• Re: @ready Autor: prof_wiatr [95.49.26.*]
    Dnia 2021-10-28 o godz. 15:02 ready napisał(a):
    Może te kilka miesięcy kiszenia się kursu już to zdyskontowały a może nie, tego nie wiem.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kurs mamy z połowy maja br.
    Wyniki za wrzesień to spowodowały, choć wyznawcy stałych wzrostów to zlekceważyli.
    Wyniki za 3Q, są w przewidywalne.
    To pod co ma , wzrastać wycena?

Ps. Rynek trochę odwrócił się od Aspis, bo widać, że jest wiele innych spółkę które też dają zarobić.
    Dobrze , że coraz mniej zachwytów jaki to będzie 3Q., wystarczy poczytać posty w września, ale nie chce mi się ich cytować.
    Odnoszę nieodparte wrażenie, że piewcy wzrostów mają większą wiedzę od przysłowiowego grubego.......

• Re: @ready Autor: maskopatol [46.215.28.*]
    "nie chce mi się ich cytować"
    Zacytuj może jaki zysk w poprzedniej rekomendacji założył BOŚ. Ponad 70mln$?
    :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.66.149.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: @ready Autor: ~CD [89.66.149.*]
    "Aspis" jestes zerem
  • Re: 23,80pln opór Autor: ~Grabaż [31.61.190.*]
    Jasiu inwestorze a dlaczego uważasz ,że aby wypowiadać się na temat zachowania kursu w przeszłości i wyciągać właściwe wnioski ,aby nie wtopić na tzw.
    chybionych ruchach trzeba utrzymywać pozycję .
    To ciągłe życie marzeniami o wzrostach( bez pokrycia w analizie techn. z uwzględnieniem ratio wolumenu pozytywnego do negatywnego - akumul./ dystr.A/D line w odpowiednich interwałach) bardzo wielu zaprowadziło w ślepą uliczkę giełdowych inwestycji.
  • Re: 23,80pln opór Autor: ~Jaś [188.146.98.*]
    Już Ci odpowiadam: zobacz na kurs 3 lat temu, policz dywidendy i podziel się wnioskami na forum.
  • Re: 23,80pln opór Autor: ~Meryt [109.241.54.*]
    Chłopie my ty gramy na I10 do I30 ( w obecnej fazie cyklu ).
    Aprecjacja z 2 na 28 to już historia nie do powtórzenia.
    Chłop swoje, baba swoje po prostu mamy różne strategie inwestycyjne.
    Jedni grają tak, inni inaczej, nikt nie ma monopolu na sukces. Jednak szanuje każdego kto postanowił zainwestować tu swoje pieniądze, bo bez tego nie ma wzrostu.

• Re: 23,80pln opór Autor: prof_wiatr [95.49.26.*]
    Dnia 2021-10-28 o godz. 15:05 ~Meryt napisał(a):
    > Chłopie my ty gramy na I10 do I30 ( w obecnej fazie cyklu ).
    > Aprecjacja z 2 na 28 to już historia nie do powtórzenia
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    to fakt: z 2 28, tj ok 1400%
    idąc tym tokiem:
    teraz 24x 1400%, LECIMY NA 336ZŁ (i możemy z wyceną porównać się do Mercatora).

D O B R E !!!!
    ..........

Nawet bardzo dobre, jak najbardziej jestem na TAK TAK TAK !!!!!!!!
  • Re: 23,80pln opór Autor: ~Siska [94.254.212.*]
    Oczywiście, jutro zjazd ,długo weekend i koniec miesiaca
    AT można postrzegać jako mapę emocji i też jakich scenariuszu w razie konkretnych zachowań kursu można się spodziewać.
    Nie jest natomiast samospełniająca się przepowiednią i obietnica 100% sprawdzialności ,gdyż takie metody nie istnieją.
  • Re: 23,80pln opór Autor: ~PawełS [37.190.226.*]
    To przebiliśmy już te 23,80 na dużym wolumenie czy jeszcze nie ?
  • Re: 23,80pln opór Autor: ready [46.205.207.*]
    28 października przebiliśmy świecą na zamku 23,8 wolumen owszem wyższy niż sesje poprzednie lecz bez szału, później masz 3 sesje wahania się rynku i bujania no i dochodzimy do ostatnich 3 sesji gdzie domykamy lukę na spadającym wolumenie a poprzednie dwie sesje na D1 mają brzydkie cienie od góry. Innymi słowy rynek wymęczył dojście pod górne ograniczenie kanału. W swoich projekcjach zakładałem taki scenariusz że rynek może spróbować domknąć lukę. Niestety sposób w jaki to zrobił póki co, sugeruje mi że może teraz nastąpić jakaś korekta a jak głęboka to już rynek pokaże. Nie miałabym żadnych wątpliwości gdyby cały ten ruch wzrostowy był generowany bardziej zdecydowanie ale wydaje mi się, że na to nie mamy co liczyć na tym etapie wygrzania papieru. Być może będziemy obserwować więcej bujania kursem a od czasu do czasu jedną czy dwiema świecami będzie on podbijany i tak za kilka tygodni może wyjdziemy ponad 32pln - czas i rynek pokaże.

