ziutek, jako "ed" pisałeś już tyle razy źle na temat Polnej, że naprawdę nie mogę pojąć dalszego Twojego zainteresowania tym "badziewiem" - jeden z ostatnich Twoich wpisów:
Re: WIECIE KIEDY TO WYSTRZELI??
Autor: ~ed [85.119.21.*], 2009-08-12 11:01
bo w spółce nie ma żadnych pozytywnych informacji, zobaczycie raport za I półrocze
jeśli sprawdzą się Twoje prognozy tak, jak tamte z 12 sierpnia, to kurs Polnej w ciągu najbliższych 3 tygodni powinien podejść w okolice 19 zeta... w sumie, nie najgorzej ;)
wtedy nie było choćby tak dobrze i często widać ukrytego kupna, nie było b. dobrych wyników (domyślaliśmy się tylko, że Polna jest w niezłej kondyncji, nawet w czasie kryzysu), nie było drugiego, oficjalnego inwestora...
choć jeśli znajdzie chętnych na oddawanie, to będzie chciał zbierać jak najtaniej - wystarczyło tylko zbić kurs do 14,44 i już z ukryciocha zostało trochę zakupione na fixie na tym poziomie; przy 100 tys. akcji 50 gr oszczędności na zakupie na sztuce to bagatela 50 tys. zł - piechotką nie chodzi
a, fan do tego jeszcze należy dodać większa presję czasu, niż w maju (dla skupującego) - nie porównywałbym więc tego absolutnie z sytuacją sprzed 4 miesięcy
Jak dla mnie narazie wszystko wyglada prawidłowo. Na wykresie świecowym można wyrysować klin i właśnie dzisiaj kurs dotknął jego dolnego ograniczenia.
Ważne, że nie wyszedł dołem.
Teoretycznie jesteśmy o krok od wybicia kursu, czyli jutro powinien odbić sie od tego ograniczenia przebic górny opór zbudowany na tym klinie i ruszyć zdecydowanie na przód. Zakres wzrostu z marszu ok 1,5 zł. Może nie wiele, ale nareście byli byśmy nad tym przeklętym oporem na 15 zł ;)
już myślałem, że na Polnej pozostał tylko stabilny akcjonariat? Tymczasem widać, że mamy jeszcze osoby, które kupiły po 200 - 300 szt. akcji i teraz jednak się "rozmyśliły", a Polna jest spółką dla cierpliwych, którzy mogą trochę "przytrzymać" papier:)
wielu już tak się dorobiło niezłej kasy... i ci wyjadacze oczywiście popełniają jakieś tam błędy, ale raczej dużo mniej, niż przeciętny inwestor na GPW ;)
Wiele już słyszałem wypowiedzi Jakubaska i przyznać trzeba, że ma człowiek instynk i wiedze do działania. Rzadko się myli... zresztą ruchy na giełdzie i ceny surowców też przewidział.