• Re: cig Autor: ~nowy [185.53.147.*]
    Emisja jest możliwa zawsze ,służy do pozyskania środków,na pewne cele,jest ona mozliwa na rynku Szwedzkim,i tylko wątpie że pod małych inwestorów,paradoksalnie może wywindować cene akcji.Niezapomnij o tym że Tymiński ma ponad 50mln,akcji i napewno zainteresowany jest żeby były warte maksymalnie więcej,napewno pieniędzy nie wywala w błoto,i ludzie nad zczymś tam pracują,reszta to rynek i oby zadebiutował za granicą bo tu będzie ciężko,firm które są poniżej ceny jest u nas sporo,właśnie przez takich ludzi jak cig.którzy zniechęcają inwestorów,ja osobiście oceniam ciebie jako bankruta,który straciłpieniądze na CI games.Mnie akurat twoje analizy latają mam swoje.
  • Re: cig Autor: ~cig [37.190.168.*]
    @nowy
    "Emisja jest możliwa zawsze ,służy do pozyskania środków,na pewne cele,jest ona mozliwa na rynku Szwedzkim,i tylko wątpie że pod małych inwestorów,paradoksalnie może wywindować cene akcji.Niezapomnij o tym że Tymiński ma ponad 50mln,akcji i napewno zainteresowany jest żeby były warte maksymalnie więcej,napewno pieniędzy nie wywala w błoto,i ludzie nad zczymś tam pracują,reszta to rynek i oby zadebiutował za granicą bo tu będzie ciężko,firm które są poniżej ceny jest u nas sporo,właśnie przez takich ludzi jak cig.którzy zniechęcają inwestorów,ja osobiście oceniam ciebie jako bankruta,który straciłpieniądze na CI games.Mnie akurat twoje analizy latają mam swoje."

Ad.1)
    Tylko ze TA emisja jest jawnie ogloszona i ma byc nagroda dla zespolu. Bedziesz udawal ze nie wiesz? Temat byl walkowany na forum wielokrotnie i zapewne w niejednym wcisneles swoje trzy grosze zeby usprawiedliwiac te absurdalna decyzje.
    Pierwsze zdanie i juz desperackie odwracanie kota ogonem.

Ad.2)
    To jest dobre.
    Powiedz nam kolego @nowy w jaki sposob emisja, czyli kolejne rozwodnienie kapitalu malej spolki, ma wywindowac kurs?
    Umieram z ciekawosci jaka kreatywnoscia trzeba sie wykazac czy zbudowac taka teorie :D

Ad.3)
    Tak, tyminskie by chcial zeby akcje byly warte jak najbardziej. Ostatnio nawet publicznie plakal ze sa niedowartosciowane (LOL). Szkoda tylko ze przez ponad 14 lat nie potrafil zrobic dobrej gry, ktore przebilaby sie swoja jakoscia a nie tym ze trafila na nisze rynkowa w danym okresie..

Ad.4)
    No tak, prezes zna wartosc kazdej zlotowki, od lat. Najwiekszym tego dowodem chyba najwieksza ilosc emisji w historii calej GPW, ale przeciez to nie jego wina.. :)

Ad.5)
    Perla.
    Dotad caly czas slyszalem ze tresci generowane na tym forum nie maja zadnego przelozenia na kurs, a tu nagle dowiaduje sie ze jestem wszechwladny i grube rece z milionami w kieszeniach tylko czekaja na kolejny post wyroczni @cig'a :D

Ad.6)
    Skoro takiego prezesa jak tyminski uwazasz za na tyle dobrze rokujacego zeby powierzyc mu swoj kapital, to twoja negatywna ocena mojej osoby jest niczym komplement. A teoria o wielkiej stracie oryginalna niczym zeszloroczny snieg, przy czym to jedyne na co cie stac, powielanie wielokrotnych bzdur.

Ad.7)
    Skoro masz swoje analizy to czemu usilnie probujesz wmowic je innym? Czyzby rynek szedl na opak i potrzeba dowartosciowac sie tlumem podobnych krzykaczy?

PS.
    Fajny post. Dawno sie tak nie ubawilem :)
  • Re: cig Autor: ~Nowy [31.0.124.*]
    Ja piszę w kontekście nowych gier.a ty mam wrażenie Jasnowidz Jackowski jesteś u mnie jest kontekst sukcesu przyszłej gry i mam swoje analizy a ty kluczysz i chyba jesteś współwłaścicielem drukarni bo cały czas tylko ten temat grzejesz.Jesli gra odniesie sukces komercyjny to tylko na GPW akcje zaliczą wodospad.to w kontekście gieldy zagranicznej
  • Re: cig Autor: ~Usiek [31.178.223.*]
    "oszukanczej spolki"

"rudego i jego świte"

"rudy pan"

"ruda kieszeń"

@Ziom
    Właśnie o tym był mój poprzedni post, o ustosunkowanie się do którego, prosił Cię ciguś.
    Widać chyba wszystko jak na dłoni, prawda?

