• Re: rynek został odleszczony Autor: ~baret [83.4.210.*]
    na e numizmatyka jest 4400 % ale to nie ważne
    choćby była po 150 zeta to i tak nie sprzedam bo po co
    a brzydka to ona na pewno nie jest ale to subiektywna opinia
  • Re: rynek został odleszczony Autor: ~D. Trumph [84.234.41.*]
    Nie wiem skąd u ciebie tyle nienawisci do monet, ale widzę, ze skoro znasz nawet ceny GNów , to się jednak trochę tym interesujesz, więc tym bardziej nie rozumiem, bo jeśli chociaż trochę się tym zainteresowałeś, to przecież doskonale wiesz, ze monety to bardzo dobra alternatywa dla np. GPW, nie mówie, zeby ktoś wsadzał wszystkie swoje pieniądze w monety, ale jako dywersyfikacja portfela, sprawdzają się wyśmienicie

Ale ty mając "setki tysięcy złotych" :) i "przewód habilitacyjny" musiałeś juz pozjadać wszystkie rozumy, więc szkoda mojego czasu na dyskusje, mam tylko jedną prośbę
    NIE WPROWADZAJ LUDZI W BłąD!
    ..bo powiem twojej mamie i znów cię zbije kablem od neostrady
  • Re: rynek został odleszczony Autor: ~xxxxx [195.13.38.*]
    POmóż tym co kupili sokoła po 400 zł
    Nienawisci nie mam gdyz wszytko sprzedałem
    a co do wyceny na e numizmatyka to tyle to oni chca za monetę dostać płaca jak kazdy lombard znacznie mniej.
    WASZA RADA WASZE PIENIĄDZE .
    Gn czyli 2 zł. to żadna alternatywa dla giełdy lecz kto chce niech inwestuje, jego sprawa.
    Tu się ewentualnie mogę z tobą zgodzić, GNy i monety z 2008r, to nie jest żadna alternatywa dla GPW, ale jest cała masa srebrnych i złotych monet kolekcjonerskich, które są rewelacyjną alternatywą!
    Ci którzy kupowali sokoła po 400zł, sami są sobie winni, nikt o zdrowych zmysłach tego nie robił, więc nie wiem jak komus takiemu mozna pomóc, chociaż nie jest jeszcze powiedziane, że za np. 5-10 lat, nie okaze się, ze jednak zrobili dobry deal
  • Re: rynek został odleszczony Autor: ~baret [83.4.210.*]
    nie traktuje tego jak jakąś alternatywe
    mam te monety od 2000 roku kiedy niewielu je kupowało i po prostu miło je mieć a spekulacja monetami mnie nieinteresuje
    nie mówiłem o rynku pierwotnym jak za 2 zl płacisz 2 zł nic ci nie grozi
    ale ostatnie 68rocznica marca i sybiracy ze srebra kosztuja mimo nominału 10 zł poniżej cen emisyjnych 68 i 75 zł- skojnie kupisz taniej
    Wątek był skierowany do tych co przepłącają na Allegro z 2 ręki a nie dla inwestorów
    czy numizmatyków których jest bardzo mało.
    Ja jestem pewiem że monety srebrne ani gn ( z racji wielkich emisji) nawet za 5 czy 10 lat nie wrócą do tak absurdalnego poziomu jaki był pół roku temu na Allegro.Ale to wasz wybór - wasze pieniadze......
    Dnia 2008-04-12 o godz. 14:25 ~xxxxx napisał(a):
    > nie mówiłem o rynku pierwotnym jak za 2 zl płacisz 2 zł nic
    > ci nie grozi
    ale ostatnie 68rocznica marca i sybiracy ze
    > srebra kosztuja mimo nominału 10 zł poniżej cen emisyjnych
    > 68 i 75 zł- skojnie kupisz taniej
    Wątek był skierowany do
    > tych co przepłącają na Allegro z 2 ręki a nie dla
    > inwestorów
    czy numizmatyków których jest bardzo mało.
    Ja
    > jestem pewiem że monety srebrne ani gn ( z racji wielkich
    > emisji) nawet za 5 czy 10 lat nie wrócą do tak absurdalnego
    > poziomu jaki był pół roku temu na Allegro.Ale to wasz wybór
    > - wasze pieniadze......

