Dziękuję !
Powiem Ci wcześniej latałem jak konik polny po walorach niecierpliwie. Ciołem straty itd.
Większość walorów jak spojrzysz na wykresy na GŁÓWNYM ma odrobione straty z bessy 2008r w 70%. (Ale dają bezpieczeństwo inwestycji).
Zatem zakres wzrostów jest niewielki.
Do NGS tez powinienem mieć uraz . Kupiłem przed splitem 3.20 i zredukowałem 2,40.
Ale zaczęły coraz lepsze wieści napływać ze spółki . Wszedłem z dużo większą kasą przy cenie 6gr. Było ujadanie , krzyk , i to co już pisałem, bzdury typu SAMOBÓJCA ten kto kupuje NGS.
Pooglądaj wykres NGS - wystarczyła cierpliwość - Pula powiększyła mi się 4 krotnie.
Dlatego namolnie piszę o NGS , gdyż ViV ma zbliżony profil działalności. Poza tym jest to świeża sprawa. A odpał nastąpił prawie rok przed potencjalnymi zyskami
VIV zysk będzie miał dużo wyższy i w szybszym czasie. Dlatego już zająłem pozycję, uzbroiłem się w cierpliwość.
Gdy walor znajduje się fazie tworzenia trendu , gdzie spodziewane są dobre infa, warto zająć pozycję. Jeżeli czuje się zagrożenie trzymać ,, rękę na enterze".
W spółki początkowej fazie HOSSY ( potwierdzonej) należy inwestować długoterminowo.
( w dołku)
Na VIV widać wyprzedanie, co dobrze wróży dla potwierdzenia trendu wzrostowego!
Jak nie zostanie zanegowane powyższe , VISION będzie HIT em roku 2011.
Podkreślam jest to walor DŁUGOTERMINOWY- jeżeli myślimy o 300 i więcej procent.
W średnim term. wygląda też zadowalająco.
Jest więcej spółek na NC, które rok temu były ,,pikusiami'' . Dziś stanowią liczące się konsorcja. Zmienią NC na Główny parkiet.
Ale każdy ma własny rozum !!!
Dlatego proszę nie traktować w/w jako rekomendacji kupna sprzedaży.
Tobie też Ciufik dziękuję za rzeczowe podejście do tematu.
Może coś o reżyserze i reżyserii ?-)))
PZDR Ciufik
EP