Wszystko jak w zegarku, transakcja, info, nono to sie chłopak z BRE postarał ;)
Co do wywalania papiera po 15 zeta, myśle, że jak już dojdziemy do tego poziomu to przez niego przelecimy bez większego zastanowienia. Dlaczego? bo spekuła tylko czeka na taki ruch, wtedy przy 25 cięzko będzie wylecieć, bo śmignie jak tornado nad zleceniami i tak to będziemy mieli 3x na początku.....
Jak już będę w Chorwacji w lipcu to bardzo miło będę spędzał ten czas jak z arkusza będą znikały zlecenia od 50 wzwyż (to już będą te ostatnie)... a na gwiazdke zleci to na 101 zł, czyli taka wisienka na torcie ;)
Czyżby najbliższym wydarzeniem, które może cos zmienić w notowaniach to wyniki za I kwartał ? W kalendarium stooq.pl pisze, że są 30 kwietnia ? ( gdzieś na watku cos o 15 maja przeczytałem). Obyśmy zbytnio się nie skorekcili w tym czasie.
miejmy nadzieje ze spolka nie uprawia ksiegowosci tworczej i nie wycenia ponownie inwentaryzacji i projektow w realizacji po wyzszych cenach celem zwiekszenia zysku...
Do 15 maja stagnacja albo i spadek kursu nie jest dla mnie osobiscie do zaakceptowania.
Moje zlecenie sprzedazy ustawilem zbyt wysoko na ten tydzien i przez to nie wsiadlem w orco gdzie juz jestem od 3 tygodni. A szkoda jak widac poo dzisiejszych notowaniach. Polna dla mojego protfela to strata przez utracone zyski z innych spolek. Ciekawe jaki wy klasyfikujecie Polna w swoich portfelach?
nietety tak, za wysoko mierzylem gdy ustawialem zlecenie sprzedazy polnej i teraz siedze na papierku i obserwuje wzrosty orco. Na szczescie orco mam pakiecik 2,5 raza wiekszy niz polnej.
Napisałem wczoraj maila do PB.PL, w ramach akcji inwestor co by się trochę przyjrzeli spółce, dzisiaj dostałem taką odpowiedź
"Witam,
Polna po prostu nie znajduje się w żadnym indeksie. Ale jest w kolumnie 'akcje' oraz może ją Pan znaleźć przez okienko szukaj.
Dziękujemy za pytanie - przekazujemy je do spółki.
pozdrawiamy,
redakcja"
Zachecam innych do pisania do redakcji, im wiecej takich maili dostana tyum pewniejsze ze zwroca uwage na spolke!!!
w serwisie pb.pl jest mozliwość napisania do redackji o problemie ze społką...takich a takich to problemach...jeśli wydadzą się im podstawne zwrócą sie do spółki zprośba uzyskania odpowiedzi...a im wiecej osob napisze do nich maila z pytaniami dotyczącymi spółki, planów, działań itp itd...i jeszcze o jakubasie jak kazdy napisze ze przez niego rok na pp czekalismy to moze uda nam sie zwrocic uwage redakcji
germany, poczekaj, może jednak facet się zreformował i zaczął przez niego przemawiać rozsądek:) dajmy mu szansę, może jednak zaczyna mu zależeć na uzasadnionym wzroście kursu, a nie tylko na dosrawaniu nam...
ja też dopiero co wróciłem i nawet nie mam siły już liczyć tej podaży już - może jutro to policzę, darujcie mi, jestem padzioszek po całym tygdodniu:)
mam ochotę napisać coś więcej, wyjątkowo się wstrzymam, mogę tylko rzec - cierpliwi zostaną nagrodzeni:)