Nie no, ty ewidentnie nie masz pojęcia o czym piszesz, pozwolę sobie zacytować twój bełkot

> nie mówiłem o rynku pierwotnym jak za 2 zl płacisz 2 zł nic
    > ci nie grozi

Inwestycja zawsze wiąże się z jakimś ryzykiem, chyba, ze twoja definicja inwestycji opiera się na lokacie w banku

>ale ostatnie 68rocznica marca i sybiracy ze
    > srebra kosztuja mimo nominału 10 zł poniżej cen emisyjnych
    > 68 i 75 zł- skojnie kupisz taniej

Powiedz mi, co ma wspólnego nominał monety kolekcjonerskiej, do jej wartości? przecież nawet NBP sprzedaje monetę o nominale 10zł, za 70zł, więc przestań się ośmieszać

>Wątek był skierowany do
    > tych co przepłącają na Allegro z 2 ręki a nie dla
    > inwestorów
    >czy numizmatyków których jest bardzo mało.

Czyli sam sobie zaprzeczyłeś, ze nie opłaca się kupować na allegro, bo z tego co widzę to w tym przypadku, można kupić nawet taniej niż w banku,
    ale jak już wcześniej wspomniałem, inwestycja w monety z roku 2008, to nie jest dobry pomysł (ze względu na wysokie nakłady), więc twój przykład jest raczej mierny

> Ja jestem pewiem że monety srebrne ani gn ( z racji wielkich
    > emisji) nawet za 5 czy 10 lat nie wrócą do tak absurdalnego
    > poziomu jaki był pół roku temu na Allegro.Ale to wasz wybór
    > - wasze pieniadze......

Nie wiem skąd u ciebie ta pewność, skoro kompletnie nie znasz się w temacie?
    W inwestycjach nigdy nie można być pewnym na 100%, ale moim zdaniem, jeśli ktoś podejdzie do monet z głową, to na pewno będzie miał szansę zarobić spore pieniądze
    (nie mówię tu tylko o polskich monetach)
    ale muszę też ostrzec, że można się bardzo szybko wciągnąć i potem będzie ciężko rozstawać się ze swoimi walorami :)

Pozdrawiam

Dobrze ze ty się znasz
    Ja sprzedałem wszystkie posiadane zbiory po prostu zrealizowałem duze zyski
    Widzę ze celowo omijasz problem wejscia do strefy Euro.
    Skoro tracili Francuzi i Niemcy czemu to Polacy mają zyskiwać,Na każdym rynku jest efekt synergii naczyn połaczonych , chyba nie musze ci tłumaczyć czemu akcje spadły w piątek.
    Ty jesteś pewien ze za 5 czy 10 lat 2 zł będzie warta np, august 100 euro ja jestem pewien że nie będzie warta 1 euro (ludzie na Allegro rok temu płacili 1000 zł)
    Czas pokaże i życie zweryfikuje .
    I nie czepiaj się na Allegro ludzie wyprzedaja te pieprzone monety ze strata poniżej ceny emisyjnej a nie nominalnej.I nie naywaj tego bełkotem, wątpię czy jestes prawdziwym kolekcjonerem .Ja jestem prawdziwym graczem giełdowym na pewno
    z racji doświadczenia wieloletniego i zgromadzonego kapitału.
    Samych dwuzłotówek sprzedałem 5 albumów 1995-2008 .I wiem że zrobiłem dobrze.
    Ty nie jestes pewny w uinwestycjach monetarnych , ja z a to jestem pewny w giełdowych.
    W samy, ostatnim miesiącu zyski z giełdy to ponad 20 %.
    PKO BP kupione 41 sprzedane 46,90
    Pekao sa kupione 161 sprzedane 205
    TRakcja kupiona po 4,70 dzis 5,10
    SSi kupione 0,52 gr dzis 0,57
    Divicom kupione 6 zł dzis 10,50
    To tylko 5 ostatnich inwestycji .

