• Re: SAME KONKRETY - Ciufik-))) Autor: ~Ciufik [80.238.126.*]
    Owszem mam uraz do VIV jak i całego NC. Wiem czemu służy NC i dlatego nie kupię nigdy żadnej notowanej tam spółki.
    Jednak uraz do VIV nie przeszkadza mi trzeźwo patrzeć na tą "spółkę" i nie zaciera mi w żaden sposób perspektywy.

Mimo wszystko życzę Ci udanej inwestycji i dziękuję bardzo za rzeczowe podejście do tematu. Grzebiąc na forum w postach VIV praktycznie nie ma merytoryki i znaleźć tutaj dobrego adwersarza jest bardzo trudno.
    Tym bardziej pozdrawiam!
  • Re: SAME KONKRETY - Ciufik-))) Autor: endriu prawdziwy [83.23.13.*]
    Dziękuję !

Powiem Ci wcześniej latałem jak konik polny po walorach niecierpliwie. Ciołem straty itd.
    Większość walorów jak spojrzysz na wykresy na GŁÓWNYM ma odrobione straty z bessy 2008r w 70%. (Ale dają bezpieczeństwo inwestycji).
    Zatem zakres wzrostów jest niewielki.

Do NGS tez powinienem mieć uraz . Kupiłem przed splitem 3.20 i zredukowałem 2,40.
    Ale zaczęły coraz lepsze wieści napływać ze spółki . Wszedłem z dużo większą kasą przy cenie 6gr. Było ujadanie , krzyk , i to co już pisałem, bzdury typu SAMOBÓJCA ten kto kupuje NGS.
    Pooglądaj wykres NGS - wystarczyła cierpliwość - Pula powiększyła mi się 4 krotnie.

Dlatego namolnie piszę o NGS , gdyż ViV ma zbliżony profil działalności. Poza tym jest to świeża sprawa. A odpał nastąpił prawie rok przed potencjalnymi zyskami

VIV zysk będzie miał dużo wyższy i w szybszym czasie. Dlatego już zająłem pozycję, uzbroiłem się w cierpliwość.

Gdy walor znajduje się fazie tworzenia trendu , gdzie spodziewane są dobre infa, warto zająć pozycję. Jeżeli czuje się zagrożenie trzymać ,, rękę na enterze".
    W spółki początkowej fazie HOSSY ( potwierdzonej) należy inwestować długoterminowo.
    ( w dołku)

Na VIV widać wyprzedanie, co dobrze wróży dla potwierdzenia trendu wzrostowego!
    Jak nie zostanie zanegowane powyższe , VISION będzie HIT em roku 2011.

Podkreślam jest to walor DŁUGOTERMINOWY- jeżeli myślimy o 300 i więcej procent.
    W średnim term. wygląda też zadowalająco.

Jest więcej spółek na NC, które rok temu były ,,pikusiami'' . Dziś stanowią liczące się konsorcja. Zmienią NC na Główny parkiet.

Ale każdy ma własny rozum !!!
    Dlatego proszę nie traktować w/w jako rekomendacji kupna sprzedaży.

Tobie też Ciufik dziękuję za rzeczowe podejście do tematu.

Może coś o reżyserze i reżyserii ?-)))

PZDR Ciufik

EP

W temacie reżysera się nie wypowiem, alem mam swoją teorię.
  • Re: SAME KONKRETY - Ciufik-))) Autor: endriu prawdziwy [83.23.18.*]
    TZN ?
    Naprawdę nie chcę się w tym temacie wypowiadać.
    Pozdrawiam Serdecznie
  • Re: Bajka o VISION !!! Autor: ~Mesner [213.77.101.*]
    http://www.youtube.com/watch?v=_-clFZFdLQk

Dla posłuchania bo trochę nudno :)
  • Do endriu prawdziwy Autor: ~ktoś [10.167.0.*]
    Dla mnie jesteś OK -dużo merytoryki skłaniającej do myślenia o przyszlości nie małego projektu.Jeżeli wykonają go to gwarancja sukcesu GWARANTOWA

