dokładnie tak! i jak będzie trzeba, bo to zadziała, to będę codziennie wieszczył spadki na Polnej:)
a wkurzyła mnie trochę polanka za to swoje zachowanie - wyrwała najpierw jak głupia na 24% procentów i teraz prawie nici z tego - i po co jej to było? żeby zdenerwować ludzi tylko? aaaa tam, tam, z taką robotą... ;)
a bo już myślałem, że ten tego, a tu nie owego - po tylu miesiącach i tak rewelacyjnych informacjach, które zaczęły wychodzić już, mogłoby pokisić przynajmniej w okolicach 19 - dużo ciekawiej wtedy wyglądają aktywa :)
mam tylko nadzieję, że z prawie 10% akcji Polnej w ostatnich dniach, które się przewaliło, przynajmniej połowę z tego skupił jakiś duży...
No aktywa przez moment wygladały pięknie ;)
Jutro niby "postny piątek, ale coś czuje, że jednak będzie na zielono. Tak dla przekory jak szeroki rynek będzie na minusie :)
Jutro zobaczymy na ile nasze wróżby sie sprawdzą...
pijok, wczoraj, tak na pierwszy rzut oka, to myślałem, że mówisz o utracie całości kasy w zainwetsowane akcje (33,3 % spadku przez 3 dni) - a teraz to policzyłem - zostałoby Ci (wbrew pozorom) wówczas jeszcze prawie 30% (dokładnie 29,67%) pierwotnej wartości po tych 3 dniach - jeszcze nie najgorzej ;)
może tym razem się uda - od następnego tygodnia przewiduję spokojne osuwanie się w dół kursu, z możliwymi większymi, jedniowymi spadakmi, a pod koniec października megazwała!!! ;)
Kurs Polnej porusza się w wąskim kanale przyspieszonego trendu wzrostowego. W kilku przypadkach cena odbila się od lini średniej kroczącej 15 sesyjnej co może sugerować, iż jest to istotny element decydujący o punktach zwrotnych na spółce.
Krótkoterminowe dośc silne wsparcie na poziomie 15,32 zł
Krótkoterminowy opór 17,40, średnioterminowy 18,00 zł.
wykroił się też nowy trójkąt, o rozstawie ramion gdzieś 3 razy większym od ostatniego - być może przeciągnie 3/4, 4/5, zejdzie dla zmyły lekko w dół i powtórka z rozrywki - czyżby min. +20-kilka % w najbliższy poniedziałek? jakby poszło dobre info w piątek po sesji, to może, może... i witamy 20 zł od nowego tygodnia :)
coolturalny, ten trójkąt Polna wykreśłiła niedoskonały i o to chodzi - to nie apteka, a to pokazuje rodzaj konsolidowania się wykresu, który przybiera trójkątowate formy...
oprócz tego trzyma się w kanale przyspieszonego trendu wzrostowego - aż trudno uwierzyć, ale prognozowane na tej podstawie wybicie zbiegnie się dokładnie z decyzją Polnej w sprawie dd - z jej ogłoszeniem...
a potem, jak już wybije, raczej schłodzenie jeszcze, do WZA Ponaru raczej nie ma szans na trwałe wybicie mocno w górę...
pijok, staram się jak mogę ;) - jak potrzeba to nawet obwieszczam spadkową sesję, oby tylko nasza Polcia utrzymała fason przed wkroczeniem na wyższe poziomy - startując z okolic 16 zł powinna bez problemu dosięgnąć 20 złociszków... a to na razie wystarczy... tylko na razie:)
jak to nie wybije właśnie w poniedziałek (a może już jutro? nie, chyba przeciągną info przez weekend, tak, dla ochłody...), to znaczy, że będą się musieli bardzo postarać...
przy okazji tej konsolidacji kurs nabrał sił, wskaźniki się schłodziły, kto miał sprzedać po ostatniej górce, to sprzedał (yankees, opchnąłeś dzisiaj swoje akcje Polnej?), to co innego Polna może zrobić, jak nie pójść w górę... dalsza kiszonka na obecnych poziomach? raczej coraz mniej prawdopodobne...
