• Re: IMPEL Autor: ~lupe [95.154.230.*]
    Jak nie chce spaść to musi rosnąć :-)
  • Re: IMPEL Autor: ~IMPEL [89.174.254.*]
    Następny remis .
    Witam . Mały plus ale plus .
    Witam . Coś nie możemy tak jak Petrol przewiercić tego trzydziestego trzeciego metra (oni mają sto do przewiercenia ). Może ktoś włączy jakieś turbo . Ubolewam że raport skonsolidowany roczny będzie dopiero pod koniec marca . Ech ..poczekamy , zobaczymy .
    Witam . Rzuca nim fala,ale nie tonie .Jesteśmy nadal na kursie pomimo afrykańskiej nawałnicy .
  • Re: IMPEL Autor: ~wacek [89.72.102.*]
    byle do publikacji wyników za 2010 !!!
  • Re: IMPEL Autor: ~ludi [89.72.102.*]
    Kolejny rekord za nami 34,50 zł / akcję ustanowiony i liczę że to jeszcze nie koniec. W marcu pojawi się pewnie sporo dobrych informacji za 2010 i perspektyw na 2011 !
    Witam . Chlapie fala po głębinie statek płynie bum tralalala bum. Tak poważnie to oczekuję że do końca czerwca dojdziemy do tych czterdziestu czterech i pół zeta . Mam cichą nadzieję że wcześniej . Ja osobiście zostaję conajmniej do sześćdziesięciu zetów .Podkreślam to jest tylko moja opinia że akcje są tyle warte . Proszę się tym nie sugerować każdy swój rozum ma . Powyżej w/w szczytu(44.50) zniknie nawis podażowy i wtedy mam nadzieję że sky is the limit. Pozdrawiam !
  • Re: IMPEL Autor: ~olo [89.72.102.*]
    Nie ma co zapeszać ale kierunek jest ok
    No nie chcę zapeszać ale na Impelu będę cierpliwy . Liczę też po cichu i pokornie czekam aż zarząd zarekomenduje wypłatę dywidendy , mam nadzieję że będzie to może trzy zeta . Oczywiście to tylko moje przemyślenia ,może tak być że w ogóle nie będzie dywidendy albo będzie mniejsza . Wszystko zależy od Prezesów . Pozdro!
    Tych co lubią powspominać przeszłość powinni obejrzeć wykres od samego początku notowań tej firmy . Na te poziomy na których obecnie jesteśmy trzeba było czekać ponad trzy lata i pół . Ta dolina na wykresie ( najniższy punkt ) pokazuje jaką drogę musieli przejść akcjonariusze ale teraz mam wrażenie że najgorsze za nami . To jest tylko moja opinia a wykres każdy może sam sobie zobaczyć . Pozdro !
  • Re: IMPEL Autor: ~loata [193.59.72.*]
    kupie 32 60 jeszcze dzis
  • Re: IMPEL Autor: ~LOATA [193.59.72.*]
    kupie nidlugo niewiesz ze kurs spada po wzroscie
  • Re: IMPEL Autor: ~hubert [84.10.28.*]
    Tak tanio to już chyba nie będzie ?
  • Re: IMPEL Autor: ~loata [193.59.72.*]
    mowilem ze kupie po 32 60 sprawdza sie pozdrowienia
    Nie udało Ci się , chyba że miałeś na myśli ilość akcji a nie kurs .
  • Re: IMPEL Autor: ~JEST GUCIO [84.10.28.*]
    KONIEC TANICH ZAKUPÓW I TYLE W TEMACIE
  • Re: IMPEL Autor: ~wacek [84.10.28.*]
    35,05 zł - kolejny mały rekordzik za nami. Pierwszy dzień wiosny już nie długo !
  • Re: IMPEL Autor: ~Ciekawy [84.10.28.*]
    Ciekawa spółka końcówki sesji ostatnio do góry.
    Witam.Jestem założycielem tego wątku i muszę nieskromnie powiedzieć , że spółka zaczyna wypełniać moje przewidywania odnośnie kształtowania się kursu akcji . Ja zostaję z akcjami na dłużej gdyż intuicja mi podpowiada że się chyba nie zawiodę . Oczywiście to jest tylko moje zdanie i proszę się tym nie sugerować . Każdy swój rozum ma . Pozdrawiam .
