każdy jak widzę z Was jest niecierpliwy, kurs, który podałem ma swój limit czasowy, ale jak zuważyłem, mało kto czyta uważnie pierwszą stronę...:)
.................
w najbliższym czasie mamy Walne, i jak będę miał czas to się wybiorę, lubię popatrzeć zarządowi w oczka, i mam nadzieję, że między nami będzie chemia :)
~Mat,
jak mnie nie będzie już na walorze to powiem, ale to może być najwcześniej w 2010 r :))
~Re
Mam akcje MSX i nie mam zamiaru sprzedawac, a sposób w jaki namawiasz do tego w moim przekonaniu świadczy że jestes jakims wariatem;)))
Sorry ale jak czytam Twoje wypowiedzi to smiać mnie się chce. Albo robisz sobie jakies jaja albo jestes zdrowo rąbnięty;))
Chcesz zmienic trend waloru swoim pisaniem jak szeleniec;)))
Ja czekam na wzrost i wierze ze to nastapi. Jestem cierpliwy i wiem ze zostanie mi to wynagrodzone. I moje przekonanie wynika napewno nie z Towich wypowiedzi.
oloo to ty jestes tym sternikiem a nie lepiej porównac to do skotana który tez z 2zł doszedł na 400zł w tedy bedziesz pierwszy na liscie Forbesa Wojciechowski przy tobie to bedzie nikim
zapamiętaj radę , Ci co mają kasę nie są na żadnych listach, oni cenią sobie spokój...
Na listach są Ci, których systemy pompują Banki, ale wystarczy, że pompa się zatka i już zawał gotowy :)
ja inwestuję swoim kaptałem, więc nie mam żadnej nerwicy :), a moim celem i satysfakcją nie jest to o czym ty piszesz :)
mam nadzieję, że jesteś inwestorem, który woli kupić akcje po 2 zł i sprzedać np. po 10 zł, niż kupować w szaleństwie po 120zł i sprzedawać potem 100 zł...
Witam szanowną Ekipę!
od jakiegoś czasu śledzę forum BSK i jadę z Wami w pociągu do Zielonej Góry, niestety w zeszłym tygodniu przespałem zakup msxa i zastanawiam się, czy przy takich wzrostach warto dziś wchodzić, czy ciutkę poczekać na spadek? co sądzicie?
witam,
słoneczko ładnie świeci,
kaptał zachodni ładnie nam na giełdę wchodzi, OFE od trzech miesięcy ma większe wpływy od umorzeń, msx taniutki, łatwy do przejęcia...czekamy na info :)
~xsm,
jak po każdej wspinaczce, złapanie oddechu jest wskazane, pytanie z kim idziemy do góry, z grupa poznanską czy warszawską...osobiscie mam swoje typy :) mam nadzieję, że Zarzad je także podziela :)
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 16 / 2009
Data sporządzenia: 2009-06-10
Skrócona nazwa emitenta
MOSTALEXP
Temat
Złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości przez spókę zależną
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd "MOSTOSTAL-EXPORT" S.A. informuje, że otrzymał informację, iż w dniu 10 czerwca 2009 roku Zarząd Spółki "PARK PLACE INVESTMENT" Sp. z o.o. w Warszawie (spółka w 100% zależna od emitenta) złożył wniosek o ogłoszenie upadłości obejmującej likwidację majątku.
"PARK PLACE INVESTMENT" Sp. z o.o. od roku 2005 nie prowadziła żadnej działalności i jej upadłość nie ma żadnego wpływu na bilans "MOSTOSTAL-EXPORT" S.A. i Grupy Kapitałowej "MOSTOSTAL-EXPORT".
Wniosek został złożony w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy w Warszawie X Wydział Gospodarczy ds. Upadłościowych i Naprawczych przy ul. Czerniakowskiej 100, 00-454 Warszawa.
~oloo
Ja osobiście miałem MSX w I-połowie 2007 i jestem zadowolony jak sobie wspominam :) Kupiłem ponownie 05.06.2009. Fakt, że mogłem wcześniej ale byłem zapakowany w inne perełki i brak gotówki był....
W tym co MSX napisał zastanawia mnie fragment :
PARK PLACE INVESTMENT" Sp. z o.o. od roku 2005 nie prowadziła żadnej działalności
Nie znam spółki PPI, ale jak nic nie robiła to może i dobrze, że już jej nie będzie .
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 16 / 2009
Data sporządzenia: 2009-06-10
Skrócona nazwa emitenta
MOSTALEXP
Temat
Złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości przez spókę zależną
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd "MOSTOSTAL-EXPORT" S.A. informuje, że otrzymał informację, iż w dniu 10 czerwca 2009 roku Zarząd Spółki "PARK PLACE INVESTMENT" Sp. z o.o. w Warszawie (spółka w 100% zależna od emitenta) złożył wniosek o ogłoszenie upadłości obejmującej likwidację majątku.
