77777 czy na bananie robili kiedykolwiek ostateczny ruch bez czarowania ? Chyba tylko w poniedziałek po wyborach. Nic już nie kręcą od 15 widać co szykują. Wtedy kręcili.
No to w sumie to co na wyciągu otworzone na zejściu oddane i zostaje początkowa S na noc. Bazowe złapały przyczepność u nas też jest jakaś obrona ale zobaczymy co jutro. Nawet jak się otworzą luką to coś dziś wyrwanę trochę to zamortyzuje.
Tak ale ostatnio banan siłowo rozgrywają i na nic nie patrzą. Jak ten co szarpnął nie da sam znaku do odwrotu to nic go nie zatrzyma. Może w moment spuścić ale może i 2100 zrobić.
Ja ma wrażenie że kierownik to by jeszcze wyżej teraz szedł ale DAX mu miesza i się wstrzymał. Choć jak stwierdzi że tyle góry i zwinie na dole zlecenia to szybko może cofnąć rynek.
Osobiście byłbym ostrożny z optymizmem. Ten wystrzał sprzed tygodnia to piękna sprawa, ale dalsze wzrosty? 1) ORLEN luka spadkowa z początku sierpnia 2023 roku - zamknięta, 2) PKO BP luka spadkowa z lutego 2022 roku - zamknięta, 3) PZU walczy ze szczytami ever, 4) PEKAO wybicie górą kanału spadkowego, a więc prawdopodobnie za chwilę ściągnięcie w dół, 5) DINO już ściągnięte do kanału spadkowego, a do dolnej bandy ma jeszcze 110pkt, 6) KGHM na styku kilku różnych kanałów, niby ma szanse na wzrosty, ale historia przemawia za 50-70 pkt, 7) ALLEGRO powrót do boczniaka, który ma dolną bandę na 18-19 pkt, 8) LPP powrót do kanału wzrostowego, który ma dolną bandę na poziomie 6050 pkt, 9) SANPL blisko górnej bandy kanału wzrostowego, który ma dolna bandę na poziomie 230 pkt.
Osobiście jestem poza rynkiem i każdemu życzę jak najlepiej, ale optymizm chyba za duży jednak. Nie dajcie się "ubrać" grubasowi, który dzisiaj zagra pod info o wakacjach kredytowych i pod zaliczkę z KPO. Opozycja ma olbrzymią dziurę budżetową do załatania. Na same programy, które obiecała musi wydać blisko 100mld, a tutaj Ukraina, Gaza, ropa, obligacje, wniosek BlackRock dotyczący ETFów na Bitcoina. No ja po prostu byłbym mniej optymistyczny, gdy chodzi o akcje. Powodzenia każdemu! :)
Dnia 2023-10-24 o godz. 10:01 ravcio napisał(a): > Odnośnie wakacji kredytowych. Przecież obecny rząd już nic w sejmie nie przegłosuje to po co ten projekt wczorajszy ?
Szpila w opozycję - gdybyśmy tworzyli rząd, to wypełniamy wyborcze obietnice, Wam z kolei one teraz jak piach w oczy. No i PiS musi jeszcze jakoś budować kapitał na "chude" czasy. Info i podbitka, to świetna okazja do zwiększania zapasów. Wakacje kredytowe, "uwolnienie" cen paliw, wzrost 500+ do 800+, kredyt mieszkaniowy 2% - za moment inflacja znowu zacznie być problemem. Spełniają się wszystkie pułapki, zastawione przez PiS. Jeszcze jak nie daj, PiS zacznie blokować KPO, a nie widzę powodu dla którego miałoby tego nie blokować przy pomocy Prezydenta, to opozycja będzie kwiczeć. Kto wie, czy to nie było z góry zaplanowane - tak Wam wydrenujemy budżet, że gdy chwilowo damy Wam porządzić, to nic nie zrobicie i ludzie szybko będą chcieli naszego powrotu, a wtedy "zabetonujemy się z władzą" na 20-30 lat. Nie wiem w sumie. Może to zbyt czarno widzę, bo się naoglądałem tego co się dzieje w Gazie i całkowicie tego nie popieram. Może wstałem lewą nogą dzisiaj. Jednak gdzieś zawsze staram się podchodzić zdroworozsądkowo do wszystkiego i tak wewnętrznie mam wrażenie, że jak do tej pory to wszystko jest "grane" tak jak to widzę od dłuższego czasu - a może to tylko moje wewnętrzne ego mi płata figla. Sam już nie wiem...
Ale Was boli że rośnie, a niech rośnie!!! :-) 2200-2500 a niech i tyle będzie-choć w to nie wierzę :-( max to jakieś 2120-2130, a może i nawet nie uda się tyle
Mocny ale nie tak jak rano. Poranny wyciągacz to już by 2100 zrobił na tym odbiciu DAXa. Pilnują co swoje i czekają a mają co pilnować. A miś nic nie robi nawet kontry nie potrafi zrobić.
I granie dziś S może okazać się ryzykowne-Dax raczej odreagowanie po spadkach. Zaczekajcie z S do jutra :-) A i tak wiadomo, że minima wczorajsze przelecą, ale nie już nie zaraz ;-)