• Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~Pax [178.43.51.*]
    Dnia 2025-12-01 o godz. 14:53 ~ka napisał(a):
    > Dnia 2025-12-01 o godz. 14:06 ~ka napisał(a):
    > > Dane z 28/11/25
    > > Ogólem short pozycje 11,07 mln , zejście z 11,22 mln ;
    > >
    > > CTB 7,07 % , wzrost z 5,77% (!) , a w tabeli na ‚liście kolejkowej do odlotu’ mamy podane 2,15% - tam jest istotny błąd do poprawki, to zaraz scoring poszybuje w górę.
    > >
    > > UTIL 97,72% wzrost z 97,02% ;
    > >
    > > oddane 203.197 szt.
    > > dopożyczone 35.303 szt.
    > >
    >
    > Short score 87,81/100, wzrost z 87,32/100 , to będą okolice 6-7 miejsca w kolejce :-), a pewne trzecie miejsce jak poprawią dane w zakresie CTB.

Przy takich rekomendacjach, jakie ostatnio się pokazały to woda na młyn dla shortów. Nie liczą się żadne parametry ORTEX - kurs sukcesywnie leci na pysk.
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~Anonimowy [83.22.136.*]
    O chodzi z tym miejscem w kolejce?
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~ka [37.109.158.*]
    Dnia 2025-12-01 o godz. 15:03 ~Anonimowy napisał(a):
    > O chodzi z tym miejscem w kolejce?
    ##
    To takie żartobliwe określenie naszego miejsca w kolejce na liście kandydatów do short squeeze na podstawie tabeli Short Extremes dla wszystkich europejskich spółek. Ranking ustawiony jest na podstawie wyliczanej oceny short score.
    Print scr był wczoraj wrzucony.

Dane z 01/12/25 -
    Short ogółem 11 mln, zejście z 11,07 mln ;
    CTB 7,18% , wzrost z 7,07% ;
    UTIL 97,67 % spadek z 97,72% ;

SHORT SCORE 87,85/100, kolejny wzrost
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~Sillu [164.127.209.*]
    Paradoksalnie schodzą z pozycji tak samo jak spada kurs. Ciekawe jak to się dla nas zakończy, ale w SS już jakoś nie chce mi się wierzyć, nie na GPW tutaj nikt nie podskoczy wyżej niż fundusze shortująće, nie mają takiego kapitału.
    Dnia 2025-12-02 o godz. 13:27 ~Sillu napisał(a):
    > Paradoksalnie schodzą z pozycji tak samo jak spada kurs. Ciekawe jak to się dla nas zakończy, ale w SS już jakoś nie chce mi się wierzyć, nie na GPW tutaj nikt nie podskoczy wyżej niż fundusze shortująće, nie mają takiego kapitału.
    ##

Do czasu. Poza tym to zejścia drobnych.

Dopiero teraz można nabrać wiary w ss jak się widzi takie utrzymane parametry.
    Nie ma czegoś takiego jak „fundusze shortujące” , są po prostu fundusze - raz grają shorta , raz longa, a najczęściej mocnego longa po shorcie. Gonią się po planszach w te i we wte.

To kwestia różnicy, teraz do góry jest więcej do ugrania niż w dół — okupione wywalaniem uzbieranych z tablicy akcji, co nie znaczy, że nie będzie kolejnej próby. Jeśli tak, to tymi uzbieranymi z tablicy akcjami, bo na pożyczki nie ma co liczy— niedostępne i drogie.

Mamy jeszcze kilka OFE i TFI, które nie uzupełniały po ostatnim zejściu, jak ręce przyłożą do tablicy, to shorty albo z bufora będą oddawać albo wyjdzie jeden z drugim. I do tego będą się skubać wzajemnie… dużo scenariuszy, zobaczymy.

Morningstar pokazuje sporo zakupów w listopadzie.

• Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~SzpiegZKrainyDeszczo [31.61.245.*]
    Wazne, ze schodza. Zejda to kurs odreaguje. Skoro schodza, to wiedza, ze juz wiecej nie ugraja. Swoje zrobili. Pytanie przy ilu wyleza?
    Dnia 2025-12-01 o godz. 15:03 ~Anonimowy napisał(a):
    > O chodzi z tym miejscem w kolejce?

tak to wygląda na obrazku https://imgur.com/a/bzcLzWX
    dzisiejsze parametry ustawią nas na 5 miejscu pomimo zaniżonego CTB - powinno być wczoraj 7,07%, a nie 2,14%
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~Móchamed [31.61.254.*]
    Ortex coś pokopał z free float. Wrzuć proszę screen z akcjonariatu z zakładki Holders. Sprawdzę i napiszę do nich żeby poprawili. Short interest as % of free float to na pewno składowa short score.
    Dnia 2025-12-02 o godz. 15:19 ~Móchamed napisał(a):
    > Ortex coś pokopał z free float. Wrzuć proszę screen z akcjonariatu z zakładki Holders. Sprawdzę i napiszę do nich żeby poprawili. Short interest as % of free float to na pewno składowa short score.
    ##
    No! I to rozumiem :)

O tym niepoprawnym CTB im tez koniecznie napisz, bo tam ktoś kombinuje jak koń pod górkę żeby spółka na widelcu nie stała w zestawieniu… a nam się nr 1 należy :)
    I nagle im się nawet ogólna liczba akcji zmieniła, po takim czasie, a w danych podanych dzisiaj masz 18,41% z ff do tej poprawionej wartości.

Holders: https://imgur.com/a/7fQsVQ4 
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~Móchamed [31.61.248.*]
    Wysłałem wczoraj do nygusów i dziś się nawet odezwali. Okazuje się, że dane do free float dostarcza S&P. Wyjaśnienia są metne ("I can see additional holdings that have been posted that don't appear to be incorporated into the free float calculation") ale mają to wyjaśnić z S&P i dać znać. CTB w Short Score na razie cisza. Nic się nie zaktualizowało i dalej 2%.
    Nic się nie zaktualizowało i dalej 2%?
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~ka [37.109.153.*]
    Dnia 2025-12-03 o godz. 19:02 ~Móchamed napisał(a):
    > Nic się nie zaktualizowało i dalej 2%?
    ##
    No zmieniło się…
    Z CTB 2,14% podnieśli na 2,15% — kpina w żywe oczy, bo jest 7,48%
    https://imgur.com/a/99fGVcu
    Scoring wzrósł z 87,85/100 do 87,97/100 , co daje piąte miejsce na liście.

Burdel tam mają w Holders, bo jak spojrzysz na tych największych z akcjonariatu, to widać jakie tam są milionowe różnice.

Dane z dzisiaj:
    Ogółem short pozycje 11 mln b/z (?);
    18,41% z ff ;
    UTIL wzrost do 97,92 % ;
    CTB wzrost do 7,48%, a średnia dla ostatnich pożyczek to 15,21% ;
    Short score 87,97/100 ;

oddane 7.620 szt
    dopożyczone 19.092 szt
    Stan Ultro to zeszły rok a w tym roku mieliśmy emisję, w której Ultro brało udział ale nawet użycie liczby akcji sprzed emisji nie daje pokazywanego ff. Na tym screenie z short extremes wszyscy mają n/a w kolumnie short interest % ff więc nie wiem czy jest uwzględniony w punktacji.
    A ja sobie sprawdziłam jakie parametry miało Volvo dzień przed short squeezem i okazuje się, że mamy już lepsze…
    20,17% z ff, CTB 5,09%, Util 89,4%, Short score 86,95/100 i po przeciętnym raporcie otwarcie otwarcie było >20% na plus, kurs z ~22 na zamknięciu dnia następnego zamykał się na ~32.

Goń ten Ortex o poprawę danych do skutku, łaski nie robią. To nie jest serwis „za drobną” opłatą.
    Nie moge się za bardzo awanturować ponieważ nie jestem abonentem. Ten free float poprawią pewnie w ciągu kilku dni. Wtedy z 11 mln wskaźnik wyniesie 21.4% ff. Z tym ctb i short score to nie wiadomo. Może pokazuje źle ale liczy dobrze. Zobaczymy.
    Dnia 2025-12-03 o godz. 21:39 ~Móchamed napisał(a):
    > Nie moge się za bardzo awanturować ponieważ nie jestem abonentem. Ten free float poprawią pewnie w ciągu kilku dni. Wtedy z 11 mln wskaźnik wyniesie 21.4% ff. Z tym ctb i short score to nie wiadomo. Może pokazuje źle ale liczy dobrze. Zobaczymy.
    ###
    Byłbyś abonentem gdyby tylu błędów nie było :) ;-)
    Im się ich własne dwie zakładki nie stykają ze sobą danymi.
    Zobacz Insiders https://imgur.com/a/UXIR0Nz 
    No tak. W jednym miejscu Ultro 23 mln w innym Miłek 25 mln. Nic dziwnego, że CTB raz 7% a raz 2%.
    Na X w aplikacji popytaj o to, to szybciej błędy poprawią, a i na spółkę może ktoś uwagę zwróci :-D
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~ka [78.30.76.*]
    Móchamed, jak tam pisma petentów? :) Otwórz sobie apkę testowo, za darmo.

