Dnia 2021-11-20 o godz. 21:52 ~Skotek napisał(a): > Dnia 2021-11-20 o godz. 21:29 ~SKOT napisał(a): > > A propos ściągnięcia spółki z giełdy ! Dami , powiedz mi w racjonalny sposób - w jakim celu miałby Karkosik to robić? Pisałem o tym chyba kilkanaście razy - ściąganie spółki na tym etapie jest totalnie irracjonalne. No , ale nie będę walczył z obowiązującą narracją.
JA NIE WIEM ,JEZELI KTOS MA AKCJE PO CO DYSKUTJE ZE skotkiem , czesto czytam te wypociny ci co duzo stracili i nie maja akcji jada po spolce tacy jak skotek jak chca sprzedac to pod niebiosa chwala jak sprzedadza to jada po spolce straszac zeby taniej odkupili .TRZESA JAK JABLANKA
Dnia 2021-11-20 o godz. 21:52 ~Skotek napisał(a): > Dnia 2021-11-20 o godz. 21:29 ~SKOT napisał(a): > > A propos ściągnięcia spółki z giełdy ! Dami , powiedz mi w racjonalny sposób - w jakim celu miałby Karkosik to robić? Pisałem o tym chyba kilkanaście razy - ściąganie spółki na tym etapie jest totalnie irracjonalne. No , ale nie będę walczył z obowiązującą narracją.
JA NIE WIEM ,JEZELI KTOS MA AKCJE PO CO DYSKUTJE ZE skotkiem , czesto czytam te wypociny ci co duzo stracili i nie maja akcji jada po spolce tacy jak skotek jak chca sprzedac to pod niebiosa chwala jak sprzedadza to jada po spolce straszac zeby taniej odkupili .TRZESA JAK JABLANKA
Problem jest taki : Są ludzie , którzy chcą coś dłubać w necie coby znąleźć na temat spółki - np. Skotek - a są tacy , którzy czekają ,aby wyczytać niusy , a ewentualnie jeszcze ponarzekać . Skotek - widzę to - że ma dużo czasu , ale informacje są prawdziwe i pożyteczne. Ludzie , którzy sprzedali papier czekając na odkupienie i angażują się na forum , jest troszeczkę. Po takich moich wynurzeniach czekam na ripostę od 9876 !
Dnia 2021-11-20 o godz. 21:29 ~SKOT napisał(a): > A propos ściągnięcia spółki z giełdy ! Dami , powiedz mi w racjonalny sposób - w jakim celu miałby Karkosik to robić? Pisałem o tym chyba kilkanaście razy - ściąganie spółki na tym etapie jest totalnie irracjonalne. No , ale nie będę walczył z obowiązującą narracją. !?
"Dla mnie najlepszym znakiem na kończącą się bessę jest właśnie pojawienie się mnóstwa komunikatów o wezwaniach do sprzedaży akcji. Duzi inwestorzy korzystając z bardzo niskich kursów oraz widząc poprawiające się wyniki, ściągają spółki z giełdy po rekordowo niskich cenach. Jako inwestorzy indywidualni nie mamy nic do powiedzenia. Co z tego, że widzimy poprawiające się wyniki, wiemy że wkrótce akcje będą warte dużo więcej, skoro główny akcjonariusz dokonuje przymusowego wykupu po bardzo niskiej, ale zgodnej z prawem cenie?"
Otóż to. Dlatego nie zależy im na wysokiej cenie i kurs kisi się w szambie tyle lat. Niektórzy idioci cieszą się jak tu Roman dokupuje akcje jak właśnie to jest największe zagrożenie dla małego inwestora. Skupią akcje za grosze nie po to by na nich zarobić tylko żeby mieć firmę na własność. A kursu nie podbiją bo 90% akcjonariatu wisi na haku i trzeba poprzez wały i machloje odebrać im akcje a nie w sposób by dać im zarobić. Ja tylko obserwuje jak okręt tonie i nie dołoże do tej patologii ani grosza choćby akcje były po groszu
Wole zainwestować w siebie i swoją rodzine a nie sponsorować bandycki proceder i szumowinom którzy mają zero poszanowania dla akcjonariatu dawać kasę na pewne zmarnowanie.