trójkąt ogólny lepiej widać na wykresie liniowym, ten jest ważniejszy od świecowego w tym przypadku (świece lepsze są do pokazania psychy itd.);
dałbyś radę coolturalny to wyrysować -ja to widzę "na oko", nie bawię się w milimetry, bo to nie ma znaczenia, a z daleka widać jak na dłoni pokazując tendencję kursu, czyli przygotowywanie się do ponownego, dalszego wybicia
bolo
, musisz trochę postopować . Przecież co do swoich inwestycji jesteś pewien , nie przejmuj się w takim razie dzisiejszym "nadprogramowym" spadkiem . Nie tylko Polna spadła. Przecież to że nie rośnie jak my byśmy sobie życzyli , nie zmienia faktu że Polnej nie sprzedasz , póki nie uzyska Twojej ceny. Jesteś widzę zaangażowany bez reszty . Odpocznij trochę . Jutro o 16.20 wyłącz kompa , umów się z " germany " i też odmroź sobie h... czy też ch... i zobaczysz że świat przez to jest ciekawszy....
z tym zaangażowaniem bez reszty to bym nie przesadzał, usiadłem teraz trochę wieczorkiem, a tak to w trakcie sesji zajrzałem tylko na chwilę w południe :)
jak Ci przeszkadza, mogę zaglądać na forum raz w tygodniu :) - w zasadzie, mógłbym wcale nie zaglądać i nic nie pisać na forum: bo masz rację i tak sprzedam akcje Polnej, dopiero jak osiagną założoną przeze mnie cenę, niezależnie od tego, co by sie działo po drodze... i czy będzie ktoś ze mną jechał dalej, czy nie... ale TWA... rymy... no to pa,pa
...absolutnie minie przeszkadza, a wręcz odwrotnie ...:))
Troska wynika z tego że osobiście każdy spadek mnie drażni i mam wrażenie że Ciebie tym bardziej... Ale dość już o tym . Pociąg udało mi się wykoleić...
http://www.rail.pl/2009/10/14/trzebnica-dwa-miesiace-aresztu-dla-pijanego-maszynisty
zgodnie z Twoją radą piojok, odmrożę sobie coś przez weekend, może na razie ........
........ uszy :)
teraz do końca padziernika to chyba nie warto zbyt często spoglądać na notowania, bo przed WZA Ponaru nic się na trwałe nie poprawi raczej, nawet, jak na poczatku przyszłego tygodnia pojawi się ten wystrzał na 20 procentów...
Bolo dla mnie liniowy mógł by nie istnieć. Ja czytam świece i dobrze się z nimi rozumiem. Uniwersalność świecowego jest nieoceniona, widać psychologie inwestorów, ale i ceny zamknięcia, które czasami są faktycznie istotne. Obecnie studiuję wykres Kagi :)
No ale mówisz masz, chwila roboty i wszystko da się wyrysować :)
Na wykresie liniowym mamy test lini przyspieszonego trendu wzrostowego. Na dobrą sprawe nie ma czasu na zabawe, trzeba decydować. Mam nadzieję , że info nam w tym pomoże, inaczej możemy lekko zjechać pod kreske, a to by nie wyglądało za łądnie.
zjechało chiba lekko, nie? jeśli tak, to traktowałbym to jako typowy przykład pozornego wyjścia w dół, tak było ostatnio z trójątkem na świecach i zaraz po tej zmyłce an AT było +24%...
wystrzału niet, bo se Polna utajniła wszystko...
czyli musi iść znów mało przewidywalnie, a więc - mimo oczekiwania na ogłoszenie decyzji po WZA Ponaru - wystrzał może pojawić się wcześniej "ni stąd, ni zowąd", po to, żeby być potem od razu zgaszony... tak tylko w październiku, bo ile można :)