1,5 mi dziś ani za tydzień, nie jest potrzebn, ale za 5 zł, za miesiąc dwa się nie obrażę. Spółka ostatnio sporo robi, bo widać w komunikatach.Zapewne będą nowe projekty co pdniesie wartość Spółki. Dla mnie to taki walor dla wtajemniczonych którzy wiedzą,że poniżej 1,5 zeta to jest po prostu taniocha. Kwestia czasu, gdy duzi gracze się zorientują,że spółka jest bardzo niedoszacowana...
No tak ale wolalbym by spolka rosla pomalu a nie skokami....ze jest duzo warta wiadomo, za kilka lat bedzie z niej poterzny deweloper, i wtedy sie pozbede akcji za podejrzewam grubo powyzej 10 zl
Wywalcie tego smiecia puki jeszcze mozna, na parkiecie juz pisza o 80 groszach:p ja juz dawno wyszedlem na 1,19 i czekam, jak bedzie 70 groszy dobiore moze a moze poczekam na 60-50gr
hotel kończą ,grunty pod nowe inwestycje zakupione,więc teraz tylko czekać na kolejne infa,a poniżej złotówki za akcję będzie można tylko pomażyć. Zauważyć można że przed infem o gruntach nie było tyle zleceń na sprzedaż od 1,12-do 1,20,więc wygląda to na blokadę, i zbiór na kupnie po złotówce z groszami.
Ja chyba tez, mam jeszce lokaty kupione zaraz po debiucie po niecale 50 groszy.... czekaslem na informacje o inwestychach, bylo ich duzo u nic. Teraz bedzie gluchy okres. pojawia sie informacje z raportu za 3 q i 4 kwartal oczywioscie ze strata... Czas sie ewakulowac.... Pozdrawiam wszystkich.... Pozostaje jeszce pytanie czy ktos top odemnie kupi na tej chale....
Spokojnie!!
Spółka jest duzo więcej warta niż w chwili obecnej akcje!!!!
Pewnie jak sprzedasz zacznie rosnąć, tak jest.... najczęściej!!!!
Radzętrzyać i dokupować!!!
nie ma takich dużo spółek na New Connect!!!!!!!!
Lbd to smiec, po takiej serii dobrych informacji spolka praktycznie nie drgnela a po zdobyciu 1,30 znow zjazd na 1,00 a nawet nizej.... Polowy sie dzis wyzbylem, jutro lub po jutrze reszta
Na forum parkietu mozna znalezc aktualna Analize techniczna.... Jest dobrze, korekta normalna, a wazne sa inwestycje i firma a nie kurs, bo ten przyjdzie sam,,,,
Na forum parkietu mozna znalezc aktualna Analize techniczna.... Jest dobrze, korekta normalna, a wazne sa inwestycje i firma a nie kurs, bo ten przyjdzie sam,,,,
AT to przedewszytskim psychologia.... Lada dzien czas na zakupy, jak pojdzie znow kupno to w 2 tygodnie pzrebijemy 1.50.... Najwazniejsze ze trend spadkowy przebity a korekty sa pzreciez normalne
zobaczcie sobie postepy prac w budowie hotelu w swiecicach.... MNysle ze do konca roku spokojnie skoncza co pzrelozy sie na kutrs na bank.... Pierwszy raport po skonczeniu budowy i aktywa przekrocza 50 mlnzl, nie liczac dzialek ktore sa wartoscia lokat budowlanych.... 1,50 MUROWANE, A MOZE WIECEKJ
generalnie masz rację są postępy widoczne gołym okiem, i kolejne inwestycje też ruszają i kupują kolejne działki - ale w tym roku to tylko koszty koszty koszty (no chyba ze sprzedadzą hotel - ale jeżeli już to stanie się to w IVQ
Teraz sokojnie w g órę!!
Nie potrzeba nam tutaj leszczy, którzy chcą zarobić w dzień 100%!!!!!
