Ja doktor ekonomii XXXXX niniejszym oświadczam iz wycofuję się z dniem
01.07.2008 r, z czynnego udziału w forum bankiera.
:
Nie zamierzam nikogo naganiać na wzrosty i spadki zadnych spółek na gpw.
Myślę że Państwo w ostatnich dniach miesiacach i tygodniach w swoich inwestycjach najczęściej niestety chybionych dostatecznie mocną lekcję pokory od rynku otzrymali.
Nadal uważam ze spókki na gpw sa dostatecznie drogie,Jeśli Państwo nie wierzą maly dowód
c/wk obejmujaca szerokosc rynku całego około 3
c/z na wig 20 to wartosć zbliżona do 19
c/z średnich spółek to 21,00 natomaist 5 firm notuje straty co przy załozeniu np, c/z =100
daję srednią ponad 31
c/z malych spółek to 37 natomiast aż 13 firm notuje straty gdzie przy załozeniu że c/z = 200 daje średnia 47
c/z rynku new connmect daje 67 natomiast 57 spólek notuje straty co przy załozeniu c/z na poziomie 300 daje c/z 139
To tylko załozenie 100 dla midwig 200 dla swig natomiast 300 dla nc
c/z został przyjęty dla spólek notujacych straty zgodnie z ryzykiem adekwatnym dla danego rynku.
Wielkokrotnie pisałem w postach że inwestujacy w fundusze akcji malych i srednich spółek nie odzyskaja kasy zainwestowanej przez 2 lata dziś w zwiazku z dalsza wyprzedaża majaca zwiazek z silnym spadkiem cen akcji z powodu umorzen w funduszach nie tylko akcyjnych prognozuję dalsze silne spadki na gpw i oczywiscie brak mozliwosci w najbliższych kilku latach do testowania tamtych chorych szczytów.
Szczególnie szkoda ludzi którzy uwierzyli reklamioe telewizyjnej emitowanej przez ubiegłe lato i doprowadziło ich to do utraty znacznej części kapitału.
Nękałem akcjonariuszy Kruka Kopexu SSi Pekao sa Petrolinvestu Idm Hawe Tp sa
Zrealizowałem w 100% załozony cel i nadal
uważam ze posty moje miały sens.
Dzieki wymianie serwera u mojego dostawcy internetowego zmieniony zostal mój nr.ip
i dziś mogę sie przyznać ze jestem osoba która została mocno chwalona i traktowana z szacunkem dopóty była kulturalna (choc nie przez wszytkich ) natomiast zmieniłem specjalnie przy okazji ip mój nick na xxxxx i stalem sie,pejoratywnym ostrym człowiekiem gardzącym innymi- szczególnie leszczami.
Przyznaję się ze jestem akcjoanriuszem Kruka - a właściwie byłem o niezapomnianym chyba przez niektórych nicku Wolf.
Co ciekawe wtedy wierzrono ze Wolf ma 250 000 tys akcjii spólki Kruk co dawało (hipotetycznie) w szczycie około 10 mln zł - akcje zostały sprzedane w przedziale 35-39 zł.Natomiast ten podly i bezczelny XXXXX był wyszydzany i wyśmiewany , wątpiono w jego wykszatłcenie, w posiadanie firmy domu, oszczędności.
NIGDY nie kupujemy akcji uśredniająć w dół - nigdy nie stoimy z boku,
Kupujac w bessie spółkę x po spadku x-10% domykamy transakcję stoplossem chroniac kapitał natomiast po kupnie pakietu akcji na zwyżce + 5,czy 10% juz po nabycju akcji sprzedajemy je z zyskiem ,gdyż juz za parę chwil bedziemy mieli tylko wspomnienie o cenach zakupu naszego i pokaża się straty.
Dla wiekszosci z was lepiej by było by gpw nigdy nie pojawiła sie w swym życiu.
W zwiazku z moim 15 letnim doświadzceniem
mam majątek opiewajacy na 22 mln zł.
I nie będę nękał nikogo juz w przyszlosci .
Oto wykaz moich transakcji z ostanich 3 miesiecy (nie wszytkich)
Kontrakty terminowe i krótkie to dla mnie miód- wieć marzę o dalszych spadkach;
Kupno petrolu 170- sprzedaż 280
Kupno ssi 0.55 gr sprzedaż po 60 gr.- mozliwy skup wkrótce ponizej 30 groszy
Kupno Kruk 19- spredaz w wezwaniu po 24,50 - resztówka po 19 zł
odkup po ok. 16 zł oraz sprzedaz częśc ze strata
Lotos kupno 32 spzredaż 29 ze stata odkup 26 zł
Idm kupno 3.20 spzredaz 3.50 i odkup mozliwy ponizej 2.80
w zwiażku z dekjlaracją zarzadu zamiezram wejs c w tę firmę
Kupno kopex 26 spzredaż 32 zl mozliwy odkup około 20 zł
Kupno Bioton 0,65 gr. sprzedaż po 0,73 gr.
mozliwy odkup po 0.40 gr.
Kupno Pekao sa 176- sprzedaż 178
Kupno pekao sa 184 spzredaż 190
Mozliwy odkup po 153 zł.
Hawe kupno 1,70 sprzedaż 2,20
Tp sa kupno 20.60 spzredaż 21.80
mozliwy odkup po 20.40
Nigdy nie trzymamy akcji gramy nimi- natomiast potrafiłem wykazać transakcje na których trace poniewaz straty tzreba ciać.
Ceny podaję w pzryblizeniu.
Jak pisałem ze kupię Idm ponizej 3 zł byłem wyszydzany.
Kolega d, olek niejaki ms i wielu innych marzą o tej chwili i spełnię ich życzenia.
Wycofuję się gdyż to forum jest niemerytoryczne, pozbawione jakiegokolwiek sensu
bardzo się ubawiłem , parę osób pozdrawiam- przepraszam ze nie wymienię ich z nicka gdyz nie mam na to czasu.
IDM jest to firma w ktorą zamierzam zainwestować w najbliższym czasie wszytkie oszczednosci wiec niech nie zdziwią Państwa niebawem spore pakiet zciągannia z rynku tego papiera.
WOLF dawny ,wczorajszy XXXXX na dziś to już historia forum,,,,,
mozecie mnie teraz powyzywać,,,,, śmiało nie żłować sobie
Te moje posty nie były tak bardzo bez sensu ,, zaręczam was.
Pozdrawiam wszytkich goraco i znikam na zawsze.