Mam doktorat z ekonomii mozemy porozmawiać jak chcesz o innwestycji .Ocenie ryzyka
    bezpieczeństwie i stopie zwrotu.Ale z toba chyba nie ma o czym.
    Lokata w banku jest dla leszczy którzy dają kasę na 6 % przy prognozowanej inflacji
    powyżej tego pułapu( choć nigdy przeez 15 lat rada polityki pienięznej precyzyjnie ie okteśliła dokładnie faktycznej stopy inflacji , zawsze wartosci prognozy były rozbieżne )
    Za bezpieczeństwo się płaci cenę jest nią minimalny zysk,
    za brak bezpieczeństwa t.j. inwestycje giełdowe cena jest ryzyko stracisz połowę lub zyskasz nawet 2 razy tyle.Więc mnie nie pouczaj.Jak mam wykłady ze studentami
    to oni rozumią dobrze ten problem.Bez ryzyka nie ma zysku , ale stratę trzeba zawsze wkalkulowac w inwestycje niepewne.Według mnie monety to ządna alternmatywa.
    Mam nadzieję że jakbyś miał 2 miliony pln to nie winestował byś tego w 2 zł na Allegro.
    Monety w nkładach milionowych to zadna alternatywa, prędzej ci nerki odbija niz 2 złotówki - ja tak uważam - to wina Allegro i dostępności internetu.
    Chcesz sprawdzić wartosc zbioru, idz do sklepu dadza ci grosze za twój zbiór monet niadekwatny do wycen katalogowyh a sami sprzedali by pewnie za wielkie pieniadze, tylko czekają na frajerów których nie brakuje.
    To mafia lombardowo konikowa opanowała kasy NBP.
    Ostatnie emisje wybiły ludziom z głowy inwestycje w monety.Oni już tracą kolejki juz znikły.
    czas pokaże kto ma rację, wolę najbradziej ryzykowne akcje na new connect niz twoje świecidełka z nbp.

Twoje ryzyko twokje pieniadze, ale dzięki moim postom moze jakiś niewinny dzieciak nie wpadnie w ręce takich oszustów monetowej mafii.
    Uczciwy raczej kupujac na rynku wtórnym musi stracić.
    I nie pisz o monetach zagranicznych , post pierwotny dotyczy monet Polskich emitowanych przez NBP.
    Gratuluję zakupu:

AukcjeSzukaj.wp.pl: -Polskie www -Firmy -Grafika -Encyklopedia -Produkty -Katalog Światowy

Pomoc

Allegro › Kolekcje › Numizmatyka › Polska po 1945 › III RP 1990 - › 2 zł okolicznościowe › Zestawy

MEGA ZESTAW 2 ZŁ - ROCZNIK 1995-2008 - INWESTYCJA (numer 339416059)

Dane
    Aktualna cena 3 250,00 zł
    Do końca: Zakończona
    (wto 15 kwi 2008 11:48:30 CEST)
    Dodaj do obserwowanych aukcji
    Sprzedający Kol_Comp (5746)
    Zadaj pytanie Sprzedającemu
    Pokaż inne przedmioty Sprzedającego
    Ofert kupna 21
    Najwyższa oferta sylwana_j (8)
    Lokalizacja Szczecin
    Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
    Sprzedaż zakończona
    Kupujący: sylwana_j (8)

Kwota do zapłaty: 3 250,00 zł (plus ewentualne koszty transportu)

• Re: rynek został odleszczony Autor: ~D.Trumph [84.234.41.*]
    Gościu ty jestes jakis ostro zdesperowany, na ch.., odwiezasz ten debilny temat?
    Czepiłeś się tych 2zł, jak jakiś niedorozwinięty swojego psychiatry,
    Ewidentnie masz w tym swoim działaniu jakiś interes, piszesz na róznych forach, ze monety kolekcjonerskie to kulawy interes, a sam w tym czasie kupujesz monety po zaniżonych cenach, zeby bylo inaczej to nie pisałbys ciągle o tych monetach, mnie jak coś nie interesuje to nie zawracam sobie tym głowy i nie tracę cennego czasu na pisanie głupot

