceny opon pójdą ostro w górę, nawet o 25 procent
avia 11-02-2012, ostatnia aktualizacja 11-02-2012 15:42
autor: Maciej Kaczanowski
Nadchodzące podwyżki cen opon letnich pomogą markom z niższych segmentów jak Dębica, ale obniżą marże dystrybuujących ten towar spółek
Mimo zimowej aury producenci opon i ich dystrybutorzy już szykują się do letniego sezonu. – Zapowiadane wzrosty cen letniego ogumienia pomogą markom z niższych segmentów jak Dębica, ale obniżą marże dystrybuujących ten towar spółek – twierdzą przedstawiciele branży.
Podwyżka dotyczy wszystkich głównych koncernów dostarczających opony na rynki europejskie. - Według cenników bazowych kwotowanych w euro opony letnie w tym roku zdrożeją o 10-12 proc. Ale polski użytkownik kupi je średnio aż o 20-25 proc. drożej. Cenniki na rynek polski kalkulowano bowiem pod koniec ub.r., kiedy euro kosztowało 4,5 zł, co w zestawieniu ze średnim kursem tej waluty z I półrocza 2011 przekłada się na kolejne kilkanaście procent efektywnej podwyżki dla polskich konsumentów – zaznacza Remigiusz Kreczmer, prezes zależnego od Foty Art-Gumu.
Jego zdaniem takiej podwyżki nie można uzasadniać jedynie zmianami cen na rynku surowców, z których opony są wytwarzane. Te akurat w 2011 r. się ustabilizowały. – W ciągu dwóch ostatnich lat, które dla branży były bardzo dobre, mieliśmy do czynienia z deficytem opon na rynku. Dodatkowo dystrybutorom sprzyjał wysoki kurs walut, dlatego wielu z nich bardziej niż sprzedawać w kraju opłacało się wysyłać towar na eksport. Zapewne także producenci postanowili wykorzystać dobrą koniunkturę i podnieśli ceny – sugeruje Kreczmer. Ocenia jednak, że zarówno dla producentów jak i dystrybutorów opon po dwóch „tłustych" latach nadchodzi gorszy rok.
Dystrybutorzy zgodnie twierdzą, że podwyżki najmniej odczuje segment premium, bo klienci kupujący dotąd opony najwyższej klasy będą skłonni zapłacić 200-300 zł więcej za komplet. Ale wzrost cen może dotknąć dystrybutorów. – Euro jest teraz tańsze niż pod koniec 2011 r., więc sprzedające opony firmy będą zmuszone jak największą ilość towaru zbyć w kraju. Mogą to robić kosztem obniżania swojej marży – twierdzi szef Art-Gumu. Także tam marże będą zapewne niższe od ubiegłorocznych, ale utrzymają się w średniej z kilku ostatnich lat. Jak to możliwe? – Pod koniec ubiegłego roku przewidując trendy zrobiliśmy większe zapasy, by teraz móc utrzymać konkurencyjne ceny bez konieczności rezygnowania z zaplanowanej marży – tłumaczy Kreczmer. Monika Siarkowska IR manager Oponeo.pl twierdzi, że tak dużej podwyżki nie było od lat. – Klienci będą wybierać opony z niższych segmentów – uważa. Jaka będzie polityka spółki? - Prowadzimy elastyczną politykę marżową. W obecnej sytuacji będzie ona dostosowana do danych marek według klas opon – mówi Sierakowska.
Według szefa Art-Gumu najwrażliwsza okazać się może tzw. średnia półka. Część klientów przestanie bowiem kupować opony z segmentu medium i przerzuci się na najtańsze. Skorzystać na tym może nasza krajowa marka z koncernu Goodyear'a - Dębica. – Ta marka też zdrożeje blisko o 20 proc. ale są szanse, że będzie łatwiej dostępna niż inne opony tej klasy – ocenia prezes Art-Gumu.
Uważa, że w tym roku jeszcze bardziej nasili się zjawisko deficytu towaru w najniższym segmencie opon budżetowych. Natomiast dla pewnej grupy osób nawet te najtańsze opony i tak okażą się zbyt drogie. – Bardzo możliwe, że ta grupa w ogóle zrezygnuje z zakupu nowych opon i poszuka ich na rynku wtórnym – przypuszcza Kreczmer.
The company aims to tap significant growth opportunities in the emerging markets of Latin America, Eastern Europe and Asia. The company is investing up to $500 million for the relocation and expansion of its manufacturing plant in Dalian, China, as well as $600 million for expanding production in Brazil and Chile, and $500 million to modernize and expand production in Poland and Germany
a co na to znany zenobiusz oh oh ?????
zgrzyta zebami i ustawia sie na 33 jak zapowiadal
acha mowil ze odpisuje 10 procent na ryzyko hhahahahhhahahaahhahh
Mozesz byc spokojny
Nie obrazam tu nikogo
Postrzegam cie jako czlowieka zagubionego lub nieszczerego, obym sie mylil
Ale zawsze jak sie tu pojawiasz aktywnie jest jakis przelom i mozna zarobic wiec mniemam ze takowy nastapi, co uzasadniaja dodatkowo fundamenty i wtedy ohoh wyparuje z tego forum jak zwietrzala kamfora:-)