Dane z 3/12/25
    Ogółem 10,96 mln, spadek z 11 mln
    CTB wzrost do 7,45%

UTIL 100%
    18,35 z ff wg Ortex

nowopożyczone 66.354 szt
    oddane 61.972 szt

Oczekujesz jakiejś ponadprzeciętniej dynamiki dziłań od działu wsparcia Ortexu. Free float mają poprawić. Zwróciłem uwagę na różne CTB w zakładkach i zapytałem, którą liczbę biorą do kalkulacji SC i rankingu tych nielubianych przez HF. Czekać trza...
    Dnia 2025-12-04 o godz. 13:15 ~Móchamed napisał(a):
    > Oczekujesz jakiejś ponadprzeciętniej dynamiki dziłań od działu wsparcia Ortexu. Free float mają poprawić. Zwróciłem uwagę na różne CTB w zakładkach i zapytałem, którą liczbę biorą do kalkulacji SC i rankingu tych nielubianych przez HF. Czekać trza...

##
    Cierpliwa jestem, byle nie za długo :-D

I jeszcze jeden błąd do wyjaśnienia - dlaczego w tabeli Short Extremes podają -5% dla zmiany ceny w ciągu 3 m-cy , skoro 3 m-ce temu było 170 zł , to powinno być -30% .
    Mam wrażenie, że sztucznie i specjalnie te parametry zaniżają.

"Nie poganiam ich bo stracą oddech,
    Nie poganiam ich bo zgubią rytm"
    Myślałem, że wczorajsza zadyma będzie związana ze zwiększeniem pozycji. A tu proszę. Można? Można.
    Dnia 2025-12-04 o godz. 13:41 ~Móchamed napisał(a):
    > Myślałem, że wczorajsza zadyma będzie związana ze zwiększeniem pozycji. A tu proszę. Można? Można.

Ja raczej wiążę to z tym zmniejszeniem o 1,9 mln (początek wątku), które odblokowało dostępność i wzięli natychmiast pożyczkę 1,6 mln… w kilka kolejnych dni się to wsypało w tablicę.
    Niesprawdzalne niestety, ale ważne, że zebrane.

Short score został bez zmian dzisiaj.
    A wracając do tych nadal niepoprawionych danych w apce, to tam jest coś takiego jak pojawiający się trading signal na wykresach i w opracowaniach… strzelą nam reklamę short squeeze.
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~Mat [194.233.101.*]
    To jak tu kurs leci jak kamień w wodę i przy tym spada ilość pożyczonych akcji jest po prostu poziom mistrza. W teorii jest to wbrew logice ale widać jasno ze ten szort squeeze jest w zasadzie w drugą stronę. Muszę tu przyznać szacun szortą że jak chcą to po prostu robią na GPW co chca a polskie fundy mogą tylko sie przyglądać.
    Dnia 2025-12-04 o godz. 14:21 ~Mat napisał(a):
    > To jak tu kurs leci jak kamień w wodę i przy tym spada ilość pożyczonych akcji jest po prostu poziom mistrza. W teorii jest to wbrew logice ale widać jasno ze ten szort squeeze jest w zasadzie w drugą stronę. Muszę tu przyznać szacun szortą że jak chcą to po prostu robią na GPW co chca a polskie fundy mogą tylko sie przyglądać.

##
    Każdy orze jak może, ale tu jeszcze nic zasadniczo nie spadło, bo chyba nie masz na myśli tych drobnych 40 tys z dnia na dzień?

• Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~Sillu [164.127.209.*]
    Nie wiem jak na te dane patrzeć, ale swego czasu było pożyczonych 12mln akcji, aktualnie pozostało 11mln czyli oddali 1/12 pożyczonych akcji wycierając kursem podłogę. Możliwe, że te dane nie do końca oddają rzeczywistość, ale sugerując się nimi tak to właśnie wygląda dla takiego jak ja zwykłego zjadacza chleba.
    No mi właśnie tez tak to wygląda. Ponad milion oddany bo tu bylo 12.2mln wg Ortex a spadek przy tym zbili cenę z okolo 155zl na 117zl w miesiąc. Moze co sesję oddają te 40tys ale co sesję mamy tu spadek 2-5%
    Ja to jeszcze bym rozmiar jak te wartości były by wieksze lub bez zmian ale tu odkup akcji powoduje zalamanie kursu które praktyczne spada bez nawet najmniejszej próby odreagowania.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.17.50.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Pooglądałem sobie dane w zakładce Shorts. Tam się niewiele zgadza z danymi w innych zakładkach. Nawet takie podstawowe dane jak Shares outstanding i Free float są inne niż na głównym ekranie. Szkoda pary. Pozostaje obserwować liczbę pożyczonych akcji i koszt pożyczek licząc, że ma to coś wspólnego z rzeczywistością.
    To jest pytanie, na ile dane z Ortex sa wiarygodne w kwestii ilość pożyczek.
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~Loca [31.60.16.*]
    Nie są wiarygodne
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~ka [37.109.154.*]
    Dnia 2025-12-05 o godz. 11:34 ~Móchamed napisał(a):
    > Pooglądałem sobie dane w zakładce Shorts. Tam się niewiele zgadza z danymi w innych zakładkach. Nawet takie podstawowe dane jak Shares outstanding i Free float są inne niż na głównym ekranie. Szkoda pary. Pozostaje obserwować liczbę pożyczonych akcji i koszt pożyczek licząc, że ma to coś wspólnego z rzeczywistością.

###
    Dane w Ortexie sa zawsze mniejsze niż w rzeczywistości, bo kombinują na boku w jurysdykcjach hula- gula i takich tam…Delaware o tym szeroko pisał. Ten short jest większy, niż to co widać nawet w apce z błędami.

Przy parametrach do short squeezu nie warto poświęcić czasu na wymuszenie poprawy danych?
    Lepiej ten czas spożytkować na pisanie na forum? Weź mnie nie dobijaj takim podejściem do tematu :)
    Miarą działania jest skuteczność. 10 min poświęć i pomęcz ich. Ja też te 10 min dziennie na napisanie danych poświęcam.
    UTIL 100%
    Short score 87,92/100 ;

ogółem 10,8 mln ;
    CTB wzrost do 7,5% ;

dopożyczone 122.747 szt
    oddane 313.319 szt

@Mat, przelicz sobie wszystkie dopożyczone pozycje tylko w ostatnich 2 tyg. albo m-cu, bo to ma największe znaczenie, nie pozycje ogółem netto. Netto może być bez zmian, a po oddaniu przez podmiot, który zbierał np. tygodniami 2 mln, ktoś Ci sypie kolejny raz 2 mln w tablicę, bo natychmiast pożyczył te oddane. Netto masz wtedy bez zmian, ale deszcz 2 mln się leje.
    Tylko ten, który rozprowadza nowe short pozycje na takim poziomie, bo umówmy się na ATH nie jesteśmy, to sam sobie pogłębia problem.
    Widzisz wczorajsze dane powyżej— niby ogółem spadło, a jednak 122 tys na łeb się wylało.