W tej chwili jeszcze trzymam papier ale nie dobieram, czekam na dalszy rozwój sytuacji. Wszystkim życzę wybicia górą :) a sam po ewentualnym takim wybiciu poczekam na korektę i poszukam dobrego momentu aby dobrać ponieważ jest dość duża szansa, że pod koniec 2022 będziemy wyżej niż pod koniec 2021 :) Ale to tylko moje założenia, które rynek zweryfikuje.
  • Re: 23,80pln opór Autor: ~Andrzej [37.225.20.*]
    Czy to znaczy, że już więcej nie będziesz pisał o kursie o płakał jak baba kiedy spadnie o 20 groszy?
    Czy Ty wogole masz jaja i honor,?
    Zdecyduj się czy chcesz trzymać rok czy spr,zedac bez straty ?
    Skoro jesteś na Longa to po co piszesz jeszcze przed sesją o kursie
    A czy Ty @Andrzeju potrafisz udzielać się na forum w inny sposób niż:
    1. naganiać na wzrosty
    lub/i
    2. szydzić, obrażać, rzucać inwektywami w każdego kto ma inne zdanie niż Ty?

Pytanie jest retoryczne więc proszę nie odpowiadaj, ponieważ będzie tylko potwierdzeniem tego co napisałem wyżej.
  • Re: 23,80pln opór Autor: ~Krętaczu [31.61.190.*]
    Się skompromitowałeś na 100% @Ready, także odpuść sobie dalsze dywagacje inwestorze.
    wskaż @Krętaczu gdzie się skompromitowałem??? Argumenty, merytorycznie i wcześniej zadaj sobie trud aby przeczytać większość moich postów nim podążysz tą samą ścieżką co @Andrzej
  • Re: 23,80pln opór Autor: ~Andrzej [37.225.13.*]
    Ready wytłumacz się z tego postu~Andrzej odpowiada ready2021-11-08 13:18IP 37.225.13.*
    .Jak się z tego wytłumaczysz to przestanę Cię nazywać trolem i dam ci szansę na bycie człowiekiem

https://m.bankier.pl/forum/temat/10833483
    Nie czuję żadnego obowiązku tłumaczenia się przed kimkolwiek a już z całą pewnością nie przed Tobą @Andrzeju

Jestem tylko niezmiernie ciekaw jak dziś zamknie się ASB. Jeśli podobnie jak ostatnie 2 sesje, to tylko mnie jeszcze bardziej utwierdzi w scenariuszu że czeka nas korekta, nie mam tylko bladego pojęcia jak głęboka. Poprzednie 2 sesje papier nie pokazał siły i dziś coś czuję, że będzie podobnie ale to tylko moje wydaje mi się. Równie dobrze jeszcze dziś może być na zamku 30pln. Moje zdanie jest jednak inne a rynek zweryfikuje w najbliższym tygodniu kto miał rację. Czysto spekulacyjnie obstawiam, że ten tydzień nie zamknie się powyżej 30pln raczej będzie poniżej 26pln. Pożyjemy zobaczymy.
    Tu się liczy zysk z obranej strategii a nie rozważania teoretyczne. Proste jak konstrukcja cepa było podejście na formacji V na D1 do strefy buforowej z linią nawrotu poprowadzoną od 28,10 to już czwarty raz.Można zarabiać zamiast narzekać oczywiste,że tak!
    Oczywiste jest także to ,że nie wszyscy mogą zarobić tylko nieliczni.POZDR!
    4 ziko razy 9k od 25-10 b.r. i gitara.POZDR!
  • Re: 23,80pln opór Autor: maskopatol [79.184.238.*]
    "Nie czuję żadnego obowiązku tłumaczenia się przed kimkolwiek a już z całą pewnością nie przed Tobą "Jednak warto przypominać takie wątki, jak zrobił to Andrzej, żeby pokazać co robisz na forum. Niby merytoryczne inne spojrzenie na sytuację, a tak naprawdę wiadomo o co chodzi.
  • Re: 23,80pln opór Autor: taylor_mason [83.23.233.*]
    Dnia 2021-11-08 o godz. 12:52 ~Krętaczu napisał(a):
    > Się skompromitowałeś na 100% @Ready, także odpuść sobie dalsze dywagacje inwestorze.

TBH nie rozumiem czemu wsiadacie na kolege @ready. Pisze rzeczowo, podaje argumenty z ktorymi mozna dyskutowac. To, ze jego ocena sytuacji jest bardziej ostrozna niz popularny tutaj hurraoptymizm to nie wada - rynek potrafi sie zachowywac nieracjonalnie i kolega po prostu bierze to pod uwage w swoich postach.
[x]
ASBIS 2,78% 68,50 2026-05-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.