Dnia 2011-12-21 o godz. 21:32 ~ryszard napisał(a):
> Jeszcze nic nie zapowiada poprawy notowań pod względem AT ,
> no chyba że ten tydzień zamknie sie 25 gr , ale w to nie
> wierzę . Myślałem że wzrosty rozpoczną się po Mikołaju ,
> ale się myliłem , teraz uwazam , ze to nastapi po 10
> stycznia . Spadek poniżej 20 gr na zamknięcie tygodnia ,
> nam nie grozi ?
Pisałem Ci wyżej że spadek na dużym wolumenie na niskich wycenach nie rokuje niczego dobrego,ta spółka jest wirtualną pozycją,nie zajmują się produkcją,nie posiadają aktywów wartościowych które syndyk może przejąć?,kupuj spółki które spadają na małych obrotach jak już na NC się bawisz,
Konkret skoro jesteś taki konkret , to powiedz mi skąd sie biora takie wskazniki c / z , c / wk bo na tej spółce są w ręcz wspaniałe . Moim zdaniem gdybyś Ty miał rację to kurs szybowałby do góry przy każdej dogodnej sytuacji , a jest odwrotnie , kurs spada bo jest trzymany za uszy przez grupę ludzi w wiadomym celu .
To już koniec spadków na NC , po dzisiejszym wzroscie zostały wygenerowane sygnały kupna ( dzienny ) . Za 2 tygodnie zostaną wygenerowane na tygodniowym , wtedy skończą się Wasze marzenia o 10 i 5 groszach . Ten nadchodzący rok , a właściwie jego pierwsza połowa dla spółek z NC będzie rewelacyjna . Teraz spodziewam się odreagowanie spadków według zniesienia fibonacciego tj 0.382 -- 0.500 , co może podnieś kurs nawet do 1,04 --1.31 zł i głęboko w to wierzę ?
Jeśli nie chcesz słyszeć o księgowaniu strat to już nie będe pisał . Swój optymizm opieram na analizie technicznej a ona mi mówi że to już koniec spadków na NC , dopuszczam jeszcze 2 tygodnie podbierania i trzepania frajerów . Nie bądz nie poważny i nie wciskaj mi kitu że INSAYDERZY pozbywają się akcji w samym dołku . Tacy inwestorzy mają w gląd do wszysrkich danych dotyczących spółki ,i ich reakcja byłaby o wiele wcześniejsza . Mam wiele spółek z NC i zaręczam Ci że na wszystkich forach tak samo bredzą i N I nie jest wyjątkiem . Dlamnie na poczatku roku moga jeszcze wyrzucić 30% akcji , bo codziennie kupuję . GPW a szczególnie NC to nie miejxce dla mięczaków i płaczków , jak Wam się ta spółka nie podoba to zaiwestujcie sobie w inną i nie doradzajcie mi co mam robić bo ja wiem doskonale , ponieważ iwestorem jestem od początku giełdy .
Oj widze ze sporo nowych na spolce to trzeba niektorym historie przypominiec. Paradius to spolka powiazana z niejakim Kordelem. Kordel to dawny prezes i zalozyciel Pia, teraz to sie chyba Exdebt nazywa po tym jak wywalili Kordela. Jak wygladal, kurs Pia jak wywalili Kordela proponuje poszukac w necie. Dokladnie to samo co na Nov, sypanie i sypanie. Dla przypomnienia, pan Kordel byl rowniez w zarzadzie Nov ale zrezygnowal??? Czyli zaczelo sie wywalanie. Zobaczcie sobie jak od czasu jego rezygnacji kurs nurkuje.
Od dawna czekalem kiedy Paradisus zacznie informowac o schodzeniu z progow. Jak poinformuje ze nie ma akcji zaczynam zakupy. Zobaczycie ze za 6 miesiecy od tego komunikatu kurs wroci na 1,5 - 2 pln. A na razie luz i czekamy bo czuje ze dlugo to nie potrwa :)
Jak poinformuje ze nie ma
> akcji zaczynam zakupy. Zobaczycie ze za 6 miesiecy od tego
> komunikatu kurs wroci na 1,5 - 2 pln. A na razie luz i
> czekamy bo czuje ze dlugo to nie potrwa :)
Tylko wtedy (jak Paradisus sprzeda wszystko, a jak na razie sprzedał tylko 8K reszta to przerzucenie do innego worka, jakiego dowiemy się niebawem jak będzie komunikat kto objął lub jak sprzedał na 3 to jak będzie sypane w rynek) - a tu trzeba jeszcze uwzględnić akcje p. Tadeusza;) - ff na tej spółce będzie 55%.
