@nowy
"Emisja jest możliwa zawsze ,służy do pozyskania środków,na pewne cele,jest ona mozliwa na rynku Szwedzkim,i tylko wątpie że pod małych inwestorów,paradoksalnie może wywindować cene akcji.Niezapomnij o tym że Tymiński ma ponad 50mln,akcji i napewno zainteresowany jest żeby były warte maksymalnie więcej,napewno pieniędzy nie wywala w błoto,i ludzie nad zczymś tam pracują,reszta to rynek i oby zadebiutował za granicą bo tu będzie ciężko,firm które są poniżej ceny jest u nas sporo,właśnie przez takich ludzi jak cig.którzy zniechęcają inwestorów,ja osobiście oceniam ciebie jako bankruta,który straciłpieniądze na CI games.Mnie akurat twoje analizy latają mam swoje."
Ad.1)
Tylko ze TA emisja jest jawnie ogloszona i ma byc nagroda dla zespolu. Bedziesz udawal ze nie wiesz? Temat byl walkowany na forum wielokrotnie i zapewne w niejednym wcisneles swoje trzy grosze zeby usprawiedliwiac te absurdalna decyzje.
Pierwsze zdanie i juz desperackie odwracanie kota ogonem.
Ad.2)
To jest dobre.
Powiedz nam kolego @nowy w jaki sposob emisja, czyli kolejne rozwodnienie kapitalu malej spolki, ma wywindowac kurs?
Umieram z ciekawosci jaka kreatywnoscia trzeba sie wykazac czy zbudowac taka teorie :D
Ad.3)
Tak, tyminskie by chcial zeby akcje byly warte jak najbardziej. Ostatnio nawet publicznie plakal ze sa niedowartosciowane (LOL). Szkoda tylko ze przez ponad 14 lat nie potrafil zrobic dobrej gry, ktore przebilaby sie swoja jakoscia a nie tym ze trafila na nisze rynkowa w danym okresie..
Ad.4)
No tak, prezes zna wartosc kazdej zlotowki, od lat. Najwiekszym tego dowodem chyba najwieksza ilosc emisji w historii calej GPW, ale przeciez to nie jego wina.. :)
Ad.5)
Perla.
Dotad caly czas slyszalem ze tresci generowane na tym forum nie maja zadnego przelozenia na kurs, a tu nagle dowiaduje sie ze jestem wszechwladny i grube rece z milionami w kieszeniach tylko czekaja na kolejny post wyroczni @cig'a :D
Ad.6)
Skoro takiego prezesa jak tyminski uwazasz za na tyle dobrze rokujacego zeby powierzyc mu swoj kapital, to twoja negatywna ocena mojej osoby jest niczym komplement. A teoria o wielkiej stracie oryginalna niczym zeszloroczny snieg, przy czym to jedyne na co cie stac, powielanie wielokrotnych bzdur.
Ad.7)
Skoro masz swoje analizy to czemu usilnie probujesz wmowic je innym? Czyzby rynek szedl na opak i potrzeba dowartosciowac sie tlumem podobnych krzykaczy?
PS.
Fajny post. Dawno sie tak nie ubawilem :)