Więc wdech - wydech, i do odrabiania lekcji, bo zaraz matka znów cię zbije kablem od neostrady
    mógłbyś sczeniaczku być moim synem jakby wyszedł mi pierwszy numer,
    Boli cie ze na monetach tracisz i nikt od ciebie nie kupuje po wysokich cenach.
    I nie wiem po ci odpowiadasz na moje posty, kogo to zainteresuje ten przeczyta.
    Lepiej odwiedż lekarza póki czas, przykro ci że ceny spadają a leszcza coraz mniej.
    Zacznij dziecko zbierać znaczki bo z monet nie wyżyjesz......
    Co byście polecili kupić z monet.
  • Re: rynek został odleszczony Autor: ~xxxxx [195.26.23.*]
    przepraszam za moje wypowiedzi.Oczywiście w monety warto inwestować i przykro mi jeśli kogokolwiek obraziłem.
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~Nowa fala [212.76.37.*]
    Tylko monety przed 2008 rokiem będą coś warte , np.Korzeniowski mniej niż 60.000 szt.
    Po 2008 nie kupować , radzę !
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~xxxxx [195.26.23.*]
    dlaczego ceny monet srebrnych i złotych na Allegro są niższe niż w NBP.
    Wie ktoś?
  • do autora Autor: ~841109 [195.3.221.*]
    sokół to moneta o nominale 20zł,

powstanie w getivce warszawskim bylo ostatnia moneta powyzej 100tys..

kolejna Zbigniew Herbert....zobacz nakład,

czy na monetach da sei zarobic,kade wsytawienie aukcji na allegro to prowizja, z czasem beda rosly,

w 2008 r.=> wyszlo 2 monety z PAPIEZEM Naklad bodajrz4 10000,ale tacy jak Wy nawet o tym nie wiedza.....

dlaczego sprzedja ponizej ceny emisji, bo w momencie gdy naklad byl np. 150 tys sztuk to allegrowicze zakaldali firmy i brali na ilosc np monete,ktora ma wyjsc [po 90 zl brali po 70 i dlatego cena mniejsza od emisyjnej....kto wtopil?Ci co chciceli isc na ilosc,sami sobie dol kopali.....
  • Re: do autora Autor: ~841109 [195.3.221.*]
    http://www.emonety.pl/page/duze-naklady-czy-to-juz-koniec-p512.html
  • Re: do autora Autor: ~xxxxx [195.26.23.*]
    Co polecacie kupić , czy ceny jeszcze spadną?
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~spawn [89.230.120.*]
    Wytłumacz mi proszę jedną kwestię: co ma nominał monety do jej wartości kolekcjonerskiej???
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~Lambda [83.18.16.*]
    Czyżby autor chciał skupić trochę monet. Z monetami jest różnie i trzeba się na nich znać. NIektóre się kupuje, inne nie. Prawda jest taka, że można na nich zarobić. Mnie udało się zarobić około 200 zł przez 2 tygodnie sprzedając ludziom monety kupione przeze mnie 2 tygodnie przed boomem na nie, więc można. I prawda jest taka, że się je kupuje i się je sprzedaje. Ktoś mógłby powiedzieć jaki jest sens robić zapałki, albo kapsle, ale historia pokazała, że tacy ludzie dorabiają się fortun. Więc radziłbym nie wyzywać kilkudziesięciu tysięcy Polaków od idiotów
  • Re: oswiadczenie zgodnie z zapowiedzia z 28.06.2008 r. Autor: ~xxxxx [195.26.23.*]
    Ja doktor ekonomii XXXXX niniejszym oświadczam iz wycofuję się z dniem
    01.07.2008 r, z czynnego udziału w forum bankiera.

:
    Nie zamierzam nikogo naganiać na wzrosty i spadki zadnych spółek na gpw.
    Myślę że Państwo w ostatnich dniach miesiacach i tygodniach w swoich inwestycjach najczęściej niestety chybionych dostatecznie mocną lekcję pokory od rynku otzrymali.