32 tyś kontra 550 tys. I jak to ma wzrastać jak kupców zero a z prawej wagon akcji czekających na cud. Wystawili się na 50 zł i czekają barany nie wiadomo na co. Czy naprawdę liczycię że ktoś wam te akcje po 50 zł zabierze ? Czy chwalicie się ilościami jak cudowne i drogie macie ubranka na zimę ? Ręce opadają. Chcesz iść na kabaret kup akcje skotana. Będziesz miał go na codzień
też sie zastanawiam czy objąć chociaż jedną akcje, stopy procentowe rosną, Buffet gromadzi gotówkę, może lepiej mieć te pare groszy odłożone na czarną godzinę niż wkładac w to nie wiadomo co...a znając życie po emisji zjedzie jeszcze na 1 zł lub niżej i zrobi z nami niezłą jazde.... ale kto ich tam wie
do tej pory jak robił emisje z prawem pobory na alchemii, boryszewie, midasie czy na krezusie to zawsze były wzrosty, obietnice tak żeby zachęcić dotychczasowym akcjonariuszy do ich objęcia. Ostatnie prawa poboru na brs, wcześniej na alch dały duży zysk akcjonaiuszom a tutaj idzie wszystko na odwrót, szkoda słów. Jakbym miał wydać 10 czy 20 tys to bym je objął, ale mając dużo, dużo więcej akcji i nie będac multimilionerem mam dylemat dość poważny
czasy idą bardzo niepewne, gospodarka mocno wyhamuje w 2022 i 2023 roku, może wejdzie w recesję a wówczas gotówka to będzie coś jak wszystko zaczne lecieć na pysk
Czy wy nie widzicie ,jaki jest powód odsuniecia w czasie emisji ?
Czy to takie trudne ?
Fot for 55 nie nadąża za planami Romana .
Co z wodoru który wytworzy się przy udziale skotana jak nie ma komu to wykorzystać ?
Pięć lat temu jak to wszystko Romki planowali to nie mogli uwzględnić że cokolwiek wdrożyć nowego to będą Himalaje.
Przecież nawet ślepy zauważy że Estery rozprowadzone na cały świat A przychody jakby zaczynali sprzedaż A to już piąty rok.
czyli uważasz xxxx ze będzie dobrze, opieszałość w zarabianiu na estrovicie jest zaplanowana to obejmuj akcje, bierz pożyczkę pod zastaw wszystkiego co masz ponieważ będziesz bardzo bogaty
wszystkie oszczednosci ktore mam ładuje w skt ,biore nawet zaliczke caloroczną akonto i 3/4 wynagordzenia z tegoz akonta z calorocznego wynagrodzenia ładuje w nową makulature po 1zl /ponadto sporo firmowych oszczednosci rowniez wpakuje w tego smiecia ...to taki sadomasochizm ..............wóz albo przewóz ...a wy robta jak chceta wasza sprawa
Nikogo nie zniechęcam ale rozważam teraz wszystkie scenariusze . Będę bardzo szczęśliwy jak ed zarobi na swoim nowym pakiecie i romek ruszy SKT w niebiosa, bo wtedy ja też zarobię, ale za mało transparentności w tej spółce i mimo rekordów na globalnych giełdach my szuramy po dnie , negując silne sygnały kupna...
Ciekawa formacja silnie spadkowa na WIGU .Kolejny 2 letni zjazd czy tylko tak straszą ? Czy w takiej sytuacji Skotan pójdzie pod prąd ? Tu wszystko możliwe ..7 zł i wyżej ;) albo nowe minima ...
Nikt nie czyta tych waszych wypocin a już zapewne nie Roman co ma kasy jak lodu. Czekamy na coroczny rajd świętego Mikołaja i sie zobaczy. Teraz promocja jest... He, he...
Czy ktoś Cię zmuszał do zakupu tych akcji. Dlaczego piszesz takie rzeczy o ludziach, których nie znasz. Rozumie, że Ty grasz na giełdzie po to, żeby inwestować i dawać innym zarobić
.Nie znam tych ludzi hahahaha. Człowieku czytałeś życiorysy ludzi którzy zarzadzają skotanem ? Mało zostało powiedziane na temat karkosika czy kariny jak na początku swojej kariery jakie wały kręcili ? I cały czas to robią w biały dzień a ty dalej ślepy ? Przecież sama emisja jest już wałem bo najpierw było scalenie przez które starym akcjonariuszom ukradli połowe akcji a teraz oddają ale za 1 zł i jeszcze z dodatkiem 50gr. Weź się obudź.