28 października przebiliśmy świecą na zamku 23,8 wolumen owszem wyższy niż sesje poprzednie lecz bez szału, później masz 3 sesje wahania się rynku i bujania no i dochodzimy do ostatnich 3 sesji gdzie domykamy lukę na spadającym wolumenie a poprzednie dwie sesje na D1 mają brzydkie cienie od góry. Innymi słowy rynek wymęczył dojście pod górne ograniczenie kanału. W swoich projekcjach zakładałem taki scenariusz że rynek może spróbować domknąć lukę. Niestety sposób w jaki to zrobił póki co, sugeruje mi że może teraz nastąpić jakaś korekta a jak głęboka to już rynek pokaże. Nie miałabym żadnych wątpliwości gdyby cały ten ruch wzrostowy był generowany bardziej zdecydowanie ale wydaje mi się, że na to nie mamy co liczyć na tym etapie wygrzania papieru. Być może będziemy obserwować więcej bujania kursem a od czasu do czasu jedną czy dwiema świecami będzie on podbijany i tak za kilka tygodni może wyjdziemy ponad 32pln - czas i rynek pokaże.
W tej chwili jeszcze trzymam papier ale nie dobieram, czekam na dalszy rozwój sytuacji. Wszystkim życzę wybicia górą :) a sam po ewentualnym takim wybiciu poczekam na korektę i poszukam dobrego momentu aby dobrać ponieważ jest dość duża szansa, że pod koniec 2022 będziemy wyżej niż pod koniec 2021 :) Ale to tylko moje założenia, które rynek zweryfikuje.