@usiek
    ""oszukanczej spolki"
    "rudego i jego świte"
    "rudy pan"
    "ruda kieszeń"
    @Ziom
    Właśnie o tym był mój poprzedni post, o ustosunkowanie się do którego, prosił Cię ciguś.
    Widać chyba wszystko jak na dłoni, prawda?"

Oj, chyba cale swieta myslales co tu odpisac :)
    Jest tylko jedna drobna roznica: otoz ja pisze o czlowieku ktory regularnie od lat robi manipulacje oszukujac ludzi na laczne kwoty idace w miliony zlotych, do tego lekcewazac ich i traktujac jak zlo konieczne.
    Natomiast ty ziejesz nienawiscia do drugiej osoby z forum, ktora osmiela miec inne zdanie od twojego.
    Liczne przeszle porazki naszych starc doprowadzily cie do stanu w ktorym jedynym sensem twej forumowej egzystencji jest bezskuteczna proba osmieszania mojej osoby.

Myslisz ze klamie? Kiedy ostatnio napisales post czysto odnosnie spolki, nie odnoszac sie w nim do mojej osoby?
    Moze przejrzymy 10 postow wstecz? 50? Znajdzie sie choc jeden?

Czy Ty w ogóle potrafisz czytać ze zrozumieniem? : D
    Przecież nawet w poście, do którego odsyłałeś zioma, dokładnie tłumaczę, po co w ogóle jeszcze siedzę na tym forum.

Ehh, ciguś...
    @usiek
    "Czy Ty w ogóle potrafisz czytać ze zrozumieniem? : D
    Przecież nawet w poście, do którego odsyłałeś zioma, dokładnie tłumaczę, po co w ogóle jeszcze siedzę na tym forum.
    Ehh, ciguś..."

Zdajesz sobie sprawe ze ten uraz i gleboki zal nie minie sam z siebie?
    Boli cie moja osoba bo dawno temu trafilem cie w samo sedno.
    Boli do tego stopnia ze spolka czy racjonalnosc argumentow przestala miec znaczenie.
    Ziejesz taka nienawiscia ze juz nawet nie kontrargumentujesz moich postow, a siejesz czysty hejt postami nacechowanymi jak najwieksza iloscia epitetow, z przerwami na tylko tobie zrozumiale wybuchy radosnej pewnosci siebie.
    Najlepszym przykladem wspomniany przez ciebie post.

Moze pora wziasc sie w garsc?
  • Re: cig Autor: ~Art_Games [37.47.157.*]
    @cig wziąć się w garść, nie rańmy ojczystego języka. Jak ja lubię ten obecny folklor i te ciągłe przepychanki :))
  • Re: cig Autor: ~Ziom [194.242.52.*]
    @Usiek, kiedy przed paroma miesiącami szukałem spółki z rynku gamingowego do długofalowego zainwestowania kapitału, ktoś polecił mi CI Games. Zbierając informacje na temat spółki trafiłem m.in na forum bankiera gdzie trochę wbrew sobie (bo zazwyczaj tego nie robię) zacząłem przeglądać wątki i właśnie te "rude kłamstwa", "prezes oszust" itp. trochę mnie przystopowały. Akurat trafiły się inne okazje i środki ulokowałem w innych spółkach, ale CIG ciągle pozostawał w orbicie moich zainteresowań i wnioski mam takie, jak pisałem już wcześniej mianowicie w ciągu ostatnich miesięcy na cigu praktycznie nie dało się nie zarobić dlatego w spółkę wszedłem, ale długofalowo przynajmniej dzisiaj trochę bym się obawiał, bo:
    1. nie widzę solidnych podstaw do przebicie 2 zł,
    2. obawiam się rozwodnienia akcji kolejną emisją.
    Ponieważ nie umiem określić stopnia prawdopodobieństwa dla pkt. 2, na razie z tą opcja się wstrzymuje. Z resztą od dłuższej perspektywy mam aktualnie appla to i może to mnie wstrzymuje przed jakimiś głębokimi przemyśleniami na temat tej konkretnej opcji.
    Aktualnie dla mnie najważniejsze jest to, że na spółce da się zarabiać.
    W końcu po to tu wszyscy jesteśmy.
    Życzę trafnych inwestycji.
    Do emisji związanej z programem motywacyjnym dojdzie na pewno, ale chyba nie wszyscy rozumieją kiedy i na jakich zasadach się to odbędzie.
    O jej warunkach, terminach, liczbie przyznawanych warrantów (nie więcej niż 9 147 150 przy założeniu, że wypełnione zostaną jedynie podstawowe cele programu) oraz ich cenie wykupu dla uczestników (1,26 zł) można przeczytać w uchwałach:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/CI-GAMES-S-A-Tresc-uchwal-podjetych-przez-Zwyczajne-Walne-Zgromadzenie-CI-Games-S-A-w-dniu-22-czerwca-2021-r-8138416.html

