Dnia 2023-10-24 o godz. 10:01 ravcio napisał(a):
> Odnośnie wakacji kredytowych. Przecież obecny rząd już nic w sejmie nie przegłosuje to po co ten projekt wczorajszy ?
Szpila w opozycję - gdybyśmy tworzyli rząd, to wypełniamy wyborcze obietnice, Wam z kolei one teraz jak piach w oczy.
No i PiS musi jeszcze jakoś budować kapitał na "chude" czasy. Info i podbitka, to świetna okazja do zwiększania zapasów.
Wakacje kredytowe, "uwolnienie" cen paliw, wzrost 500+ do 800+, kredyt mieszkaniowy 2% - za moment inflacja znowu zacznie być problemem. Spełniają się wszystkie pułapki, zastawione przez PiS. Jeszcze jak nie daj, PiS zacznie blokować KPO, a nie widzę powodu dla którego miałoby tego nie blokować przy pomocy Prezydenta, to opozycja będzie kwiczeć. Kto wie, czy to nie było z góry zaplanowane - tak Wam wydrenujemy budżet, że gdy chwilowo damy Wam porządzić, to nic nie zrobicie i ludzie szybko będą chcieli naszego powrotu, a wtedy "zabetonujemy się z władzą" na 20-30 lat. Nie wiem w sumie. Może to zbyt czarno widzę, bo się naoglądałem tego co się dzieje w Gazie i całkowicie tego nie popieram. Może wstałem lewą nogą dzisiaj. Jednak gdzieś zawsze staram się podchodzić zdroworozsądkowo do wszystkiego i tak wewnętrznie mam wrażenie, że jak do tej pory to wszystko jest "grane" tak jak to widzę od dłuższego czasu - a może to tylko moje wewnętrzne ego mi płata figla. Sam już nie wiem...