  • Re: IMPEL Autor: ~wacek [87.207.39.*]
    Skąd tyle asekuracji w Twoich wypowiedziach. Ja jeszcze 2 tyg temu uważałem że 27 -28 zł za akcję impela to śmiesznie mało i potencjał wzrostowy tej spółki jest w mojej ocenie znacznie wyższy niż obecny kurs tj. 35,50 zł i rekomendacje domów maklerskich. Przed nami dwa ważne wydarzenia przyszły tydzień WZA i 21.03.2010 r. ogłoszenie wyników za 2010 r. Jeżeli sytuacja na rynkach się nie zmieni (Libia, Tunezja, Egipt ...) to najbliższe tygodnie - góra kwartał powinny być ciekawe ?
  • Re: IMPEL Autor: ~spokojny [83.21.145.*]
    Dlaczego uwazasz ze najblizsze NWZA jest tak wazne? Pozdrawiam
    Na najbliższym WZA ponad 3,5 mln akcji zmienia swój status z imiennych na okaziciela i z całą pewności nie jest to zwykła "fanaberia" głównych udziałowców. Wg mnie chodzi o wprowadzenie do gry jakiegoś istotnego udziałowca być może chodzi o projekty deweloperskie, które potrzebują dużego zastrzyku gotówki. Polecam ciekawy link do poczytania ... http://www.impel.pl/upload/category/prezentacja_Q3_2010.pdf
    Witam . Już Ci mówię dlaczego się tak asekuruję . Ponieważ to jest giełda i wiele innych spółek też ma przynajmniej takie perspektywy jak impel ale wcale nie rosną . Może też dlatego że chciałem zrobić wątek o kulturalnej wymianie poglądów dotyczący danej spółki a nie prowokowanie krzykaczy jak kogoś wydymali w jedną bądż w drugą stronę . Oczywiście nie podejrzewam Ciebie o zamiar sprowadzenia rozmowy na taki poziom . Krótko mówiąc nie ma pewnych spółek które będą rosły bo takie mają perspektywy świetlane . Jeszcze jedna sprawa mój pogląd dotyczący udzielania się na tego typu forach jest na wymarciu gdyż na forach dominuje raczej chamstwo i agresja . Moją intencją było podnoszenie jakości dyskusji i Twoje opinie traktuję jako jeden z elementów podnoszenia jakości tej dyskusji .Pozdrawiam .
    Szanowny " IMPELU", nie bierz tak wszystkiego do "czapki", ja również bardzo sobie cenie kulturalną i merytoryczną wymianę poglądów na forach. Nie trawię naganiaczy i krzykaczy - giełda to hazard, który na bazie moich kilkunasto letnich doświadczeń nagradza cierpliwych. Mam trochę papierów tej spóki i bacznie ją obserwuję licząc na ciekawą wymainę przemyśleń i bieżących spostrzeżeń. Również pozdrawiam serdecznie
    Witam wieczorową porą . Dzisiaj małe schłodzenie choć szeroki rynek był bardzo zielony no cóż pięć sesji pod rząd na zielono to przesada , choć ja uważam inaczej . Ten wrzut kilkunastu tysięcy akcji na koniec był interesujący . W ogóle końcówki sesji na tym papierze są ciekawe i decydujące zarazem o zamknięciu . Do "Wacka" spółka o takich przyszłych perspektywach nie musi być reklamowana ani naganiana(choć asekuracja akcjonariuszy wskazana) ona po prostu obroni się sama jak to dobry produkt ma w zwyczaju . Pozdro !
    Witam w dzień święty . Mam pytanie odnośnie zmiany statutu akcji imiennych na okaziciela . Czy to przypadkiem nie będzie tak że pan Biegaj swoje akcje impela zamieni na akcje vantage , które już w jakiejś części należy do impela ? Czyli vantage częściowo bedzie kontrolowało impel a impel przejmie na stan sto procent vantage ? No i jeszcze dodruk nowych akcji które razem z tymi imiennymi daje pi razy drzwi połowę kontroli nad impelem ? Oczywiście to jest suma moich przemyśleń . Pozdrawiam .
    oczywiście spodziewam się że to będzie mniej niż połowa . Według mnie jakieś 43 % . Znowu się będę asekurował bo to są tylko moje przemyślenia . Może być również tak że opowiadam pierdoły i będzie zupełnie inaczej . Chętnych do skorygowania moich przemyśleń zapraszam .