Poniżej kilka ważnych punktów:

5. W wypadku wykonania jednego z Celów Programu, o których mowa w ust. 4 powyżej, o każde kolejne 5 000 000 zł (słownie: pięć milionów złotych) więcej niż wskazano w ust. 3 powyżej,liczba Warrantów przydzielanych w związku z wykonaniem powiązanego Celu Programu zostanie powiększona o 0,5 p.p., przy czym nie może ona wynieść więcej niż 7,5% ogólnej liczby akcji w Spółce w dniu przyjęcia Regulaminu (w takim przypadku łączna liczba warrantów osiągnie 13 720 726).

Podwyższa się warunkowo kapitał zakładowy o kwotę nie wyższą niż 137.207,26 (słownie: sto trzydzieści siedem tysięcy dwieście siedem złotych 26/100) poprzez emisję nie więcej niż 13 720 726 (słownie: trzynaście milionów siedemset dwadzieścia tysięcy siedemset dwadzieścia sześć) akcji zwykłych na okaziciela serii J o wartości nominalnej 0,01PLN (jeden grosz) każda w celu przyznania praw do objęcia Akcji Serii J przez posiadaczy Warrantów Subskrypcyjnych serii C.

3. Weryfikacja spełniania Celów Programu przez Osoby Uprawnione zostanie dokonana przez Zarząd w formie Uchwały Wykonawczej w ciągu trzech (3) miesięcy od odbycia Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki zatwierdzającego sprawozdanie finansowe Spółki za rok obrotowy 2022 lub 2023. W przypadku Osób Uprawnionych będących Członkami Zarządu Rada Nadzorcza podejmie Uchwałę Wykonawczą na wniosek Prezesa Zarządu w ciągu trzech (3) miesięcy od zakończenia Walnego Zgromadzenia Spółki za rok 2022 lub 2023.

Bardzo mnie ciekawią dane za Q IV. Czy uda się przebić granicę 40 mln skonsolidowanego zysku netto całej grupy kapitałowej już po tym kwartale? Możliwe, chociaż raczej w to wątpię. To by oznaczało, że w 2022 nie mogą zanotować straty.
    Pożyjemy, zobaczymy.

Nie będę się bawił w przewidywanie kursu lub bankructwa, to nie moja bajka. Twarde dane każdy ma przed nosem i niech je sobie analizuje po swojemu.
    Mam ubaw z naganiaczy i w jedną i w drugą stronę.

Ty, ciguś, zobacz, dwa niedawne posty, które nie są związane z tobą:

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-powodzenia,51828457.html

i

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-ci-games-lord-link-ponizej,51881235.html

Czyli jednak jesteś kłamczuszkiem. Ty to masz chłopino pecha, naprawdę. Akurat ostatnio mnie naszło, żeby popisać coś w oderwaniu od ciebie i sam wykopałeś pod sobą dołek. Paradne.

Ale dobra, już tak na serio - tak, trafiłeś mnie i zatopiłeś. Szczęśliwego Nowego Roku.
  • Re: cig Autor: ~ziom [194.242.52.*]
    @Cig: najoględniej rzecz ujmując interesują mnie te spółki na których można zarobić. Uważam, że na cigu da się zarobić. Może nie w sposób jaki widzieliby to niektórzy tzn. przebicie tych nieszczęsnych 2 zł i pompa w górę, ale spółka pozwala na sobie zarabiać.
    Może to nieco naiwne stwierdzenie, ale nauczyłem się ufać intuicji, a ta nie zawiodła mnie w tym roku i poczyniłem dwie udane inwestycje, i zaniechałem kilku nieudanych. Być może na cigu przestrzelę, a być może mój nos kieruje mnie we właściwym kierunku. Giełda wkrótce to zweryfikuje.
    Samych trafnych inwestycji życzę.

[x]
CIGAMES 3,24% 3,19 2026-04-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.