"PARK PLACE INVESTMENT" Sp. z o.o. od roku 2005 nie prowadziła żadnej działalności i jej upadłość nie ma żadnego wpływu na bilans "MOSTOSTAL-EXPORT" S.A. i Grupy Kapitałowej "MOSTOSTAL-EXPORT".
Wniosek został złożony w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy w Warszawie X Wydział Gospodarczy ds. Upadłościowych i Naprawczych przy ul. Czerniakowskiej 100, 00-454 Warszawa.
~oloo
Ja osobiście miałem MSX w I-połowie 2007 i jestem zadowolony jak sobie wspominam :) Kupiłem ponownie 05.06.2009. Fakt, że mogłem wcześniej ale byłem zapakowany w inne perełki i brak gotówki był....
W tym co MSX napisał zastanawia mnie fragment :
PARK PLACE INVESTMENT" Sp. z o.o. od roku 2005 nie prowadziła żadnej działalności
Nie znam spółki PPI, ale jak nic nie robiła to może i dobrze, że już jej nie będzie . ;)
jest takie rosyjskie powiedzenie: tisze jediesz, dalsze budiesz
a jak wiesz msx działa na tym rynku, i jakos musi sobie radzić, jestem w stanie przymknac na to oko, jeżeli wszystkie obiecane kontrakty przez msx zostana zrealizowane
i tyle na ten temat :)
~Inwestor,
oczywiście, że kurs wyznacza rynek., to jasne :)
Problemem msx na dziś jest to, że właśnie rynek podchodzi do spółki jak do jeża, jest zaciekawienie, ale do rączki nie każdy chce brać. Potrzeba jest finalizacji jednego z kontraktów rosyjskich, wtedy ruszymy :)
to, że Skipi zostanie, wyklarowało sie w maju br.
Prezes odejdzie jak kontrakty zaczna sie finalizować i kurs msx osiągnie 100 zł :) Bedzie to odejście naprawde w Wielkim Stylu...
Warszawa, 30.06.2009 (ISB) - Zwyczajne Walne Zgromadzenie (ZWZ) spółki Mostostal Export zdecydowało o przeznaczeniu zysku za 2008 rok w wysokości 18,26 mln zł na kapitał zapasowy, co oznacza niewypłacanie dywidendy, wynika z przyjętej uchwały. Jest to zgodne z rekomendacją zarządu.
"Zwyczajne Walne Zgromadzenie uchwala, co następuje: zysk za rok 2008 w wysokości 18 258 288,78 zł zostaje przeznaczony na zwiększenie kapitału zapasowego" - czytamy w przyjętej uchwale.
Spółka Mostostal Export miała po audycie 37,39 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2008 roku wobec 11,75 mln zł zysku rok wcześniej. Skonsolidowane przychody wyniosły 169,48 mln zł wobec 155,63 mln zł rok wcześniej. (ISB)
informacja o tym byla pare tygodni temu, ale dzisiaj mogli sypac Ci (szczegolnie te wieksze paczki), ktorzy do konca wierzyli, ze dywidenda jednak bedzie.
przeciez to wszystko było wiadomo przed walnym tylko mnie interesuje po co zrobił taki ruch Skipi ze odchodzi a dobrze wiedział ze i tak zostanie prezesem co przez to chciał uzyskac
Panowie spokojnie, od miesiąca maja było wiadomo, że Prezes zostaje, więc nie rozumiem zdziwienia
dla mnie osobiscie On, jest gwarantem dojścia kursu msx do mojej ceny Marzeń :)
w Rosji istotne jest zaufanie w interesach (może nawet bardziej niz w europie) a Prezes je tam ma.
jeżeli Jego by nie bylo w spółce, mnie także by nie było na niej :)
to prawda w Rosji zaufanie ma większe znaczenie niż firma tam jego nazwisko jest gwarancją firma MSX to drugorzędna sprawa pamiętam lata 80 do Polski przyjechał wysokiej rangi oficer ogromna delegacja powitalna a gdzie Albin spytał ,nie ma odp a on obrócił się pięcie wsiadł w samolot i odleciał, zresztą Skipi to człowiek o ponad przeciętnej inteligencji nie jest lubiany a taka jest prawda nikt w Rosji nie będzie rozmawiał z innym prezesem tak jak z Siepietrowem
witam,
nie jestem co prawda miłosnikiem techniki, ale skoro przebiliśmy 2,59 to proszę, krótka analiza ( nie moja )
Kurs spółki odnotował wzrost do 2,84 zł, ale ostatnie tygodnie upływają pod znakiem korekty. Najbliższy opór znajduje się na 2,36 zł, a w razie jego przebicia będę oczekiwał na test 2,44 lub też 2,59 zł.
Ten ostatni pułap ma kluczowe znaczenie, w krótkim terminie, a jego przebicie będzie zapowiadało wyczerpanie potencjału spadkowego. W takim wypadku będę liczył na test szczytu na 2,84 zł i niewiele wyżej znajdującego się poziomu 2,87 zł.
W przypadku jego przebicia będę liczył na wzrost do 3,77 lub też
4,22 zł, gdzie znajduje się przebita wcześniej linia długoterminowego trendu wzrostowego.