    Znowu piszę nieczytelnie chodzi mi o taką operację jaką przeprowadził pan Solorz na swoich spółkach . To ostatnio modne .
    Witam . Jak tylko pojawia się większa podaż to papier nie jest kupowany wcale , albo w niewielkich ilościach . Szkoda ponieważ rynek jest w całkiem dobrej kondycji i wygląda że ten nastrój nam się nie udzieli niestety . Pozdrawiam .
    http://www.parkiet.com/artykul/1027572_Impel-podbija-rynek-monitoringu-GPS.html kolejne dobre info a cena akcji stoi w miejscu
    Witam. To info niewiele zmienia bo ten segment to jest margines przychodów .Kurs powinien pójść w górę z chwilą poznania zysku netto za cały rok i co za tym idzie ile zarząd zarekomenduje dywidendy na akcje . Nie bez znaczenia będzie informacja po ile będzie emisja nowych akcji i koncentracja tych akcji u różnych podmiotów . No i oczywiście perła w koronie czyli ziemia należąca do impela ,A raczej to co ma na niej stanąć .Gdy te informacje będą już znane ( mam też na myśli prognozę możliwości tej spółki w dłuższym terminie ) . to akcje będą już inaczej wyceniane jeśli wszystko będzie sprzyjało . Mam jescze pytanie do autora tego artykułu skąd on wie że przychody tej społki za ubiegły rok przekroczyły miliard ? Raport roczny będzie przecież dopiero pod koniec marca znany ?
    chyba się przejęzyczył, chociaż to oczywista oczywistość ...
  • Re: IMPEL Autor: ~hgw [87.207.39.*]
    http://24pr.pl/ekspansja-impela-na-rynku-monitoringu-gps/#more-40172 tutaj jest trochę więcej info
    Witam . Czyżby powrót do trendu bocznego ? Jeśli tak to spadniemy poniżej trzech dyszek . Jeśli nie i wyniki będą dobre powinniśmy kontynuować wędrówkę na północ . Moim zdaniem jedyne co tu może brużdzić to ta emisja akcji z niewiadomą jeszcze ceną emisyjną i tu upatrywałbym największego niebezpieczeństwa . Bo jeżeli emisyjna będzie sporo poniżej dzisiejszego kursu zamknięcia to dla nas akcjonariuszy nie będzie dobrze .Oczywiście tradycyjnie to jest tylko moje zdanie i proszę się tym nie sugerować . Jeszcze jedno zastanawia mnie dlaczego jest tak odlegly termin prezentacji raportu rocznego ? A ponieważ na giełdzie nic nie dzieje się przypadkiem , tak i termin tej prezentacji widocznie ma jakieś znaczenie . Jesteśmy po walnym dotyczącym zamiany akcji imiennych na okaziciela . Pozdrawiam .
    skąd masz info o emisji? na dzisiejszym wza nic takiego nie było ?
    Witam. Na dzisiejszym walnym nic o tym nie było ja mam na myśli uchwałę która przeszła dużo wcześniej o tych 4.5 mln. akcji bodajże w czerwcu zeszłego roku o ile się nie mylę co do daty . Więc można założyć że kiedyś ją wydrukują prawda ? Czy się mylę ?
    Witam . No według mnie nie jest dobrze z kursem . Nie zamknęliśmy się powyżej 33.60 Może to oznaczać dalszą wyprzedaż ,bo jakby nie patrzeć to dzisiaj mieliśmy sesję minusową . Do wyników dosyć daleko , a chciałbym już je poznać . To by mi rozjaśniło nieco sytuację . To jest tylko moje zdanie . Pozdro !
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [109.243.78.*]
    musza troche schlodzic wskazniki, tydzien spadkowy ale co to za wolumen 7300 akcji - smiech. wyniki 21 marca to tuz tuz. wiadomo chcialoby sie zeby kurs rosl po 5% tyg. ale niestety nie ma tak prosto. jak jestes zarobiony sprzedaj a dobierzesz nizej jesli jestes pewien ze kurs spadnie z 4 zeta. przynajmniej czlowiek pozbedzie sie dylematow. ja mam srednio po 32,4 na razie czekam. Pozdrawiam
    Witam . No nie na to mnie nie namówisz .Mam dylematy jak każdy kto ma akcje danej spółki . Ale tu postanowiłem nie sprzedawać jak spadnie to najwyżej dokupię i ta opcja też nie jest taka zła . Reasumując wolałbym żeby rosło ale jak spadnie to też się nie obrażę . Wolałbym tylko żeby kurs albo mocno spadał albo mocno rósł bo takie ruchy są denerwujące. Pozdrawiam !
