Dnia 2024-07-16 o godz. 13:24 ~lol napisał(a): > a mogłem cię posłuchać
Sam siebie mogłem słuchać, dobrze że w tamtym tygodniu zacząłem dystrybucję pozbywanie się gniota. Zakup mam nisko z dywidenda pewnie jeszcze będzie plus
No wg mnie jak spółka w jednym kwartale generuje zysk 4,46 zł na akcje - trzecim, a czwarty przed nią z reguły najlepszy. W 1 i 2Q były to wartości po ok. 1.5 zł czyli ponad 7 zł już wygenerowane, a 4Q winien dać kolejne 7 zł. to się nie boję co będzie. Stopa zawsze dawał połowę zysku na dywidendę.
Inwestycje mają zabezpieczone - kompleks ścianowy nowy Joy kupiony - jedzie rozruch próbny.
Nie będzie źle i w kolejnym roku pany. Akcje fundusze oddały.
Nie sądzisz Darku że to przesada z tymi kilkuset transakcjami po kilka szt ? Nie jest zbyt prostacki numer ze strony animatorów ? Jak byś to rozwiązał mając automat ? Jak przekonać łosie do masowej ekstracji swoich akcji ? Może nowe reko ?
Może masz pomysł jak pomóc sternikom ? W Tobie nadzieja
w D mam twoje tranzakcie po 1, 2 itd sztuk - nie wiem co se tam wymyślasz Jedno wiem to że to codziennie spada i będzie spadać, dzis 23 zł jutro 22 i niedługo 19 zł Na każdym poziomie ktoś ciągle ktoś widzi okazje i za miesiąc wisi na haku. To wasze pieniądze każdy robi sobie co chce. Na chwile obecną to mina, może być i 15 i 30, więcej nie sądzę. Tu zapowiada się kiszonka na długie oj bardzo długie lata, inflacja zje wszystkie zyski i co z tego że wyjdziesz na zero. Ale co ja tam wiem. jestem tylko trollem z jakiegoś biura
Darku chyba tracisz wiarygodność i audytorium . Skoro spada i spadać będzie nie zal Twojego cennego czasu na powtarzanie swoich przemyśleń .? Po co tracić kawał życia , stojąc nad grobem jakiejś śmieciowej spółki ? Możesz w tym czasie zrobić tyle pięknych rzeczy.
Tu masz rację : Biuro jest liche, żle opiniowane , nieudolne, beż kapitału i słacym personelem
bez przesady. Z Rosji nie ma węgla chyba że nielegalnie i innymi drogami to idzie, więc Nasi powinni być w miarę spokojni. A u nich... https://www.youtube.com/watch?v=yO1HD4b7-nY
obecnie sytuacja wygląda ta, tak jak rok temu 45 zł to teraz 25 zł musi zostać przebite na wysokich obrotach. Wykres wygląda fatalnie bliżej przebicia 20 zł dołem niż 25zł górą, jeżeli wyjdzie dołem to zejdzie na jedno cyfrówkę możliwe nawet 5 zł za akcję. Jak pisałem 2 lata temu o 25 zł to mnie obrażali, może teraz też hejt się wylać. Panowie i Panie ostatnie manewry i jak to w ruletce czerwo albo czarne. Jedyna szansa na wyście ponad 25 zł, lepiej ratować kapitał i nie zostać kolejnym asem wiszącym na haku od 3 lat.
Dnia 2024-11-26 o godz. 22:06 ~as napisał(a): > To natychmiast sprzedaj swoje kilkadziesiąt K ! Bo to pewnie ostatnia podbitka !
Jak ty doradzasz żeby sprzedać to chyba dokupię, ostatnio jak nawiałałeś do zakupów po 53 wszyscy wiedza jak się skończyło. Ale masz ból że zawsze mam rację
Umiesz czytać chyba nie, w 2023 sprzedałem poczytaj sobie posty. Odkupiłem w wrześniu tego roku, i tak CI napisałem jak zacznie rosnąc ja zarobie +100% a Ty nawet na zero nie wyjdziesz inwestorze
Przecież miałeś czekać na poziomy z reko Piotrusia ,czy Łukasza ? A kiedy te +100%, skoro jedynie si-ka-sz na ognisko ? Może Ty szorciarz jesteś i po 13 będzie ok ? To będzie rosło, czy będzie spadać ?
Dnia 2024-11-27 o godz. 09:14 ~as napisał(a): > Przecież miałeś czekać na poziomy z reko Piotrusia ,czy Łukasza ? A kiedy te +100%, skoro jedynie si-ka-sz na ognisko ? Może Ty szorciarz jesteś i po 13 będzie ok ? > To będzie rosło, czy będzie spadać ?
Ja dalej czekam na ceną z strony którą polecałeś i jest podobno rzetelna, może sie odniesiesz do wyceny którą wklejałeś przez 6 miesięcy. A może teraz nie wygodna co ?
Dnia 2024-12-10 o godz. 16:02 ~as napisał(a): > Ale co będzie jak Marszałkowską wywiozą na wózku, nogami do przodu ? 2 lata bz-yk-ania i ag-on-ia ? Konkurencja pęknie ze śmiechu !
Ze śmiechu powiadasz, jak tam Goldmany kupują? Strasznie wcześnie na dywidendę za 2024 rok naganiasz as, jeszcze rok się nie skończył a Ty już bredzisz o dywidendzie. Pomysły się kończą a rzeczywistość i fakty inne niż zakładałeś.