Coś wygląda na to że ktoś po parę tysięcy dziennie zeta wydaje by skupić akcje.
Jak na te spółkę to zauważalne kwoty...
Kupno przez PKC Czyli jednak komuś zależy....
Mysle ze walka o cene i skuteczne wezwanie jest przed nami.
35 pln to zadna oferta.
Liczy sie tez to kto zaparkowal 5% i sie ukrywa.
Tutaj jest jeszcze duzo kasy do zarobienia
Gdzie ty widzisz 5% w akcjonariacie oprócz oczywiście PZU. https://stooq.pl/q/h/?s=obl
Nie nakręcaj się tak, emocje to najgorszy doradca w inwestycjach. Tu i tak będzie co ma być.
Moimzdaniem zupełnie poważnie bedziemy mieli tzw wezwanie hybrydowe- tzn jak powszechnie wiadomo wezwania niezbyt się udają na gpw. Dlatego idą te ukryte zlecenia kupna które wezmą wszystko. Moimzdaniem będą co tydzień podnosić cenę tych zleceń o 1 PLN aż wybiorą wszystko co ludzie chcą oddać na rynku i wtedy ogłasza wezwanie po ok 40 PLN. A wiec sprawa moimzdaniem rozstrzygnie się w najbliższych 4 miesiacach
Ukryte????
Od kilku sesji 2x dziennie zlecenie pkc na nieco ponad 300 akcji. Kti się spieszy sprzeda dziś, kto mniej poczeka.
Pytanie kiedy ktoś przestanie dawać te pkc jest otwarte.
Ale to nie ma ukrytych!
Dlatego na te 40 możemy polecieć. Psychologicznie - jesli kurs osiąga ATH to ci na haku mogą chciec zejsc a inni mogą chciec wykorzystac okazję sprzedazy na górce. Dlatego podaż może się teraz ujawnić - i ktoś, kto chciał na ATH sprzedać, dojdzie do wniosku ze i 1 zł taniej jest OK. Jeśłi zatem takich dużo, to lada moment spadki. Jeśli jednak zdecydowana większość to tacy, co czekają na wezwanie w uczciwej cenie, a kotś, kto kupuje za te 7-8 tysi dziennie nadal będzie kupować, to po krótki postoju przy około 27 jeszcze w tym roku będzie widać, że idzie cena w górę bez widocznych ograniczeń (nie licząc wycen rzędu 40-50). Osobiście uważam, w tym wariancie optymistycznym na koniec stycznia będzie około 33 zeta - i wtedy niektórzy już zaczną myśleć- mi to wystarczy.
Zasadnicze pytanie. Kto tutaj jeszcze zostal?
Prosze o liste obecnosci.
Jest duzo czynnikow ktore sa za wzrostem wartosci. 1. Co kwartal silna ebitda. 2. Silny akcjonariat 3. Wezwanie na horyzoncie.
Ja siedze dalej cierpliwie.
Dnia 2022-12-20 o godz. 17:38 ~noniron napisał(a): > Brawo dzisiaj historyczny max i co dalej?
Ano albo obudzi się podaż- bo teraz każdy sprzedawać będzie z księgowym plusem - albo jednak zdecydowana większosć liczy na zdecydowanie wyższą cenę w potencjalnym wezwaniu. Jak się utrzyma ten kurs, to już nie bardzo wiadomo, dlaczego miałby zacząć spadać..... Poza interwencją głónego
Na razie pozbierane jest wszystko do poziomu 28PLN dalej postawione zlecenia zaporowe czekamy na oficjalne wyniki rozmow ZAP i PZU oraz na wyniki calego 2022 roku rok 2023 powinien przynies kolejne wzrosty do poziomow 40PLUS
Kluczowe pozostaje pytanie po ile umówili się za pakiet PZU bo po kursie widać że są po słowie. Dopóki tego nie ujawnią to graniczna cena 30 bo trzeba trochę zarobić.
Bo ja wiem czy są po słowie.... Jedno pewne - ktoś powolutku zbierał wszystko poniżej 28.50 i na razie postanowił, że to będzie próg, poniżej któego jak ktoś chce , to może opuścić powoli pokład. Ale chętnych wielu nie ma, więc ewakuacja trwa niemrawo, chyba na dobrą sprawę wszyscy mają ochotę na jeszcze jakiś kursik chociaż do 32,..40.. Czy ten "ktoś" wie więcej, czy też po prostu doszedł do wniosku, że to musi być niedługo (to=jakieś intrygujące ESPI, raport) ... TFI? Słup? Ryzykant z kasą (choć czy ryzykant?)
Jezeli ktos pozbieral wszystko do 28.50 to musi miec na tym jeszcze niezla rezerwe.
Zakres 32-40 jest mozliwy do osiagniecia
To w zakresie premii za ryzyko dla ostatniego zbierajacego.
Zycze cierpliwosci
Widac ze rozegranie spolki jest blisko
Jeżeli skupuje ZAP albo PZU to będzie powoli rosło do dogadanego poziomu. Myślę że 40 jest możliwe w przyszłym roku przy tym akcjonariacie (instytucje, zbieracze, pasjonaci spółki)