    Luz - ludziska ! ok. 45 mln zysku netto za 2010 r., ok. 4 zł zysku na akcję, bardzo obiecujący i rozwojowy segment ok. 12 mld zł obrotu w 2015 r, premyślane "ruchy" głównych udziałowców, "outsorsing" to przyszłość każdej gospodarki - szczególnie w światowym kryzysie. Ja trzymam, dokupuję akcje i cierpliwie czekam. Dla mnie Impel to czarny koń - na którego stawiam - i tyle w temacie !
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [83.17.162.*]
    no to wywołałeś wilka z lasu i mamy duzy ruch w dół
    Mam nadzieję że zysk impela będzie nieco lepszy . Coś w rodzaju dziesięciu procent więcej od twoich przypuszczeń . Możemy się pobawić w typowanie , w końcu za tydzień o tej porze będziemy już chyba wiedzieli . Pozdrawiam .
    Skąd wziąłeś taki progres obrotów za 4 lata ?
    To szacowany potencjał całej branży outsoursingowej w Polsce - to było w jednym z ostatnich artykułów - chyba w Parkiecie ?
    Witam . No cóż moje przewidywania okazały się słuszne jednak doszło do dalszej wyprzedaży i to chyba nie z powodu samej Japoni . Dziwne to jest zwłaszcza w kontekście opublikowania niedługo wyników kwartalnych . Być może zbliża się bardzo dobra okazja inwestycyjna na Impelu . Ale to jest moje zdanie i proszę się nie sugerować . Pozdrawiam .
    Jeśli jutro nie nastąpi atak popytu to witamy kurs poniżej trzech dyszek . Pewnie niedługo dowiemy się dlaczego jest taki stan rzeczy . Ja się mogę tylko domyślać dlaczego tak jest . Moim zdaniem ta przyszła emisja akcji będzie na nieco niższym poziomie cenowym niż aktualny kurs giełdowy . Mam jedynie nadzieję , że to nie będzie dużo niżej . Pozdrawiam !
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [46.113.10.*]
    przez ostatnie 4 miesiace zostalo kupionych prawie milion akcji, nie po to aby na nich stracic. to jest prawie 1/3 tego co jest w obiegu. mozliewe ze juz pod wyplate dywidendy
    od kwietnia 2009 r kurs na wykresie miesiecznym przebywa nad sma 15 i mysle ze i tym razem nie pozwola mu zejsc ponizej czyli 30 zl. a jak pozwola to sie wkurze.
    ps. to sa tylko moje przemyslenia prosze sie tym nie sugerowac. pozdrawiam.
    He , he jako końcowe zdanie javc strzeliłeś znaną mi formułkę którą sam zamieszczam pod koniec swoich wypowiedzi . Nie licz ile akcji zostało skupionych przez jakiś okres czasu bo to nic nie znaczy . Przecież możesz policzyć równie dobrze jaki był obrót od samego debiutu tej spółki i wyjdą ci nieprawdopodobne ilości przemielonych akcji - tylko z tego nic nie wynika . Nawet jak mówisz że 4 miesiące i taki obrót . Moim zdaniem kluczowa rola to cena akcji nowej emisji , będę to powtarzał jak mantrę ponieważ ich uchwalona ilość daje jedną czwartą głosów ponad w podwyższonym kapitale zakładowym . Więc ta z kolei ilość da nam pełny obraz ile ktoś chce dać za ten pakiet . Jeśli będzie poniżej trzech dyszek spadniemy poniżej trzech dyszek , jeśli dadzą powyżej trzech dyszek zostaniemy na tych poziomach . Żadne wskażniki tutaj nic nie znaczą w kontekście pojawienia się nowej emisji bo to jest moim zdaniem klucz - dlaczego jesteśmy jeszcze na tych poziomach . Oczywiście to jest moje zdanie i mój punkt widzenia Wy drodzy współposiadacze możecie się z tym nie zgadzać . Pozdrawiam !
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [83.17.162.*]
    moze wiesz ile czasu trwa wprowadzenie akcji (po zamianie ) do obrotu od momentu podjecia takiej uchwały przez zarząd?
[x]
IMPEL 0,39% 13,00 2021-03-03 13:46:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.