pozdr
  • Re: Bajka o VISION !!! Autor: ~mm [77.254.117.*]
    Mam pytanie do grafika-animatora (zawodowca w tej dziedzinie) : z Twojego doświadczenia jaki jest potzrebny czas Platige, na wykonanie swojej części filmu? Mnie laikowi wydaje się,że potzrebują około 1,5 roku... więć mogą nie zdążyć z założonym terminem....
    Ale jest jedna ważna (chyba) rzecz w tej animacji : ich system (VIV) do animacji postaci na żywo... ( gdzieś na ich stronie było napisanie że testowali ten system na postaciach Bug Muldoon) - jakie to będzie miało przełożenie na czas produkcji? Potrafisz to określić? Czy taki system będzie ogólnie potrzebny na rynku (np. takim firmom jak Platige czy samemu Tobie?)?
    To wg mnie będzie klucz do sukcesu tego filmu i przyszłości Virtual Vision.
    Firma Vap Video swego czasu też stworzyła podobny system... który swego czasu zakupiła również TVP.........
    Oby z tym systemem animacji na żywo produkowali po kilka filmów na rok....
    I to powtórzę , wg mnie byłby kosmiczny sukces tej firmy...
  • Re: Bajka o VISION !!! Autor: ~Ciufik [80.238.126.*]
    Najpierw odpowiem Tobie MM.
    Nie jesteś takim laikiem bo Platige na wykonanie tego filmu potrzebowało by określony przez Ciebie czas (pod warunkiem nieangażowania się w inne projekty) - a uwież mi łupią tego sporo nie biorąc nawet pod uwagę reklam (najbardziej intratny biznes).
    Jeżeli chodzi o system animacji (chodzi Ci chyba o Mo_cap) jest raczej bezużyteczny.
    Już tłiumaczę dla czego. Tego typu systemy służą do ściągania ruchu z poruszających się aktorów, kaskaderów który wykorzystuje się później do wykonania realistycznych animacji ruchu postaci LUDZKICH! Ponieważ jednak w filmie nie będą takowi występowali mija się z celem stosowanie tego typu rozwiązania - no bo jak przełożyć ruchy ludzkie na np. Pełzanie?
    Z drugiej strony nie wyobrażam sobie oklejania żywych robaków markerami i zczytywania z nich ruchu, a tym bardziej zmuszenia ich (robali) do wykonywania poleceń Reżysera.
    Takie systemy stosuje się głównie w dużych produkcjach gdzie jest konieczność zastąpienia ludzi modelami 3d.
    Musisz wiedzieć że ten system (Mo_Cap) nie jest wynalazkiem VIV ani tym bardziej VAP Video.
    Reasumując Platige da radę jednak wyłącznie dzięki zdolnym animatorom.
  • Re: Bajka o VISION !!! Autor: grzeluch [80.203.227.*]
    Kilka pytan .
    Kiedy beda najblizsze wyniki finansowe i czy wedlug was vision wyjdzie na plus ?
    Czy spodziewana jest jakies info ktore bylo by iskra do dalszych wzrostow .Np wlasnie pozytywne wyniki , moze jakies konkrety o filmie w najblizszym czasie cokolwiek .
    Z czego vision utrzymywal sie wzesniej (widzialem ze endrju wkleil jakies wyniki ze stockwatch )
    w ogole czekam na jakies ciekawe info o spolce
    chcialbym w nia wkroczyc malym pakiecikiem pozdrawiam ..
    ps kupowalibyscie teraz po 11 czy czekali na spadek na 10 .. na 11 groszach jest duze wsparcie jednak popyt na te akcje po 11 groni chyba groszowy ..
  • Re: Bajka o VISION !!! Autor: endriu prawdziwy [83.21.103.*]
    Raport EBI
    typ raportu Raport bieżący
    numer 2/2010
    data dodania 2010-01-29 15:20:31
    spółka VIRTUAL VISION SPÓŁKA AKCYJNA
    Harmonogram przekazywania raportów okresowych
    Zarząd Virtual Vision S.A. podaje do wiadomości harmonogram przekazywania
    raportów okresowych publikowanych w 2010 roku. Raporty będą przekazywane do
    publicznej wiadomości w następujących terminach:
    Raport kwartalny za IV kwartał 2009 - 15 luty 2010
    Raport roczny za 2009 rok - 14 czerwca 2010
    Raport kwartalny za I kwartał 2010 - 17 maja 2010
    Raport kwartalny za II kwartał 2010 - 16 sierpnia 2010
    Raport kwartalny za III kwartał 2010 - 15 listopada 2010

Ewentualne zmiany dat przekazywania raportów okresowych będą podane do
    wiadomości w formie raportu bieżącego.

Podstawa prawna: § 6 ust. 14.1 Załącznika nr 1 do Uchwały Nr 733/2009
    Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 18 grudnia
    2009 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w alternatywnym systemie obrotu na
    rynku NewConnect."

Osoby reprezentujące spółkę:

* Richard Kunicki - Prezes Zarządu
  • Re: Bajka o VISION !!! Autor: endriu prawdziwy [83.21.103.*]
    Zalecam przeanalizowanie jaki wpływ będzie miało przejęcie LTV LIVE na wyniki i nową wycenę spółki (wskaźniki) .

Umowa z reżyserem
    Kolejne umowy koprodukcyjne

Spółka prognozowała dodatni wynik na koniec 2010r ale przy kursie Euro 4,50 . Myślę, że
    pozytywny wpływ na wyniki będzie miało LTv .
    Najlepiej z domysłami poczekajmy do 15 listopada2010r.

A czy 10 czy 11gr decyzja należy do Ciebie. Ty nie masz dylematu-)))
    Obserwuj !
    Ja uważam że obecna cena 9-14gr jest SUPER CENĄ - PROMOCJĄ.
    15-17 Bardzo dobra cena - śr. termin
    18-20 dobra cena (tu wystąpi konsolidacja- jeżeli nie będzie inf)- śr- dł . termin

Dobre wieści zbliżają się wielkimi krokami .
    O złych , nic nie wiem !

I pamiętaj o tym , że decyzje podejmujesz sam !
    Forum ma służyć do dyskusji - nie może być głównym źródłem doradczym.
    Proszę mi nie pisać, że panicznie wołam o UP UP - ja po prostu lubię rozmowę.
    Z niej zawsze coś nowego można wyłuskać. (np .Ciufik- mam nadzieję, że po edukujesz nas w dziedzinie GRAFIKI KOMPUTEROWEJ)

Także nie traktuj tego jak rekomendacji KUPNA- SPRZEDAŻY

p.s

2 tyg. - jedziemy w przedziale 11-13( 10 nie padło, 13 zaczepiło).
    Jak zorientowałeś się, to Ci którzy obecnie nie na widzą spółki czekają na 9gr. Czy kupią? Tego nie wie tego nikt !
    Ale jak zacznie się dziać zapakują nawet po 15gr
    Pokochają ją , zmienią nicki i opowiedzą cudowne historie (to standard )

PZDR rozsądnych, cierpliwych inwestorów

EP
[x]
VISION 0,00% 0,02 2023-05-16 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.