Zakładając, że ktoś wychodzi taką ilością (Paradisus, i Sawicki) ponad 4 mln akcji to kurs będzie musiał spaść do 0,05 i wtedy prawda może urosnąć max o 400%, więcej nie da rady przy takim ff.
Tylko czy to nas satysfakcjonuje?
Ale generalnie nie ma co przekrzykiwać się argumentami. Na pewne rzeczy nie mamy żadnego wpływu, dlatego nie ma co się zadręczać myślami. Jutro impreza, pojutrze kac i od poniedziałku się zobaczy;) Zdrowia i na zielono życzę!
Jak będize 300mln akcji na tej społce to jest 20 razy więcej to wtedy mozemy miec 5gr jak niektórzy piszą .Az nie chce sie czytac waszych bzdur Dołek własnie zostal wyznaczony Teraz zacznie sie jazda do góry z przystankiem przy wartości nominalnej akcji a tojest az 300% wyzej
Zadziwwia mnie jedno .Po co zabierają głos na danej spółce maruderzy i ci co wieszczą spadki.Wytłumaczenie jest jedno - albo wtopili na danej społce albo chcą odkupic ją na nizszych poziomach. Bo to że ktos zaglada na daną spółke i ostrzega przed nią to na mnie nie działa bym sprzedał ale przeciwnie taka spółką trzeba sie interesować - oczywiście jak naganiacze zrobia swoje nie prędzej i myśle że ten poziom właśnie nadszedł Pozdrawiam wszystkich posiadaczy i tych którzy wtopili szczególnie ludzi z zarządu którzy brali spółeczke o 100% wyzej
To ze wartosc nominalna akcji jest 0,50 to nic nie znaczy - to jest klasyczna wydmuszka - nikt nic nie ma ale wszyscy maja milion :) albo pare.
Jak wejda akcje do obrotu Kordel bedzie sypał dalej - a ma z czego. Maja te akcje po kilka groni - wiec cały czas jest zarobek. Ot i tak wyglada rynek newconnect- gdzie dymani sa drobni inwestorzy.
Grunt to czesciej byc akurat po tej stronie co zyskuje niz jest dynana - tutaj pocieszajace jest to ze spółka moze spaść nominalnie mniej niż wiecej :) pewnie dołaczy do innych smieci Viaguary i Indexa na ichnych poziomach - pożniej dofrukuja miliard akcji pod pozorem wejscia na Główny ... i moze bedzie szansa na wyjscie.
Wartosc ksiegowa nie ma zadnego znaczenia na takiej spółce.
Dnia 2011-12-31 o godz. 16:12 ~observer napisał(a):
> To ze wartosc nominalna akcji jest 0,50 to nic nie znaczy -
> to jest klasyczna wydmuszka - nikt nic nie ma ale wszyscy
> maja milion :) albo pare.
Jak wejda akcje do obrotu Kordel
> bedzie sypał dalej - a ma z czego. Maja te akcje po kilka
> groni - wiec cały czas jest zarobek. Ot i tak wyglada rynek
> newconnect- gdzie dymani sa drobni inwestorzy.
Grunt to
> czesciej byc akurat po tej stronie co zyskuje niz jest
> dynana - tutaj pocieszajace jest to ze spółka moze spaść
> nominalnie mniej niż wiecej :) pewnie dołaczy do innych
> smieci Viaguary i Indexa na ichnych poziomach - pożniej
> dofrukuja miliard akcji pod pozorem wejscia na Główny ... i
> moze bedzie szansa na wyjscie.
Wartosc ksiegowa nie ma
> zadnego znaczenia na takiej spółce.
Dnia 2012-01-01 o godz. 17:56 ~obiektywny napisał(a):
> Dnia 2011-12-31 o godz. 16:12 ~observer napisał(a):
to jest klasyczna wydmuszka - nikt nic
nie ma ale wszyscy
maja milion :) albo pare.
Jak
wejda akcje do obrotu Kordel
bedzie sypał dalej -
a ma z czego. Maja te akcje po kilka
groni - wiec
cały czas jest zarobek. Ot i tak wyglada rynek
w tym komunikacie pisze 3 zł czy 3 gr, jeszcze mnie trzyma po sylwestra i może źle widzę?