Lepiej, żeby Ci co mają pozbierane do oddania i poodwracane pozycje absolutnie niczego nie oddawali, no chyba, że chcą wyłapać jeszcze więcej, bo short im sponsoruje tanie akcje. Tydzień temu z oddanego 1,9 mln natychmiast dobrano na shorta 1,6 mln.
    Musisz na to spróbować spojrzeć inaczej niż tak 0-1 w te wartości ogółem.
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~Wiedzący [87.206.123.*]
    Dokładnie. Do tego zwróćcie uwagę na wolumen wrzucanych akcji w stosunku do spadku ceny jaki powodują. Przykładowo, w ostatnich dniach zrzucenie kursu o kilka zł wymagało grubych setek tysięcy akcji. Co by się stało gdybyśmy odwrócili tą sytuację i chcieli skupić z arkusza takie ilości..? Tak więc nawet jeśli szorty mają częściowo zabezpieczony papier na zwrot, nawet w połowie, to zapraszam do odkupu drugiej połowy z arkusza.
    Wszystko fajnie ale tu popyt jest zerowy. Szorty pokazały ze dla nich poziom 140,130 czy nawet 120 nie są żadna barierą i jak chca to potrzebują 3 sesje by pozamiatać te wszystkie opory a popyt nawet nie jęknie. Ja uważam że tu tylko konkretny gest zarządu może ośmielić longi. Zresztą kto tu ma grać przeciwko komu. Po stronie szort jest minimum 10 poważnych graczy którzy widać że pilnują swojego biznesu i mają praktycznie nieograniczone środki. Po stronie long sa jakieś bieda polskie TFI co kupią 20tys akcji i sa dla nich to max. Amerykanskie fundusze tez nie będą specjalnie przeszkadzać swoim.
    Popyt faktycznie jest bardzo niski, moim zdaniem z prostego powodu, każdy chce kupić jak najtaniej i z jak najmniejszym ryzykiem. Do póki jest nadpodaż to wszyscy się wstrzymują i starają się wymacać dołek (kursu, ryzyka), po którym nastąpi odwrót trendu. Zwróć jednak uwagę, że ktoś wysypywane akcje zbiera i nie jest to ulica. Akcje którymi sypią szorty są w pewnym sensie "darmowe" i wiadomo, że tak olbrzymia nadpodaż, przy spółce która codziennie poddaje się lub jest poddawana wielu wątpliwością, nie będzie celem równoważnego popytu. Ale każda "darmowa" akcja musi być odkupiona i wtedy historia się odwraca. Pokaż źródło z którego odkupią papier, jeżeli fundamenty spółki zostaną co najmniej na aktualnym poziomie? Szort wygrywa, kiedy odkupi taniej papier a nie wrzuci go w rynek i obniży cenę. Kup tone marchwi, pójdź na ryneczek i sprzedawaj za bezcen. Co stanie się z cenami? Problem pojawia się gdy zaczniesz liczyć swoje pieniądze za które kupiłeś marchew lub marchew musisz zwrócić, a rynek z kolosalnie mniejszą podażą nie jest w stanie pokryć twojej potrzeby a do tego stabilizuje się i zaczyna wracać do pierwotnych cen rynkowych które zostały sztucznie zniszczone twoimi działaniami.
    No ja jak bym byl szortami i działał w umowie z innymi fundami to po prostu rzucili bym 20ty akcji a piętro niżej byl by moj ziomek. To co nazbierałem po drodze to moje a potem ziomek bierze szorta i daje mi akcje piętro niżej. Oboje mamy akcje i jesteśmy juz na plus na szorcie. Potem robimy ta sama akcje 50razy aż w końcu papier wystarczy lekko klepnąć na początek a potem tylko klepać by jakis nadgorliwiec nie próbowało walczyć z trendem. Ile milionów trzeba by tu takie akcję robić jak tu obroty często sa w granicy 20mln?
    Ok, tylko skąd weźmiesz akcje na taką skalę? Pamiętaj że ilość wyemitowanych akcji jest ograniczona. A co z kolegą i jego akcjami do oddania z najniższego poziomu? Jaki procent akcji wysypie rynek w czasie twojej gry? O ile dobrze zrozumiałem, dałeś klasyczny przykład piramidy finansowej.
    No ale ta piramida finansowa działa w 100% na CCC gdzie rynek jest płytki. Jak ja wywalę w rynek 100mln w te kilka dni to na ccc kurs poleci 10% na koniec mojej akcji dalej będę miał to co wyzbieram od panikarzy ale większość będzie miały zakumumplowane fundusze bo z tych wywalonych na raz np 15tys tylko część trafi w inne ręce. Ja akcje zawszę mogę pożyczyć by dalej pociągnąć większe spadki ale przy takiej dominacji podaży to tu 80% handlu pewnie jest pomiedzy spółdzielnią. A 20% to dawcy akcji którzy wywalają bo albo sa leszczami albo jakimiś polskim TFI warzywnikiem co ma świadomość że kursem rządzą konkretnie gracze najlepsze co moga zrobić to siedzieć cicho. Takie rzeczy nie do konca byly by mozliwe na bardzo płynnych spółkach bo wymagało by sporego zaangażowania finansowego ale CCC jest idealne. Obroty ani nie za małe ale nie za duże.
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~Loca [31.60.16.*]
    Dobrze gadasz
    Dnia 2025-12-05 o godz. 15:40 ~Mat napisał(a):
    > No ja jak bym byl szortami i działał w umowie z innymi fundami to po prostu rzucili bym 20ty akcji a piętro niżej byl by moj ziomek. To co nazbierałem po drodze to moje a potem ziomek bierze szorta i daje mi akcje piętro niżej. Oboje mamy akcje i jesteśmy juz na plus na szorcie. Potem robimy ta sama akcje 50razy aż w końcu papier wystarczy lekko klepnąć na początek a potem tylko klepać by jakis nadgorliwiec nie próbowało walczyć z trendem. Ile milionów trzeba by tu takie akcję robić jak tu obroty często sa w granicy 20mln?
    ##
    I rozumiem, że jesteście sami w tej grze i nikt ręki po akcje nie wyciąga jak tak sobie przerzucacie?
    Jak się nazywa ta idylliczna kraina, w której tak gracie z ziomkiem? :))))
    Widzę, że to nie ja mam problem z tłumaczeniem skoro nie pomógł nawet przykład z marchewkami :D
    Od kogo odkupią? Od tych którym sprzedali po uprzednim potwierdzeniu tezy hedge funtów o przewartościowaniu. Krótka sprzedaż upłynnia akcje instytucjonalnych i powiększa rzeczywisty free float. Tegoroczne wyniki zdają się ją potwierdzać. Wszystko w rękach spółki.
    Inwestorzy do inwestowania. Studenci do studiów. Polaka dla Polaków. Ziemia dla ziemniaków. Miłek do roboty zamiast medialnych wrzutek.
    Nie twierdzę, że szorty na pewno przegrały sprawę. Wskazałem że będą mieli problem jeżeli fundamenty zostaną na co najmniej aktualnym poziomie. Jeżeli spółka nie dowiezie i duzi gracze zaczną upłynniać swoje zasoby, to w takim przypadku szorty są górą. Ale na tę chwilę ani nie widać zmniejszających się pozycji grubych ani kłopotów spółki które uzasadniałyby taka przecenę.
    No proszę. Poprawili free float. W zakładce overview mamy poprawne dane czyli 77.03 mln wszystkich akcji i 51.19 mln akcji we free float. Nie wiem czy to coś zmieni bo w zakładce shorts jest 70.5 mln wszystkich akcji i 53.2 mln akcji we free float.
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~ka [31.0.5.*]
    Zobaczymy czy się to przeliczy prawidłowo w poniedziałek. Pokazują nadal shorta jako 18,02 % ff, a powinni prawidłowo 21,03% ff do tych swoich podawanych wartości.

