kurs się może jeszcze delikatnie korygować (w ramach linni trendu spadkowego, która teraz ma szansę być silnym wsparciem), ale nie liczyłbym na ustawiania się na 8,2 zł; co najwyżej, może się osunąć o 20, 30 gr, choć wierzę też w pojawiających się nowych inwestorów, którzy przy sprzyjającym klimacie nie pozwolą już na mocne zbijanie kursu
Fan, musisz sam podjąć decyzję. Nikt tutaj nie da ci 100-procentowej gwarancji, bo na to nie ma mądrego. Jedno jest pewne: Dywersyfikuj porfel, czyli nie wrzucaj całej kasy do jednego koszyka.
Pzdr
Tuż po południu musiałem wyjechać , na wszelki wypadek dałem zlecenie K na 200 x9,2 i 269x9,04 i kilka niżej , gdyż nie wierzyłem dzisiaj we wzrosty (o czym wspominałem wczoraj}. Sądząc po wolumenie , myślę że to efekt spekuły . Ale to tylko moje myśli . Minutę temu dałem Sx25. pzdr.
Dobrze, żeby spekuła się jeszcze zbytnio nie zlatywała, bo popsuje nam biznes - szybko podpompuje kurs i spierdzieli, wywołując niepotrzebny popłoch wśród pozostałych. A tak to niech się kurs umacnia taktycznie: tu % wzrostu, tam %, odświeżanie akcjonariatu, większe obroty, budowanie sukcesywnie podaży od 25 wzwyż i potem to szybko domkniemy. Spekuła przyda się przy kilkunastu zł, żeby błyskawicznie doprowadzić do 25, przystanek i dalej jeszcze trochę pociągnąć.
bolo7 jestem z wami na dobre i na zle to dzieki tobie zaczalem kupowac polanke narazie stopuje bo juz brak narazie kaski jak wpadnie kaska to kupuje dalej pozdr serdecznie
Tak dla porządku: ja jestem znad morza - pomorskie :)
Dzisiaj dobrałem kolejne 800 szt. i mam nadzieję na kolejne zakupy w poniedziałek. Jak się uzbiera batonik wrzuce na S25.
Uważam, że 9 zł powinno stać się barierą psychologiczną i konkretnym punktem wsparcia. Ciężko będzie robić zakupy poniżej tej ceny, a jak wyskoczy to już można zapomnieć o tym poziomie na jakiś czas.
Polna to już znacząca część mojego portfela. ok 25%. To sporo biorąc pod uwagę, iż mam 6 innych spółek (niektóre na DT), część kasy w funduszach i część pracuje na Forex'ie :)
Nie oddam papiera dopuki nie zobaczę 2x zł.
Może ktoś już czytał, a może nie, dlatego wstawię link z rankingiem spółek:
Nasza perełka w I połowie rankingu, 173 miejsce. Należy zwrócić uwagę, iż niektóre spółki sklasyfikowane wyżej teraz mają pewne problemy, lub są w stanie upadłości. Dlatego pozycja Polnej może się troszke zmienić na jej korzyść.
w ogóle Puls Biznesu to jest specyficzne medium, mam wrażenie, że większość artykułów jest robiona na zlecenie; zresztą u nich teraz nerwówka w związku z roszadami;
jednak, gdyby chciało się sprzedać akcje Polnej po kilkukrotnym wzroście ceny, to właśnie między innymi tam się zamawia odpowiedni artykuł dla szerokiego widza i wtedy można opchnąć akcje przed samą górką...