Nadal uważam ze spókki na gpw sa dostatecznie drogie,Jeśli Państwo nie wierzą maly dowód
    c/wk obejmujaca szerokosc rynku całego około 3
    c/z na wig 20 to wartosć zbliżona do 19
    c/z średnich spółek to 21,00 natomaist 5 firm notuje straty co przy załozeniu np, c/z =100
    daję srednią ponad 31
    c/z malych spółek to 37 natomiast aż 13 firm notuje straty gdzie przy załozeniu że c/z = 200 daje średnia 47
    c/z rynku new connmect daje 67 natomiast 57 spólek notuje straty co przy załozeniu c/z na poziomie 300 daje c/z 139
    To tylko załozenie 100 dla midwig 200 dla swig natomiast 300 dla nc
    c/z został przyjęty dla spólek notujacych straty zgodnie z ryzykiem adekwatnym dla danego rynku.

Wielkokrotnie pisałem w postach że inwestujacy w fundusze akcji malych i srednich spółek nie odzyskaja kasy zainwestowanej przez 2 lata dziś w zwiazku z dalsza wyprzedaża majaca zwiazek z silnym spadkiem cen akcji z powodu umorzen w funduszach nie tylko akcyjnych prognozuję dalsze silne spadki na gpw i oczywiscie brak mozliwosci w najbliższych kilku latach do testowania tamtych chorych szczytów.
    Szczególnie szkoda ludzi którzy uwierzyli reklamioe telewizyjnej emitowanej przez ubiegłe lato i doprowadziło ich to do utraty znacznej części kapitału.

Nękałem akcjonariuszy Kruka Kopexu SSi Pekao sa Petrolinvestu Idm Hawe Tp sa
    Zrealizowałem w 100% załozony cel i nadal
    uważam ze posty moje miały sens.
    Dzieki wymianie serwera u mojego dostawcy internetowego zmieniony zostal mój nr.ip
    i dziś mogę sie przyznać ze jestem osoba która została mocno chwalona i traktowana z szacunkem dopóty była kulturalna (choc nie przez wszytkich ) natomiast zmieniłem specjalnie przy okazji ip mój nick na xxxxx i stalem sie,pejoratywnym ostrym człowiekiem gardzącym innymi- szczególnie leszczami.

Przyznaję się ze jestem akcjoanriuszem Kruka - a właściwie byłem o niezapomnianym chyba przez niektórych nicku Wolf.
    Co ciekawe wtedy wierzrono ze Wolf ma 250 000 tys akcjii spólki Kruk co dawało (hipotetycznie) w szczycie około 10 mln zł - akcje zostały sprzedane w przedziale 35-39 zł.Natomiast ten podly i bezczelny XXXXX był wyszydzany i wyśmiewany , wątpiono w jego wykszatłcenie, w posiadanie firmy domu, oszczędności.

NIGDY nie kupujemy akcji uśredniająć w dół - nigdy nie stoimy z boku,
    Kupujac w bessie spółkę x po spadku x-10% domykamy transakcję stoplossem chroniac kapitał natomiast po kupnie pakietu akcji na zwyżce + 5,czy 10% juz po nabycju akcji sprzedajemy je z zyskiem ,gdyż juz za parę chwil bedziemy mieli tylko wspomnienie o cenach zakupu naszego i pokaża się straty.
    Dla wiekszosci z was lepiej by było by gpw nigdy nie pojawiła sie w swym życiu.
    W zwiazku z moim 15 letnim doświadzceniem
    mam majątek opiewajacy na 22 mln zł.
    I nie będę nękał nikogo juz w przyszlosci .
    Oto wykaz moich transakcji z ostanich 3 miesiecy (nie wszytkich)
    Kontrakty terminowe i krótkie to dla mnie miód- wieć marzę o dalszych spadkach;