Jest dokładnie tak jak piszecie, z dużych nikt tu nic nie traci bo nic za akcje nie zapłacił - no może jak zakładali spółki, ale to wyszło po parę grosików za akcję, więc dalej są do przodu. Nikt nic nie zapłacił bo emisja E to tylko papierowy zapis, F dymanko na Globalu i nadprodukcja akcji aby nie stracić kontroli, bo już było by po ptakach, itd...
Zgadzam się że Kordel jeszcze nie zaczął sypać. Przerzucił tylko te akcje które nie są jeszcze w obrocie - nie wiadomo dlaczego nie dopuścili jeszcze serii F??? Ale jak tylko będzie mógł, to szykujcie się "milionerzy" bo worki będziecie mieć pełne za grosze:)))
Co do tego komunikatu to było jawne ominięcie lock upu, dlatego sprzedali sobie po 3,01 bo do 3,00 mieli lock upy.
Wrescie cos się dzieje w spółce Bartel jako posiadacz największego pakietu wreszcie zacznie dbac o kurs swoich akcji .Macenowicz wynocha wogóle ze spółki
prezes zrezygnowal ale jaja na 10gr sie zatrzyma czy na 5groszach?!!!
po 5gr mozna skubnac maly pakiecik na probe jak jeszcze spadnie o polowe to sie usredni w dol przy 2-3grosikach moze od tego poziomu urosnie w koncu z 400-500% jak dorbze pojdzie?! :) to sie troche kasy zarobi no chyba ze trup w szafie o ktorym jeszcze nie wiemy, bo czemu wiekszosciowi akcjonariusze wywalaja akcje i prezes rezygnuje? upadlosc moze tuz tuz? a jesli by tak bylo to ratuj sie kto moze i nie kupowac akcji dobrze ze nie mam ani 1akcji w tej chwili przynajmniej nie strace bo w nastepnych dniach widze tu nowe dno 10gr lub nizej!!
Nie robisz na mnie większego wrazenia . Aktualnie posiadam setki tyś. tych akcji i nic a nic się nie boję , w prost przeciwnię cieszę sie że je posiadam . Podziwiam Wasze starania co do zwały tego papiera, ale musicie wiedzieć że tyle Waszego co sobie pomarzycie , że też Wam się chce tak pieprzyc o spadkach ?
no bo widzisz dla mnie to jest roznica czy kupie po 15 po 10 czy po 5gr bo jak zas odbije powiedzmy na 50gr to majac akcje po 5gr zarobie 1000% a majac po 10gr to zysk 500% a majac juz tylko po 15gr to zarobie zaledwie nieco ponad 300%
Najwazniejsze jest kupic tanio i sprzedac drogo zapamietaj a Ty jak chcesz to se wciaz usredniaj w dol, ja wole kupic w dolku na krotko przed wybiciem i w ciagu np. 1-4tygodni zarobic chociaz te 400% co czesto sie zdarza na spolkach z NC.
Ale nie mając kilkaset tysięcy akcji:) bo chcąc to sprzedać znowu będzie chu...:)))
rysia nie przekonasz, on do Hiszpanii za te miliony pojedzie, tylko kto to od niego kupi w takiej ilości;)
No dawaj rysiu, obrażaj... he, he... bo zamiast zarabiać to tylko umiesz wszystkich od osłów wyzywać i straty rozliczać.
Jak na razie to twoje słowa i wiedzę, można w "kiblu" - jak to pięknie określiłeś - spuścić.
Po postach które piszesz jasno widać, iż już nerwy straciłeś - syndrom pisania "ja się nie martwię" - podświadomości nie oszukasz a i strachu nie nauczyłeś się ukrywać. Cieszy mnie natomiast to, że popełniasz coraz mniej błędów ortograficznych i stylistycznych - za to brawo.;)
Aleksander i Iwestor możecie sobie wybić z głowy zyski z głowy nie tylko na Nowa inwest ale na wszystkich spółkach . Czytając Wasze wpisy dochodzę do wniosku że Macie problemy z podstawowymi czynnikami inwestorskimi (chciwość i strach ) , z takim faktem szkoda waszego czasu i energii , który tej społce . Dla Was nawet jakby był kurs 2gr , co ja mówię 1 gr to by było zadrogo i chcielibycie re-splitu . Jeszcze raz piszę daje najwyżej 2 tygodnie na trzepanie frajerów . Waren baffet specjalista od smieciowych akcji już oparu miesięcy kupuje rekordowe ilości akcji . Ale Wy przecież napiszecie że ta spółka jest do odstrzału , Wam to ujdzie na sucho poniewaz nie Macie pojęcia o giełdzie . Największymi optymistami staniecie się jak to zawsze bywa na samej górce , a potem efekt uszu słonia .