Spółka , które ma świetne wyniki, sprzeda niedługo następną nieruchomość i robi kolejne projekty!!
Powinna byćwyceniana conajmniej na 5 pln!!!!!!
Czemu twierdzisz , że to nierealne??
Ja twierdzę , ze realne, ale ..... na głównym parkiecie!!!
DO wejścia na główny powinno byćpowyżej 2 pln!!!!!!!!!!!
Po co Ci 5 pln, po co 2., Kazdy kto chcial sie zalapac na te spolke juz sie zalapal po 80 groszy i nizej, Jest parunastu ludzi co maja po kilkadziesiat kilo akcji i te akcje trzymaja w niezanaznym stopniu tylko nimi obracajac....
Czy teraz nadal dziwi cie brak obrotow praktycznie na LBD.... Sama drobnica kupuje i spredaje bo sie zawodzi ze LBD nie szybuje....Ale wieksi czekaja...
Trzymamy akcje i wiekszosc juz wie po co, jesli sie nie domyslasz Twoja sprawa....
Jazda teraz nie jest potrzebna
Madrze powiedziane, co jakis czas wpada mi troche akcji za 98 groszy to po co gonic kurs, oblowie sie teraz a juz niedlugo po skonczeniu swiecic aktywa LBD skocza na ponad 50 mln. 11 mln sa teraz warte lokaty co daje nam jakies 30 gr wartosci ksiegowej, po skonczeniu hotelu bedzie plus 42 mln plus dzialki wiec spolka bedzie ponad 50 mln, czyli jakies 1,30 na akcje o wtedy kurs 2zlotowy nie bedzie nikogo dziwil, ale za to inni beda sobie wyrywac Papier z gardel. A ja bede spokojnie patrzyl. kAZDY NIEGRANY PAIER KIEDYS BEDZIE GRANY.
Swiecice +42,7 mln
Dzialki na pradze +4,9 i +1,8mln= 6,7mln
Dzialki na Rybnickiej okolo +4,7 mln
I siedziba Przeciez warta minimum z 1 mln
Na minus mamy Linie kredytowa z PKObp na 20 mln maksymalnie ale nie jest w calosci wzieta, i pozyczke od kwiatka na 4,9 mln zlotych
Sumarycznie wartosc ksiegowa LOKAT BUDOWLANYCH bedzie zamykac sie okolo 40mln zlotych. Dla spolki deweloperskiej wstaznik C/WK wynosi okolo 1,5 do 2
Czyli Lokaty beda chodzic po od 1,50 do 2 zl....
A nie zapominajmy ze spolka przymierza sie do wejscia na GPW na poczatku 2011 roku...
To bedzie hit. Ja juz jestem zapakowany w Te spolke, nie dobieram wiecej bo poprostu nie mam za co, ale dziwi fakt ze kurs doluje. Faktycznie musi byc to dobieranie oprzez grubych po niskich cenach bo na dzien dzisiejszy wysoki kurs nikogo tak naprawdre nie zadowala
Zadko zabieram tu glos ale od jakiegos czasu przygladam sie spolce LBD Pana Marka Kwiatkowskiego. Wyssane z palca sa teorie o 5 zl na tej spolce w najblizszym czasie, natomiast progres Przedsiebiorstwa jest bardzo widoczny. Spolka z czasem sie rozrosnie ale na zakup jej akcji pozostalo juz niewiele czasu biorac pod uwage tak atrakcyjna cene bo przeciez 1zl w perspektywie 1 roku powinno na jednej akcji dac nam 2 tyle. Przelomowe beda informacje ktore naplyna ze spolki o ukonczeniu hotelu w podwarszawskich Swiecicach, lub o jego sprzedazy lub najmie ktory bedzie przynosil Lokatom Budowlanym tak oczekiwane zyski. Trudno powiedziec co byloby lepsze, czy sprzedaz czy najem, natomiast spzredaz pozwolilaby na powiekszenie skali rozwoju Lokat Budowlanych, bycmoze nowe inwestycje lub przejecia w galezi deweloperki. Bardzo oczekiwana informacja jest takze debiut na GPW ktory spolka niewatpliwie zrobi sadzac po sposobie w jakim Pan Marek Kwiatkowski kieruje spolka i jak bardzo dba o jej wiarygodny wizerunek. W obecnej sytuacji na rynku pora najwyzsza zamienic moj ukochany Boryszew chociaz czesciowo na akcje spolki z bezpiecznej galezui gospodarki. Ale to po debiucie akcji GPW czyli za kilkanascie dni. Dla akcjonariuszy LBD, uzbrojcie sie w cierpliwosc, macie naprawde dobry papier w kieszeni, spolce nie ma co zarzucic, a rentownosc 30 procentowa o ktorej mowi Pan Marek Kwiatkowski jest bardzo realna.