Kupno petrolu 170- sprzedaż 280
    Kupno ssi 0.55 gr sprzedaż po 60 gr.- mozliwy skup wkrótce ponizej 30 groszy
    Kupno Kruk 19- spredaz w wezwaniu po 24,50 - resztówka po 19 zł
    odkup po ok. 16 zł oraz sprzedaz częśc ze strata
    Lotos kupno 32 spzredaż 29 ze stata odkup 26 zł
    Idm kupno 3.20 spzredaz 3.50 i odkup mozliwy ponizej 2.80
    w zwiażku z dekjlaracją zarzadu zamiezram wejs c w tę firmę
    Kupno kopex 26 spzredaż 32 zl mozliwy odkup około 20 zł
    Kupno Bioton 0,65 gr. sprzedaż po 0,73 gr.
    mozliwy odkup po 0.40 gr.
    Kupno Pekao sa 176- sprzedaż 178
    Kupno pekao sa 184 spzredaż 190
    Mozliwy odkup po 153 zł.
    Hawe kupno 1,70 sprzedaż 2,20
    Tp sa kupno 20.60 spzredaż 21.80
    mozliwy odkup po 20.40
    Nigdy nie trzymamy akcji gramy nimi- natomiast potrafiłem wykazać transakcje na których trace poniewaz straty tzreba ciać.
    Ceny podaję w pzryblizeniu.

Jak pisałem ze kupię Idm ponizej 3 zł byłem wyszydzany.
    Kolega d, olek niejaki ms i wielu innych marzą o tej chwili i spełnię ich życzenia.
    Wycofuję się gdyż to forum jest niemerytoryczne, pozbawione jakiegokolwiek sensu
    bardzo się ubawiłem , parę osób pozdrawiam- przepraszam ze nie wymienię ich z nicka gdyz nie mam na to czasu.
    IDM jest to firma w ktorą zamierzam zainwestować w najbliższym czasie wszytkie oszczednosci wiec niech nie zdziwią Państwa niebawem spore pakiet zciągannia z rynku tego papiera.

WOLF dawny ,wczorajszy XXXXX na dziś to już historia forum,,,,,
    mozecie mnie teraz powyzywać,,,,, śmiało nie żłować sobie
    Te moje posty nie były tak bardzo bez sensu ,, zaręczam was.
    Pozdrawiam wszytkich goraco i znikam na zawsze.
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~wow [77.113.56.*]
    wow az mnie dreszcz przeszedl, to bylo lepsze niz 2 odcinki mody na sukces :)
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~xxxxx [195.26.23.*]
    Jak tam rosną ceny monet?
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~Larek [195.26.23.*]
    jak tam monetki?
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~lopi [83.7.158.*]
    sorry podbijam stary wątek :)

szukałem coś o monetach i się zaczytałem bardzo ciekawe przemyślenia odnośnie giełdy do tego trochę akcji i komedii, polecam.
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~Larek [195.26.23.*]
    nic sie synu nie wstydż
    na forach 99% to leszcze nie majace pojęcia o niczym o bankach lokatach obligacjach grze kartach kobietach itd.
    Monetki i akcje sprowadziły leszcza do parteru przeez ostatnie 2 lata.
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~jacek [89.228.235.*]
    swieta prawda 11 lat bylem na allegro i olalem to dziadostwo.
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~nnn [31.178.191.*]
    10 lat od zalozenia wątku, mozna teraz popatrzec na ceny poszczegolnych monet i juz wiemy kto mial rację ; )
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~Andrzej [109.41.64.*]
    Głupota, sztuczne podbijnie ceny, lapanka naiwnych zbieraczy. Na allegro licytuje aukcję 17 osób cena średnia, sprzedane ale za kilka dni wystawia to samo ponieważ nie złapał naiwniaka który da się wciągnąć w licytacje.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.8.97.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~Grenn [178.36.193.*]
    Ja też sprzedałem monety przez skup w Bydgoszczy  i udało mi się zarobić, uważam, że to inwestycje dla cierpliwych generalnie, ale wg mojego pojęcia zyskowne.
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~Szninkiel [84.46.61.*]
    Dużo prawdy napisane.
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~Szninkiel [84.46.61.*]
    20 złotych Smoleńsk, sprzedawany za 164 złote na początku a dziś za 80zł ciężko sprzedać.
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: ~Xylon [217.99.254.*]
    Sprzedam zestaw - foka, morświn puchacz i inne po 80zł sztuka. około 50 monet.
    pisać poniżej.
  • Re: JAKIM IDIOTĄ TRZEBA BYĆ BY KUPOWAĆ MONETY Z ręki na ALLEGRO Autor: kakaska1 [94.254.168.*]
    Ja w takie rzeczy nie mam zamiaru się w takie rzeczy bawić.