51,190 mln x 21,03% = 10,770 mln - short ogółem

I powinni podawać inne dane w zakładce Short Extremes - nadal widać w tabeli zaniżone o 5 p.p CTB i zaniżone wartości spadku w ciagu 3 m-cy.

Podziękuj za jedną poprawkę, poproś o dwie kolejne :) My mamy pierwsze miejsce, a nie piąte na tej liście, tylko niech dane poprawią. I mamy najwyższy w pierwszej 10 Upside TP >61%, a to i tak po wyliczeniach średniej z tych mocno poobniżanych rekomendacji.
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~ka [78.30.77.*]
    Dane z 05/12/25
    Ogólem 10,671 mln ;
    20,84% z ff ( poprawili ! ) ;
    CTB skokowy wzrost z 7,5% do 8,92% (17,66% średnia dla ostatnich pożyczek) ;

UTIL 100%

zwrócone 98.628 k
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~olo [185.151.75.*]
    istne perpetuum mobile skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle ?
  • Re: ORTEX , konkretne wyjście Autor: ~ka [78.30.77.*]
    Masz dobry link o grze short sellerów w tym wątku Jimmiego o blokowaniu akcji, poczytaj.

A tymczasem nasz Short Score wzrosła skokowo do 88,86/100 z 87,92/100 , ale w tabeli Short Extremes dalej nie poprawione CTB, bo pokazują 2% zamiast 8,92% i spadki w 3 m-cach też nie poprawione.

[x]
MODIVO -1,34% 77,80 2026-05-08 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.