Witam Prezesa. Pamietam Cie jeszcze z Borka jesli to ta sama osoba. Milo wiedziec ze mamy akcje tej samej spolki... Zapraszam do grubszego wejscia bo warto... Oby LBD przyniosly nam takie zyski jak Borek
Ale ja nie mowilem ze mam akcje, tzn mam, ale niewiele, kilka tysiaczkow. Mam nadzieje ze poczekacie na mnie z kursem zebym mogl wejsc po nizszej cenie. 1,40 jeszcze moge maksymalnie dac ale nie wiecej:)
A tam gadanie, Lokaty maja malo akcji, dlatego obroty nikle, ale za to potencjal do wzrostow, niski ff. Jak wejdzie cos wiekszegochocby na 50 k akcji to bedzie rakieta
Zdaje sie ze w polwie listopada, ale co chcesz w nich zobaczyc? Lokty Budowlane nie maja zyskow operacyjnych, Prowadza inwestycje budowlane i jak kazdy deweloper rozliczja inwestycje po jej zakonczeniu. Generuja przy tym bardzo niewielkie koszty dzialania.
W 3 Kwartale nie zakonczyli zadnej budowy, Dopiero 4 kwartal pokaze zakonczenie budowy w Swiecicach za 42,7 mln zl. Jedyne co mozna bedzie porownac to jak sie latwo domyslec to znaczny wzrost aktywow spolki wynikajacy z coraz bardziej zaawansowanej budowy hotelu....
Raport kwartalny za III kwartał 2010 roku - 15.11.2010 r.
Lokaty Budowlane pokaza zdecydowany wzrost aktywow, podejrzewam do 40 mln zl okolo a bycmoze wiecej, bo paietajmy ze sam hotel ma byc po ukonczeniu warty 42,7 mln zl, ado tego przeciez dojda zakupione dzialki na pradze za pzreszlo 7 mln zl.
Tak wiec Spolka pokaze wzrost atywow z tych 23 co sa teraz na ponad 40 mln zl.
Warto zaopatrzyc sie w akcje LBD bo ten i nastepne raporty beda niezle, A spolka niedlugo powie cos wiecej na temat emisji, i wejscia na GPW a bycmoze sfinalizowania sprzedazy Swiecickiego hotelu. Akcji jest tak malo ze to idealny model inwestycji ktory da krocie.
Nie ma co sie zastanawiac bo taniej nie bedzie juz chyba nigdy
Lokaty Budowlane pokaza zdecydowany wzrost aktywow, podejrzewam do 40 mln zl okolo a bycmoze wiecej, bo paietajmy ze sam hotel ma byc po ukonczeniu warty 42,7 mln zl, ado tego przeciez dojda zakupione dzialki na pradze za pzreszlo 7 mln zl.
mozna sobie kupic 10 tys akcji po zlotoweczce. Taniocha z uwagi na raport 15. a bedzie w nim wiele ciekawego, LBD zbiera na cos kase i nie bardzo wiadomo na co, ale sie dowiemy juz 15 Listopada. Brac i nie zalowac bop to bezcen,