ryszardzie drogi. Ty to chyba jakimś mitomanem jesteś;)
Poprzednio pisałeś, że na koniec roku będzie jak po raz kolejny pięknie to określiłeś "trzepanie frajerów" i co??? I powiem Ci wprost GÓWNO!!! bo Ty jak niejaki "Pan żabka" w filmie Poranek Kojota, książek się naczytałeś a dalej głupi jesteś jak but;) Teraz piszesz o kolejnych dwóch tygodniach, później znowu coś dodasz, to już teraz nazwij się groceries...
To co jest normą na spółkach niedowartościowanych takich jak np. KGHM ni jak się ma do tej spółki oszustów i złodziei. Jesteś nowym akcjonariuszem a kupując akcje nie zadałeś sobie trudu przed zakupem poczytać co tu się od roku dzieje. Popatrzyłeś na wskaźniki policzyłeś według wzoru z książki na kalkulatorku BRDA i myślisz żeś najmądrzejszy. A prawda jest niestety taka jak - czytaj wyżej;)
Co do słonia to zdecydowanie wolę swoją "trąbę" i mam ją tam gdzie każdy normalny facet ją mieć powinien, otoczoną dwoma arbuzami, pomiędzy dolnymi kończynami;), a Ty jak masz duże - słoniowe - uszy to przykro mi bardzo.
EOT dla Ciebie i miałeś nie pisać bzdur do momentu kiedy nie potwierdzą się Twoje rewelacje, czyli zamilkniesz na zawsze:)
Odpowiem Ci na Twó j wpis choć wątpię żebyś cokoliwek zrozumiał , bo TY jesteś marzycielem który trwoni czas na nic nie wartą spółke . Piszą c o dwóch tygodniach , mam tu na myśli potwirdzenie sygnałów kupna na wyk tyg . EMA 4 , 6 , 16 , bo nadziennym już zostały wygenerowane sygnały kupna Na miesięcznym wypadnie to w okolicach marca i kwietnia , ale to bęędzie połowa wzrostów , mam tu na myśli indeks NC i N I . Gdybyś miał odpowiednią wiedze to nie pisał byś takich bzdur , które na tym forum wypisujesz . Inwestor to zawód , więc do nauki ?
Nastepny znalazł sie zmieniając Nicka ze nie ma akcji i próbuje siać panikę Przyznaj sie ile straciłeś i ile chcesz odkupic taniej Dla mnie jest proste Bartel wyjebał Macenowicza bo sobie nie radził z zarządzeniem Jako główny udziałowiec stał sie prezesem i tak powinno być Bo tylko jemy moze zalezec na wycenie akcji a niejkiemuś facetowi który prawie nic nie ma.
Yanek widzę że jesteś większym optymistą o demnie. Ja uważam że ten okres co Ty mówisz poświęcony żostanie na dalszy skup akcji po promocji . Przy okazji wygenerowane zostaną bardzo silne jeszcze nie spotykane na tym papierze sygnały kupna , a potem jak najbardziej w trzy tygodnie silna jazda na północ . Na ten moment wyk dzienny prezentuje się bardzo obiecująco , MACD kupno , PARABOLIC kupno , a STOCHASTIC juz od dwna jest na kupi . Na razie idzie wszystko po mojej myśli i zadowolę się zamknięciem tygodnia 18--19 gr , mile widziane wyższe .
Zamknięcie ostatniego tygodnia notowań odbyło się po mojej myśi tj 18gr . Dobrze by było gdyby następny skończył sie na poziomie 20gr , wtedy wygenerowany zostałby sygnał kupna na EMA wyk tyg i o dalszy przebieg notowań tej spółki byłbym spokojny .
Z racji że spodziewam sie korekty na szerokim rynku w przyszłym tygodniu , NOV -a równiez podda się konsolidacji tj. drobnej korekcie ( kurs po za wstęga bolin. wyk tyg )
zawiodłeś ryszard,zapewniałeś że taniej niż 0,6 nie sprzedasz.A teraz fiku miku o korekcie na szerokim i inne ble ble ble.A tu jeszcze tydzień solidnych wzrostów na wybranych spółkach niu roller