dobre info jest takie, ze wypisując za i przeciw inwestycji w jsw, na za mam pol kartki a przeciw 2 punkty i to jesCze na sile stworzone. witam Was jutro w akcjonariacie!
Zakończyłem swoje analizy oraz dane do jakich udalo mi sie dotrzeć.
Uważam ze na koniec piątkowej sesji zwrócone musi być ok 800 k akcji, które powinno wygenerować łączny wolumen przez dwie najbliższe sesje ok. 4 mln szt. Blokada mocno ogranicza hedgefundy.
Wchodzę dzisiaj 3 k akcji, 20% docelowego pakietu.
Sytuacja bez precedensu przy tak małej kapitalizacji. Mała kap z perspektywy hedge fundow. Mała kap. —-> Duża strata.
i co z tego jak jest umowa spoleczna i podwyzki premie sie naleza,przeciez oni zaraz przejedza ta firme,chwilowy wzrost dolara i np wegla przeciafgnie jak zwykle agonie,a byl teraz moment na obnizenie wynagrodzen i benefitow,zeby ta spolka stala sie rentowna..... ja nie mam ochoty wyplacac im emerytury od sredniej 17 tys,a bedzie to tylko roslo.... zaraz uslysze,ze mamy pracowac 67,68,brakuje tylko 70,tymczasem ludzie pracujacy po 4 godziny dziennie maja miec emeryture i to jaka w wieku 45 lat..... a wogole jak dojazd zjazd itp zajmuje 4 godziny i pracuaj tylko 4 razy 5 dni=20 godzin,to moze zrobic czterodniowy tydzien pracy po 10 godzin to przynajmniej na scianie bedzie 4 razy 6=24 godziny......przy tych samych godzinach pracy,cztery godziny wiecej wydobycia.....
Zamknąłem lokatę na 2%, i środki migrują miedzy bankami, o 11 zaksieguje i cyk makler i kolejna cegiełka do sciany. Dzisiaj wbijam do was. Dzieki za informacje, chce byc jednym z pierwszym. Mega Moc !
Sesja odpoczynku, widać że automat wali po kilka akcji aby zbić i wystraszyć. Walka na wytrwanie, czas nas nie goni a dopiero większość pasażerów wsiadła lub wsiada w ten pociąg z koksem, surowcem do produkcji stali.
Pamiętajcie że węgiel to nie laptopy czy procesory. W jednym kontenerze przewieziecie tysiące laptopów czy procesorów dlatego koszt transportu jednej sztuki jest pomijalny i można takie towary wozić przez pół świata. Węgla którego potrzeba tysiącami ton i zajmuje dużo miejsca nikt nie będzie woził daleko. Także te bajki o tanim australijskim koksie można sobie odpuścić. Europejskie stalownie i tak są skazane na towar z JSW.
Pod zwiększone wydobycie w 3q tym samym zmniejszony , spadający koszt wydobycia + zamrożenie na dwa lata 14-nastki , deputatu węglowego i barbórki . Pod zwolnienie 30% górników dołowych pracujących na powierzchni .